Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν

Recommended Posts

Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα οι τραπεζίτες

Για τους νόμιμους τοκόγλυφους, τους λήσταρχους ουσιαστικά, τραπεζίτες, και το «θεάρεστο» έργο που κάνουν, με τις ευλογίες των αστικών κυβερνήσεων, έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Θα ήταν πλεονασμός να το επαναλαμβάναμε.

Σήμερα όμως θα μπορούμε να τους χαρακτηρίζουμε και δολοφόνους κάτι που είχε προαναγγελθεί και το περιμέναμε όλοι.

Εβαψαν τα χέρια τους με αίμα.

Η καπιταλιστική κρίση έχει οδηγήσει στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις παράλογες απαιτήσεις των νόμιμων τοκογλύφων.

Το αποτέλεσμα γνωστό.

Εκατοντάδες σπίτια χάνονται, για να καταλήξουν στα «κοράκια» που νταραβερίζονται με τους συγκεκριμένους πλειστηριασμούς που σε συνεργασία με τους τραπεζίτες ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι απʼ την μια μέρα στην άλλη θύματα της αναλγησίας και ασυδοσίας των τραπεζιτών.

Είναι χαρακτηριστικός ο διαφημιστικός πίνακας που παραθέτουμε από μια τέτοια «επιχείρηση».

(σημ δικιά μου: Υπάρχει ένας πίνακας που δείχνει τις εξευτελιστικές τιμές που βγαίνουν τα σπίτια σε πλειστηριασμούς).

Οι συγκεκριμένοι «επιχειρηματίες», αφού φυσικά τους τα χώσεις χοντρά, αναλαμβάνουν να σε προμηθεύσουν σπίτι, απʼ αυτά που έχουν κατασχέσει οι τράπεζες, σε «πολύ συμφέρουσα τιμή» όπως γράφουν.

Και όντως, ένα πρόχειρο τηλεφωνικό ρεπορτάζ που κάναμε σήμερα, είναι εξευτελιστικές οι τιμές με τα οποία αγοράζουν τα σπίτια αυτοί οι αετονύχηδες.

Και όπως ξέρουμε όλοι το ανθρώπινο μυαλό δεν θέλει πολύ ώρα να σαλτάρει. Είναι τρομερό να χάνεις κόπους μιας ζωής και ξαφνικά να βρίσκεσαι στον δρόμο θύμα του αδηφάγου τραπεζικού κεφαλαίου.

Πριν λίγο καιρό διαβάζαμε σε εφημερίδα: «Σε απόπειρα αυτοκτονίας οδηγήθηκε χτες 37χρονος, όταν τράπεζα, από την οποία είχε δανειστεί χρήματα, του ανακοίνωσε ότι θα κατασχέσει το σπίτι του.

Το περιστατικό συνέβη χτες το μεσημέρι στο Χαλάνδρι… Οταν ο διευθυντής του υποκαταστήματος τράπεζας τού ανακοίνωσε πως η τράπεζα θα προχωρήσει σε κατάσχεση της κατοικίας του, βγήκε στο δρόμο και περιέλουσε το σώμα του με εύφλεκτο υγρό. Μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το επόμενο βήμα το είδαμε σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία». (σημ δική μου: αφου δεν μπορω να βαλω την φωτο που υπάρχει "38χρονος μηχανουργός στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο στα δύο ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια απαγχονίστηκε, επειδή το σπίτι του βγήκε στον πλειστηριασμό λόγω της καθυστέρησης δύο δόσεων (1.600 ευρώ").

Γαμώτο, δεν φτάνει που μας ληστεύουν, άρχισαν και να μας δολοφονούν! Δεν είναι καιρός να παλέψουμε για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να σκοτώσουμε το απάνθρωπο πολιτικό σύστημα που βιώνουμε;

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1023491

________________________________________________________________________________________

Τα σχόλια δικά σας...

Διαφημίσεις

Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε χθες το πρωί στον Χορτιάτη Θεσαλλονίκης, όταν ένας 38χρονος σιδεράς, απελπισμένος από τα χρέη, στραγγάλισε τη γυναίκα του, επιχείρησε να κάνει το ίδιο με τα δύο ανήλικα παιδιά τους και στη συνέχεια έθεσε τέλος στη ζωή του με αυτοσχέδιο βρόγχο από καλώδιο. Το προηγούμενο βράδυ, στο Μενίδι, 54χρονος πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε, και αυτός λόγω χρεών.

Ο 38χρονος δράστης και αυτόχειρας φέρεται να πήρε στεγαστικό δάνειο ύψους 120.000 ευρώ προ πενταετίας από την Alpha Bank. Σύμφωνα με την τράπεζα, ο δράστης δεν κατέβαλλε τις δόσεις για το δάνειο τα τελευταία δυο χρόνια. Το σπίτι είχε προσημειωθεί όμως κάθε φορά που επρόκειτο να βγει σε πλειστηριασμό ο οφειλέτης έδινε κάποιο χρηματικό ποσό και πάγωνε τη διαδικασία. Σήμερα, ωστόσο, το χρέος του έχει φτάσει τις 156.000 ευρώ.

Ο 38χρονος εργαζόταν ως τεχνίτης σιδηροκατασκευών και η σύζυγός του ήταν άνεργη, ενώ παλαιότερα απασχολούνταν σε ινστιτούτα αισθητικής. Το ζευγάρι είχε δυο παιδιά, μια 15χρονη κόρη κι ένα 8χρονο γιο.

Ο γείτονας του ζευγαριού Γ. Γούναρης δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ότι «Στις επτά το πρωί, την ώρα που πήγαινα στη δουλειά, μου τηλεφώνησε η κόρη του και μου είπε: "Ο μπαμπάς και η μαμά πέθαναν". Όταν επέστρεψα, είδα τα δύο παιδιά να με περιμένουν έξω από την πόρτα του σπιτιού μου. Με τα κλειδιά που μου έδωσαν, μπήκα στο διαμέρισμα αλλά όταν επιχείρησα να ανοίξω την πόρτα της κρεβατοκάμαρας, είδα ένα καλώδιο κεραίας και το σώμα του Μίλτου που έφραζε την είσοδο. Πίσω φαινόταν το σώμα της Μαρίας, πάνω στο κρεβάτι. Δεν άντεξα και γύρισα πίσω περιμένοντας το ΕΚΑΒ. Το αγοράκι δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί και ρωτούσε για τους γονείς του».

Ιδιοκτήτης διαμερίσματος πίσω από το σπίτι των θυμάτων δήλωσε στην ίδια εφημερίδα: «Ακουσα το αγοράκι να φωνάζει και στη συνέχεια μια αντρική φωνή που είπε "σκάστε". Τα παιδιά φαίνεται ότι πήγαν να τον αποτρέψουν. Μάθαμε ότι σκότωσε τη γυναίκα του και επιχείρησε να σκοτώσει τα παιδιά, τα οποία είχαν εκδορές. Τον άκουσα να λέει "ή όλοι ή κανένας". Προφανώς το μετάνιωσε. Είχαν προβλήματα οικονομικά. Σήμερα (χθες) έληγε η προθεσμία και το σπίτι θα έβγαινε στον πλειστηριασμό».

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο δράστης στραγγάλισε την 35χρονη γυναίκα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με καλώδιο οικιακής συσκευής. «Η γυναίκα πρέπει να κοιμόταν επειδή δεν αντέδρασε καθόλου. Στο σώμα της δεν βρέθηκε κανένα σημάδι άμυνας. Προφανώς πήγε να πνίξει και τα παιδιά που κοιμόντουσαν στο πάνω δωμάτιο και του ξέφυγαν, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της αυτοψίας και την ενημέρωση της αστυνομίας», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής κ. Σαμουήλ Τζάου Ντούγκου.

Τα δυο ανήλικα παιδιά παρέλαβαν παιδοψυχολόγοι – παιδοψυχίατροι της ΕΛ.ΑΣ. και χθες μεταφέρθηκαν σε εφημερεύον νοσοκομείο που διαθέτει ειδική μονάδα ανηλίκων.

Πυροβόλησε την αδερφή του και αυτοκτόνησε

Ένας 54χρονος στα παραπήγματα του στρατόπεδου Καποτά στο Μενίδι πυροβόλησε την 57χρονη αδερφή του μπροστά στα τρία εγγόνια της, εξαιτίας χρεών. Ο δράστης κλείστηκε σε παρακείμενο κοντέινερ όπου παρέμεινε για περίπου 20' ώσπου αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του και αυτοπυροβολήθηκε στην καρδιά. Η 57χρονη γυναίκα έμεινε παράλυτη από τον πυροβολισμό που δέχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος είχε υπογράψει ως εγγυητής για δάνειο της αδερφής του, το οποίο η γυναίκα δεν μπορούσε να αποπληρώσει. Ως αποτέλεσμα, οι εισπρακτικές εταιρείες απαιτούσαν από τον ίδιο την αποπληρωμή. Ο άντρας, κάτω από την επήρεια αλκοόλ, επισκέφτηκε την αδερφή του προχθές το βράδυ και της ζήτησε να τακτοποιήσει το θέμα για να μην ενοχλούν τον ίδιο. Με ένα 22αρι πιστόλι έβαλε κατά της 57χρονης με αποτέλεσμα να την τραυματίσει στην σπονδυλική στήλη και στη συνέχεια κατέφυγε σε οικίσκο του καταυλισμού όπου, παρά τις προσπάθειες του ψυχολόγου της αστυνομίας, ο άντρας αποφάσισε να αφαιρέσει τη ζωή του.

Πηγή: Ελευθεροτυπία, Έθνος

http://www.tvxs.gr/v10588

Ο "ανθρωπος" που δολοφονεί τη γυναίκα του και τα παιδιά του, έχει πιό σοβαρούς λόγους και αίτια απο τα δάνεια στις τράπεζες για να το κάνει.

Τα παιδιά του ??????

Εχω δεί ανθρώπους στην απόλυτη ένδεια, να τρώνε απο σκουπίδια, αλλά δεν αυτοκτονούν αυτούς και αλλήλους.

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Μάλλον ήταν ένα κλικ. Σίγουρα έχεις μία "μέντα", παίζεις στη λεπτή γραμμή και απλώς θέλεις μία ώθηση. Ε, οι καλοί μας τραπεζίτες το έχουν αυτό το προσόν.

Πέρα από το γεγονός ότι είμαστε θύματα και αυτοί "τη δουλειά τους κάνουν", σύμφωνοι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά αυτά τα ρημάδια τα ψιλα γράμματα παραείναι ψιλά και νομίζω πως κάπως έτσι την πατάνε και δυστυχώς "πιάνουν πάτο" και καταλήγουν.

Και πουλάνε, πουλάνε χοντρά. Θυμάμαι ένα διάστημα που με παρακαλούσαν καθημερινά να μου δώσουν δάνεια, κάρτες κλπ. Το γεγονός ότι δεν θα μπορούσα να τα ξεπληρώσω δεν τους ενδιέφερε. Αυτό που τους ενδιεφερε ήταν να πουλήσουν. Και μετά τι γίνεται; Πως γίνεται η αποπληρωμή; Δυστυχώς πολλοί δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν και διαλέγουν τον "άσχημο" δρόμο. Δεν θεωρείς ότι είναι ηθικός αυτουργός το "ιδρυμα";

... Δεν θεωρείς ότι είναι ηθικός αυτουργός το "ιδρυμα";

Οχι μόνο "Ηθικός" αλλά και "θύτης / Αυτουργός", μαζί με τους γελοίους, απαράδεκτους και αντικοινωνικούς νόμους / τροπολογίες, που προωθούν την ασυδωσία των τραπεζών.

;)

"Δεν ξέρω κάτι άλλο, για το οποίο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να νοιάζεται τόσο πολύ, όσο για το πώς θα γίνουν τα παιδιά του καλύτερα απ' αυτόν και τους όμοιούς του"

Πλάτωνας

chmod 777 world

Διαφημίσεις

Και θα δουμε πολλά ακόμα.

Ημουν μικρη, προσπαθουσα να φτιαξω τη ζωη μου με λαθος τροπο και μπροστα μου βρεθηκαν οι καλοι τραπεζιτες να με βοηθησουν... συνολικά 45.000,00 σε καταναλωτικα δανεια εκτος καρτων αλλα 10.000 σιγουρα. Ουτε εγγυησεις, ουτε ακινητα, ουτε προσημειωσεις, με μισθο των 700-800,00.

Μετα απο 6μηνες καθυστερησεις η φιλη μου EFG μου κανει διακανονισμο. Τωρα παλι σε καθυστερησεις, με καλει προχτες μια υπαλληλος και τι μου λεει: αν εχετε ακινητο, μπορουμε να ριξουμε τη δοση στη μιση! Μα καλη μου, της απαντω, αν ειχα ακινητο, θα ειχε το δικο σας ονομα στο κουδουνι ηδη, οχι το δικο μου, θα το ειχατε κατασχεσει!!! Και τσατιστηκε και απο πάνω....!

Η συζήτηση για τις τράπεζες μπορεί να κρατήσει αιώνες...

Φταίμε όλοι μας, που τις αντιμετωπίζουμε σαν δεκανίκια για τις όποιες ανάγκες μας. Που νομιζουμε πως υπάρχουν για να μας βοηθάνε, να μας στηρίζουν και ότι άλλο κουλό ακούμε στις διαφημίσεις τους.

Δεν φτάνει που έχουμε συνέταιρο το κράτος σε κάθε μας κίνηση πρέπει να βάλουμε και τις τράπεζες; Είναι ένας νόμιμος τοκογλύφος, πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι και να μην αφήνουμε τον καταναλωτισμό μας να μας παρασύρει. Ας μην έχουμε το τελευταίο μοντέλο κινητού, αυτοκινητου, spa (ορίστε;;).

Ξέφυγα πάλι, αλλά είναι από τα θέματα που με κάνουν έξαλλη. Ιδίως όταν έχω αγαπημένους μου που υποφέρουν από τη δική τους βλακεία και την ασυδοσία των τραπεζών.

Φταίμε όλοι μας, που τις αντιμετωπίζουμε σαν δεκανίκια για τις όποιες ανάγκες μας. Που νομιζουμε πως υπάρχουν για να μας βοηθάνε, να μας στηρίζουν και ότι άλλο κουλό ακούμε στις διαφημίσεις τους.

Δεν φτάνει που έχουμε συνέταιρο το κράτος σε κάθε μας κίνηση πρέπει να βάλουμε και τις τράπεζες; Είναι ένας νόμιμος τοκογλύφος, πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι και να μην αφήνουμε τον καταναλωτισμό μας να μας παρασύρει. Ας μην έχουμε το τελευταίο μοντέλο κινητού, αυτοκινητου, spa (ορίστε;;).

Ξέφυγα πάλι, αλλά είναι από τα θέματα που με κάνουν έξαλλη. Ιδίως όταν έχω αγαπημένους μου που υποφέρουν από τη δική τους βλακεία και την ασυδοσία των τραπεζών.

Συμφωνώ. Τρελαίνομαι όταν ακούω για διακοποδάνειο γαμοδάνειο καταναλωτικό δάνειο και δε ξέρω γω τι άλλο. τόσα χρόνια ζούμε με λεφτά που στην ουσία δεν υπάρχουν!!! δανειζόμαστε λεφτά που ΘΑ αποκτήσουμε στο μέλλον. Και επειδή δεν τα αποκτήσαμε, βρεθήκαμε όλοι εν μέσω οικονομικής κρίσης. τώρα τι να πω? καλά να πάθουμε? Όσο για τον δυστυχή που σκότωσε και αυτοκτόνησε το διάβασα και εγώ και ανατρίχιασα... φοβάμαι ότι είναι μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν κι άλλα κρούσματα. Το χειρότερο είναι ότι όλοι πιστεύουν κατά βάθος ότι "αποκλειεται να συμβεί αυτό σε μένα.. είναι τόσο άδικο.. το κράτος θα με προστατέψει με κάποιο τρόπο...". Το κράτος δεν πρόκειται να σε προστατέψει. Εσύ πρέπει να προστατέψεις τον εαυτό σου από τις καταναλωτικές επιθυμίες σου...

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Συμφωνώ απόλυτα. Με κάλυψε πλήρως!!!!!

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Το κράτος προστατεύει αυτούς που το προστατεύουν. Και αυτοί δεν είμαστε σίγουρα εμείς. Εν μέσω οικονομικής κρισης πιο ήταν το μέλημα του κράτος μας; Να βοηθήσει δήθεν τους δανειόληπτες στηρίζοντας τις τράπεζες :!:

Και το πιο τρελό όλων. Οι δημοσιεύσεις τνω κερδών του εξαμήνου των τραπεζών. Οποία ειρωνεία...

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Αυτοκτόνησε εξαιτίας χρεών

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Αλλος ένας επιχειρηματίας έβαλε τέλος στη ζωή του λόγω χρεών. Πρόκειται για έναν 55χρονο ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης γνωστής καφετέριας στην Αγία Βαρβάρα Αττικής. Τον τελευταίο καιρό ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Το πτώμα του αυτόχειρα εντοπίστηκε χθες το πρωί μέσα σε μια λίμνη αίματος μέσα στο κατάστημά του.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=270313&dt=28/05/2009

τωρα το ειδα και αυτο το θεμα:(:(:evil::evil::evil:

rasta οταν το μονο που βλεπεις ειναι αδιεξοδο σαλταρεις. χανεις τα λογικα σου. τι να πω γι αυτους τους ανθρωπους?

και κατι αλλο που εχει παιξει πολυ..αυτο με τα εορτοδανεια....εγω προσωπικα δε ξερω κανεναν που να εχει παρει τετοιο δανειο. ας μη το κανουμε σημαια!!!

ξερω ομως πολλους που αποφασισαν να φτιαξουν ενα σπιτι και αντι για ενοικιο να πληρωνουν μια πιο υψηλη δοση ωστε να τους μεινει και το σπιτι. και εγω θα το κανω καποια στιγμη. αν το εκανα ομως πριν εξι μηνες πχ τωρα θα μου το ειχαν παρει. γιατι? γιατι ο αντρας μου εχει να δουλεψει κανονικα περιπου 4-5 μηνες. ξερετε ποσοι ειναι σε αυτη τη θεση?

αυτοι που αυτοκτονουν ειμαι σιγουρη οτι ειναι ανθρωποι που απλα θελησαν να κανουν αυτο το πραγμα και οχι αυτοι που ηθελαν να πεταχτουν στο μιλανο για ψωνια....

Με ένα πηρούνι μπορείς να πετύχεις άνετα δύο πράγματα: ή να φας τη μπριζόλα σου ή να βγάλεις το μάτι σου.

Αυτό, ως προς τη συζήτηση περί τραπεζών.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Νέα αυτοκτονία λόγω χρεών

Δευτέρα, 01.06.09

Ενας 43χρονος άνεργος αυτοκτόνησε χθες το απόγευμα στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο επειδή δεν μπορούσε να ξεπληρώσει τα χρέη του. Εβαλε στο κεφάλι του μια σακούλα και σφίγγοντάς την πέθανε από ασφυξία. Ο 43χρονος ήταν τους τελευταίους μήνες άνεργος και τα χρέη του σε τράπεζες «τον έπνιξαν». Αφησε μάλιστα τρεις επιστολές δίπλα στο κομοδίνο του, στις οποίες εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πράξη του 43χρονου ήταν προμελετημένη, ενώ αποτελεί το πέμπτο περιστατικό αυτοκτονίας λόγω χρεών μέσα σε είκοσι μόλις μέρες. Τον αυτόχειρα βρήκε νεκρό η αρραβωνιαστικιά του.

Ελεύθερος Τύπος

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1038578