Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

την γνωμη σας παρακαλω

ANABELA

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια.ηθελα την γνωμη σας για ενα θεμα πολυ λεπτο.

το σαββατο ημαστε σε ενα παρτυ αποκριατικο κι εκει ηταν πολλα παιδακια.

ενα απο αυτα 4,5 χρονω αγορακι ,οπου με την μαμα κανουμε παρεα η οποια εχει συνομιληκη κορη με την δικη μου,ειναι παρα πολυ ζωηρο κ επιθετικο.κανει βιαιες κινησεις σε μεγαλους κ μικρους.

στο παρτυ αυτο με το μπαινουμε μεσα κ καθομαστε βγαζει το σπαθι του(ψευτικο)κι ορμαει στην κορη μου κ της εκανε μια τεραστια γρατζουνια στο μαγουλο.εγω θυμωσα εκεινη την στιγμη αλλα με ηρεμο τροπο του λεω ''μη θοδωρη θα της βγαλεις το ματακι''δεν κανει να παιζεις με τα σπαθια.κ του το πηρα.αυτος αρχισε να μου βγαζει την γλωσσα,να φτυνει κλπ.εντωμεταξυ καθε φορα που θα ειναι κι αυτο το παιδακι στην παρεα εγω ειμαι συν απο πανω απο την κορη μου.δεν εχω ησυχια.

τις προαλλες πηγα σπιτι τους για καφε κ ετσι πως καθοταν η μικρη μου πηγε κ της τραβηξε τα μαλλια κ εκλαιγε το κοριτσακι μου.

μια αλλη φορα παλι της τραβαγε το χερι ενω ειμαι κι εγω μπροστα δεν φοβαται.μια φορα δεν αντεξα κ του φωναξα τοσο δυνατα που σηκωθηκα κ ημουν ετοιμη να τον δειρω.εφτυνε την κορη μου κ εμενα ενω του ελεγα σταματα παμπολλες φορες.

το θεμα μου ειναι οτι οι γονεις δεν κανουν τιποτα!η μανα τον εχει ανεξελεγκτο κ καθεται με ενα τσιγαρο συνεχως αδιαφορη.δεν θα πρεπε να του εξηγησει καποια πραγματα?αφου βλεπει οτι ειμαι σε δυσκολη θεση γιατι δεν τον μαζευει?

(τα νευρα μου)τι να κανω?δεν μπορω να τους αποφυγω γιατι εχουμε κοινη παρεα!την κυριακη παλι θα συναντηθουμε σε παρτυ αλλα δεν περναω καλα γιατι εχω αγχος μην χτυπησει το παιδακι αυτο την κορη μου.καταλαβαινω οτι ειναι παιδι αλλα η συμπεριφορα του ειναι προβληματικη κ βιαιη.κανει ασχημες χειρονομιες αφου μια φορα μου επιασε το στηθος.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 63
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κανε μια προσπαθεια να μιλησεις διακριτκα στη μαμα του :roll: ..εσυ δεν μπορεις να επεμβεις περισοτερο γιατι θα παρεξηγηθείς νομιζω .......

και μαθε στη μικρη σου να αμυνεται ..πχ...να κανειη μικρη παραπονα στη μαμα του ατακτου αγοριου

0sb2p3.png

συμφωνω με την katerina11.οταν χειρονομει πηγαινε κοντα του και πες δυνατα οτι αμα το ξανακανει θα παρεις τη μικρη και δεν θα την πας παλι να παιξουν,μπας και ακουσει και αυτη ημαμα και κουνηθει λιγο :evil:

μονο στη κορη σου το κανει ή και με αλλα παιδακια;

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

η κορη μου ειναι 10 μηνων κ πιστεψτε με αμυνεται.μια φορα της τραβαγε το χερι κ η κορη μου τον αρπαξε απο τα μαλλια κ τον γρατζουνισε στο ματι.το κανει σε ολα τα παιδακια.γενικως ειναι βιαιος κ η μανα του τον χτυπαει παρα πολυ ενω της εχω πει να μην τον χτυπαει αλλα να του μιλαει.

αυτη λεει οτι δεν καταλαβαινει.

της εχω πει οτι ο θοδωρης πειραζει την μικρη τον μαλωνει εκεινη την στιγμη λιγο αλλα καθεται ανενοχλητη μετα!

εγω πως να συμπεριφερθω?γιατι αμα τον αναδω να κανει χειρονομια δεν ξερω πως θα αντιδρασω την επομενη φορα.

Διαφημίσεις

η κορη μου καθεται με την κορη της που ειναι 1ος ετους κ παιζουν με τα παιχνιδακια κι αυτος ερχεται κ πειραζει την δικια μου.πηγαινει κοντα στο προσωπο της κ φωναζει δυνατα ''μην πειραζεις την αδερφη μου κ μην παιρνεις τα παιχνιδια της''κ την σπρωχνει.

λιγο εαν γυρισω το βλεμα μου ξερω οτι θα την κανει την κινηση.

η κορη μου μια φορα τραβηξε το κοτσιδακι του αλλου κοριτσιου (ειναι η φαση της περιεργειας) κ η μανα ερχεται στην κορη μου με υφος κ κανει στο μωρο μου''μορη τι σου φταιμε κ την πειραζεις?''αχ εισαι εσυ μια!ξυλο θα φας κ κουναει επιδεκτικα το χερι της!το εχει πει πολλες φορες αυτο κι εγω εχω θυμωσει!

ποια ειναι αυτη που θα μαλωσει το παιδι μου?που στην τελικη ειναι μολις 10 μηνων κ δεν καταλαβαινει το κακο κ το καλο.

εγω τι θα πρεπε να κανω στον γιο της?να τον δειρω?

εχω να κανω κ με αυτην καταλαβατε?

Η γνώμη μου είναι, αφού δεν μπορείς να βγάλεις άκρη με τη μάνα του (αφού τον χτυπάει, τι να καταλάβει...) την επόμενη φορά να τον κοιτάξεις αυστηρά και σε πολύ σοβαρό τόνο να του πεις να μην πειράζει το μωρό γιατί πονάει (δεν θέλει κλπ).

Ο μικρός ζητάει την προσοχή σας, και μάλλον οι αταξίες φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάτσε μαζί του να παίξετε με το μωρό, πες του να φέρει ένα παιχνίδι να δείξει στο μωρό, βάλτον δηλαδή "στο παιχνίδι" με καλό τρόπο και με συμπάθεια.

ναι το εκανα κι αυτο.παιζαμε ολοι μαζι αλλα παλι κατι παθαινει.το προβλημα του παιδιου ξεκιναει απο την συμπεριφορα της μανας.εχω οψει παρεα κατα πολυ γιατι διαπιστωσα οτι ζηλευει η μανα το παιδι μου για πολλους κ διαφορους λογους.

πχ γιατι η δικια μου περνει βαρος ,ειναι πιο ψηλη,μπουσουλαει,γελαει κλπ κλπ.αλλα δεν μπορω να αποφυγω κ την κοινη μας παρεα.

να μαλωσω εγω τον γιο της?φοβαμαι μην παρεξηγηθει μετα αυτη.

Καλημέρα καλή μου!Επείδη έχω αντιμετωπίσει κατί παρόμοιο, όχι βέβαια σε τέτοιο βαθμό, αλλά με παιδάκι φίλης που τσιρίζει συνέχεια υστερικά για πλάκα και επειδή η δικιά μου είναι σχετικά ήρεμη την ενοχλεί πολυ, της είπα ευγενικά κάποια στιγμή που μου είπε να πάω σπίτις της ότι δεν μπορώ γιατί το δικό της τσιρίζει και η μικρή μου θέλει να κοιμηθεί.Αυτή έπιασε το νόημα και την επόμενη φορά που μας επισκέφθηκε μόλις το δικό της άρχισε τις τσιριές το πήρε και φύγανε.

Βέβαι καμία σύγκριση με την δική σου περίπτωση η οποία μάλλον εξελίσσεται επικίνδυνη για το παιδί σου. Στη θέση σου θα έλεγα ευγενικά αλλά ξεκάθαρα στη μαμά του ότι φοβάμαι για την ακεραιότητα του παιδιού μου και όταν θα με ξανακαλούσε σπίτι της θα αρνιόμουν ευγενικά ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Ειδικά άφού ο μικρός της δεν συμμορφώνεται με κανένα τρόπο. Προτιμώ να παρεξηγήσει ο οποιοσδήποτε, παρά να υφίσταται πίεση είτε σωματικά, είτε ψυχικά το παιδί μου. Σκέφτομαι την καημένη την κορούλα σου τον φόβο που θα νιώθει κάθε φορά που θα βλέπει το αγριμάκι....Πάντως το λυπάμαι το αγοράκι γατί είμαι σίγουρη ότι είναι το τελευταίο που φταίει γι αυτή τη συμπεριφορά.

Και το αγοράκι αυτής της φίλης που σου αναφέρω παραπάνω μεγάλωνει σε ένα τελείως ασταθές περιβάλλον γεμάτο ένταση και καβγάδες. Οπότε και πάλι καλά που απλά τσιρίζει.Αν και είναι μικρό ακόμα!Αμά γίνει κι αυτό 4,5 σαν την περίπτωση σας μάλλον τα ίδια θα κάνει...ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ!

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Διαφημίσεις

Στη θέση σου θα έλεγα ευγενικά αλλά ξεκάθαρα στη μαμά του ότι φοβάμαι για την ακεραιότητα του παιδιού μου και όταν θα με ξανακαλούσε σπίτι της θα αρνιόμουν ευγενικά ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Ειδικά άφού ο μικρός της δεν συμμορφώνεται με κανένα τρόπο. Προτιμώ να παρεξηγήσει ο οποιοσδήποτε, παρά να υφίσταται πίεση είτε σωματικά, είτε ψυχικά το παιδί μου.

η κορη μου καθεται με την κορη της που ειναι 1ος ετους κ παιζουν με τα παιχνιδακια κι αυτος ερχεται κ πειραζει την δικια μου.πηγαινει κοντα στο προσωπο της κ φωναζει δυνατα ''μην πειραζεις την αδερφη μου κ μην παιρνεις τα παιχνιδια της''κ την σπρωχνει.

η κορη μου μια φορα τραβηξε το κοτσιδακι του αλλου κοριτσιου (ειναι η φαση της περιεργειας) κ η μανα ερχεται στην κορη μου με υφος κ κανει στο μωρο μου''μορη τι σου φταιμε κ την πειραζεις?''αχ εισαι εσυ μια!ξυλο θα φας κ κουναει επιδεκτικα το χερι της!το εχει πει πολλες φορες αυτο κι εγω εχω θυμωσει!

ποια ειναι αυτη που θα μαλωσει το παιδι μου?που στην τελικη ειναι μολις 10 μηνων κ δεν καταλαβαινει το κακο κ το καλο.

sorry που θα ανακατευτώ χωρίς ακόμη να έχω παιδιά αλλά από τη δική μου εμπειρία όταν ήμουνα μικρή, που πάντα με δέρνανε, μου παίρνανε παιχνίδια χωρίς αντιδρώ, με αυτά που διαβάζω τα έχω πάρει! να κάνεις οπωσδήποτε κουβέντα με τη μητέρα, προσωπικά θα της τα έλεγα χύμα, και στην τελική αν δε διορθωθεί απέφευγε την παρέα, γιατί να ταλαιπωρούν τόσο μικρό κοριτσάκι, γιατί βλέπω και η μάνα στο ίδιο κύμα είναι, από που τα μαθαίνουν εξάλλου , άκου να πει στη μικρή μωρή, και είσαι εσύ μία και να την απειλεί ότι θα φάει ξύλο, ξύλο να δώσει στα δικά της άμα θέλει, ντροπή της!

1FdQp2.png

Στη θέση σου θα έλεγα ευγενικά αλλά ξεκάθαρα στη μαμά του ότι φοβάμαι για την ακεραιότητα του παιδιού μου και όταν θα με ξανακαλούσε σπίτι της θα αρνιόμουν ευγενικά ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Ειδικά άφού ο μικρός της δεν συμμορφώνεται με κανένα τρόπο. Προτιμώ να παρεξηγήσει ο οποιοσδήποτε, παρά να υφίσταται πίεση είτε σωματικά, είτε ψυχικά το παιδί μου.

Συμφωνώ. Μακριά από τέτοιους ανθρώπους που βλάπτουν τον ψυχισμό μας αλλά ενδεχομενως και την ακεραιότητα μας!Αν ήταν να καταλάβει, θα καταλάβαινε από την αρχή. Αυτοί οι άνθρωποι - γονείς, δεν χρίζουν συμβουλών, χρίζουν θεραπείας!

Απομάκρυνε τους!

n3kPp3.png

zewgp3.png

Βρε συ χριστινακι εγω παντως απορω! τι θα πει δε θελεις να παρεξηγηθεις?

η κορη σου θελει να τρωει ξυλο?

κοπελα μου απο γαιδαρους μη περιμενεις πολλα πολλα! την επομενη φορα θα της τα ελεγα πολυ χυμα ομως!! καλη η ευγενια αλλα οχι κ ετσι!

αντε γιατι οσο το σκεφτομαι τοσο αρπαζω :twisted:

Βρε συ χριστινακι εγω παντως απορω! τι θα πει δε θελεις να παρεξηγηθεις?

η κορη σου θελει να τρωει ξυλο?

κοπελα μου απο γαιδαρους μη περιμενεις πολλα πολλα! την επομενη φορα θα της τα ελεγα πολυ χυμα ομως!! καλη η ευγενια αλλα οχι κ ετσι!

αντε γιατι οσο το σκεφτομαι τοσο αρπαζω :twisted:

συμφωνώ!!!!

οκ,είμαστε ευγενικοί άνθρωποι,έχουμε τρόπους αλλά όταν οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν πρέπει δυστυχώς να συμπεριφερθούμε ανάλογα..

εγώ σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορώ να κρατηθώ..το κοριτσάκι σου τι μικρούλι τί φταίει που η μάνα του αγοριού είναι γαιδούρα;;

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Κι εγώ θα έλεγα στην κοινή παρέα ότι θα βρισκόμαστε όταν δεν θα είναι η οικογένεια αυτή μαζί τους. Δεν χρειάζεται να χάσετε τους φίλους σας μόνο αυτούς να απομονώσεις... Το παιδί σου είναι πιο σημαντικό από τον οποιονδήποτε....

tt1724b1.aspx

όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών μας (σωματική και ψυχική) οι ευγένειες είναι περιττές... :wink::wink:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Θα συμφωνήσω με τις κοπέλες ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις διακριτικά στην φίλη σου .

Πιστεύω ότι θα καταλάβει και αν δεν καταλάβει ,πάνω απ'όλα η ηρεμία και η ασφάλεια του παιδιού σου !! :wink:

ναι το εκανα κι αυτο.παιζαμε ολοι μαζι αλλα παλι κατι παθαινει.το προβλημα του παιδιου ξεκιναει απο την συμπεριφορα της μανας.

Στη φάση που βλέπεις να ξεφεύγει, τον κρατάς σε απόσταση από το παιδί σου με τα χέρια σου, και του εξηγείς σε πολύ σοβαρό τόνο, χωρίς να υψώσεις φωνή πως αυτά που κάνει δεν αρέσουν στο μωρό και αν θέλει να συνεχίσετε να παίζετε μαζί θα πρέπει να σταματήσει/ηρεμήσει... Αλλιώς παίρνεις αγγαλιά την κόρη σου και πάτε μέσα/αποχαιρετάτε κλπ.

εχω οψει παρεα κατα πολυ γιατι διαπιστωσα οτι ζηλευει η μανα το παιδι μου για πολλους κ διαφορους λογους.

πχ γιατι η δικια μου περνει βαρος ,ειναι πιο ψηλη,μπουσουλαει,γελαει κλπ κλπ.αλλα δεν μπορω να αποφυγω κ την κοινη μας παρεα.

να μαλωσω εγω τον γιο της?φοβαμαι μην παρεξηγηθει μετα αυτη.

Θα πρέπει να παρεξηγηθεί αυτή έτσι κι αλλιώς, μπας και προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδάκια της...

Τα παιδιά δε μεγαλώνουν με το ξύλο. Αγάπη και ενδιαφέρον και φροντίδα. Αν δεν πιάσει τίποτε από αυτά που σου είπα, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να μην πηγαίνεις κάπου που είναι κι εκείνη, και να το ξέρει η παρέα σου να την απομονώσουν γενικώς, όπως λέει και η yola.

κκοριτσι μου μηπως να ξεκοψεις τελειως μαζι τους να ησυχασεις.

εγω αυτο θα εκανα.Κι αν τυχει κοινη παρεα απο μακρυα,δεν θα πηγαινα και σπιτι τους!!!!!!!! :twisted::twisted::twisted:

QJZup3.png

bxuCp3.png

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες.ηδη την εχω κοψει απο παρεα.τα παιδακια της δεν μου φταινε αλλα ο θοδωρης ειναι επικινδυνος.

της εχω πει οτι ειναι επιθετικος γιατι δεν του δινεις σημασια.καθεται ολη μερα κ παιζει πλαυστασιον βιαια παιχνιδια.οι γονεις ειναι σε διασταση κ τσακωνονται συν.μεχρι που μου ειπε οτι οταν ακουει φωνες κλεινει τα αφτια του κ κρυβεται κατω απο το τραπεζι.τα λυπαμαι πραγματικα.

εχω ξαναγραψει γι αυτην στο ''τι αλλο θα ακουσω''

δεν με αφηνε να θηλαζω οταν ηταν ο θοδωρης μπροστα κ γενικως ειχε μια ζηλεια στο προσωπο μου απο τοτε που εμεινα εγκυος.μεχρι κ τα μαλλια της τα εκοψε ιδια με εμενα.

τεσπα αυτην δεν θελει κ πολλες ευγενειες θελει λιγο αγριο!

στο παρτυ πηγε στην κορη μου κ της λεει με επιτακτικο υφος''που μοιασες εσυ μορη?αφου οι γονεις σου ειναι ησυχοι!''

κ της λεω αμεσως ''σε εμενα!ειμαι ησυχη αλλα αμα τα παρω βγαζω ματια!''

με κοιταξε κ το βουλωσε!

αμαν πια!εσεις εχετε αντιμετωπισει αναταγωνισμους με τα παιδια σας?

μορή σε 10 μηνών μωρό?

τι να σου πω,εγώ δεν θα ήμουν καθόλου ευγενική....μα καθόλου όμως...τα παιδάκια της να τα αποκαλεί όπως γουστάρει , αλλά το δικό σου παιδι?

απορώ γιατί δεν ξεκόβεις,αφού έτσι κι αλλιώς η παρέα με τη συγκεκριμένη οικογένεια δεν σας προσφερει τίποτα καλό!

ένα θα σου πω,σκέψου οτι το σπαθί θα μπορουσε να εχει χτυπήσει το μώρό σου στο μάτι :mad:

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif

Αυτό το μορή και εμένα μου χτύπησε άσχημα, όχι ότι τα άλλα δε μου χτυπήσανε. Εγώ στη θέση σου θα ξέκοβα και από αυτήν και από τα παιδιά της. Μακριά και αγαπημένες. Δεν είναι ανάγκη να τσακωθείς μαζί της για να το πετύχεις αυτό, απλά την απομακρύνεις με διάφορες καλές δικαιολογίες κάθε φορά.

ναι δικιο εχετε.το μορη συνεχεια το λεει.δεν ειναι η πρωτη φορα.εαν ομως την ξανακουσω θα της την πω ασχημα.δεν με νοιαζει ουτως η αλλως δεν μου προσφερει κ τιποτα!

σας ευχαριστω παντως!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...