Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΦΑΕΙ...

RANAMAL

Recommended Posts

Το μωράκι μου είναι 6 μηνών. Τον προηγούμενο μήνα ξεκινήσαμε με βανίλια ρυζάλευρο και ενώ για λίγο καιρό δέχτηκε με ευκολία το κουτάλι, στη συνέχεια έκλεισε ερμητικά το στόμα και αρνείται να φάει από τότε στερεά τροφή - και φρούτα που αρχίσαμε τώρα - . Τρώει με πίεση το πολύ 5 κουταλιές από κάθε γεύμα και πίνει γάλα στη συνέχεια που δείχνει ότι πεινάει. Ο γιατρός μου είπε να μην την πιέζω αφού πίνει το γάλα της, αλλά εγώ ανησυχώ, πότε θα φάει κανονικά? Τα δικά σας μωράκια δέχτηκαν με ευκολία το κουτάλι ή αποτελώ μοναδική περίπτωση?

Διαφημίσεις

Σε πληροφορώ για να υσηχάσεις ότι όσο εύκολα μου ξεκίνησε η στερεά τροφή στα 2 πρώτα τόσο με δυσκόλεψε στο 3ο. Τόσο που αν δεν είχα παιδιά θα έλεγα ότι εγώ φταίω. Η μικρούλα μου δεν μπορούσε να δεχτεί το κουτάλι. Μετά από συμβουλή της παιδιάτρου μας σταματήσαμε τη κρέμα και ξαναπροσπαθήσαμε μετά από κανένα μήνα. Τελικά το δέχτηκε και τώρα πια τρώει μία χαρά και τα φαγητά της αλλά της δίνω και μπισκοτάκι να μασάει (έχει μονο ένα δόντι- για προπόνηση)

Σκέφτηκα να την σταματήσω για λίγες μέρες αλλά με δεδομένο ότι είναι στον 7ο μήνα, φοβάμαι μήπως την αφήσω πίσω στην ανάπτυξη. Δεν ξέρω, αν ήταν 5 μηνών ίσως και να το έκανα... Τώρα όμως δεν είναι λίγο παρακινδυνευμένο? Δεν ξέρω τι να κάνω...

Όλοι τις ίδιες ανησυχίες έχουμε αλλά δεν χρειάζεται πολύ άγχος γιατι μας περιμένει μια ολόκληρη ζωή μαζί με τα παιδάκια μας. Αν το παιδί είναι γερό, όλα θα τα κάνει αργά ή γρήγορα. Ποιος υγιής ενήλικας τρώει μόνο γάλα, μπουσουλάει ή φοράει ακόμη πάνες?? Όλα αυτά είναι κρίσιμα στάδια αλλά κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και θα τα περάσει ξεχωριστά. Χαλαρά λοιπόν, γιατί πολλά έχουν να δουν τα ματάκια μας ακόμη... 8)

Διαφημίσεις

Ολα τα μωράκια σε κάτι καινούργιο θέλουν χρόνο προσαρμογής και μένα η δικιά μου στην αρχή δεν ήθελε το κουτάλι με τίποτα, όμως σιγά σιγά με διάφορα αστεία και καραγκιοζιλίκια τα καταφέραμε.

Συμφωνώ με όλες σας. Εξάλλου και με τη μεγάλη μου είχα περάσει το ίδιο μαρτύριο για ένα μήνα όπου δεν άνοιγε το στόμα της και ξαφνικά μια μέρα το άνοιξε! Αυτό που μου κάνει όμως τώρα εντύπωση είναι ότι στην αρχή έτρωγε και ξαφνικά σφράγισε...

ειναι στο παιδι τελικα.εμενα η μικρη δεν ετρωγε με το κουταλι.2-3 κουταλιες με το ζορι περασα τα πανδηνα.μεγαλωσε με γαλα.οσο για φρουτοκρεμα εφτασα στο σημειο να μην της δινω καθολου.αντιθετα ο μικρος μου το δεχτηκε και μεγαλη ευκολια και ευχαριστηση ευτυχως γιατι ειχα ενα αγχος οταν ξεκινησαμε μην μου κανει τα ιδια :) ηρεμησε γλυκια μου και μην την πιεζεις δωστης οσο θελει και μετα γαλατακι θα μεγαλωσει και θα το αρπαξει μονη της :roll:

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θέλει πίεση.... Αν ένα μωρό δεν θέλει να φάει δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει..... Εγώ για καλή μου τύχη όταν πρωτοξεκινήσαμε τις στερεές τροφές έτρωγε το ρυζάλευρο με πολύ μεγάλη όρεξη... Και κάθε φορά κάθε μήνα που ξεκινούσαμε κάτι καινούριο το έτρωγε με λαχτάρα..... Σιγά σιγά όμως άρχισε να μην τα θέλει και να τρώει λιγότερο από το μισο και για να το φάει κι αυτό έκανα διάφορα κόλπα.....

Δοκίμασες να της δώσεις διαφορετική μάρκα ρυζάλευρο; Έτσι για αλλαγή;

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

εγώ πιστέυω είναι θέμα καθαρά ψυχολογικό..δηλαδή η μικρούλα δεν θέλει να φάει εκείνη τη στιγμή αυτό που της δίνεις..το φοβάται γιατί έχει συνηθίσει το μπιμπερό και σου λέει τί είναι αυτά τα καινούρια τώρα...οπότε θέλει υπομονή...5 κουταλιες? 5 κουταλιές!!! την άλλη μέρα ίσως φάει 6!! και το μαράκι μου δυσκολέυτηκε αρκετά...σε λιγότερο μπορεί βαθμό αλλά ιδίως με τη χορτόσουπα, έκλεινε το στόμα ερμητικά και δεν το άνοιγε καθόλου...τραγούδησέ της, και με το μαλακό!! δώσε συμπλήρωμα γάλα μετά...τίποτα δεν θα πάθει...σκέψου ότι υπάρχουν γυναίκες, εγώ έχω φίλη, που τα μωράκι της είναι 8 μηνών και ακόμη το θηλάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ...!!!χωρίς στερεά τροφή ακόμη...μήπως παλιά σκέψου: γάλα τους έδιναν για πολύ καιρό!

RANAMAL, ο δικός μου γιατρός μου χε πει να μην την πιέσω καθόλου για στερεά τροφή...όσο θέλει...αν πίνει το γαλατάκι της κι είναι κανονικό το βάρος της μου είπε να μην ανησυχώ...τα μωράκια μεχρι ενος έτους πρέπει πάνω από όλα να τρέφονται με γάλα,για αυτό το λόγο και η φύση δεν τους έχει δώσει δόντια..γιατί δεν χρειάζεται να μασάνε...αυτά ήταν τα λόγια του και μου φάνηκαν σωστά... :wink:

Ranamal, ο δικός μου είναι 11 μηνών και κάνει τα ίδια...Εκτός από φρούτα (5-6 κουταλιές μην φανταστείς τρελές ποσότητες) δεν τρώει σχεδόν τίποτα άλλο! Ούτε κρέας ούτε λαχανικά...Μόνο γάλα και ψωμί+τυρί...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

• 2 weeks later...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λοιπόν κοτρίτσια ο δικός μου είναι 11 μηνών και 5 ημερών και ζορίστηκα πάρα πολύ να φάει κρέας (κοτόπουλο ) , το μοσχάρι δεν το θέλει καθόλου. Του φτιάχνω φαγητά και τις περισσότερες φορές τα πετάω. Τρώει δύο τρείς κουταλιές και μετά τίποτα και μόλις εμφανιστεί το γάλα, αφού τον αφήσω βέβαια και δοκιμάσω ξανά, μήπως τον καταφέρω, κάνει σαν τρελό. Επίσης τρώει κρέμες ρυζάλευρο κλπ και φρουτόκρεμα. όταν βεβαια τολμήσουμε να φάμε κάτι διαφορετικό μπροστά του κπάνει σαν τρελό να δοκιμάσει. Ακόμη και νερό που πίνουμε θέλει να το δοκιμάσει. Αλλά από φαγητό τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ μήπως δεν αναπτυχθεί σωστά αν και Δόξα τω θεώ δεν έχει κανένα πρόβλημα. ΄Ψηλός είναι και καλός στα κιλά του. Δεν ξέρω τι να κάνω. :?::?::?:

Διαφημίσεις