Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δημοτικό Σχολείο που ανήκει σε άλλο Δήμο...

Recommended Posts

Έχω την εξής απορία:

Πήρα τηλεφωνο τον Δήμο στον οποίο ανήκουμε και μου είπε σε ποιο Δημοτικό σχολείο έχει δικαίωμα να πάει ο γιος μου. Όμως, είναι πολύ μακρυά από το σπίτι μας. Έχουμε πολύ πιο κοντά ένα σχολείο, που ανήκει όμως σε άλλον Δήμο.

Ξέρει κάποιος τί ενέργειες πρέπει να κάνω για να βάλω το παιδί μου στο κοντινό μας σχολείο? :roll:

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Διαφημίσεις

Eliza συνηθως οταν εχεις γνωστο τον διευθυντη κατι κανει. Εχω φιλες οι οποιες εχουν δηλωσει την διευθυνση της μαμας τους, της πεθερας τους ή και θειων τους που μενουν στην περιοχη που θελουν να πανε το παιδι σχολειο.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Eliza συνηθως οταν εχεις γνωστο τον διευθυντη κατι κανει. Εχω φιλες οι οποιες εχουν δηλωσει την διευθυνση της μαμας τους, της πεθερας τους ή και θειων τους που μενουν στην περιοχη που θελουν να πανε το παιδι σχολειο.

Εμείς δεν έχουμε γνωστό τον διευθυντή αλλά παρ' όλα αυτά καταφέραμε και γράψαμε την κόρη μας στο δημοτικό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σπίτι της πεθεράς μου. Απλώς δηλώσαμε τη διεύθυνση της πεθεράς μου σαν δική μας. Αν δεν υπάρχει κάποιος δικός σου κοντά στο σχολείο, που να ανήκει κιόλας εκεί, δυστυχώς δεν έχεις άλλη λύση από το να πας το παιδί στο σχολείο που σου πρότεινε ο δικός σου Δήμος.

Να ρωτήσω κάτι; Μεταφορικό μέσο δεν υπάρχει;

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα. Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο. Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί. Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου. Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

Διαφημίσεις

Ναι, υπάρχει μεταφορικό μέσο΄δικό μας. Το πρωί, πηγαίνοντας για την δουλειά μας, είναι εύκολο και μπορούμε να τον αφήνουμε στο σχολείο. Δυστυχώς από την δουλειά μας επιστρέφουμε μετά τις 18.00 το απόγευμα, οπότε πρέπει η μητέρα μου να τον παραλαμβάνει από το σχολείο και αυτή δεν οδηγεί...

Δηλαδή, αν μένει μία φίλη μου κοντά στο σχολείο, μπορώ να κάνω εγγραφή??? ή πρέπει να είναι συγγενικό πρόσωπο???

t6c4p3.pngXRnsp2.png

...και τα αποδεικτικά που ζητάνε??? Δεν ζητάνε λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ?

Εννοειται οτι θα προσκομισεις λογαριασμο ΔΕΗ ή ΟΤΕ τον οποιο θα σας εχει δωσει το γνωστο σας ατομο.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Διαφημίσεις

Σωστά. Ο λογαριασμός που θα προσκομίσεις θα έχει επάνω το όνομα της φίλης σου και το παιδί θα γραφτεί με το όνομα της φίλης σου. Πρέπει να είναι συγγενικό πρόσωπο και να έχει το όνομα είτε της μητέρας είτε του πατέρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να βρεις κάποιον που θα μπορεί να μεταφέρει το παιδί μετά τη λήξη του σχολείου στο σπίτι εφόσον η μητέρα σου δεν οδηγεί και δεν μπορεί να περπατήσει μεγάλη απόσταση. Εμείς προσκομίσαμε στο σχολείο το λογαριασμό της ΔΕΗ του κουνιάδου με το όνομα του. Πρέπει απαραιτήτως να έχει το ίδιο επώνυμο με αυτό που έχετε δηλώσει το παιδί στο ληξιαρχείο. Αλλιώς πως θα το δικαιολογήσεις κιόλας;

Ένα παιδί σου ζωγραφίζει τη μέρα με χαρούμενα χρώματα. Ένα παιδί σου κουβεντιάζει, και νομίζεις πως κάτι διαφορετικό συμβαίνει στον κόσμο. Σου τραγουδά και θαρρείς πως είσαι ακόμα παιδί. Σου φέρνει μια σακούλα γέλιο και σου την αδειάζει απλόχερα μπροστά σου. Μα εκείνο που πραγματικά κερδίζεις από ένα παιδί είναι ο άδολος τρόπος που σκέφτεται.

Νομιζω οτι δεν εχει σημασια το ονομα επανω στον λογαριασμο γιατι πολυ απλα θα μπορουσες να ειχες νοικιασει το σπιτι του οποιου τον λογαριασμο προσκομιζεις.

Αν νοικιασεις ενα σπιτι δεν ειναι απαραιτητο να αλλαξεις τους λογαριασμους του σπιτιου στο ονομα σου.

Animation3-6.gif

Η ΔΕΗ 95% είναι στο όνομα του ενοικιαστή, επίσης ζητάνε μισθωτήριο ή συμβόλαιο σπιτιού...μόνο η ΕΥΔΑΠ μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη...

Εγώ και στην Α΄δημοτικού και στη Β΄δημοτικου έβαλα την κόρη μου σε σχολείο ποου δεν ανήκαμε...

Και τις δύο φορές πήγα και έπιασα τον διευθηντή, την πρώτη φορά πέτυχε (του είπα ότι εργαζομαι ότι εχω άλλο ένα παιδάκι είμαι και εγκυος και σε αυτό το σχολείο έχω μαμά γνωστή που μπορεί να με βοηθήσει) την δεύτερη φορά με διευθήντρια δεν έπιασε αλλα βρήκα γνωστό του γνωστού και το προχώρησα..

Αν ΄τα καταφέρεις και βάλεις το ένα μετά ακολουθεί και το δεύτερο παιδί....

Καλή επιτυχία!

Η ΔΕΗ 95% είναι στο όνομα του ενοικιαστή, επίσης ζητάνε μισθωτήριο ή συμβόλαιο σπιτιού...μόνο η ΕΥΔΑΠ μένει στο όνομα του ιδιοκτήτη...

Εγώ και στην Α΄δημοτικού και στη Β΄δημοτικου έβαλα την κόρη μου σε σχολείο ποου δεν ανήκαμε...

Και τις δύο φορές πήγα και έπιασα τον διευθηντή, την πρώτη φορά πέτυχε (του είπα ότι εργαζομαι ότι εχω άλλο ένα παιδάκι είμαι και εγκυος και σε αυτό το σχολείο έχω μαμά γνωστή που μπορεί να με βοηθήσει) την δεύτερη φορά με διευθήντρια δεν έπιασε αλλα βρήκα γνωστό του γνωστού και το προχώρησα..

Αν ΄τα καταφέρεις και βάλεις το ένα μετά ακολουθεί και το δεύτερο παιδί....

Καλή επιτυχία!

Eμενα και της κουμπαρας μου δεν μας ζητησαν μισθωτηριο ή συμβολαιο σπιτιου. Και οι δυο σε διαφορετικα σχολεια προσκομισαμε λογαριασμο ΔΕΗ που δεν ηταν στο ονομα μας.

Οσο για μισθωτηριο κ.τλ δεν θα προσκομιζα σε καμμια περιπτωση υπαρχουν και προσωπικα δεδομενα. Και δεν ειναι και απαραιτητο να εχεις μισθωτηριο αφου και σε αυτην την περιπτωση θα μπορουσα να πω οτι σε φιλοξενει συγγενης σου στο συγκεκριμενο σπιτι.

Αν το ψαξει κανεις παρα πολλα παιδια στα σχολεια φοιτουν σε σχολεια εκτος της περιοχης που κατοικουν. Με την σημερινη ζωη που εργαζονται και οι δυο γονεις και οι γιαγιαδες ειναι μακρυα αναγκαζομαστε να κανουμε διαφορα για να ειναι το παιδι κοντα στο σπιτι.

Υπαρχουν βεβαια κανονες ωστε να μην συνωστιζονται παιδια σε ενα σχολειο και σε αλλο ειναι πολυ λιγα αλλα νομιζω οτι ειναι ευελικτοι οι διευθυντες αρκετα ωστε να εξυπηρετουν.

Εμεις μαλιστα ζητησαμε απο τον διευθυντη να παρουμε το παιδι αυτη την χρονια και να το παμε σε σχολειο κοντα στην διευθυνση της κατοικια μας και ο ιδιος προσπαθουσε να μας αποτρεψει επιμονα. Και μιλαμε για ενα σχολειο με αρκετα παιδια.

Τετοια χαρτια που σας ζητησαν με εκανα να απορησω και αναρωτιεμαι μηπως υπερεβαλε ο εν λογω διευθυντης.

Υ.Γ Εψαξα στην ιστοσελιδα του υπουργειου παιδειας και αναμεσα στα δικαιολογητικα που απαιτουνται για την εγγραφη του μαθητη ειναι τα εξης:

11. Ποια είναι τα δικαιολογητικά εγγραφής;

* Πιστοποιητικό γεννήσεως

* Επίδειξη του βιβλιαρίου του παιδιού για έλεγχο εμβολίων

* Οδοντολογική εξέταση

* Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (κατά την κρίση του Διευθυντή)

Πηγη:http://www.ypepth.gr/el_ec_page76.htm

Συμφωνα με τα ανωτερω πουθενα δεν φαινεται οτι ο διευθυντης μπορει να απαιτησει μισθωτηριο ή συμβολαιο του σπιτιου.

Ετσι σε περιπτωση που σας ζητησουν τετοιου ειδους εγγραφα να τους παραπεμψετε στο υπουργειο παιδειας.

Animation3-6.gif

Διαφημίσεις

Eμενα και της κουμπαρας μου δεν μας ζητησαν μισθωτηριο ή συμβολαιο σπιτιου. Και οι δυο σε διαφορετικα σχολεια προσκομισαμε λογαριασμο ΔΕΗ που δεν ηταν στο ονομα μας..

Ούτε εμένα μου ζήτησαν μισθωτήριο αλλά προσκομισα λογ/σμο ΔΕΗ που ήταν στο όνομα μας.

Οσο για μισθωτηριο κ.τλ δεν θα προσκομιζα σε καμμια περιπτωση υπαρχουν και προσωπικα δεδομενα. ..

Άσχετο με το θέμα αλλά τι προσωπικά δεδομένα έχει ένα μισθωτήριο κατοικίας ? το ενοίκιο που πληρώνουμε? και η ΔΕΗ το ποσό του λογαριασμού

Και δεν ειναι και απαραιτητο να εχεις μισθωτηριο αφου και σε αυτην την περιπτωση θα μπορουσα να πω οτι σε φιλοξενει συγγενης σου στο συγκεκριμενο σπιτι. ..

Αυτό δεν το είχα σκεφτεί :wink: οχι τίποτα άλλο υποχρεώθηκα για να κάνω και την εγγραφή (ας ελπίσουμε να μη μου ξαναχρειαστεί...:lol:)

Υπαρχουν βεβαια κανονες ωστε να μην συνωστιζονται παιδια σε ενα σχολειο και σε αλλο ειναι πολυ λιγα αλλα νομιζω οτι ειναι ευελικτοι οι διευθυντες αρκετα ωστε να εξυπηρετουν...

Μαrilia δυστηχώς είναι που θα πέσεις... ειπα και παραπανω ότι στην α΄δημοτικού εξυπηρετηθήκαμε άμεσα, στην β΄δημοτικού όμως έπεσα σε μία στρίγγλα, της είπα ότι ειμαι τρίτεκνη, ότι δεν έχω βοηθεια ότι δεν οδηγώ και ότι θα με εξυπηρετούσε να μου έπαιρνε το παιδί μια και το συγκεκριμένο σχολείο είναι 2 στενά πάνω από το σπίτι μου.. τίποτα ανενδοτη..δεν έχουμε θεσεις μου έλεγε... έβαλα και γω γνωστό του γνωστού..στην πραγματικότητα δεν ξερω αυτόν που μίλησε αλλά οταν πήγα να την γράψω μου λεει ο τάδε είναι φίλος σας ε? ναι της λέω χρόνια τώρα οικογενειακός...(και γω δεν ήξερα για ποιόν μου μιλάει):lol:

* Πιστοποιητικό γεννήσεως

* Επίδειξη του βιβλιαρίου του παιδιού για έλεγχο εμβολίων

* Οδοντολογική εξέταση

* Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (κατά την κρίση του Διευθυντή)

Πηγη:http://www.ypepth.gr/el_ec_page76.htm

Συμφωνα με τα ανωτερω πουθενα δεν φαινεται οτι ο διευθυντης μπορει να απαιτησει μισθωτηριο ή συμβολαιο του σπιτιου.

Ετσι σε περιπτωση που σας ζητησουν τετοιου ειδους εγγραφα να τους παραπεμψετε στο υπουργειο παιδειας.

στο υπογράμμισα κατά την κρίση του διευθυντή...

και δυστηχώς άσχετα με το θέμα βέβαια αλλα όλη η λειτουργία του σχολείου είναι θέμα διευθυντή...

Pam στα σπιτια που νοικιαζα εγω ποτε δεν ειχε ο λογαριασμος της ΔΕΗ το ονομα μου.

Το μισθωτηριο μπορει να περιλαμβανει πολυ προσωπικες πληροφοριες.

Ποτε δεν μου ζητηθηκε τιποτα παραπανω απο ενα λογαριασμο ΔΕΗ στον οποιο δεν υπηρχε το ονομα μου.

Η διευθυντρια ή διευθυντης της περιοχης σας υπερεβαλε και το "κατά την κρίση του Διευθυντή" δεν σημαινει οτι μπορει να ζηταει οτι θελει ο καθενας γιατι θα μπορουσε να σου ζητησει φορλογικη δηλωση εξισου προσωπικο δεδομενο.

Animation3-6.gif