Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΝΟΥΜΕΡΑ" ΣΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ;

candy1234

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους!

Ακούστε πρόβλημα που μου έχει δημιουργηθεί (ή τουλάχιστον το βλέπω να'ρχεται..)

Ο μπέμπης μας είναι 6 μηνών και 26 ημερών με βάρος 12κιλά και ύψος 77,5cm. Θα βαπτιστεί τον Ιούνιο (τέλος Ιουνίου) και λογικά όπως το υπολογίζω θα έχει πάρει κι άλλο βάρος (ελπίζω όχι πολύ) καθώς και θα έχει ψηλώσει ακόμη περισσότερο. Σκεφτήτε πως τώρα του φοράω φόρμες κλπ για παιδάκια 24μηνών! Όταν κλείσαμε τα βαπτιστικά (τον Φεβρουάριο..τα κλείσαμε νωρίς γιατί τώρα γεννάει η νονά μας και δεν θα μπορεί να τρέχουμε στα μαγαζιά) η κοπέλα απο το μαγαζί μου είπε να της πάω το μωρό τέλος Μαϊου ώστε να δούμε το νούμερο. Προχθές την πηρα τηλέφωνο για να ρωτήσω αν παρέλαβε καινούργια δείγματα για μπομπονιέρες και προσκλητήρια ώστε να πάω να διαλέξω (έτσι ειχαμε συνεννοηθεί) και μέσα σε όλη την συζήτηση της είπα πως με το μωρό για να δούμε το νούμερο των βαπτιστικών θα πάω μέσα Μαίου όπως με είχε εξ' αρχής συμβουλεύσει. Η απάντηση της ήταν πως δεν υπάρχει νούμερο στα βαπτιστικά. Τα βγάζουν μου λέει ήδη αρκετά μεγάλα (?) Στις φωτος που τα έχουν μου είπε τα φοράνε παιδάκια που είναι 2 ετών για να "δείχνουν" καλύτερα τα ρουχαλάκια και τους είναι λίγο τσιμα τσίμα... οπότε..για μικρότερα παιδάκια δεν υπάρχει πρόβλημα..σίγουρα θα του κάνει... Της εξήγησα την ανάπτυξη του μωρού μου και μου είπε πως 100% αυτή η ανάπτυξη δεν θα συνεχιστεί με την ίδια πρόοδο και για τους επόμενους μήνες. Ναι, δεν λέω, ίσως, αλλά εγώ βρε παιδιά δεν μπορώ να το ρισκάρω και να βρεθώ προ τετελεσμένου γεγονότος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να κάνει μια δοκιμή το μωρό; Αφήστε που πρόκειται για σαλοπέτα..και όσο νά' ναι..μπορεί να του είναι κοντή..να τον τραβάει...εξάλλου..έλεος..τόσα λεφτα πια θα δώσει η νονά...να μην τα βάλει το παιδάκι κάποιες φορές τα ρουχαλάκια, να τα ευχαριστηθεί;

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την γνώση σας... υπάρχουν ή όχι νούμερα στα βαπτιστικά; Και αν δεν του κάνουν; (γιατί σιγουρα θα τον πάω για δοκιμή ανεξαρτήτως τι λεει η κοπέλα) Σε τι λύση να καταφύγω; Πω..πω..τι έχω πάθει.. :oops:

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχρουν νούμερα, αλλά συνήθως είναι αρκετά άνετα (περίπου για παιδάκι 2 χρονών). Έχω την εντύπωση ότι κάποια ξένα πατρόν (πχ Ιταλικά) έχουν νούμερα ενώ τα Ελληνικά δεν έχουν ή κάτι τέτοιο... Ρώτα και αλλού και ψάξε για διάφορους σχεδιαστές.

εχω δυο μπουμπουκακια

Καλημερα!!Απ οσο γνωριζω,στα περισσοτερα δεν υπαρχουν νουμερα και ηλικιακα ειναι εως και 2 χρονων!!!!!Στα Μακης Τσελιος,επειδη ειχε παρει και η κουμπαρα μου,ειναι ενα μεγεθος!!!Αυτο που θα σου ελεγα ειναι να αλλαζες την σαλοπετα και να βαλεις παντελονακι με πουκαμισο,γιατι η σαλοπετα μαλλον δεν θα σε βολεψει και ιδιως εαν θελεις να το φορεσει και πιο μετα!!Ενω το παντελονακι δεν θα τον τραβαει στον καβαλο!!!

Οντως καποια ιταλικα ρουχα εχουν νουμερα 1 και 2,αλλα απ οτι ειχα δει το Νο2 ηταν περιπου οσα τα one size με πολυ μικρη διαφορα!!!

Πιστευω να σε βοηθησα!!!Με το καλο!!!!

Παντως,μην ανησυχεις....δεν νομιζω να εχεις προβλημα!!! :wink:

Διαφημίσεις

Τα βαπτιστικά που διαλέξαμε είναι Μακης Τσελιος. Αυτός βγάζει νούμερα διάφορα ή μόνο ένα μέγεθος..;

Νομίζω τα ελληνικά πατρόν είναι one size (που αντιστοιχεί περίπου σε δίχρονο παιδάκι).

εχω δυο μπουμπουκακια

Καλημέρα σε όλους!

Ακούστε πρόβλημα που μου έχει δημιουργηθεί (ή τουλάχιστον το βλέπω να'ρχεται..)

Ο μπέμπης μας είναι 6 μηνών και 26 ημερών με βάρος 12κιλά και ύψος 77,5cm. Θα βαπτιστεί τον Ιούνιο (τέλος Ιουνίου) και λογικά όπως το υπολογίζω θα έχει πάρει κι άλλο βάρος (ελπίζω όχι πολύ) καθώς και θα έχει ψηλώσει ακόμη περισσότερο. Σκεφτήτε πως τώρα του φοράω φόρμες κλπ για παιδάκια 24μηνών! Όταν κλείσαμε τα βαπτιστικά (τον Φεβρουάριο..τα κλείσαμε νωρίς γιατί τώρα γεννάει η νονά μας και δεν θα μπορεί να τρέχουμε στα μαγαζιά) η κοπέλα απο το μαγαζί μου είπε να της πάω το μωρό τέλος Μαϊου ώστε να δούμε το νούμερο. Προχθές την πηρα τηλέφωνο για να ρωτήσω αν παρέλαβε καινούργια δείγματα για μπομπονιέρες και προσκλητήρια ώστε να πάω να διαλέξω (έτσι ειχαμε συνεννοηθεί) και μέσα σε όλη την συζήτηση της είπα πως με το μωρό για να δούμε το νούμερο των βαπτιστικών θα πάω μέσα Μαίου όπως με είχε εξ' αρχής συμβουλεύσει. Η απάντηση της ήταν πως δεν υπάρχει νούμερο στα βαπτιστικά. Τα βγάζουν μου λέει ήδη αρκετά μεγάλα (?) Στις φωτος που τα έχουν μου είπε τα φοράνε παιδάκια που είναι 2 ετών για να "δείχνουν" καλύτερα τα ρουχαλάκια και τους είναι λίγο τσιμα τσίμα... οπότε..για μικρότερα παιδάκια δεν υπάρχει πρόβλημα..σίγουρα θα του κάνει... Της εξήγησα την ανάπτυξη του μωρού μου και μου είπε πως 100% αυτή η ανάπτυξη δεν θα συνεχιστεί με την ίδια πρόοδο και για τους επόμενους μήνες. Ναι, δεν λέω, ίσως, αλλά εγώ βρε παιδιά δεν μπορώ να το ρισκάρω και να βρεθώ προ τετελεσμένου γεγονότος στην εκκλησία. Δεν πρέπει να κάνει μια δοκιμή το μωρό; Αφήστε που πρόκειται για σαλοπέτα..και όσο νά' ναι..μπορεί να του είναι κοντή..να τον τραβάει...εξάλλου..έλεος..τόσα λεφτα πια θα δώσει η νονά...να μην τα βάλει το παιδάκι κάποιες φορές τα ρουχαλάκια, να τα ευχαριστηθεί;

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα την γνώση σας... υπάρχουν ή όχι νούμερα στα βαπτιστικά; Και αν δεν του κάνουν; (γιατί σιγουρα θα τον πάω για δοκιμή ανεξαρτήτως τι λεει η κοπέλα) Σε τι λύση να καταφύγω; Πω..πω..τι έχω πάθει.. :oops:

Εγω τότε πρέπει να πάω να αυτοκτονήσω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να σου ζήσει! Μα καλά τι τον ταίζεις;

Σαλοπέτα θα σου έλεγα και εγω να μην πάρεις! Δεν βολευει σε τόσο μεγάλο παιδί!

΄Δηλαδή τα ρούχα τα εχετε κλείσει;

Δεν γινεται να ψαξεις και αλλού; Αλλάζουν οι φόρμες απο μαγαζί σε μαγαζι!

Να σου ζησει!!!Εμενα μου εχει βγαλει την ψυχη για να παρει κανενα γραμμαριο..Μονο μαγουλακια εχουμε!!!

Οσο για τα νουμερα..Εγω παλι ξερω οτι υπαρχει. Λογικο δεν ειναι?Αλλα μωρακια βαπτιζονται στους 4-6 μηνες και άλλα 1-2 χρονων..ΠΩς να ειναι one size? Εξαρταται παντως και απο τον παραγωγο και τον σχεδιαστη..Για τον συγκεκριμενο δυστυχζως δεν γνωριζω..

Πεταλουδιτσα μου εισαι η ζωη μου!!!!

Δεν το ταίζω τίποτα παραπάνω από αυτά που μου λέει η παιδίατρος. Πινει 3 γεύματα γαλατάκι (απο 210ml), τρώει ένα γεύμα ρυζάλευρο αλλά μονο 100ml και ένα γεύμα καρότο-πατάτα-κολοκύθι. Τίποτε άλλο! Τώρα σε 3-4 ημέρες θα ξεκινήσουμε με λίγο αχλαδί για να μπούμε σιγά σιγά στην φρουτόκρεμα. Δεν ξέρω..αλλά από 2-3 μηνών πήρε πολύ βάρος.

Με τα βαπτιστικά..δεν το είχα σκεφτεί πως θα ήταν προβλημα η σαλοπέτα...Όταν πάω για τα προσκλητήρια..θα το έχω βέβαια ήδη συζητήσει με την νονά, μήπως τα αλλάξουμε...και του πάρω παντελονάκι-πουκάμισο..

Μου φαίνεται περίεργο. Εμείς, όσα ρουχαλάκια κι αν δοκιμάσαμε είχαν τουλάχιστον δύο νούμερα, ένα για μωράκια έως 12 μηνών και ένα έως 18. Μάλιστα, κάποιες φίρμες είχαν και περισσότερα μεγέθη. Μήπως πρέπει να το ξαναδείς;

Διαφημίσεις

Τα δικά μας βαφτιστικά είναι από τα matou france, και νομίζω οτι έχουν νούμερα... δεν ξέρω όμως σίγουρα, πάντως τα παπουτσάκια έχουν γιατί τα δικά μας γράφουν 20.

Εχω βαφτισει 2 παιδακια και τα βαφτιστικα ηταν για διχρονα.Αφου ειναι τοσο αναπτυγμενο το παιδακι σου(να το χαιρεσαι),οποσδηποτε να του κανεις μπροβα .Μην ακους καμια πωλητρια που θελει απλως να πουλησει,γιατι ειναι αμαρτια τοσα χρηματα κανουν και να μην τα χαρει το μωρο.και αν του ειναι τσιμα τσιμα παρε του κατι καλο, εστω και απο αλλο μαγαζι.Ξερω,νομιζεις οτι θα στεναχωρεθει η κουμπαρα ,αλλα πιστεψε με η νονα πιο πολυ θα χαρει να βλεπει το βαπτιστηρι της να φοραει τα ρουχαλακια της,παρα μια φορα στην εκκλησια κι αυτη με το ζορι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...