Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γειά σας! Έχω ένα κοριτσάκι 3,5 ετών. Φέτος είναι η πρώτη φορά στον παιδικό και ενω στην αρχή δεν αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα εκτός από μια αρνηση ήπια το πρωί για να πάει το τελευταίο δεκαήμερο κλαίει και την τραβάμε για να την βάλουμε στην αίθουσα. Όταν πάω να την πάρω μετά από ένα 4ωρο είναι πολύ ευδιάθετη και ορεξάτη ενώ μου περιγράφει πως πέρασε την ημέρα της. Γιατί ενω από τη πρώτη εβδομάδα ειχαμε μόνο άρνηση και έπρεπε να την βάλει στην τάξη το πρωι η δασκάλα της κρατώντας την απο το χέρι ξαφνικά τώρα αρχιζει και το γοερό κλάμα. Δεν ξέρω τι να κάνω :?

Διαφημίσεις

Απο οτι μου ειπανε κι εμενα και μου συνεβη και το διαβασα, η περιοδος προσαρμογης δεν ειναι απαραιτητα τις πρωτες μερες που πηγαινει στο σταθμο. Μπορει τον πρωτο καιρο να της αρεσει ως κατι καινουργιο και αργοτερα που συνειδητοποιει οτι ειναι καθημερινο πια, τοτε να αντιδρασει. Εμενα αυτο συνεβη οταν ενα κοριτσακι τη δαγκωσε πολυ ασχημα. Θελει υπομονη απο την πλευρα σου, συζητησε το και με τη δασκαλα της και κοιτα πως ειναι οταν επιστρεφει. Το πρωι μπορει να ειναι απλως κακοδιαθετη. Εμενα η δικια μου ας πουμε λεει δε θελω μερικα πρωινα, γιατι εμφανως θελει να κοιμηθει κι αλλο. Επισης εχω διαβασει απο παιδοψυχολογο, οτι μπορει εκει να περναει υπεροχα και να κλαιει στους γονεις γιατι ετσι τους "χειριζεται".

k9Tap3.png

Το ίδιο έχει αρχίσει να κάνει και ο μικρός μου. Ενώ στην αρχή του άρεσε το σχολείο τώρα δεν θέλει το πρωί να πάει. «Όλη μέρα σχολείο θα πηγαίνω?». Εγώ κάνω το εξής:

α. του δίνω περισσότερο χρόνο να προετοιμαστεί. Τον ξυπνάω τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα για να μπορέσει να δει λίγο παιδικά, να πιει το γάλα του με την ησυχία του, να πλυθούμε και να ντυθούμε χωρίς άγχος

β. διαλέγει ένα παιχνιδάκι για να πάρει μαζί του για παρέα στο σχολείο το οποίο ξέρει ότι μόλις φτάσουμε θα το βάλει στην τσάντα του και θα τον περιμένει εκεί μέχρι να σχολάσει.

γ. φροντίζω πάντα το παιδί να φτάνει ήρεμο στο σχολείο. Δηλ., αν δεν καταφέρω να τον ηρεμίσω με τον παραπάνω τρόπο ψάχνω να βρω κάτι άλλο πριν φτάσει στο σχολείο διαφορετικά με το που θα μπει ξεσπάει σε κλάματα.

Γενικά πάντως το κόλπο με το παιχνιδάκι με έχω σώσει :wink:

Η ζωή μου όλη .....

Γειά και σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, Όλα αυτά που μου είπες τα κάνουμε κατα γράμμα από την ημέρα που ξεκινήσαμε. Φτάσαμε στο σημείο να μην χρειαζόμαστε το πρωί την αγαπημένη μας κούκλα ούτε να μας πειράζει αν δεν προλάβουμε να δούμε το παιδικό και φύγουμε βιαστικά μέχρι που για δύο μέρες πριν ένα 15θμερο μπήκε εντελώς μόνη της στην τάξη αφου από την προηγούμενη εντελώς μόνη της μου ανακοίνωσε ότι την επομένη αυτό θα κάνει. Αρρωστησε για μία εβδομάδα και τώρα έχει 7 ημέρες που επέστρεψε και παρουσιάζει αυτή την συμπεριφορά το πρωί.

Δηλαδή άρνηση από το σπίτι όχι έντονη. Φτάνουμε στον παιδικό βγάζουμε παπούτσια και αρχίζει το κλάμα! Αποτέλεσμα εγώ να την τραβάω προς τα μέσα και αυτή να τραβιέται προς τα έξω. Μόλις κλείσει η πόρτα το κλάμα σταματάει αυτομάτως και από ότι μου λένε η συμπεριφορά αλλάζει. Τρώει το πρωινό της και μετά συμμετέχει και παίζει με τα άλλα παιδιά. Μάλιστα η δασκάλες σήμερα που το ξανασυζήτησα μου είπανε ότι τωρα παιζει περισσότερο με τα άλλα παιδάκια από πριν. Κλαίει μόνο λίγο την ώρα που της βάζουνε το μεσημεριανό της φαγητό που και αυτό είναι πρωτόγνωρο σύμπτωμα.

ειχες και αρρωστια λοιπον. αυτο ηταν το αλλο που μας δημιουργησε και εμας προβλημα για μια εβδομαδα. τη φορα που αρρωστησε αρκετα και εμεινε μια εβδομαδα στο σπιτι, μετα για καμια εβδομαδα δεν ηθελε να παει στο σταθμο.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

ΕΝΤΕΛΩΣ συνηθισμένο ,συμβαίνει και μετά απο διακοπές και γενικά περισσότερες μέρες που δεν έχουν πάει παιδικό.

θα θυμηθείτε ξανά τις τεχνικές που κάνατε και στην αρχή και είχαν δουλέψει ή θα βρείτε νέες (όπως ένα cd που ακούτε σπιτι και θα πειτε στην δασκάλα οτι το πηγατε να το ακούσετε σπιτι ένα παραμύθι ή ένα παιχνίδι που θα πείτε απο πρίν ότι θα το δείξει στα παιδιά, θα τα αφήσει να το πιάσουν και μετά για να μην το χάσει θα το βάλει πάλι στην τσάντα ή θα το δώσει στην δασκάλα να το βαλει καπου ψηλά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καλημέρα σε όλες. Σήμερα συγκεκριμένα και αναφέρομαι στο μύνημα της Μαρία Στυλιανάκη πήραμε το DVD της DORAS και το πήγαμε στον παιδικό για να το δούνε μαζί με τα άλλα παιδάκια. Το πρωί ενώ συννενοηθήκαμε ότι θα το δώσει αυτή στην κυρία για να το δούνε μετά το πρωινό τους πάλι είχαμε δράματα στην είσοδο της τάξης. :?

χμ... ένα τέτοιο τρίκ, θα βοηθήσει αλλά δεν θα αλλάξει διαμετρικά τα συναισθήματα του παιδιού.

απλώς θα βοηθήσει, θα δώσει ένα έναυσμα για να έχει το παιδί κάτι να σκεφτεί και να ακούσει οικείο.

συζήτα το μαζί της για να βρείς τι θα της άρεσε καλύτερα.

αποδέξου το αν κλάψει παρόλα αυτά.

Το κλάμα δεν ειναι κακό, και κάποια παιδιά παρόλες τις καλές συνθήκες μπορεί να το χρειάζονται για να εκφραστούν εκείνη την ώρα.

πάντως αν δεν πιάνει στο παιδί σου αυτό το κόλπο ίσως να μην είναι ο κατάλληλος τρόπος.

βλέποντας και κάνοντας - το ότι δε θα πετυχει την μια μέρα δεν σημαινει οτι μπορεί την άλλη μέρα να εχει τήν ίδια παλι κατάληξη...

πρόσεξε όμως το εξής = εάν το παιδί αισθανθεί ίσως οτι μέσα απο αυτο, υπάρχει η προσδοκία ότι θα αλλάξουν εντελώς τα συναισθήματά του, μπορεί να γίνει το ακριβώς αντίθετο.

Επίσης μπορεί να χρειαζόταν να δώσεις εσύ το dvd και όχι πχ να της πεις εκείνης να το δώσει? δοκιμάζεις και κάνεις,

και βλέπεις τι εχει καλύτερο αποτέλεσμα. αν βλέπεις οτι κατι δεν πιανει με ένα τρόπο δοκίμασέ το με άλλο τρόπο.

Πάντως δεν είναι καλό τα παιδιά να βλέπουν dvd στην τάξη, διάβασε για αυτό το πράγμα περισσότερα εδώ

http://parents.org.gr/psych/a239

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1380

Cd μουσικής αν είναι πήγαινε, ή παραμύθι ή άλλο παιχνίδι..πάντα σε συνεννόηση όπως πολύ καλά έκανες.

ζήτα να σου βγάλουν μερικές φωτογραφίες (άσε την φωτογραφική σου μηχανή εκεί) έτσι ώστε να τις δείς και να καθυσηχαστείς, όσον αφορά το ποσο καλά περνάει και να μπορείς να της το μεταδώσεις ακόμα καλύτερα.

βαλτε μετά τις φωτογραφίες στο σπίτι κάπου να τις βλέπει που και που πχ στο ψυγείο ή κάπου αλλού.

διάβασε πολύ προσεκτικά αυτά τα δυο άρθρα ειναι πολύ πολύ σημαντκά!

http://parents.org.gr/psych/a257

http://parents.org.gr/psych/a151

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου. Θα δοκιμάσω όλους τους τρόπους. Από την ημέρα με το dvd και μετά η Βίκυ μας ομολόγησε ότι δεν θέλει να πάει στον παιδικό γιατί δεν θέλει φαγητό. Έτσι λοιπόν έκοψε το πρωινό που έτρωγε εκεί με τα άλλα παιδάκια (και το έτρωγε πάντα με ανυπομονισία και όρεξη) και το μεσημεριανό που της έστελνα το πρωί μαζί της για να το φάει εκεί. Σε προσπάθεια της δασκάλας να φάει αρχίζει να τσιρίζει και να κλαίει γοερά. Σημειωτέον ότι την τελευταία εβδομάδα έχει κόψει και το φαί γενικά στο σπίτι. Ένω στον παιδικό έτρωγε το μεσημεριανό της με όρεξη και μόνη της. Κάθε πρωί κλαίει με μαυρο δάκρυ με το που μπαινει στην τάξη Αυτό δεν το έκανε ούτε την πρώτη εβδομάδα. Ένταξει πάντα παραπονιότανε για το σχολείο το πρωί αλλά ποτέ σε αυτήν την κατάσταση, Με τις ιώσεις και όλα αυτά έφτασε 16 κιλά ενω είναι 105 εκ. ύψος. Σήμερα ένω έγινε το ίδιο σκηνικό το πρωί, το μεσημέρι που πήγα να την πάρω η δασκάλα της μου είπε ότι έφαγε ένα μεγαλο κομάτι τούρτα από το γενέθλιο πάρτυ που κάνανε σε κάποιο παιδάκι. Γυρίζοντας στο σπιτι και ενώ είχε αρνηθεί να φάει στο σχολείο, έφαγε 1,5 πιάτο ενηλίκου μακαρόνια με τυρί. Το απόγευμα ξύπνησε και έφαγε άλλο ένα. Αυτό ήταν το φαί της εβδομάδας ! Αύριο θα επισκευτουμε παιδοψυχολόγο για να με κατευθύνει.

Συγνώμη κορίτσια αλλά στην προηγούμενη απάντηση έγραψα λάθος της διαστάσεις της κόρης μου. Είναι 110 εκ. ύψος και 16 κιλά. Δεν πρέπει να ανυσηχώ όταν δεν τρώει τίποτα; Δεν χρειάζεται βιτάμίνες μέταλλα και άλλα βασικά συστατικά για τον οργανισμό της για να μεγαλώσει;

Διαφημίσεις

.... Σημειωτέον ότι την τελευταία εβδομάδα έχει κόψει και το φαί γενικά στο σπίτι. Ένω στον παιδικό έτρωγε το μεσημεριανό της με όρεξη και μόνη της. Κάθε πρωί κλαίει με μαυρο δάκρυ με το που μπαινει στην τάξη Αυτό δεν το έκανε ούτε την πρώτη εβδομάδα. Ένταξει πάντα παραπονιότανε για το σχολείο το πρωί αλλά ποτέ σε αυτήν την κατάσταση, ...... Αύριο θα επισκευτουμε παιδοψυχολόγο για να με κατευθύνει.

Ελπίζω όλα να τα κάνει η κόρη σου "για την τιμή των όπλων" και συμφωνώ με τους προηγούμενους.

Λέω εγώ όμως τώρα, για να κάνω το συνήγορο του διαβόλου: Τι θα ήταν αυτό που θα έβλεπες στην συμπεριφορά του παιδιού σου για να σε προβληματίσει για τον παιδικό σταθμό??????

Μπορεί να σου λέω βλακείες, αλλά κράτα πάντα μια πισινή!

an1cHkX0ak00020MzA1OTAzZHw2NzE2ODE0M2RhfHotdXBlcm1hblwncyA1dGggYmlydGhkYXkgaW4.gif

Αγαπητή φίλη έχεις δίκιο να με συμβουλεύεις για λίγη καχυποψία όσο αφορά τον παιδικό σταθμό. Κι εγώ το πρώτο που σκέφτηκα να ψάξω ήταν αυτό. Ξέροντας όμως το παιδί και τις αντιδράσεις του και σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μου γιατί δεν θέλει να πάει στο σχολείο η απάντηση που έλαβα ήταν για το φαγητό. Το ίδιο μου λένε και οι δασκάλες που την ρωτήσανε. Συγκεκριμένα θέλει να πω στις δασκάλες να μην της βάζουνε φαγητό μπροστά της για να φάει. Όταν όμως πρόκειται για καμμία τούρτα δεν το συζητάμε! Πρώτη και καλύτερη! Οι δασκάλες της με συμβουλέψανε να επιμείνω μαζί της και ότι το κάνει ίσως επειδή λόγω των ιώσεων που αντιμετώπισε το τελευταίο δίμηνο κάποιες φορές της είπα ότι αν δεν θέλει να φάει να μην φάει. Όμως μου λένε πρέπει να γίνω πλέον πιο δραστική μαζί της γιατί το παιδί πρέπει να αρχίσει να ξανατρώει όπως έτρωγε μια χαρά. Μπορεί να είναι και κάποια φάση που περνάει. Κάποια μου είπε ότι όταν τα παιδιά ψηλώνουν συνήθως περνάνε από φάση ανορεξίας. Πάντως εγώ επιμένω μαζί της και προσπαθώ να την πείσω με διάφορα κίνητρα.