Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ένα γεύμα τη μέρα: Γιαπόσο καιρό;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες κορίτσια!

Είμαι νέο μέλος, με λένε Κατερίνα και έχω ένα παιδάκι 14 μηνών το οποίο είναι σε φάση αποθηλασμού, με δική μου πρωτοβουλία, είχα κουραστεί πάρα πολύ.

Εδώ και 20 μέρες λοιπόν θηλάζει μόνο μία φορά τη μέρα, το πρωί. Παραδόξως δείχνει να χορταίνει μια και ξανατρώει στις 12, χωρίς να παραπονεθεί ως τότε, είναι βέβαια και λιλιπούτειος (8 κιλά) και λιγόφαγος.

Η ερώτησή μου είναι, ως πότε μπορεί να συνεχίσει αυτό το γεύμα; Επ' αόριστο; Ή θα σταματήσει κάποια στιγμή το γάλα;

Η αλήθεια είανι πως αν και δουλεύω σε εργαστήριο που ασχολείται με αναλύσεις μητρικού γάλακτος, σε αυτά τα πρακτικά, δεν έχω καμία εμπειρία :oops:

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

αν κατάλαβα καλά θέλεις να αποθηλάσετε τελείως;

αυτό που μπορεις να κανεις ειναι να μειωνεις σταδιακα το χρονο που παραμένει στο στηθος σε αυτο το μοναδικο γευμά, ή να προσφέρεις σταδιακα μονο το ένα και οχι και τα δύο. Παντως, το γάλα σου πρεπει να ειναι ήδη πολύ λίγο, οποτε δεν θα έχεις προβλημα..

Παντως, ακομα και αν μετά απο καιρό απο τον αποθηλασμο πιεσεις το στηθος σου και δεις λιγο γάλα, δεν ειναι ανησυχητικό. !

υγ, σε ποιό εργαστήριο αναλύουν μητρικό γάλα;; απο περιέργεια ρωτάω..

:)

Σε ευχαριστώ!

Δε βιάζομαι ιδιαίτερα να αποθηλάσω, ανησυχώ μόνο μήπως δεν πίνει καθόλου γάλα :? Κι ετσι όπως είναι ανορεξικός και δε λέει τίποτα... ΚΑτά τα άλλα, ένα γεύμα δεν είναι κουραστικό, η αλήθεια... Όσο για γάλα, όσο και να το πατήσω, έχει ένα χρόνο να βγάλει :wink:

μένω στην ισπανία και δουλεύω σε ένα εργαστήριο που συνεργάζεται με το νοσοκομείο de Marina Alta, αυτοί που έφτιαξαν το e/lactancia. Εγώ ασχολούμαι με τη μαστίτιδα κυρίως, γάλατα από μαμάδες με μαστ΄τιδα, άλλα και με αναλύσεις γενικότερα :)

Α πολυ ενδιαφερον.....να μας ενημερωνεις για τη δουλεια σου!!!

Αν δεν εχεις καποιο λογο σοβαρο κι εγω θα ελεγα να αφησεις εστω αυτο το ενα γευμα την μερα.........τρωει καλα στερεες?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Όλα καλά τα τρώει, αλλά είναι πολύ λιγόφαγος και αδυνατούλης. Τρώει δηλαδή, αλλά όχι ποσότητα... Αναπύσσεται πάντως κανονικά στο ύψος.

Θέλω να ποθηλάσω κάποια στιγμή, αλλά δε με νοιάζει να συνεχίσω λίγο ακόμα. Το μόνο που με προβληαμτίζει είναι αν το γάλα που τυ παρέχει ένα γεύμα μόνο είναι αρκετό, ή δεν πίνει τίποτα...

Αυτό το παιδί ΠΟΤΕ δεν παραπονιέται οτι πεινάει...

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο.

Διαφημίσεις

Κατερινα καλωσηλθες!

Πες μας για την δουλεια σου!Ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα και δεν νομιζω οτι υπαρχει στην Ελλάδα κατι αντιστοιχο!

Οσο για τον θηλασμο,συνεχισε το οσο δεν σε ενοχλει!

Αλλο γαλα πινει μεχρι στιγμης;

Το βραδυ πριν κοιμηθει;

Κατερινα καλωσηλθες!

Πες μας για την δουλεια σου!Ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα και δεν νομιζω οτι υπαρχει στην Ελλάδα κατι αντιστοιχο!

Οσο για τον θηλασμο,συνεχισε το οσο δεν σε ενοχλει!

Αλλο γαλα πινει μεχρι στιγμης;

Το βραδυ πριν κοιμηθει;

Σε ευχαριστώ πολύ Φρύνη :)

Ο μικρός πίνει γάλα το βράδυ, 180 κ.εκ. περίπου. Σκοτώνεται δηλαδή, άστα. Γενικά, δεν τρώει τίποτα, ως εκ θαύματος διατηρείται στη ζωή :lol: Τον συνηθίσαμε όμως...

Η δουλειά μου είναι εργαστηριακή και πράγματι μου αρέσει, αν και οι δουλειές στο εργαστήριο είναι πάντα πιο άχαρες από όσο φαίνονται... Ευτυχώς η ομάδα με την οποία συνεργάζομαι είναι πολύ αξιόλογη και παθιασμένη με το αντικείμενο και τώρα πια έχω επαφή και με τις μητέρες και αυτό μου αρέσει πολύ, καθότι μητέρα κι εγώ :) Σίγουρα υπαρχει και στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο, από τη στιγμή που υπάρχει τράπεζα μητρικού γάλακτος, κι εγώ παλιότερα στην τράπεζα δούλευα :wink:

Στην παρούσα φάση η δουλειά μου είναι περισσότερο διεκπεραιωτική και λιγότερο ερευνητική, αλλά ο θηλασμός κερδίζει διαρκώς έδαφος, χρηματοδοτείται, δηλαδή, η έρευνα κι έτσι ακούω διάφορα ενδιαφέροντα στο περιβάλλον μου, αν και δεν κατέχω την τεκμηρίωση όλων. Το προτζεκτ στο οποίο συμμετέχω εγώ, το χρηματοδοτεί μία γαλακτοβιομηχανία :shock: Απιστευτό;

Ήθελα κι εγώ να πω ότι νομίζω πως πρέπει να του δίνεις και ξένο, αλλά απάντησες ήδη ότι του δίνεις. Δν ξέρω πόσο πρέπει να του δίνεις, αν δηλ τα 180 είναι οκ για την ηλικία του ή αν πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα...

Πες μας λίγο για το γάλα από τις γυναίκες με μαστίτιδα. Έπαθα μία φορά κ η μαία έντρομη μου είπε: θα δώσεις ΑΥΤΟ το γάλα στο παιδί απο μαστό που φλεγμαίνει? ακόμη κι αν σου περάσει, πώς ξέρεις ότι θα είναι καλό πλέον? :shock:

Τη γείωσα εννοείται, άλλο θέμα....

.png

Ήθελα κι εγώ να πω ότι νομίζω πως πρέπει να του δίνεις και ξένο, αλλά απάντησες ήδη ότι του δίνεις. Δν ξέρω πόσο πρέπει να του δίνεις, αν δηλ τα 180 είναι οκ για την ηλικία του ή αν πρέπει να αυξήσεις την ποσότητα...

Εγώ να την αυξήσω, αυτός δεν την αυξάνει :lol:

Δεν τρώει ούτε κατά διάνοια αυτά που θα έπρεπε να τρώει στην ηλικία του, 8μισι κιλά είναι κι αυτά με το ζόρι. Δεν τρώει. Τελεία.

Πες μας λίγο για το γάλα από τις γυναίκες με μαστίτιδα. Έπαθα μία φορά κ η μαία έντρομη μου είπε: θα δώσεις ΑΥΤΟ το γάλα στο παιδί απο μαστό που φλεγμαίνει? ακόμη κι αν σου περάσει, πώς ξέρεις ότι θα είναι καλό πλέον? :shock:

Η μαστίτιδα δεν αποτελεί αντένδειξη γα το θηλασμό, αν αυτό με ρωτάς. Συνήθως προκαλείται από υπερβολική συγκέντρωση κάποιου βακτηρίου που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο γάλα.

Δεν επεκτείνομαι γιατί είμαι εκτός θέματος :)

Η μαστίτιδα δεν αποτελεί αντένδειξη γα το θηλασμό, αν αυτό με ρωτάς. Συνήθως προκαλείται από υπερβολική συγκέντρωση κάποιου βακτηρίου που έτσι κι αλλιώς υπάρχει στο γάλα.

Δεν επεκτείνομαι γιατί είμαι εκτός θέματος :)

Αυτά όμως που λες είναι πολύ ενδιαφέροντα και λόγω δουλειάς θα μπορούσες να δώσεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες. Ίσως να έγραφες κάποια πράγματα κάπου αλλού, πχ, στις οδηγίες γιατρών προς αποφυγή, ή να άνοιγες ένα θέμα ξεχωριστό και όποτε έχεις χρόνο να έβαζες μερικές πληροφορίες εκεί, από τις αναλύσεις που κάνετε, ότι νομίζεις πως θα μας ήταν χρήσιμο; :)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις