Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γεννησα!!!!!!!!!!! Το μωρο ομως στη θερμοκοιτιδα...

Recommended Posts

Καλημερα σε ολες! Τελικα ηρθε ο πελαργος καπως νωρις και ξαφνικα! Δεν το περιμενα ετσι αν και απο την αρχη πιστευα οτι θα γεννησω πριν την ΠΗΤ. Κανονικα λοιπον ηταν να γεννησω 11 Απριλιου στις 17 Μαρτιου ημουν 36 εβδομαδων και 3 ημερων, σηκωνομαι και ξεκιναω τις βολτες οπως καθε μερα. Πηγα Γλυφαδα για ψωνια, πηγα σουπερ μαρκετ οπου κουβαλησα μετα οοοολα τα πραγματα σπιτι, μαγειρεψα εβαλα πληντυρια κτλ Σε ολη αυτη τη διαρκεια ειχα κατι πονους στη λεκανη και λιγο χαμηλα στην κοιλια σαν περιοδου αλλα δεν εδωσα σημασια γιατι σκεφτηκα οτι ηταν ο τραχηλος που μαλακωνε....

Προς το βραδυ οι πονοι εγιναν πιο εντονοι αλλα η συχνοτητα παρεμενε αραιη. Ο αντρας μου να με ρωταει ολη την ωρα "Μηπως γεννας?" "Όχι" εγω μες στην αρνηση "Αποκλειεται, τουαλετα θελω", "Βρε μηπως να παρουμε το γιατρο να τον ρωτησουμε?" "Οχι σου λεω ΔΕ γενναω κι αμα ξαναπεις οτι γενναω θα γινει χαμος" εκει εγω η ξεροκεφαλη μες στην αρνηση :roll:

Πεφτουμε για υπνο αλλα που να κοιμηθω? Εγω δεν μπορουσα να σταθω σε καμια σταση ποναγε φοβερα η μεση μου κι αρχισα να κοβω βολτες με το ρολοι στο χερι να δω αν οι πονοι ερχονται με περιοδικοτητα. Ηταν τελειως αστατοι ο ενας ερχοταν στα 10 λεπτα ο αλλος σε μιση ωρα οτι να ναι δηλαδη. Με βλεπει καποια στιγμη ο αντρας μου που κοβω βολτες σαν την αδικη καταρα μες στην νυχτα τα παιρνει και μου λεει "Σηκω δεν ακουω τιποτα φυγαμε για ΙΑΣΩ ΤΩΡΑ!!!"

Φτανουμε 4 τα ξημερωματα με βαζουν στο NST μεχρι τις 5:30 και μου λενε οτι εχω ακανονιστες συσπασεις και θα ενημερωσουν το γιατρο να δουν αν θα με κρατησουν. Στις 5:30 εκει που εγω ημουν ηρεμη στο μηχανημα και ελεγα "ενταξει φευγω σε λιγο" ερχεται μια νοσοκομα και μου λεει "γδυσου, ο γιατρος σου ειναι καθοδον ερχομαι σε λιγο για ξυρισμα και κλισμα!" :shock::shock::shock: Μου κοπηκανε τα ποδια! Οντως αφου με ετοιμασε ηρθε η μαια του γιατρου μου και φυγαμε για αιθουσα ωδινων. Οι συσπασεις ειχαν γινει πλεον 5λεπτες και πιο εντονες αλλα αυτο μου με φρικαρε πιο πολυ εκεινη την ωρα ηταν που μου βαζε χερι η μαια καθε μιση ωρα να δει τη διαστολη μου. Τι πονος χριστε μου! Τα δυσκολα ηρθαν πιο μετα ομως.... Οι πονοι ολο και πιο εντονοι και πιο συχνοι τα ειδα ολα ηθελα να τους πω να κανουμε καισαρικη, εφτασε η διαστολη στο 4 και αφου χτυπιομουνα μου κανει ο γιατρος την 1η δοση επισκληριδιο!

Μα ποιος ειναι αυτος ο ΑΓΙΟΣ ανθρωπος που την ανακαλυψε???? :lol:

Αμεσως ηρεμησα εγινα αλλος ανθρωπος εσκασα και λιγο χαμογελο! Περασε η ωρα και εφυγε η δραση της επισκληριδιου και ημουν σε διαστολη 7-8 παλι πολυ δυνατοι πονοι να χτυπιεμαι εγω νομιζα θα αφησω τα κοκκαλα μου και αφου εφτασα παλι στο Αμην μου κανουν τη 2η δοση και περναμε στην επομενη φαση των εξωθησεων. Εσπρωχνα, εσπρωχνα, εσπρωχνα περασε η δραση της 2ης δοσης και αρχισα να καταλαβαινω οτι οσο και να εσπρωχνα το μωρο ειχε φρακαρει ειχα γινει κατακοκκινη απο το σπρωξιμο. Με τα χιλια ζορια κατα τις 2 παρα κατι μου κανουν την 3η δοση επισλκηρηδιου και φευγουμε ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ για αιθουσα τοκετου. Ενας πανικος εγω πρωτη φορα στη ζωη ΕΤΡΕΜΑ ολοκληρη απο το φοβο. Πεφτουν 2 μαιες πανω στην κοιλια μου μια απο δεξια μια απο αριστερα και σπρωχνουμε ολοι μαζι. Μια , δυο, τρεις τιποτα. Ο γιατρος πηρε κουταλες και με το επομενο σπρωξιμο και τις μαιες απο πανω βγαινει το κεφαλι και νομιζα οτι εβγαλα τα σωθικα μου. ΚΙ ΟΜΩΣ το χειροτερο ηρθε μετα αφου βγηκε το κεφαλι ειχαμε δυστοκια ωμων και ειχαμε φρακαρει παλι. Οταν ο γιατρος εβγαλε τελικα το παιδι ενιωσα τετοιο τρανταγμα στο λεκανη και εκει εβγαλα μια κραυγη...νομιζα οτι κοπηκα στα δυο!

Ομως το μωρο μου ΒΓΗΚΕ στις 14:15 3650γρ !!! Μου το δωσανε αγκαλια μαυρο κατραμι με παραμορφωμενο κεφαλι αλλα ειχα ΓΕΝΝΗΣΕΙ. Δεν το πιστευα ηταν συγκλονιστικη η στιγμη. Ο αντρας μου ηταν διπλα ολη την ωρα και το κοιταγαμε μαζι θαμπωμενοι.

Ο γιατρος μετα μου αποκαλυψε οτι εχασε 2 φορες τους σφυγμους του μωρου κατα τη διαρκεια της γεννας και το μωρο ηταν τυλιγμενο 2 φορες με το λωρο. Ηταν πολυ δυσκολη γεννα, το μωρο αν ειχε μεινει λιγο ακομα στην κοιλια μου δεν θα μπορουσα να γεννησω φυσιολογικα θα πηγαιναμε με καισαρικη!

Δυστυχως μετα απο εκεινη τη στιγμη που το κρατησα δεν το εχω ξανααγκαλιασει γιατι μπηκε αμεσως σε θερμοκοιτιδα με προβληματα αναπνοης. Τωρα εχουν περασει 10 μερες και ο μπεμπης μου ειναι ακομα μεσα εχει και εντονο ικτερο και πηγαινουμε και τον βλεπουμε καθε μερα. Παρολο που το μωρο μας ειναι καλα δοξα το Θεο οπως κατλαβαινετε η ψυχολογια μου δεν ειναι και η καλυτερη δεν ξερουμε ποτε θα βγει εξω. Ειδικα οταν φευγαμε απο το μαιευτηριο χωρις το μωρο εκλαιγα 4 ωρες!

Ευχομαι σε ολες τις εγκυουλινες να εχουν εναν ΕΥΚΟΛΟ και γρηγορο τοκετο χωρις επιπλοκες και υγιη μωρα πανω απολα! Ειναι δυσκολη εμπειρια ο τοκετος αλλα το θαυμα που κρατας μετα στα χερια σου σε κανει να λες χαλαλι οτι περασες και νιωθεις πλεον πιο δυνατος ανθρωπος και πιο ολοκληρωμενος!!!

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κοριτσακι να χαιρεσαι το μωρακι σου και γρηγορα να το παρετε στο σπιτακι σας να το χαρειτε. Πραγματικα μπραβο σου γιατι μαλλον ταλαιπωρηθηκες αρκετα αλλα ολα περαστικα.

Ευχομαι γρηγορα να περασουν ολα και να το παρετε αγκαλιτσα. :D:D

να σου ζήσει το μωράκι σου!!!!!σίγουρα πέρασες δύσκολα αλλά τώρα όλα τελείωσαν! όταν με το καλό θα πάρει αγκαλίτσα το μωράκι σου και θα το πας σπίτι, είμαι σίγουρη οτι θα τα ξεχάσεις όλα... :wink:

hATb.jpgppcCp3.png

Διαφημίσεις

Μαρια με συγκινησες γεννησα και εγω το μωρακι μου 36+3 και εμενα με πηγαν σηκωτη στο νοσοκομειο γιατι εγω πιστευα οτι αποκλειεται να γενναω οταν με εποιασαν οι πονοι και ειχα επισησ και πολυ δυσκολο τοκετο..

3.650 το μωρακι σου?? Θηριο φαντασου να επαιρνε ολο τον μηνα :shock:

Σου ευχομαι να το παρεισ γρηγορα στην αγκαλια σου να σου ζησει και να ειναι γερο και ευτυχισμενο ολα τα αλλα θα ξεχαστουν γρηγορα

Μπράβο σου κορίτσι μου που τα κατάφερες. Ελπίζω πολύ γρήγορα το μωράκι σας να είναι στο σπίτι σας, αγκαλιά σας και να μήν ταλαιπωρηθεί ποτέ ξανά ούτε αυτό ούτε κι εσείς.

Περιμένουμε νέα σας, με το οριστικό σας εξιτήριο.

Να σας ζήσει ο κούκλος σας!

Gxp7p3.png yBZjp3.png

Σας ευχαριστω παρα πολυ! Ανυπομονω να φερω το μωρο μου σπιτι! Roulaki71 ο γιατρος μου ειπε οτι λογω του βαρους του ηρθε νωριτερα το μωρο αλλιως δε θα χωραγε στη λεκανη μου. Ετσι η φυση αποφασισε να βγει!!! :D

Katerina23 πραγματικα κι εμενα σχεδον σηκωτη με πηγε ο αντρας μου εγω ξεροκεφαλη εκει οτι δε γενναω! :D

μα 3.600 στην 36η εβδομάδα?Φαντασου να εβγαινε κανονικα 5 κιλα θα γινοταν. Καταλαβαινω τι περασες εμενα 2.800 και εκανα 22 ωρεσ συν οτι σκαλωσε και το πηγουνακι του στα κοκκαλα της λεκανης και δεν εβγαινε..

Παντως μην ανησυχεις ικτερο μου ανεβασε και εμενα και εκανε σχεδον ενα μηνα να καθαρισει τελειως

Διαφημίσεις

Μαράκι μου γλυκό............. τι να σου προτοευχηθώ. Πρώτα από όλα να σου ΖΗΣΕΙ , ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΠΑΙΔΙ και ΌΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ!!!!!!!!!!!

Σ'εψαχνα και εγώ τόσες μέρες λέω θα έχει πάρει άδει από την δουλειά της και θα ξεκουράζεται σπίτι της ........ που να το περίμενα :D:D:D:D:D Μαράκι μου έβγαλες έναν ΠΑΙΔΑΡΟ για αυτό ταλαιπωρήθηκες μην στενοχωριέσαι όμως ακόμα και οι ΠΑΙΔΑΡΟΙ μπαίνουν σε θερμοκητίδα σκέψου ότι είναι για το καλό του ....... αλήθεια πες μας πως είναι το μωρό μοιάζει σε κάποιον?

Χε χε σευχαριστω Σωτηρια μου αντε κι εσυ με το καλο! Δεν ξερω σε ποιον μοιαζει δεν δει ακομα και τα ματακια του ειναι συνεχεια με τη μασκα για τις λαμπες. Οαντως μερα με τη μερα αλλαζει συνεχεια το προσωπακι του. Στην αρχη ηταν κατραμι το κακομοιρο τωρα εχει γινει στρουμουλο και ροδαλο!

Να ρωτησω κατι ασχετο αν ξερει καποια? Οταν γεννας νωριτερα απο την ΠΗΤ την χανεις την υπολοιπη αδεια απο το ΙΚΑ? Η' οπως και να εχει ισχυουν οι 4 μηνες???? Ασχετο το ξερω αλλα το χω απορια γιατι γεννησα και 4 βδομαδες νωριτερα!

Μαράκι να σου ζήσει ο παίδαρος σου!!Κι εγώ γέννησα το 2ο μου γιο στις 36+2 και μπήκε λόγω αναπνευστικού στη ΜΕΝ και μετά στην απλή παρακολούθηση όπου ανέβασε και ίκτερο!Θεράποντα ιατρό είχαμε τον Κο Κωνσταντίνου φοβερός άνθρωπος!Εγώ όσο ήτανε στη θερμοκοιτίδα έβγαζα γάλα με το θήλαστρο.Όταν βγήκαμε πια στις 10 ημέρες και ηρεμήσαμε μεγάλωνε πολύ γρήγορα!Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από τη καρδιά μου και να του δώσεις πολλά φιλάκια στις πανέμορφες πατουσίτσες του! :wink:

να σου ζησει ο μπεμπουλης σου και να τον δεις οπως ποθεις!!!δοξα το θεο που ολα σου πηγαν καλα παρο ολα αυτα που περασες αλλα αξιζε το κοπο!!!!μην ανησυχεις για το μωρακι σου αν και δεν ειναι τοσο ευκολο για σενα να ειναι μακρια σου,ειναι για το καλο του να μεινει λιγο στη θερμοκοιτιδα!!!σου ευχομαι να το παρεις το συντομοτερο στην αγκαλια σου!!!!

Διαφημίσεις

Μαράκι να σου ζήσει ο παίδαρος σου!!Κι εγώ γέννησα το 2ο μου γιο στις 36+2 και μπήκε λόγω αναπνευστικού στη ΜΕΝ και μετά στην απλή παρακολούθηση όπου ανέβασε και ίκτερο!Θεράποντα ιατρό είχαμε τον Κο Κωνσταντίνου φοβερός άνθρωπος!Εγώ όσο ήτανε στη θερμοκοιτίδα έβγαζα γάλα με το θήλαστρο.Όταν βγήκαμε πια στις 10 ημέρες και ηρεμήσαμε μεγάλωνε πολύ γρήγορα!Σου εύχομαι τα καλύτερα μέσα από τη καρδιά μου και να του δώσεις πολλά φιλάκια στις πανέμορφες πατουσίτσες του! :wink:

Σευχαριστω πολυ! Κι εγω "αρμεγομαι" συνεχεια και του παω γαλα στη Μενν. Καθε μερα βλεπουμε και διαφορετικο γιατρο δεν ξερω αν εισασταν κι εσεις στο ΙΑΣΩ εχουμε κλεισει 10 μερες και δεν μας λενε ποτε θα βγει. Πριν λιγο με πηρε ο αντρας μου που περασε απο κει οτι πεφτει ο ικτερος αλλα με το αναπνευστικο δεν του τα λενε καλα. Δεν εχει καμια βελτιωση απτη στιγμη που γεννηθηκε. Μεχει παρει απο κατω δεν αντεχω αλλο αυτη την κατασταση που ειμαστε στον αερα. Σκεφτομαι οταν πεσει τελειως ο ικτερος να παρω το παιδι με ευθυνη δικη μου. Αφου δεν χρειαζεται οξυγονο και το μονο θεμα ειναι η σιτιση και αν θα φαει χωρις να λαχανιασει δε βρισκω λογο να ειναι σε θερμοκοιτιδα. Πιστευω οτι μπορει να ειναι σπιτι και οταν τον ταιζω να κανω πολλα διαλειματα. Δεν ξερω δεν αντεχω αλλο....

Μηπως να ζητησεις εσυ να εξετασττει απο καποιον γιατρο που θα βρεις εσυ καταλληλο?

*O μονος πραγματικος χρόνος είναι το εδώ και το τώρα

Όταν καταλάβουμε τι σημαίνει ελπίδα, θα πάψουμε να πιστεύουμε σ' αυτήν...

aMppp3.png

Μαράκι μου ακριβώς κι εμείς είμασταν στην ίδια κατάσταση,ο μικρός δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο έξω περιβάλλον κι έκανε άπνοιες.Κι εμείς στο Ιασώ είμασταν.Όντως υπάρχουν πολλοί παιδίατροι αλλά σαν θεράποντα ιατρό είχαμε τον Κο Κωνσταντίνου και το έγραφε και στη θερμοκοιτίδα αυτός έχει και σπίτι εδώ στην Πάρο ζήτησέ τον να μιλήσεις μαζί του είναι φοβερός άνθρωπος.Ο μικρός έκανε και ίκτερο και μας τον έδωσε με δική του ευθύνη και το μόνο που μας ζήτησε πριν φύγουμε για Πάρο να πάμε το μωρό να το δει και όλα πήγαν τέλεια!Ζήτησε τον και πες του οτι είχατε μιλήσει με κάποια παιδιά από την Πάρο και σας ανέφεραν αυτόν τον άνθρωπο.Φιλάκια και θα δεις οτι όλα θα πάνε τέλεια!

Σου εύχομαι να πάνε όλα κατ' ευχήν!! Με το θέμα του παιδίατρου θα πρέπει να το ψάξεις, για να ηρεμήσεις. Πάντως ελπίζω σύντομα να πάρετε το μωρό σας στο σπίτι!! :lol:

QZ9ep3.png

Μαράκι μου ακριβώς κι εμείς είμασταν στην ίδια κατάσταση,ο μικρός δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στο έξω περιβάλλον κι έκανε άπνοιες.Κι εμείς στο Ιασώ είμασταν.Όντως υπάρχουν πολλοί παιδίατροι αλλά σαν θεράποντα ιατρό είχαμε τον Κο Κωνσταντίνου και το έγραφε και στη θερμοκοιτίδα αυτός έχει και σπίτι εδώ στην Πάρο ζήτησέ τον να μιλήσεις μαζί του είναι φοβερός άνθρωπος.Ο μικρός έκανε και ίκτερο και μας τον έδωσε με δική του ευθύνη και το μόνο που μας ζήτησε πριν φύγουμε για Πάρο να πάμε το μωρό να το δει και όλα πήγαν τέλεια!Ζήτησε τον και πες του οτι είχατε μιλήσει με κάποια παιδιά από την Πάρο και σας ανέφεραν αυτόν τον άνθρωπο.Φιλάκια και θα δεις οτι όλα θα πάνε τέλεια!

Σευχαριστω πολυ zambeto θα ρωτησω σημερα που θα ξαναπαω αν τον ξερουν. Χθες ζητησαμε να παρουμε το παιδι και μας ειπαν οτι πρεπει οπωσδηποτε να υπογραψει καποιος παιδιατρος αν οχι του ΙΑΣΩ τοτε εξωτερικος αλλα δεν ειχαμε καποιον γνωστο μας. Καναμε φασαρια και υποσχεθηκαν να προσπαθησουν να το βαλουν σημερα στην απλη παρακολουθηση. Ειδομεν.......

¥¥λςλ

Κοριτσακι σου ευχομαι ολα να πανε καλα με το μπεμπε σου και να το παρετε γρηγορα σπιτι...Να μεγαλωνει, να ναι γερο και να μην χρειαστει ποτε ξανα γιατρους και θεραπειες!!!

Κοριτσια να ρωτησω: Παντα ενα μωρο οταν γεννιεται πριν τις 38 εβδομαδες μπαινει θερμοκοιτιδα?

Κι αν επιτρεπεται ποσο παει η θερμοκοιτιδα σε ενα ιδιωτικο?Να ξερω να αυξησω το κομποδεμα της κλινικης...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Κατερινάκι μου καλημέρα!Δεν είναι απαραίτητο να μπει στη θερμοκοιτίδα αν το παιδί μπορεί να προσαρμοστεί και να αναπνεύσει στο εξωτερικό περιβάλλον.Όταν γέννησα εγώ στις 36+2 το μωρό ήταν λίγο ανώριμο και μπήκε στη θερμοκοιτίδα για 5 ημέρες στην εντατική και άλλες 2 στην απλή παρακολούθηση και υπήρχε μωρό στο δωμάτιό μου που ήταν 35 εβδομάδων και το είχαν στο δωμάτιο.Όσον αφορά το κόστος εμείς για αυτές τις ημέρες το 2004 πληρώσαμε 2800 ευρώ αλλά τι να κάνεις;

κατερινα τα μωρα που γεννιουνται μετα την 36η εβδομαδα θεωρουνται τελειομηνα. Για να μπει ενα τελειομηνο μωρο στην θερμοκοιτιδα οπως εγραψε και η Zambeto πρεπει να συντρεχει καποιος λογος οπως π.χ προβλημα με το αναπνευστικο.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"