Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Aνθρώπινη αξιοπρέπεια...στον πάτο !!!

Recommended Posts

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

χίλια χρόνια να μην έμπαινα στο κ@@@δημόσιο !!

Την υποχρέωσαν να στηθεί γυμνή και να σκύψει μπροστά σε άνδρες στρατιωτικούς γιατρούς, για να την προσλάβουν στο υπουργείο Άμυνας ως στρατοδίκη.

«Προσέβαλαν τη γυναικεία υπόστασή μου και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά μου», καταγγέλλει η 30χρονη δικηγόρος από τις Σέρρες, η οποία είχε την ουτοπική, όπως ομολογεί, έμπνευση να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την πλήρωση 29 θέσεων στρατιωτικών δικαστών.

Η νεαρή γυναίκα, που είναι αναγνώστρια της «zougla.gr», έστειλε ένα e-mail που ξεχειλίζει από πικρία και αγανάκτηση και περιγράφει σκηνές που θυμίζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης:

«…Ήμασταν σχεδόν 150 άτομα… Μας έβγαλαν έξω στο προαύλιο του νοσοκομείου και μας χώρισαν σε ομάδες… στη συνέχεια περάσαμε για να δώσουμε αίμα, ούρα και μετά ξεκίνησε η μαζική μαραθώνια επίσκεψη σε διάφορους γιατρούς ειδικοτήτων (οφθαλμίατρο, καρδιολόγο, ωτορινολαρυγγολόγο, ψυχίατρο κτλ).

Ώσπου έφτασε η στιγμή που υποθέτω πως όλοι ένιωσαν ότι η ξεφτίλα που εμείς εμπιστευόμενοι το κατά τ’ άλλα κράτος δικαίου (μάλλον ζω στο δικό μου ουτοπικό κόσμο) δεν είχε πάτο!

…ζήτησαν να βγάλουμε τα ρούχα μας. …μας τόνισαν πως, αν κάποιος αρνηθεί, θα είχε και τις ανάλογες κυρώσεις δηλαδή τον αποκλεισμό. Μείναμε 30 γυναίκες γυμνές με άντρες γιατρούς –ανεξάρτητα αν ζητήσαμε να είναι γυναίκες- να μας κοιτάνε από πάνω μέχρι κάτω, να μας ζητάνε να σκύψουμε, να χοροπηδήσουμε κ.α. Αποποιηθήκαμε κάθε νομίμου δικαιώματός μας με την προσδοκία μιας θέσης για μια καλύτερη ζωή, την καλύτερη ζωή που μας υποσχέθηκε το κράτος και που επενδύσαμε τόσα χρόνια για να την αποκτήσουμε…», καταγγέλλει βαθιά πληγωμένη η 30χρονη δικηγόρος

http://www.zougla.gr/news.php?id=33241

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Αυτο μου το ειχε πει γνωστη μου που ειχε δωσει εξετασεις για πυροσβεστικη και δεν τους ειχαν παρει μαλιστα. Πριν πανε για τα αθληματα τις ειπαν να γδυθουν κλπ και αφου τις ειδαν καλα καλα ξαναντυθηκαν. το χουν συστημα φαινεται :?

lcWup3.png

:evil: και καλά... είναι φανερό πως οι άντρες παίρνουν μάτι και τροφή για σχόλια... οι γυναίκες; τόσο ανάγκη για μιά θεση; θα μου πεις... αμα φτάσεις στην πηγή θες να πιεις νερό... εγώ πάντως δεν θα γδυνόμουν!

Ντροπή και αίσχος!

ευτυχώς γίνονται και κάποιες καταγγελίες μπας και σταματήσει το γενικό κακό...

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Διαφημίσεις

Δηλαδή για να καταλάβω καλά , οι γυναικολόγοι είναι μακράν οι μεγαλύτεροι μπανιστηρτζίδες ενδεχομένος και άρρωστοι που για το πάθος τους αυτό επέλεξαν τον συγκεκριμένο τομέα της επιστήμης.

Δύο παραδείγματα:

1)Στο βιβλιάριο ασθενείας του ΤΕΒΕ που έχω , είναι γραμμένοι 15 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων . Μπορεί η επιλογή να είναι δική μου , αλλά γίνετε ανάμεσα στους γιατρούς που υπάρχουν διαθέσιμοι στην περιοχή μου. Έτσι στην θέση του δερματολόγου έχω γυναίκα. Άρα θα πρέπει να υποστώ κατά την γνώμη σας την εξαίταση της κατεβάζοντας και τα σώβρακα μου για μια βαλανοποσθήτιδα................ή μήπως θα πρέπει να χαρώ για τον ίδιο λόγο????

2)Έχετε φανταστεί ποτέ πως μπορεί να είναι να εξαιτάζεσαι σε πανεπηστιμιακό νοσοκομείο όπου η εξαίταση είναι και συγχρόνος μάθημα για τους φοιτητές ( άνδρες και γυναίκες) και την ίδια στιγμή έχεις τα παντελόνια κατεβασμένα :wink:

Γιατροί σας κοιτάνε , έλεος πια!!!!!!!

Ο στρατός θέτει κάποιες προϋποθέσεις για το προσωπικό που πιθανόν να προσλάβει. Αν οι προϋποθέσεις είναι αναχρονιστικές παλέψτε αυτό , ή μην ασχολείστε με τις θέσεις στο δημόσιο.Αυτοί που διεκπαιρεώνουν τα τεστ-εξαιτάσεις δεν σας φταίνε σε τίποτα.

Ας παλέψει αυτή η δικηγόρος μέσα από τον στρατό να μην είναι προϋπόθεση η σωματική αρτιότητα για την συμμετοχή στις ενοπλες δυνάμεις.

Αυτό που θεωρώ αναξιοπρεπές είναι να εξετάζεται η κάθε υποψήφια μπροστά στις άλλες συνυποψήφιες. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό

Οι γιατροί είναι επιστήμονες και δεν έχουν φύλο.

Αν ήμουν στη θέση της συγκεκριμένης δικηγόρου και ένιωθα ότι θίγεται η αξιοπρέπειά μου, πολύ απλά δεν θα έβγαζα τα ρούχα μου και θα αποχωρούσα. Προφανώς για τη συγκεκριμένη δικηγόρο το δημοσιοϋπαλληλίκη αξίζει κάθε θυσία

Ας παλέψει αυτή η δικηγόρος μέσα από τον στρατό να μην είναι προϋπόθεση η σωματική αρτιότητα για την συμμετοχή στις ενοπλες δυνάμεις.
κάστε ρε συ almak! για στρατοδίκης πήγαινε! όχι για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή (όπως γίνέται με τους φαντάρους... ) δηλαδή αν είχε ένα βυζί δε θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της; ή αν είχε 4 δάχτυλα στο ένα πόδι; ή ακόμη κι αν ψιλοκούτσενε με τη γύμνια θα φαινόταν; με τα ρούχα νορμάλ θα περπατούσε;;;

Επίσης οφείλω να πω πως ναι, οι γιατροί είναι επιστήμονες και δεν έχουν φύλο και δεν θεωρώ μπανιστηρτζίδες τους γυναικολόγους οι όποιους άλλους, εφόσον πρέπει να με εξετάσουν, αλλά μεμονωμένα ή κατ' εξαίρεση ομαδικά αν έχω κάποιο πρόβλημα που να το απαιτεί, (όπως μου είχε τύχει όταν είχα νοσηλευτεί) αλλά να μου λένε να στειθώ μπροστά σε μιά ντουζίνα γιατρούς για απλό έλεγχο και μάλιστα για πρόσληψη σε καποια θεση εργασιας και με άλλες πόσες άγνωστες παρούσες, συγγνώμη αλλά το βρίσκω τραβηγμένο και ναι! μπανιστηρτζίδικο!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

μαλλον εννοει να παλεψει με τη γραφειοκρατια και να αλλαξει αυτο το συστημα!παντως εγω ειμαι ανθρωπος και ντρεπομαι ακομα και το γιατρο.κακο ειναι?

Ενα άλλο παραπλήσιο γεγονός που αφορούσε μια κρατούμενη σε γυναικείες φυλακές το ακούσατε? Που με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο την ξεφτίλιζε μια δεσμοφύλακας, ούτε κάν γιατρός, θα το ψάξω στα άρθρα των εφημερίδων και θα το ποστάρω.

Ισως ο Αλμακ να έχει λιγάκι δίκιο όσον αφορά στην ίση μεταχείρηση μεταξύ αντρών και γυναικών υποψηφίων, αλλά όσον αφορά στον ξεφτιλισμό τους και στο δικαίωμα να εξετασθούν από γυναίκες γιατρούς, τι να πω, δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση τους.

Θα ψάξω αυτο που ανέφερα πιο πάνω και θα το ποστάρω, προς το παρόν σας αφήνω γιατί φωνάζει η μικρή.

Διαφημίσεις

Συγνώμη ρε κορίτσια, αλλά μήπως είστε λίγο υπερβολικές όταν μιλάτε απαξιωτικά για τις κοπέλες που "για το δημοσιουπαλληλίκι ξεγυμνώνονται?" Δηλαδή όταν πας και γλύφεις κατουρημένες ποδιές για να διοριστείς είναι λιγότερο εξευτελιστικό?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

συμφωνω οτι ηταν αναξιοπρεπες αυτο που ζητηθηκε απο τις γυναικες... ομολογω πως και εγω θα ζοριζομουν πολυ εκεινη τη στιγμη να το κανω..

ομως... δε ξερω κατα ποσο η καταγγελουσα θα εμπαινε στη διαδικασια να ενημερωσει τα μεσα ενημερωσης για το τι εγινε, αν τελικα της ειχε γινει προσληψη....

βρε παιδια για στρατιωτικη δικαστης πηγαινε η κοπελα γιατι επρεπε να υποστει ολο αυτο το "ξεγυμνωμα";;

και γιατι εφοσον επρεπε να γινει να γινει παρουσια και αλλων γυναικων;

και ναι μεν οι επιστημονες δεν εχουν φυλο αλλα θα ηταν πιο κομψο να το πω μια τετοιου ειδους εξεταση να γινει απο γυναικες ιατρους..αν και δεν εχω καταλαβει απο το αποσπασμα αν εγινε καποια εξεταση...μονο οπτικα οτι εγινε...

ομως... δε ξερω κατα ποσο η καταγγελουσα θα εμπαινε στη διαδικασια να ενημερωσει τα μεσα ενημερωσης για το τι εγινε, αν τελικα της ειχε γινει προσληψη....

fistiki πολύ εύστοχη η παρατήρηση... :wink:

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό που θεωρώ αναξιοπρεπές είναι να εξετάζεται η κάθε υποψήφια μπροστά στις άλλες συνυποψήφιες. Αυτό δεν το θεωρώ σωστό

Οι γιατροί είναι επιστήμονες και δεν έχουν φύλο.

Αν ήμουν στη θέση της συγκεκριμένης δικηγόρου και ένιωθα ότι θίγεται η αξιοπρέπειά μου, πολύ απλά δεν θα έβγαζα τα ρούχα μου και θα αποχωρούσα. Προφανώς για τη συγκεκριμένη δικηγόρο το δημοσιοϋπαλληλίκη αξίζει κάθε θυσία

συμφωνω ειναι παντα θεμα επιλογων κ τι ηθικες αξιες κουβαλαει

ο καθενας....

Guest ΕΛΙ

Έτσι γίνεται στις στρατιωτικές εξετάσεις. Περνάς ψυχοτεχνικά τεστ, ιατρικές εξετάσεις και σε κοιτά οι γιατροί φορώντας μόνο τα εσώρουχά σου, για να δουν την αρτιότητά σου.Είνα λογικό.Μπορεί κάποιος να μην έχει ένα πόδι και να έχει πρόσθετο μέλος.Μπορούν αυτόν τον άνρθωπο να τον προσλάβουν ως στρατιωτικό ή ως Αστυνομικό; Μην τα παρεξειγείτε όλα.

και προσωπικα μου φαινεται δυσκολο να παει να δωσει εξετασεις για στρατο και να μην ξερει την διαδικασια...

συμφωνω πως αν δεν ηθελε απλα θα αποχωρουσε...

απο οτι ξερω στον στρατο ισχυει το ιδιο συστημα για αντρες και γυναικες...

ο στρατος δεν κανει διακρισεις...

Έτσι είναι ο στρατός. Εκεί δεν υπάρχει η έννοια του ατόμου. Μόνο της ομάδας. Γιατί, δεν είναι εξευτελιστικό (σύμφωνα με την δική σας λογική) που παιδια με σπουδές, MBA και δε συμμαζεύεται όταν είναι φαντάροι καθαρίσουν τουαλέτες? Φαντάζεστε να αρνηθούν και να βγουν να το καταγγήλουν στα κανάλια? Θα διαλυθεί ή δε θα διαλυθεί ο στρατός? Δε λέω ότι συμφωνω με αυτή τη λογική (αυτό είναι θέμα για άλλο τόπικ). Απλά λέω ότι αυτός είναι ο στρατός. Η το αποδέχεσαι ή οχι. Απλά πράγματα.. :)

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Παιδία όσο αναφορά το συγκεκριμένο γεγονός είναι και απο ποια οπτική γωνία το βλέπει ο καθένας και σε ποιο σημείο της είδησης θα "σταθεί"

rQGhp3.png

Καλα αυτο. Μπορειτε να μου πειτε γιατι δεν παιρνουν σε στρατιωτικες σχολες ατομα που εχουν το στιγμα? Οχι φανταρους, στρατιωτικη ιατρικη νοσηλευτικη κλπ. :roll:

lcWup3.png

κάστε ρε συ almak! για στρατοδίκης πήγαινε! όχι για να βρεθεί στην πρώτη γραμμή (όπως γίνέται με τους φαντάρους... ) δηλαδή αν είχε ένα βυζί δε θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της; ή αν είχε 4 δάχτυλα στο ένα πόδι; ή ακόμη κι αν ψιλοκούτσενε με τη γύμνια θα φαινόταν; με τα ρούχα νορμάλ θα περπατούσε;;;..................

!

Χρυσαλίς τίποτα δεν αποκλείει τον στρατοδίκη από την πρώτη γραμμή. Όλοι θεωρητικά πρέπει να είναι έτοιμοι και ικανοί.

Σκεφτείται και κάτι άλλο :!::!::!:

Η ομαδική εξαίταση αποκλείει παρατράγουδα του στυλ , μου έκαναν εκείνο μου είπαν το άλλο ...και πολλά άλλα γαργαλιστικά που μπορεί να φανταστεί ο άρρωστος νους.

Στους φαντάρους γίνετε το ίδιο πράγμα τις πρώτες μέρες τις θητείας , κι έτσι ξεχωρίζουν σε κατηγορίες Ι1, Ι2, Ι3 ,Ι4 ,Ι5.

Στρατός είναι και ξέρουμε πώς λειτουργει...ας μην πήγαινε βρα παιδια αν δεν της άρεσε!

Ακριβως ετσι :wink:

Ολα τα υπολοιπα νομιζω οτι εγιναν για λογους εντυπωσεων...Εκτος εαν η κυρια υποψηφια στρατοδικης πηρε πτυχιο Νομικης δι' αλληλογραφιας...

:?:?

Ετσι ειναι ο στρατος...για ολους ανεξαιρετως... :D

Κι εγώ λοιπόν πριν 8 χρόνια ξεγυμνώθηκα μπροστά σε ένα τσούρμο γιατρών (ανδρών και γυναικών) προκειμένου εισαχθώ σε παραγωγική σχολή σώματος ασφαλείας.

Αισθάνθηκα άβολα, αυτή είναι η αλήθεια. Όλες οι κοπέλες μείναμε με το κάτω εσώρουχό μας, 2 γιατροί περνούσαν από μπροστά μας και μας έλεγχαν για τατουάζ και τρυπήματα (δυστυχώς είχαμε και τέτοιες περιπτώσεις... ναρκομανών) και ότι άλλο θα στεκόταν εμπόδιο για την εισαγωγή μας.

Σίγουρα δεν γνωρίζω αν όντως όλοι όσοι βρίσκονταν την ώρα της εξέτασης μέσα στην αίθουσα είχανε την ειδικότητα του γιατρού ή ήταν άλλων ειδικοτήτων και απλά αρπάξανε την ευκαιρία για μπανιστήρι...

15 λεπτά κράτησε η όλη φάση, με το που ντύθηκα το άφησα πίσω μου και ήλπιζα για αίσια αποτελέσματα.

Και Δόξα τω Θεώ τώρα είμαι μία ένστολη δημόσια υπάλληλος.

Αλλά και να μην τα είχα καταφέρει, σίγουρα δε θα είχα προβεί σε παρόμοια καταγγελία. Απλά θα ξαναπροσπαθούσα. (το fistikaki κατά τη γνώμη μου έχει δίκιο... και πάλι.. :wink: )

Να σε ξυπνάει ότι ονειρεύεσαι...

8pvzp2.png