Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξαφνικα δεν του αρεσει η φρουτοκρεμα

Recommended Posts

κι ενώ ο γιος μου (8 μηνων σήμερα) έτρωγε πάντα τη φρουτόκρεμα από 5,5 μηνών που την ξεκίνησε, ξαφνικά εδώ και 10 μέρες την τρώει με το ζόρι και όχι τόσο ευχαριστα, μάλλον επειδή πεινάει. να σημειωσω ότι την ετρωγε σκέτη χωρίς βανίλια ή μπισκότα (σκέτα αλεσμένα φρούτα). σκόπιμα δεν του έβαζα βανίλια για να μη συνηθίσει τις γλυκειες γεύσεις κι αν καμμια φορα που ήταν ξινή του εβαζα 1 κουταλια βανιλια τρελαινόταν- του άρεσε πολύ. τις τελευταίες 2-3 μέρες (και επειδή η φρουτόκρεμα δεν τον κράταγε - σε 1,5 ώρα πειναγε) αποφάσισα να του βάζω λιγη βανίλια για να τον κραταει. όμως δεν δειχνει να τρελαίνεται με τη γεύση και από αναγκη την τρώει και με το ζόρι. τί άλλο μπορω να βάζω στη φρουτόκρεμα για να τον κραταει κανα 3ωρο και να μην τρώει το μεσημεριανό του νωρίς? η γιατρός μου ειπε κρόκο αυγού αλλά αυτό θα ξεκινήσει σε 15μερες σταδιακα. εσεις με τι συμπληρωνετε τη φρουτοκρεμα- με γάλα?

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

καλημερα!

το κοριτσακι το δικο μου δεν ειχε ποτε πολυ αγαπη στην φρουτοκρεμα και στην βανιλια παρα μονο στο φαγητο, την φρουτοκρεμα μπορω να πω λιγο καλυτερα απο την βανιλια.. δοκιμασε να βαλεις και καποια αλλη κρεμα εκτος απο βανιλια μηπως του ερθει πιο καλα και για να το κραταει πιο πολυ ισως φαριν λακτε? εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι προτιμαει τα φρουτα πιο καλα χωριστα εχτες της εκανα αχλαδια 3 με κρεμα δημητριακων γιωτης και λιγο νερακι δεν περιμενα να φαει και πολυ αλλα τελικα το εφαγε ολο, οπως επισης τρωει και την μπανανα σκετη.

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

γενικα να ξερεις πως τα μωρα αλλαζουν συνεχως με τις διατροφικες τους συνηθειες ο δικος μου εχει περασει φασεις που τρελαινοταν για φρουτοκρεμα φασεις που δεν ηθελε να την δει και τα ιδια με το μεσημεριανο του και με το γαλα του. για την βανιλια και τα μπισκοτα η παιδιατρος μου μου το εχει απαγορεψει να τα βαζω στην φρουτοκρμα γιατι λεει πως το παιδι πρεπει μα μαθει την γευση τον φρουτων χωρις αλλες προσθηκες και να τα τρωει ετσι σκετα τωρα αν πειναει στην 1,5 ωρα αν του εβαζες λιγη παραπανω ποσοτητα φρουτοκρεμας?

καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις. και γω δε θέλω να του βάζω βανίλια ή κάτι άλλο μαζί με τη φρουτόκρεμα, για να μάθει σκέτες τις γευσεις αλλά δυστυχώς το πολύ πολύ να φάει 150μλ φρουτόκρεμα, οχι παραπάνω. πάντως όντως ειναι με τις μέρες του. σήμερα την έφαγε όλη (περίπου 170μλ) αλλά στο 2ωρο έφαγε το μεσημεριανό του. λέτε να συμπληρώνω με γάλα το δεκατιανό του ή κάτι άλλο? εσεις τί κάνετε?

s-age.pngs-age.png

καλησπερα και να χαιρεσαι τον Κωνσταντινο σου.

Σιγουρα περνανε φασεις τα παιδια αλλα θελω να σε ρωτησω το εξης: πως καταλαβαινεις οτι πειναει και για αυτο δεν την τρωει; μπορει απλως να την βαρεθηκε...κανε καποιες αλλαγες στα φρουτα, δοκιμασε νεα, βγαλε παλια, βαλε φραουλα αν βρεις τους αρεσει, η μπανανα για παραδειγμα δεν αρεσει στη δικια μου, αλλα της αρεσει το ακτινιδιο, δεν ειμαστε για γλυκες γευσεις!!!επισης, πλεον ,ειναι λογικο το καθε γευμα να μην κρατα το ιδιο το παιδι. Δηλαδη, αλλιως ειναι το μεσημεριανο, αλλιως το φρουτο και αλλιως το γιαουρτι, αρα αν πειναει μετα το φρουτο στις 1,5-2 ωρες φυσικο μου φαινεται.

Εναλλακτικα δοκιμασε λιγο γιαουρτι μεσα στο φρουτο, συνηθως αρεσει, η να παιζει με κατι, η να κραταει το κουταλι ή...Επισης, δοκιμασε να δωσεις εκεινη την ωρα γιαουρτι η κρεμα, δεν ξερω τι δινεις και δωσε το φρουτο το απογευμα.

Ολα τα παραπανω τα εχω δοκιμασει γιατι και εμας περιπου στον 8ο δεν ετρωγε το φρουτο παρολο που το σκουπιζε παντα.

Αλλα ακομα και 50ml να τρωει καλα ειναι, το βασικο ειναι να μην το πιεζεις γιατι φανταζομαι θα εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα...

ελπιζω να μη σε κουρασα

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

ngeo να χαιρεσαι την κατερινούλα σου!!!!

Έχεις δίκιο θα προσπαθήσω να δοκιμάσω αλλαγή μεταξύ φρουτου και κρέμας ή γιαουρτιου. Να ανακατέψω γιαουρτι με φρούτα? Δεν θα ειναι περίεργο? Το δικό μου το στομάχι δεν αντέχει τα smoothies του μωρού θα το αντέξει? Και 2 ακομα ερωτήσεις που μου ήρθαν!

1ον εκτος από μήλο-αχλάδι-πορτοκάλι-μπανανα μπορώ να βάλω και άλλα φρουτα και αν ναι ποια? Για τη φραουλα δεν ειναι νωρίς στον 8ο? (Ξέχασα να ρωτήσω τη γιατρο)

2ον Γιαουρτι δινεται εναλλάξ με κρέμα δηλ. τη μια μερα γιαουρτι και την άλλη κρεμα ή σε κάθε απογευματινο και γιαούρτι΄και κρεμα απλά σε μικρότερες ποσοτητες. Και το σκέτο γιαουρτι τα κραταει μέχρι το βράδυ?

Επίσης πόσα γεύματα 5 απαραιτήτως ή όποτε πεινάει και σε ότι ποσοτητες?

Ελπίζω να μη σας κουρασα.

s-age.pngs-age.png

ngeo να χαιρεσαι την κατερινούλα σου!!!!

Έχεις δίκιο θα προσπαθήσω να δοκιμάσω αλλαγή μεταξύ φρουτου και κρέμας ή γιαουρτιου. Να ανακατέψω γιαουρτι με φρούτα? Δεν θα ειναι περίεργο? Το δικό μου το στομάχι δεν αντέχει τα smoothies του μωρού θα το αντέξει? Και 2 ακομα ερωτήσεις που μου ήρθαν!

1ον εκτος από μήλο-αχλάδι-πορτοκάλι-μπανανα μπορώ να βάλω και άλλα φρουτα και αν ναι ποια? Για τη φραουλα δεν ειναι νωρίς στον 8ο? (Ξέχασα να ρωτήσω τη γιατρο)

2ον Γιαουρτι δινεται εναλλάξ με κρέμα δηλ. τη μια μερα γιαουρτι και την άλλη κρεμα ή σε κάθε απογευματινο και γιαούρτι΄και κρεμα απλά σε μικρότερες ποσοτητες. Και το σκέτο γιαουρτι τα κραταει μέχρι το βράδυ?

Ελπίζω να μη σας κουρασα.

s-age.pngs-age.png

για την φραουλα μονο να σου πω οτι ο παιδιατρος μου μου ειπε οταν ξεκινησαμε την φροθτοκρεμα να δωσω οτι φρουτο θελω αν και δεν εχει πολλα λογω εποχης ( χειμωνας) εκτος απο φραουλα ευθινεται μου ειπε για καποιες αλλεργιες.

γιαουρτι δεν εχουμε φαει ακομα οποτε δεν εχω αποψη

επισης τον ειχα ρωτησει πιο πριν επειδη της εδινα το γαλα κοιμισμενη αν πειραζει που κανει 6 γευματα και μου ειπε οτι δεν πειραζει για μενα ειναι πιο ξεκουραστο να κανω λιγοτερα και μαθαινει και το μωρο να τρωει περισοτερη ποσοστητα΄

τωρα πια 4 προλαβαινω και το 5 με το ζορι δεν ειναι τοσες ωρες ξυπνια..

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

εγω μη φανταστεις, εβαζα 1-2 κουταλιτσες δικες της, οχι παραπανω ισα να αλλαξει η γευση.

αχ εμας μας ειπε οτι θελουμε, τι να πω...

τι ωρα τρωει το βραδι;;εμας να φανταστεις τρωει γιαουρτι κατα τις 630-7 και κατα τις 930 το γαλα της, σπανια ολο δυστυχως και μετα ξυπναει και τρωει το πρωι κατα τις 830-9. το βραδι τρωει εκεινη της ωρα γιατι θελει να κοιμηθει να σημειωσω

τωρα αυτο ειναι ενα ερωτημα...να σου πω, εγω μετα το πρωινο γαλα αφηνω να περασουν 2-3 ωρες για το φρουτο (περιπου 12) γιατι ειναι φρουτο και οχι γευμα, σκεφτομαι και λιγο σαν να ημουν εγω (ετσι λεει ο γιατρος) και μετα περιπου 2-3 (αναλογα ποσο γκρινιαζει, αν ειμαστε βολτα ή αν νυσταζει) δινω το μεσημεριανο απλα μετα σιγουρα μετα τις 6 το αυγο ή το γιαουρτι (περιπου 630-7) και οπως ειπα 930-10 περιπου το γαλα. Ποσοτητες, λογικα γαλα 240 τουλαχιστον αν οχι περισσοτερο, φρουτο εγω βαζψ 1 αχλαδι, ενα μηλο ή μισο αν ειναι μεγαλο, λιγο στυμμενο πορτοκαλι και μιση μπανανα και μπορει να αφησει, αρκετες φορες, απλα οταν γκρινιαζει την αφηνω αν δεν πιασει κανενα κολπο για να μην το συνδυασει το κλαμα με το φρουτο. Μεσημεριανο ενα πιατακι δικο της με κρεας, λαχανικα , πατατες, σαλατα κτλ, να μη στα πολυλογω και παλι οσο φαει (εδω δεν εχουμε προβλημα το τρωει ολο). Το απογευμα 1 γιαουρτι ή ενα αυγο και το γαλα το βραδι παλι ιδιο. Αλλα αυτα ειναι και στο καθε παιδι ε! (λοιπουν και τα εικονιδια να εκφραστω)

αχ δεν ξερω τι αλλο να πω, ελπιζω να μη σε μπερδεψα.

Δοκιμασες να δωσεις καποια σε σκονη, μετα απο λιγες μερες μπορεις να την αλλαξεις παλι σε κανονικη

Φρουτόκρεμα σε σκόνη δεν έχω δώσει και δεν το έχω σκοπό (δε θέλω να τρώει τεχνητές γεύσεις που κανεις δεν ξέρει τι περιεχουν).Πάντως νομίζω ότι θα δώσω φρουτόκρεμα και το απόγευμα και κρέμα ή γιαούρτι το πρωί, ίσως προσθέσω και κάποιο άλλο φρούτο. Για τη φράουλα και τις αλλεργίες το έχω ακούσει και γω και εκτός αυτου η φράουλα δύσκολα πλενεται καλά λόγω σχήματος. Ίσως βάλω ακτινίδιο (μπλιαχ)!Ή δεν βάζω όλα τα φρούτα καθε φορά! Δε θέλω πάντως να κοψει τα φρούτα και να συνηθισει σε γεύσεις τεχνητές όπως οι κρέμες που αμφιβάλω αν του δίνουν κάτι ιδιαίτερο.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

Φρουτόκρεμα σε σκόνη δεν έχω δώσει και δεν το έχω σκοπό (δε θέλω να τρώει τεχνητές γεύσεις που κανεις δεν ξέρει τι περιεχουν).Πάντως νομίζω ότι θα δώσω φρουτόκρεμα και το απόγευμα και κρέμα ή γιαούρτι το πρωί, ίσως προσθέσω και κάποιο άλλο φρούτο. Για τη φράουλα και τις αλλεργίες το έχω ακούσει και γω και εκτός αυτου η φράουλα δύσκολα πλενεται καλά λόγω σχήματος. Ίσως βάλω ακτινίδιο (μπλιαχ)!Ή δεν βάζω όλα τα φρούτα καθε φορά! Δε θέλω πάντως να κοψει τα φρούτα και να συνηθισει σε γεύσεις τεχνητές όπως οι κρέμες που αμφιβάλω αν του δίνουν κάτι ιδιαίτερο.

και εγω να σου πω δεν ειχα δωσει γιατι και εμας μας εκανε κολπα σε καποια φαση αλλα ετσι μας ειχε πει ο γιατρος...

αν παρει ενα κομματακι μπανανα η αχλαδι η μηλο και παιζει εκεινη την ωρα;;;εχει δοντακια; εμας τωρα με 4 ροκανιζει το μηλο και τρωει παραλληλα.

αχ εμενα μου αρεσει πολυ το ακτινιδιο και το ιδιο και τη μικρη απλα της βαζω μονο το εξω οχι τους πολυ σπορους, οσο γινεται γιατι την αλλη μερα τους βρισκω...καταλαβαινεις που

Καλησπερα κ απο εμενα, ξεκιναμε κ εμεις στον 5ο μηνα τη φρουτοκρεμα στην αρχη ενα ενα τα φρουτα κ μετα ολα μαζι αλλα απο την αρχη φαινοτανε οτι δεν του αρεσε καθολου, φτασαμε στον 8ο μηνα που ξεκινησε να καταλαβαινει λιγα πραγματα του την εδινα κ εκεινος την εβγαζε εξω με τη γλωσσα, πηγα στην παιδιατρο μου λεει μεσα στα φρουτα βαλε κ λιγη σκονη φρουτοκρεμας για να δουμε, εβαλα κ παλι τα ιδια μου λεει δοκιμασε με μπισκοτο μεσα τιποτα παλι, στον 9ο τη σταματησαμε τελικα κ του εδινα γαλα αντι για φρουτα, τωρα μετα απο 1,5μηνα βρηκα στα σουπερ μαρκετ επιδορπια γαλακτος νεστλε που ειναι σε γευσεις βανιλια-μπισκοτο-φραουλα-μπανανα κ του δινω αυτα καθε μερα κ διαφορετικο για να αλλαζει η γευση κ τρωει δυο απο αυτα το ενα μετα το αλλο, μιλησε με την παιδιατρο σου για αυτα αν θελεις να του δινεις κ να δουμε τι θα σου πει... Τωρα βεβαια εχει κ 4 δοντια οποτε τρωω φρουτο του δινω να δαγκωσει λιγο αλλα παλι τρωει κανα δυο μικρα κομματακια, δεν θελω να τον πιεσω αν μεγαλωσει λιγο ακομα πιστευω οτι θα το ζητησει μονος του οταν βλεπει εμας να τρωμε...

Εμεις στον 6ο μήνα ξεκινήσαμε ένα ένα τα φρούτα. Εχουμε φτάσει σήμερα με διάφορες παραλλαγές να μην την τρώει καθόλου! Στην αρχή όταν του έβαλα μπισκοτάκι την έτρωγε όλη, εδώ και μερικές μέρες τίποτα. Είναι φαίνεται με τις ορέξεις του. Όσο για δοντάκια έχουμε μόνο ένα :)

Θα ρωτήσω και τον παιδίατρο μου, σε ευχαριστώ πάντως pwlina.

Nα σαι καλα ntimi μολις ρωτησεις πες κ σε εμας τι σου ειπε εσενα να δοκιμασεις για να ξερουμε, αν σταματησει κ τα επιδορπια γαλακτος να εχουμε μια λυση παλι σε φρουτα.. Εγω ειχα δοκιμασει κ σχετη σκονη φρουτοκρεμα αλλα τιποτα κ ετσι επιδορπιο γαλακτος... Μου εχει περισεψει το κουτι κ για να μην το πεταξω βαζω μια η δυο μεζουρες στης κανονικες κρεμες που τρωει, ευτυχως της τρωει δεν καταλαβαινει διαφορα που βαζω κ σκονη φρουτοκρεμας μεσα..

Διαφημίσεις

ΕΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΗΝ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ. ΕΙΧΑ ΣΤΥΨΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΕ ΣΑΝ ΞΕΡΟΛΟΥΚΟΥΜΟ. ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΗΠΙΕ. ΗΤΑΝ 8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ. ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ ΜΠΑΝΑΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 14ΜΗΝΩΝ. ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΗ ΚΡΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΒΩ ΛΙΓΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΓΩ.

mama tou konstantinoylh ναι το ξερω αυτο, ισως να με πειτε χαζη αλλα φροντιζω να γραφω ημερομηνιες πανω στις κρεμες μολις της ανοιξω για να ξερω τι μου γινεται γιατι ενα μυαλο χειμωνα καλοκαιρι που να θυμαμαι, οπως επισης κ το τσαι το ιδιο μεσα σε 4εβδομαδες πρεπει...

• 2 weeks later...

Γειά σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω. Ο Οδυσσέας είναι 8 μηνών και μέχρι τώρα στη φρουτόκρεμα του βάζω, σύμφωνα μα τις οδηγίες του παιδιάτρου μήλο, αχλάδι, πορτοκάλι και μπανάνα. Δεδομένου ότι τώρα θα αρχίσουν και τα καλοκαιρινά φρούτα, πιστεύετε ότι θα μπορούσα να του δώσω και κάποιο άλλο φρούτο΄. Αν ναι. ποιό?

Ο Οδυσσέας γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 2008.:-P:)

μηλο, ακτινιδιο .. δεν νομιζω οτι εχει αλλα φρουτα αυτο τον καιρο αλλα να ρωτησεις πρωτα τον παιδιατρο σου γιατι ο καθενας εχει τα δικα του (ας πουμε το ακτινιδιο καποιοι δεν το δινουν), ο δικος μου μονο την φραουλα μου εχει πει οχι.

καλως ορισες!!

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

μηλο, ακτινιδιο .. δεν νομιζω οτι εχει αλλα φρουτα αυτο τον καιρο αλλα να ρωτησεις πρωτα τον παιδιατρο σου γιατι ο καθενας εχει τα δικα του (ας πουμε το ακτινιδιο καποιοι δεν το δινουν), ο δικος μου μονο την φραουλα μου εχει πει οχι.

καλως ορισες!!

Σε ευχαριστώ πολύ.Του έδωσα ήδη ακτινίδιο και ξετρελάθηκε.

Ο Οδυσσέας γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου 2008.:-P:)

εμείς είμαστε λίγο πιό μεγάλοι (2 Ετών) μέχρι 1 ετών έτρωγε την φρουτόκρεμα με δικά μας φρούτα,μέχρι 1,5 ετών του έβαζα τα φρούτα στο γιαούρτι και μέχρι σήμερα

δόξα το θεό τον ξεγελάω και τον βάζω κομματάκια φρούτων στα all bran plus.

αν του δώσω φρούτο σκέτο, το φτύνει.

Δοκιμάστε ένα κομματάκι ανανά ή μάνγκο.

Με εμάς έκαναν θαύματα!

Όσο για την φράουλα, ο γιατρός μας είπε μετά το έτος.