Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΝΤΑ!!

Recommended Posts

Θελω να ρωτησω κ τη δικη σας γνωμη για ενα προβλημα που εχει προκυψει. Εχω απο τον Οκτωβρη μια κυρια για να κραταει τη μικρη μας 7-3.30 που γυρναμε κ τις δινουμε 800ε + δωρα. Δεν κανει δουλειες βεβαια, μονο την μικρη, αν κ τελευταια καμια φορα μου κανει λιγο σιδερο απο μονη της. Ειμαστε βεβαια πολυ ευχαριστημενοι κ εχουν πολυ καλη σχεση με την μικρη. Βεβαια, επειδη μενει στον απο πανω δρομο, ξερω οτι αρκετες φορες παιρνει κ την μικρη κ παν σπιτι της για να κανει κ καμια δουλεια, ή πανε λαικη ή οτι δουλειες εχει να κανει. Αλλα δεν τις λεμε τιποτα, αφου η μικρη μας ειναι καλα κ ευχαριστιεται.. Ομως κ αυτη καθε τοσο ειναι αρρωστη μια ο πεθερος, μια η μανα της, μια εχει να κανει εξετασεις, μις εχει να παει στο εξοχικο για κατι δουλειες , μια ειναι Κ.Δευτερα κ θελει κ καμια μερα ακομα κ πρεπει να την κραταμε εμεις. Βεβαια, βοηθαν κ οι γονεις μου που εχουν πιο ελαστικο ωραριο κ μια ο ενας μια ο αλλος.. Αλλα ειναι σωστο? Οταν πληρωνεσαι αναλαμβανεις κ μια ευθυνη. Κ εμεις βεβαια ειμαστε πολυ χαλαροι μαζι της κ περιμενεις να μην το εκμεταλευεται. Τωρα μας ειπε για το Πασχα θελει απο Μ. Πεμπτη κ ολη την αλλη εβδομαδα. Ηδη απο την αρχη του χρονου εχει παρει 10 μερες. Δεν τις μετραμε βαβεια, αλλα εγω σημειωνω καπου για να μην χανουμε κ τον ελεγχο. Κ το χειροτερο ειναι για το Καλοκαιρι, που μου ειπε οτι ειχε συνηθησει αποτ ις 20 Ιουλιου κ μετα να καθεται. Κ το μωρο τι θα το κανω εγω?? Εμεις τις ειπαμε οτι μια εβδομαδα μεσα Ιουλιου εμεις θα φυγουμε κ επισης μπορουμε να την εχουμε εμεις κ δυο με δυομιση εβδομαδες τον Αυγουστο( 8 με 20 περιπου). Ειμαστε παραλογοι?? Που να βρουμε τοση αδεια κ εμεις για να κραταμε τη μικρη να κανει διακοπες η νταντα μας??? Κ βεβαια να πληρωνεται κιολας.. Δε ξερω τι θα κανουμε. Ειμαστε ευχαριστημενοι κατα τα αλλα, αλλα αυτη η συμπεριφορα της μας ενοχλησε. Θα ηθελα να ξερω κ τη δικη σας αποψη.

Λεω να αρχισω να ψαχνω για παιδικο. Λεγαμε να την κρατησει κ του χρονου, αλλα τωρα δε ξερω...

Διαφημίσεις

Καλημέρα

Το κακό είναι ότι δεν είσασταν ξεκάθαροι από την αρχή, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της και τις άδειες και τώρα καταλαβαίνω ότι σας έχει γίνει "απαραίτητη" γιατί τα πάει καλά με την μικρή..Αυτό που έχω να σου πω από την δική μου πείρα είναι "ουδείς αναντικατάστατος" όσο σκληρό και αν ακούγεται. Θα σου φανεί πολύ περίεργο γιατί είναι μια τεράστια αλλαγή αλλά πιστεύω ότι αυτό έχει να κάνει πολύ περισσότερο με εμάς τους μεγάλους και λιγότερο με την κόρη σου. Η γυναίκα αυτή αντικειμενικά δεν σας κάνει γιατί σας δημιουργεί πολλά προβλήματα. Δεν την προσέλαβες μόνο για να προσέχει την μικρή στον ελεύθερο της χρόνο (προσωπικά θα της είχα απαγορέψει αυτό που λές με τα ψώνια και το σπίτι της), αλλά προσέλαβες ένα υπεύθυνο άτομο που θα διευκολύνει την δική σας ζωή και θα πληρώνετε για αυτό. Και πια δεν νομίζω ότι πληροί τις συγκεκριμένες προυποθέσεις, δυστυχώς. Δεν θέλω να βγώ μάντης κακών ειδήσεων αλλά θεωρώ πιθανό αν της αρνηθείτε την άδεια του καλοκαιριού να σας παρατήσει :cry:

Στην θέση σου θα έψαχνα σαφώς για άλλη λύση-αντικατάσταση, άμεσα. Τώρα αν αυτή είναι μια καινούρια κυρία ή παιδικός θα το αποφασίσετε εσείς. Πάντως μην θεωρείς οτι θα βρείς δύσκολα άλλον άνθρωπο να συνηθίσει η κόρη σου, αν εσύ εμπιστευτείς το ένστικτο σου και δεν πιεστείς να βρείς άμεσα, να είσαι σίγουρη ότι θα βρείς άνθρωπο όπως τον θες.

Η κυρία, όσο καλή και να είναι, δικαιούται 25 μέρες άδειας ετησίως (αφού την έχεις ως μισθωτή και της πληρώνεις και 14 μισθούς). Αν θέλει επιπλέον άδεια, θα είναι υποχρεωτικά άνευ αποδοχών. Αυτά για το τυπικό του θέματος. Τώρα για τα υπόλοιπα θα συμφωνήσω με το ουδείς αναντικατάστατος. Καταλαβαίνω πως είσαι ευχαριστημένη και επίσης πως δεν θέλεις να την δυσαρεστήσεις, όμως μπορείς ωραία και καλά να της πεις πως πέραν των 25 ημερών δεν θα πληρώνεται. Αν δεν συμφωνήσει τότε θα έλεγα να ψάξεις για άλλη όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται.

Επίσης, να πω ότι και τα λεφτά που παίρνει μου φαίνονται πάρα πολλά. Εγώ δίνω 900 στην κυρία που μου κρατάει τον μικρούλη και κάνει και όλες τις δουλειές του σπιτιού...

• 3 εβδομάδες μετά...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΠΕΛΕΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΦΗΝΕΙ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΕΙ. ΠΕΣ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...