Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γεννημένη την 1η Δεκ.08, ώρα 21.45

Recommended Posts

Ναι, τότε ήρθε στον δικό μου κόσμο για να τον ομορφύνει η μπεμπούλα μου. Τοξοτίνα με ωροσκόπο Λεων. Σκέτη φωτιά. Άλλα μωράκια που γεννήθηκαν την ίδια μέρα υπάρχουν? Ας γνωριστούμε!

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Διαφημίσεις

Καλησπερα.Εμενα η μπεμπα μου γεννηθηκε στις 2 Δεκεμβριου στςι 13:05 (Φυσολογικα στο Ηρακλειο Κρητης) και ειναι και αυτη μια Τοξοτης.Μου εχει βγαλει το λαδι οσο αφορα τον υπνο της αλλα τωρα στρωσαμε καπως.Εσεις πως γεννησατε?Ειναι ησυχη?Μηπως το εχει ο Δεκεβριος τα εχει να ειναι θηριακια?

πολυ δυσκολο να εισαι μανουλα αλλα και ταυτοχρονα ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!

Καλησπερα.Εμενα η μπεμπα μου γεννηθηκε στις 2 Δεκεμβριου στςι 13:05 (Φυσολογικα στο Ηρακλειο Κρητης) και ειναι και αυτη μια Τοξοτης.Μου εχει βγαλει το λαδι οσο αφορα τον υπνο της αλλα τωρα στρωσαμε καπως.Εσεις πως γεννησατε?Ειναι ησυχη?Μηπως το εχει ο Δεκεβριος τα εχει να ειναι θηριακια?

Η μπεμπούλα σου έχει ωροσκόπο ιχθύς, περισσότερα στο http://www.astrofree.com (χάρτες).

Και εμένα στην αρχή δεν κοιμόταν καθόλου, ιδιαιτέρως στη διάρκεια της ημέρας, εγώ κοιμόμουν όρθια και εκείνη γαρίδα το μάτι. Γενικώς, ήταν και είναι ήσυχη και χαρούμενο μωρό, με το γέλιο στο στόμα! Τώρα έχει αρχίσει να την τρώνε τα ούλα της και βγάζει λίγο γκρίνια και ανησυχία, πιο πολύ το βράδι, γι αυτό της άρχισα πιπίλα, για λίγη ώρα την ημέρα.

Γενικά, τα τοξοτάκια είναι πολύ δραστήρια παιδάκια, θα μας τρέχουν όλη μέρα και θέλουν με κάτι να απασχολούνται. Είναι όμως και χαρούμενα και τυχερά παιδάκια, από ότι έχω διαβάσει στα ζώδια.

Η δική μου άν έχει κάποιον να της μιλά δεν θέλει τίποτα άλλο.

Η μπεμπούλα σου πως τα πάει?

Καλημερα

Πως κοιμηθηκατε χτες?Εμεις πηγε μεσανυχτα να κοιμηθουμε (ειχαμε ξυπνησει απο τις 14:30)και ευτυχως κοιμοταν μεχρι τις 8 το πρωι και τωρα παλι τη ξαναβαλα για υπνο και βρηκα λιγο χρονο να γραψω διοτι αν ειναι ξυπνια θελει ενα ανθρωπο να ασχολειτε μαζι της οπως λες και εσυ.Εμας τα ουλα εχουν αρχισει να ερεθιζονται απο 2 μηνων και βαζει τα χερια της συνεχεια στο στομα.Πιπιλα δεν εχει πιασει δεν την ηθελε απο την αρχη παρολο που περασαμε δυσκολες μερες και νυχτες(ισως να φταιει που θηλαζει και δεν θελει πλαστικα).Συνηθως κοιμοταν 2-3 ωρες την ημερα και μετα μεχρι την επομενη μερα ηταν ξυπνια.Οταν το συζητησα με την παιδιατρο μου ειπε οτι ειναι παιδι που δεν θελει πολυ υπνο (τι τυχερη μανα που ειμαι!!!!) αυτο το εκανε μεχρι να κλεισει τον 3ο μετα αρχισε να στρωνει καπως.Εσυ τη θηλαζεις?Γεννησατε φυσιολογικα?

Καλη μας μερα και καλη δυναμη,

Καλημέρα και σε σας,

και εμείς κατά τις 12 κοιμήθηκε, αλλά ξαγρύπνησε για φαγητό στις 2 και μετά στις 5 και ξύπνησε κατά τις 9. Τη θηλάζω αποκλειστικά έως τώρα. Έχουμε αντιμετωπίσει κάποιες περιόδους που δεν σταματούσε να τρώει, μέρα και νύχτα, κατά την 11η εβδομάδα, αλλά και μικρές περιόδους που δεν είχε και πολύ όρεξη, κυρίως μετά τα εμβόλια.

Τώρα θα ξανακοιμηθεί κατά το μεσημεράκι μετά τις 3 για καμμια ώρα, το ελπίζω! Εκτός από το μεσημεριανό ύπνο - για καμμια ώρα ή 2 το πολύ - στη διάρκεια της ημέρας το πολύ να κοιμηθεί για κανα 2 20λεπτα ή 30λεπτα. Βέβαια, είναι μέρες που κοιμάται περισσότερο και άλλες που μπορεί να είναι και όλη μέρα ξύπνια. Την βάζω στο πάρκο και κάνω καμμια δουλειά στην κουζίνα. Τώρα που θα φτιάξει ο καιρός μπορεί να πάμε και καμμια βόλτα.

Δυστυχώς, δεν έχει πρόγραμμα στο θηλασμό, μπορεί να πεινάσε σε μια ώρα αλλά μπορεί και σε 3.

Η μπουμπού μου ως τοξοτίνα που της αρέσει η περιπέτεια, είχε ένα περιπετειώδες τοκετό. Ενώ πήγαινα πολύ καλά στην αρχή με τεχνητούς πόνους για 4 ώρες, μετά δεν κατέβαινε επαρκώς και αποφάσισε η γιατρός να πάμε για καισαρική. Με βάλανε στο χειρουργικό κρεββάτι, όπου με αρκετή προσπάθεια δική μου και της γιατρού μέσα σε 45 λεπτά γέννησα φυσιολογικά με εμβρυουλκό. Έτσι, απέφυγα την καισαρική.

Εσεις πως τα πήγατε με τον τοκετό?

Ωχ με φωνάζει.

Διαφημίσεις

Εμεις επειδη στον υπερηχο φαινομασταν αρκετα μεγαλες 3800kgr (38η βδομαδα) μου ειπε ο γυναικολογος μου οτι θα γεννησω με προκληση τοκετου. Πηγα λοιπον στις 06:00 το πρωι και 13:05 την εκανα με επισκληριδιο (μεγαλη ανακαλυψη) και τελικα την εκανα 3620 kgr εσεις ποσο γεννηθηκατε.Οταν ημουν εγκυος καναμε καβγαδες με το γυναικολογο μου για το πως θα γεννησω εγω βλεπεις ηθελα να γεννησω με καισαρικη αλλα ο γιατρος μου ΕΥΤΥΧΩΣ ηθελε φυσιολογικα.Ολα δοξα το Θεο πηγαν καλα.

Την βαζεις απο τωρα στο παρκο?Εγω εχω σκοπο να τη βαλω απο 6 μηνων τωρα προς το παρον την εχω ακομα στο ρηλαξ.

Και εγω τις κανω αποκλειστικο θηλασμο αλλα προχτες την πηγα στο παιδιατρο και δεν εχει παρει ικανοποιητικο βαρος (επρεπε να παρει αυτο το μηνα 500 γραμ. και εχει παρει 400 γραμ. τωρα ειναι 6kgr) και ειπαμε να τις δινω λιγο συμπληρωμα το προσπαθησα αλλα δεν πιανει το μπιμπερομε τιποτα.Τα κοριτσια εδω μεσα που ειναι εμπειρα μου ειπαν οτι το βαρος της ειναι ικανοποιητικο και να μην ξεκινησω το συμπληρωμα απλα ανα κανω πιο πολλους θηλασμους ποσους πιο πολλους αφου το μωρο τρωει ολη μερα.Τεσπα θα δουμε τωρα εσεις πως τα πατε με το βαρος σας?

Την εβαλα πριν 5 λεπτα στο κρεββατι για υπνο και ξυπνησε παλι..... :(

Εμείς δεν κοιμηθήκαμε καθόλου από το πρωί!

Γεννήθηκε 3170 και φεύγοντας από το νοσοκομείο ήταν 3120. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 7 κ., οπότε θα αντέξουμε ακόμη κανα μήνα μόνο με θηλασμό και μετά βάζουμε και στέρεες τροφές.

Κρίμα να της δώσεις συμπλήρωμα χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Κι εγώ είχα πρόβλημα με το μπιμπερό πριν κανά μήνα που χρειάστηκε να επιστρέψω για λίγο στη δουλειά. Μια ολοκληρη μέρα της έδινα με το μπιμπερό και τελικά το έπιασε λόγω πείνας μάλλον.

Και την πιπίλα μετά από μεγάλη προσπάθεια και πειραματισμούς την έπιασε, την πετούσε!

Ρηλάξ δεν της πήρα, την έβαζα από πολύ μικρή είτε στο πάρκο, είτε στο καθισματάκι αυτο. είτε στο καρότσι και βόλτα στα δωμάτια.

Τώρα σκέφτομαι κατα πόσο χρειάζεται καρεκλάκι φαγητού, αν και πιστεύω δε θα ΄το θέλει μετά τον 9ο μήνα. Εσύ θα της πάρεις?

Κάτι άσχετο, από την στιγμή που γέννησα δεν έπαψα να φοράω σερβιέτα, έχω πολλά κολπικά υγρά, συμβαίνει και σε σένα? ίσως λόγω του θηλασμού

Τελικα τα καταφερα και την κοιμησα κατα τις 16:00 και ειναι 19:20 και δεν εχει ξυπνησει ακομα οποτε οπως καταλαβαινειςτο βραδυ θα εχουμε ΠΑΡΤΥ!!!Στην αρχη που ειχαμε ζοριστει πολυ με τον υπνο κοιμοταν μονο στο ρηλαξ και μετα αγανακτισαμε να παμε στο κρεββατι μας μετα τωρα ευτυχως κοιμομαστε αποκλειστικα και μονο στο κρεββατι μας. :lol: οποτε εγω το ρηλαξ το εχω σαν Θεο μου διοτι εκει ηρεμουσε μοναχα τους πρωτους 3 μηνες.

Οσο αφορα τις στερεες τροφες και εμεις τον επομενο μηνα θα τα βαλουμε στο διαιτολογιο μας αλλα απο οτι εχω διαβασει εδω πρεπει να δινουμε πρωτα στηθος και μετα κρεμα ή φρουτοκρεμα οι πιαδιατροι παλι λενε οτι να ξεκινας κρεμα και μετα στηθος και οταν καταφερεις να φαει 200ml κρεμα ή φρουτοκρεμα τοτε κοβεις το γαλα σε αυτο το γευμα.Εσενα τι σου λεει ο παιδιατρος?Για ποσο καιρο θα συνεχισεις το θηλασμο?Οταν γυρισεις στη δουλεια σου τι γινεται?Εχεις κανει τραπεζα γαλακτος?

Εμενα εφοσον δεν βγαζει γαλα την φτυνει....Τουλαχιστον θα της την εδινα οταν εκλαιγε.

Οσο αφορα το κρεκλακι φαγητου εμενα μου το πηραν δωρο οποτε το εχω.Γιατι δεν θα χρειαζεται απο τον 9ο μηνα και μετα?Μια ξαδερφη μου ειναι 1,5 χρ. το κοριτσακι της και το ταιζει εκει.

Και εγω εχω κολπικα υγρα δυστυχως και δεν μπορω να κυκλοφορησω χωρις σερβιετα δεν γνωριζω απο τι ειναι .Τωρα που το λες ισως να ειναι απο το θηλασμο δεν το ειχα σκεφτει.

Σε αφηνω γιατι ξυπνησε και ειναι σε μεγαλα κεφια μας ακουει ολο το τετραγωνο.

Καλημέρα σας,

πως κοιμηθήκατε?

Ευτυχώς κοιμήθηκε νωρίς από τις 11 έως τις 10 το πρωί με 3 διαλείμματα θηλασμού.

Για το φαγητό της δεν συζήτησα ακόμη με την παιδίατρο αλλά μέσα του Μαίου μάλλον θα ξεκινήσουμε. Τώρα, για το αν έρχεται πρώτα η κρέμα ή όχι, πιστεύω ότι αν το μωρό έχει χορτάσει με το θηλασμό δεν θα ενδιαφερθεί και πολύ για την κρέμα, ενώ αν πεινάει ίσως την δοκιμάσει. Θα το δούμε και στην πράξη. Εγώ προς το παρόν σκέφτομαι τι πιατικά να της πάρω, θα αποφύγω τα πλαστικά και θα δω τι άλλο υπάρχει στην αγορά.

Βέβαια, όσο περισσότερο μπορέσω θα την θηλάζω, αφού στην δουλειά μου επιστρέφω του χρόνου τον Φεβρ. το μόνο που φοβάμαι είναι να μην με δαγκώνει όταν βγάζει δοντάκια. Αλλά δεν πρόκειται να κάνω τράπεζα γάλατος αφού όσες φορές δοκίμασα να της δώσω αποψυγμένο γάλα δεν το έπινε με τίποτα. Θα δούμε.

Τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει σε μερικά γεύματα να είναι ανήσυχη, ίσως από τα δοντάκια της, και προτιμά να θηλάζει ξάπλα ή όρθια. Βέβαια, όταν τρώει μισοκοιμισμένη κανένα πρόβλημα, τρώει καλύτερα. Γι αυτό δεν θέλω να κόψω τους νυχτερινούς θηλασμούς. Την ημέρα λίγο τα δόντια, λίγο η περιέργεια να δει τα πάντα, δεν τρώει να χορτάσει.

Θα ανεβάσω ένα θέμα για την αγκαλιά και μωρά που είδα το πρωί στη Μενεγάκη στο Νεογνά και ψυχολογία.

Τα λέμε.

Καλημέρα σας,

πως κοιμηθήκατε?

Ευτυχώς κοιμήθηκε νωρίς από τις 11 έως τις 10 το πρωί με 3 διαλείμματα θηλασμού.

Για το φαγητό της δεν συζήτησα ακόμη με την παιδίατρο αλλά μέσα του Μαίου μάλλον θα ξεκινήσουμε. Τώρα, για το αν έρχεται πρώτα η κρέμα ή όχι, πιστεύω ότι αν το μωρό έχει χορτάσει με το θηλασμό δεν θα ενδιαφερθεί και πολύ για την κρέμα, ενώ αν πεινάει ίσως την δοκιμάσει. Θα το δούμε και στην πράξη. Εγώ προς το παρόν σκέφτομαι τι πιατικά να της πάρω, θα αποφύγω τα πλαστικά και θα δω τι άλλο υπάρχει στην αγορά.

Βέβαια, όσο περισσότερο μπορέσω θα την θηλάζω, αφού στην δουλειά μου επιστρέφω του χρόνου τον Φεβρ. το μόνο που φοβάμαι είναι να μην με δαγκώνει όταν βγάζει δοντάκια. Αλλά δεν πρόκειται να κάνω τράπεζα γάλατος αφού όσες φορές δοκίμασα να της δώσω αποψυγμένο γάλα δεν το έπινε με τίποτα. Θα δούμε.

Τον τελευταίο μήνα έχει αρχίσει σε μερικά γεύματα να είναι ανήσυχη, ίσως από τα δοντάκια της, και προτιμά να θηλάζει ξάπλα ή όρθια. Βέβαια, όταν τρώει μισοκοιμισμένη κανένα πρόβλημα, τρώει καλύτερα. Γι αυτό δεν θέλω να κόψω τους νυχτερινούς θηλασμούς. Την ημέρα λίγο τα δόντια, λίγο η περιέργεια να δει τα πάντα, δεν τρώει να χορτάσει.

Θα ανεβάσω ένα θέμα για την αγκαλιά και μωρά που είδα το πρωί στη Μενεγάκη στο Νεογνά και ψυχολογία.

Τα λέμε.

Διαφημίσεις

Καλημέρα σας,

πως κοιμηθήκατε?

Τα λέμε.

Καλησπερα.

Χτες κοιμηθηκε τελικα στις 2:00 αφου ειχε κοιμηθει τριωρο το απογευμα και σημερα το βραδυ δεν την βλεπω να κοιματε καθολου,Σημερο το πρωι κοιμηθηκε τις 9:00 ξυπνησε στις 12:00 και ξανακοιμηθηκε σρις 16:00 και δεν εχει ξυπνησει ακομα.ΘΑ δειξει.Θατο παρακαολουθησω..

Αντε θα τα ξαναπουμε καλο απογευμα

• 2 weeks later...

τι κάνετε mpoumpoukaki? θα πάτε στην Ανάσταση σήμερα? εμείς όχι, θα κάνουμε ανάσταση τα δυο μας σπίτι. Η μικρή μου έχει τώρα κάμποσο καιρό που ταλαιπωρούταν πολύ στο φαγητό - ανησυχία, κλάμα, αναγωγές κτλ. - και είδα ότι τελικά υποφέρει από γαστρική παλινδρόμηση. Και εγώ την τάιζα ξάπλα χωρίς να το φανταστώ! Τώρα για ένα γεύμα χρειαζόμαστε πάνω από μια ώρα.

Η δική σου πως είναι? κοιμάται καθόλου ή όπως η δική μου είναι ξάγρυπνη όλη μέρα?

Άν δεν τα ξαναπούμε Καλό Πάσχα να περάσετε.