Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γαμος και βαφτιση μαζι...σωστε με!!!

manoula giorgou

Recommended Posts

Λοιποοον θελω γνωμες κοριτσια κ σορρυ αν σας κουρασω..Ηθελα να βαφτισω τον μπεμπουλη Απριλιο Μαιο μονο και μονο γιατι η νουνα(γυναικα του νονου ομως,δεν θα βαφτισει εκεινη) γενναει αρχες Ιουνιου και ηθελα να την διευκολυνω.Κατι που δεν βλεπω να γινεται σε μενα...Ενω το ηξεραν τωρα λογω της δουλειας του νονου μού λεει οτι δεν μπορει τοτε,μαλλον γυρω στα τελη Ιουλιου θα μπορουσε.Ειναι επισης να παντρευτουμε με θρησκευτικο Σεπτεμβριο και θα ειναι πολυ κοντα και δεν νομιζω οτι βολευει κανεναν,πολυ τρεξιμο,πολλα τζαμπα εξοδα για ολους,οποτε ισως η λυση θα ηταν Σεπτεμβριο ολα μαζι.Αυριο μαλλον θα συναντηθουμε να συζητησουμε και εχω πελαγωσει.Ο αντρας μου δεν τα καταλαβαινει ολα αυτα σαν αντρας που ειναι,ισως κι επειδη ο νουνος-κουμπαρος μας ειναι κολλητος του.Τι συμβουλευεται?Εχετε κανει ή δει βαφτιση γαμο μαζι?Ειναι ευχαριστο και βολικο για την μαμα νυφη ή ειναι μια βλακεια κ μιση..?Εχω στεναχωρεθει κ τσατιστει αρκετα γιατι νιωθω οτι εχω προτεινει τοσες εναλλακτικες κ ολο καποιον,κατι δεν τον βολευει...αμαν!!!περιμενω ιδεες-συμβουλες-εμπειριες-συπαρασταση...κατι!!!! Και το θεμα ειναι οτι Κυριακη που ηθελα την ανοιξη δεν μπορει καμια Κυριακη ο νονος,Σαββατο πρωι που τον βολευει εγω δεν θελω γιατι ολοι οι καλεσμενοι μας θα δουλευουν και Σαββατα απογευμα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ βαφτισεις...κοντευω να τρελαθω...αυτα!!

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΟΥ!!!!

url=http://lilypie.com].png[/url]

Διαφημίσεις

Σαββατα απογευμα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ βαφτισεις...κοντευω να τρελαθω...αυτα!!

Επειδή δεν το συνηθίζουμε, δεν σημαίνει ότι δεν γινεται. Απλά, το πιο πιθανό είναι οι δημοφιλείς εκκλησίες είναι κλεισμένες ήδη, οπότε θα πρέπει να βρεις μια εκκλησία λιγότερο δημοφιλή. Και βεβαία γίνονται βαφτίσεις το Σάββατο το απόγευμα (και τις προτιμώ γιατί δεν χρειάζεται να ξυπνήσω νωρίς την Κυριακή :D )

Γάμος πρώτα και μετά βάπτιση ( στο καπάκι) έχει ξεκινήσει να γίνετε της μοδός , μιας και αρκετά ζευγάρια αποκτούν παιδί πριν τον όποιο γάμο.

Έτσι κάνουν γάμο και βάπτιση μαζί ( γιατί όχι μια οικογένεια είστε και οι τρεις) και σαν κερασάκι στην τούρτα είναι τα έξοδα που γλυτώνεις κάνοντας δυο μυστήρια μαζί. :wink:

Το έχω δει αρκετές φορές και είναι μια χαρά.

Νομίζω ότι είναι το καλύτερο σενάριο εφόσον έχεις παιδί πριν τον θρησκευτικό γάμο.

Γάμος πρώτα και μετά βάπτιση ( στο καπάκι) έχει ξεκινήσει να γίνετε της μοδός , μιας και αρκετά ζευγάρια αποκτούν παιδί πριν τον όποιο γάμο.

Έτσι κάνουν γάμο και βάπτιση μαζί ( γιατί όχι μια οικογένεια είστε και οι τρεις) και σαν κερασάκι στην τούρτα είναι τα έξοδα που γλυτώνεις κάνοντας δυο μυστήρια μαζί. :wink:

Το έχω δει αρκετές φορές και είναι μια χαρά.

Νομίζω ότι είναι το καλύτερο σενάριο εφόσον έχεις παιδί πριν τον θρησκευτικό γάμο.

Θα συμφωνησω απολυτα.

Το Σαββατο δεν γινονται βαπτισεις δεν καταλαβα. Τι εγινε? Βγαζουν περισσοτερα απο τους γαμους και τους προτιμανε? Για ρωτα και αλλου.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγω την εκανα την γαμοβαφτιση και ηταν γαμω..βαφτιση..

Καταρχην δεν ευχαριστηθηκα τιποτα.. Ουτε το ενα ουτε το αλλο..

Νυφικο εκ των πραγματων ηταν φυση αδυνατον να φορεσω (1ο θα ημουν σαν κρασοβαρελο με τα κιλα της γεννας που ακομα κουβαλουσα τοτε κ 2ον αντε φορα ασπρο νυφικο με το παιδι να σε τσουρομαδαει που με την τοση ταλαιπωρια του θελει μονο την μαμα του να το εχει αγκαλια..)

Απο την αποψη εξοδων μονο το προσκλητηριο γλιτωνεις και το τραπεζι.. Γιατι και ο στολισμος ειναι διαφορετικος, και οι μπομπονιερες διαφορετικες..

(αντε και τα ρουχα-χτενισμα -βαψιμο της μαμας)

Στον γαμο δεν πηρα χαμπαρι τιποτα γιατι ολη την ωρα με τραβουσε το μωρο και ηθελε να ερθει αγκαλια μου και του μιλουσα ολη την ωρα να ηρεμει..) και μετα απο τοση ωρα ορθοστασιας (τα ειπε και ολα ο ατιμος ο παπας αν και του ειχα πει μαξιμουν ενα τεταρτο το μυστηριο του γαμου, μαλλον για να με εκδικηθει το εκανε) αντε παλι στησου για τη βαφτιση (ουτε το ονομα του παιδιου δεν ακουσα και ρωταγα τους γυρω μου τι ειπε ο παπας..) και μετα αντε παλι στησου για την χαιρετουρα και για φωτο..

Και τωρα προσπαθω να τις ξεχωρισω τις φωτο να φτιαξω τα αλπουμ και δεν ξεχωριζονται οι ρημαδες.. ολες ιδιες ειναι.. :lol:

Δεν θελω να σε απελπισω.. Οταν εγινε το μυστηριο ημουν σε ενα ντελιριο και ελεγα τι καλα που ηταν.. Τωρα ομως που εχει περασει καιρο δυστυχως ειμαι αναγκασμενη να παραδεχτω πως ειχε δικιο ο αντρας μου που ηθελε να τα κανουμε ξεχωριστα (και ειναι το χειροτερο μου αυτο... :lol: )

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Εγω την εκανα την ........: )
Λοιπόν συμπεθέρα άκου για να μαθαίνεις..........ποτέ δεν είναι αργά.

Ο γάμος για να τον ευχαριστηθείς πρέπει να είσαι ανέμελο ανύπαντρο και χωρίς παιδί νιάτο.

Δηλαδή το παραμύθι του γάμου είναι περισσότερο για τις πιτσιρίκες που θέλουν να ζήσουν "την ημέρα" ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .

Άμα έχεις γίνει μάνα δεν κατανοώ πως μπορείς να έχεις ψυχολογία και συμπεριφορά πιτσιρίκας.

Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ μάνα να θέλει να φορέσει νυφικό 45 τετραγωνικά εμβαδό και να έχει την απαίτηση το μωρό να κάνει τουμπεκί.

Βέβαια με έβαλες να πω πράγματα ωμά , πράγμα που δεν ήθελα να το κάνω απαντώντας στην manoula giorgou ....αλλά σε έτρωγε να τα ακούσεις συμπεθέρα ε συμπεθέρα :cool:

Για λογους οικονομιας δεν φορεσα νυφικο.. με το τοπι εραψα ολες τις κουρτινες του σπιτιου μου :lol: (λογικα με θυμασαι στην πρωτη συναντηση με την κελεμπια..!!!!!)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Πω πω ντορα,με αγχωσες..!!Κι εγω κατι τετοιο σουρεαλιστικο φανταζομαι οτι μπορει να γινει.Αν και ψιλοσυμφωνω με τον αντρα της παρεας στο ολο κονσεπτ,δεν σημαινει ομως πως στα 25 μου δεν αξιζω ή δεν θέλω να πάω κ στην εκκλησία με οτι αυτό συνεπάγεται.Όσον αφορα τις εκκλησιες κ τα Σαββατα,ουτε κεντρικη εκκλησια θελω,ουτε γκλαμουρατη,οπως επισης κ αγνοω τον λογο που οι παπαδες λενε οχι...αχχ ολα μια μπιζνα γινανε κ με αηδιαζει αυτο.Γενικα εσεις πως θα χειριζόσασταν και το θεμα με τον νονο?

Λοιπόν manoula giorgou,

Είσαι 25 χρονών κοριτσάκι, ευτυχισμένη στο γάμο σου με ένα υπέροχο παιδάκι και ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΝΥΦΙΚΟ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΣΟΥ!!!!!!!! Γιατί να μην θέλεις δηλαδή; Επειδή έκανες παιδί πρέπει να ξεχάσεις όλα σου τα θέλω και ότι ονειρευόσουν να κάνεις όταν παντρευτείς; Ο γάμος δεν είναι παραμύθι και το να ντυθείς νύφη δεν είναι ψυχολογία και συμπεριφορά πιτσιρίκας (κατά την δική μου άποψη και στάση ζωής). Φυσικά το παιδί μπαίνει πρώτο στην λίστα των προτεραιοτήτων σου από εδώ και πέρα. Το να κάνεις όμως το γάμο σου (στο μεγαλύτερο μέρος του) όπως τον ονειρευόσουν, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Με καλή διάθεση από όλους, με λίγη περισσότερη προσπάθεια και ρίχοντας λίγο νερό στο κρασί σου πιστεύω ότι θα έχεις τις ωραιότερες αναμνήσεις από αυτό.

Τώρα για το νυφικό μπορείς να βάλεις κάτι χωρίς ουρά και με μικρό φουρό (για να μπορείς να περπατάς). Υπάρχουν πια πολλές τέτοιες λύσεις όχι μόνο για τους γάμους της δικής σου περίπτωσης αλλά και γιατί είναι μόδα. Συγνώμη για το μεγάλο post και σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου μετά από χρόνια να σκέφτεσαι αυτές τις φοβερές στιγμές της ζωής σου και να νιώθεις ευτυχισμένη από τις αναμνήσεις σου.

439056rvbdehj1y0.gif

Τα παιδάκια μου είναι όλη μου η ζωή!!!

Λοιποοον θελω γνωμες κοριτσια κ σορρυ αν σας κουρασω..Ηθελα να βαφτισω τον μπεμπουλη Απριλιο Μαιο μονο και μονο γιατι η νουνα(γυναικα του νονου ομως,δεν θα βαφτισει εκεινη) γενναει αρχες Ιουνιου και ηθελα να την διευκολυνω.Κατι που δεν βλεπω να γινεται σε μενα...Ενω το ηξεραν τωρα λογω της δουλειας του νονου μού λεει οτι δεν μπορει τοτε,μαλλον γυρω στα τελη Ιουλιου θα μπορουσε.Ειναι επισης να παντρευτουμε με θρησκευτικο Σεπτεμβριο και θα ειναι πολυ κοντα και δεν νομιζω οτι βολευει κανεναν,πολυ τρεξιμο,πολλα τζαμπα εξοδα για ολους,οποτε ισως η λυση θα ηταν Σεπτεμβριο ολα μαζι.Αυριο μαλλον θα συναντηθουμε να συζητησουμε και εχω πελαγωσει.Ο αντρας μου δεν τα καταλαβαινει ολα αυτα σαν αντρας που ειναι,ισως κι επειδη ο νουνος-κουμπαρος μας ειναι κολλητος του.Τι συμβουλευεται?Εχετε κανει ή δει βαφτιση γαμο μαζι?Ειναι ευχαριστο και βολικο για την μαμα νυφη ή ειναι μια βλακεια κ μιση..?Εχω στεναχωρεθει κ τσατιστει αρκετα γιατι νιωθω οτι εχω προτεινει τοσες εναλλακτικες κ ολο καποιον,κατι δεν τον βολευει...αμαν!!!περιμενω ιδεες-συμβουλες-εμπειριες-συπαρασταση...κατι!!!! Και το θεμα ειναι οτι Κυριακη που ηθελα την ανοιξη δεν μπορει καμια Κυριακη ο νονος,Σαββατο πρωι που τον βολευει εγω δεν θελω γιατι ολοι οι καλεσμενοι μας θα δουλευουν και Σαββατα απογευμα ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ βαφτισεις...κοντευω να τρελαθω...αυτα!!

Εγω το καλοκαιρι ημουνα σε ενα γαμο - βαφτιση της ξαδερφης του αντρα μου και ολα πειγανε μια χαρα, ο μιρκρος περιμενε μαζι με τον μπαμπα στην εκκλησια την μαμα , η οποια φορουσε ενα ωραιοτατο νυφικο και κατα την διαρκεια του μυστηριου τον κρατουσε η γιαγια του, δεν εκλαψε παρα μονο λιγο ενταξη βαρεθηκε καποια στιγμη το παιδι αλλα οκ δεν χαλασε κατι μετα δεν χαιρετησανε αλλα κανανε την βαφτιση η μαμα παρολο που ξεντυσε τον μικρο με το νυφικο δεν ταλαιπωρηθηκε ιδιαιτερα και στο τελος μοιρασανε μπομπονιερες και για τα δυο μυστηρια και γλυκακι, ο γαμος εγινε Σαββατο 7ηωρα και η βαπτιση 8 απλα δεν ειχε κλεισει η εκκλησια καποιο αλλον γαμο μετα της 7 και εγινε τελος Αυγουστου οποτε νυχτωσε σχετικα αργα ...

γνωμη μου κανε και τα 2 τον Σεπτεμβρη να μπορει και ο νονος και για ναβρεις εκκλησια Σαββατο απογευμα και για να οργανωθεις καλυτερα για ολα, σοτν νονο πες οτι αφου μπορει Σεπτεμβρη καλυτερα γιατι την ανοιξη γενναει η γυναικα του και εσυ δεν βρισκεις εκκλησια οτι ειναι καλυτερα τοτε για να μεινετε ολοι ευχαριστημενη.

εγω πιστευω οτι αν υπαρχει καλη θεληση και οργανωτικοτητα τα παντα γινονται μπορεις να ευχαριστιθεις και τα δυο. :)

Διαφημίσεις

....Αν και ψιλοσυμφωνω με τον αντρα της παρεας στο ολο κονσεπτ,δεν σημαινει ομως πως στα 25 μου δεν αξιζω ή δεν θέλω να πάω κ στην εκκλησία με οτι αυτό συνεπάγεται.
Mα αγαπητή μου εσύ είσαι πιτσιρίκα :):):)

Κανένας δεν σου είπε ότι δεν αξίζεις κάτι , ίσα ίσα μάλιστα σου λέμε από την εμπειρία μας τι έχουν δει τα μάτια μας έτσι ώστε να αποφύγεις τις κακοτοπιές :wink:

ειμαι κι εγω μια απ'αυτες που εκανα γαμοβαφτιση!!!!!!!!και δεν το μετανιωνω!!!!!!!ηταν μια χαρα!ηταν Αυγουστος η πιο ζεστη μερα του καλοκαιριου(δεν πιστευω οτι υπηρξε πιο ζεστη),μιλαμε για 42 βαθμους.Χωρις υπερβολη!το μωρο 4 μηνων και ηταν ο μονος που δροσιστηκε εκεινη την ημερα.μια χαρα ηταν ολα.ουτε χρειαστηκε να παρω αλλο ρουχο για την βαφτιση,ουτε να κανω ξανα τραπεζι,ολα με τη μια!!!!!!Α!!!!! και ηταν κυριακη απογευμα!!!!!!

κι εγω θα σου απαντησω απο την πλευρα της καλεσμενης σε γαμοβαπτιση..

μας εφαγε η ζεστη και η ορθοστασια.. και φυσικα η αναμονη..

περιμεναμε να ερθει η νυφη, να γινει ο γαμος, να μοιρασουν μπομπονιερες, να βγαλουν φωτό για τον γαμο. Μετά περιμεναμε να οργανωθει η εκκλησια για τη βαπτιση, η βαπτιση, αντε ξαναμανα μπομπονιερες, φωτογραφιες... Να εχουμε λιωσει απο τη ζεστη, να πονανε τα ποδια μου απο τα τακουνια. Το ζευγαρι ειχε ενα πάγκο με αναψυκτικα και νερό και ειχαν τελειωσει απο τον γαμο κιολας...

περιτο να σου πω οτι στο τραπεζι δεν χορεψε κανεις απο την κουραση και φυσικα σε 2-3 ωρες ημασταν ηδη σπιτι μας...

εγω πάλι λεω να κανεις τη βαπτιση φετος και το γαμο του χρονου. Θα περπαταει και η μπεμπα και θα την εχεις παρανυφο...

Και εγώ θα μιλήσω απ΄την πλευρά της καλεσμένης σε γάμο και βάφτιση ταυτόχρονα..

Κουραστήκαμε πάρα πολύ..2 μυστήρια μαζί ..

1 1/2 ώρα μέσα στην εκκλησία τα είδαμε όλα...

Και τα 2 μυστήρια είναι τόσο όμορφα και συγκινητικά, που νομίζω ότι χάνουν την ομορφιά τους όταν γίνονται μαζί...

Λοιπόν,εγώ το Σάββατο που πέρασα ήμουν καλεσμένη σε γάμο-βάπτιση. Και επειδή τα παιδιά δεν είχαν την οικονομική άνεση, έπραξαν πρακτικά.

Αρχικά το προσκλητήριο ήταν ένα, υπήρχαν μπομπονιέρες για το γάμο και γλυκά για τη βάφτιση. Ο στολισμός βασίστηκε σε πορτοκαλί χρώμα και ήταν κοινός για γάμο και βάπτιση. Δηλαδή, η εκκλησία εξωτερικά ήταν στολισμένη περισσότερο για βάπτιση και εσωτερικά κανονικά για γάμο. Ολα ήταν πολύ ομορφα. Εγινε ο γάμος οπου θα πρέπει να εισαι προετοιμασμένη οτι το μικρό σου θα πρέπει να το αναλάβει κάποιος έμπιστος γιατι κάποια στιγμή θα αποζητά την αγκαλιά σου. Μετά έγινε η βάπτιση και στο τέλος περάσαμε να χαιρετισουμε ολους. Και να σκεφτείς οτι αλλος κουμπάρος πάντρεψε και αλλος βάπτισε.

Δύο μείον εντόπισα.

1ον Με τη λήξη του γάμου ο παπας ζήτησε να κάνουμε μερικά λεπτά υπομονή για να σκουπίσουν τα ρύζια (σαν εικονα η ηλεκτρική σκουπα με χαλασε αναμενοντας τη βαπτιση) Το ζευγάρι βέβαια το εκμεταλλεύτηκε βγάζοντας φωτο στο προαυλιο. Οι καλεσμενοι δεν χρειαστηκε να βγουμε εξω. 2ον Αλλά ειναι καθαρά θέμα υποκειμενικο. Η νυφη δεν φορεσε νυφικο αλλά ενα φόρεμα γιατι λέει αφου εχει ήδη γινει μανα πως να φορεσει αυτα τα νυφικα με τα φουρο! Εμενα με χαλασε αυτο γιατι και εγώ θέλω να κάνω γάμο καποια στιγμή και δεν καταλαβαίνω που με δεσμεύει το οτι ειμαι μάνα, εκτός από το πρακτικό της ουσίας που θα κραταω το παιδι αγκαλια ας πουμε.

Οτι και αν κανονισεις, σου ευχομαι η ωρα η καλή....

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ολους για τις γνωμες σας καταρχην!!Κι εγω φοβαμαι οτι θα κουραστουν πολυ οι καλεσμενοι κ φοβαμαι τοσο πολυ μην ξενερωσουν..υποτιθεται οτι ενα πολυ μεγαλο κομματι γινεται και για αυτους και ειναι βλακεια να μην τους αρεσει η να παραπονιουνται.Επισης συμφωνω οτι το ιδανικο ειναι να γινουν ξεχωριστα κ ο γαμος μου μονο γαμος που δεν θα ναι.Αχ αφηστε,κ με τον νονο ξενερωσα,και με τον αντρα μου που δεν με καταλαβαινει κ που να μην παντρευομασταν στην τελικη δεν θα τον χαλουσε καθολου. :evil::evil:

Λοιπόν κι εγώ σαν καλεσμένη σε γάμο-βάφτιση έχω μόνο αρνητικά πράγματα να πω.

Πρώτον και σπουδαιότερο το νυφικό. Πρέπει να φορέσεις μάλλον κάτι σαν φόρεμα και όχι κανονικό νυφικό, γιατί το παιδί εκ των πραγμάτων θα σε χρειαστεί, επίσης δεν μπορείς να περιμένεις εκεί στην άκρη την ώρα που θα βαφτίζεται με το τεράστιο νυφικό.

Υπάρχει βέβαια η πρακτική λύση, μετά το γάμο να βγάλεις το νυφικό και να φορέσεις μια μακριά τουαλέτα, ούτως ώστε και σαν νύφη να μοιάζεις, αλλά και να μπορέσεις να ανταποκριθείς σαν μητέρα.

Δεύτερον, ο κόσμος κουράζεται και δεν καταλαβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο μυστήριο. Γενικά υπάρχει σύγχυση.

Θα πρότεινα να κάνεις πρώτα το γάμο σου, με όση δόση glamour θέλεις, μιας και η ηλικία σου είναι τέτοια που δεν επιτρέπει κάτι λιγότερο.

Τη βάφτιση μπορείς να την κάνεις μια Κυριακή πρωί όπως θέλεις χωρίς καλεσμένους, παρά μονάχα δυο συγγενείς και τους κουμπάρους.

Θα πρότεινα επίσης τα δύο γεγονότα να έχουν μια χρονική απόσταση μεταξύ τους, για να μπορέσεις να χαρείς και τα δύο.

Εξάλλου νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις πρώτα τη βάφτιση χωρίς να έχεις κάνει θρησκευτικό γάμο. Νομίζω πως δεν γίνεται αυτό. Οι παπάδες δεν το κάνουν. Πρέπει να έχει προηγηθεί θρησκευτικός γάμος για να γίνει η βάφτιση.

νομιζω οτι εχει ξεπεραστει αυτό.. Σχεδον ολοι οι παπαδες κανουν βαπτισεις απο πολιτικο γαμο, ακομα και χωρις γάμο...

ακόμα και σε αγνωστου πατρος....

πάντως εγω εχω πάει σε βαπτιση απο ζευγαρι με πολιτικο και εχω ακουσει κιολας για βαπτιση ανυπανδρου ζευγαριου.

μα στη τελικη μόνο το πιστοποιητικο γεννησης δεν ζητανε στη βαπτιση? που φαινεται οτι το ζευγαρι ειναι παντρεμενο και πως???

Συμφωνω εντελως zakoni μαζι σου,το θεμα ειναι οτι δεν συμφωνει κανενας αλλος..Ο αντρας μου οπως προειπα δεν θεωρει μαλλον οτι μου αξιζει να παντρευτω στην εκκλησια κ δεν θεωρει προβλημα οτι η μερα του γαμου μου θα ειναι μια βλακεια κ μιση γιατι εκεινο το πρωι εγω τι θα κανω?...θα ντυσουν εμενα,θα πρεπει να ντυσω το μωρο,να το ταισω,να με βαψουν να με κανουν τα μαλλια,ολα αυτα να επιβιωσουν απο τον γιοκα μου...αχχ μονο που τα σκεφτομαι τα παιρνω τρελα.Ολα αυτα επειδη ο νονος ειναι για τον ...μη πω.Κοριτσια πραγματικα ειμαι σε απογνωση γιατι βαρεθηκα ολα αυτα που δεν μου αρεζαν τωρα να τα λουζομαι ολα ενα ενα.Οκ ο γιος μου πανω απο ολα αλλα σκεφτομαι πως αν ειναι να γινει ενας γαμος για να γινει απλα,θα πληγωθω και θα στραβωσω αιωνιως.Εν τω μεταξυ εχει εδω κ 3 βδομαδες που τους περιμενω να συζητησουμε(νονο)κ ακομα ερχονται..ολο κατι εχουν..ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ αει σιχτηρ :evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil::evil:

αχ παιδια τι να πω.....εμείς παντρευτήκαμε με πολιτικό,γεννάω τον Ιούνιο και ο άντρας μου λέει να κάνουμε πολιτικό και βάφτιση μαζί...εγώ δεν θέλω καθόλου να κάνω γάμο γιατί βαριέμαι όλη την διαδικασία ψάξε.κλείσε κέντρα και τα γνωστά....ούτε γλέντι θέλω όμως οι γονείς θα με φάνε..μια τρέλα...θέλω να βαφτίσω το παιδάκι μου Σεπτέμβρη που θα είναι 3 μηνών νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα..αλλά κανένας δεν συμφωνεί..ειδικά η πεθερά μου είπε γάμο και βάφτιση μαζί...τα νεύρα μουυυυυυπάντως όσοι έχουν πάει σε γαμοβάπτιση έχουν πει το ίδιο για την κούραση και λογικό είναι...

g598zf3jh69s483c.png

Εγώ γιατί νομίζω πως όλοι αυτοί που γκρινιάζουν για την διάρκεια της γαμο-βάπτισης είναι τουλάχιστον αχάριστοι.

Μήπως θα έπρεπε να τους στέλνουμε κατευθείαν στην δεξίωση ,μήπως θα πρέπει να τους έχουμε και το φαγητό μασημένο , μήπως μήπως...

almak

Εγώ προσωπικά δεν γκρινιάζω για τη διάρκεια του γάμου - βάφτιση.

Εγώ γκρινιάζω για το ότι καμία από τις δύο τελετές δεν γίνεται όπως πρέπει. Εκεί που βλέπεις ένα γάμο, ξαφνικά βλέπεις μια νύφη στην άκρη κι ένα παιδί να βαφτίζεται. Πριν καταλάβεις καλά καλά ότι είσαι σε γάμο, ακούς ένα παιδί να κλαίει. Πάει το ζευγάρι να βγάλει φωτογραφίες, κλαίει το μωρό, γκρινιάζει το μωρό, θέλει τη μαμά το μωρό, κλπ, εκνευρίζονται οι συμπεθέρες, υπάρχει ένταση στο ζευγάρι, κι όλο αυτό περναει και στους καλεσμένους, οι οποίοι φυσικά το καταλαβαίνουν.

Τώρα για το αν θα πρέπει να τους τα έχουμε όλα έτοιμα, σε πληροφορώ πως και στη Χονολουλού να τους πας, πάλι θα γκρινιάζουν. Είναι η νοοτροπία του Έλληνα τέτοια. Δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Πάντα θα βρουν κάτι στραβό. Κι όταν έρχεται ο δικός του γάμος τότε αρχίζει και αναρωτιέται: γιατί δεν έμειναν ευχαριστημένοι;

Έτσι κι αλλιώς για μένα, επειδή πάντα θα υπάρχουν οι "αχάριστοι" (όπως τους λέω εγώ), κάνεις ότι εσύ νομίζεις σωστό και σ' όποιον αρέσει!

Εγώ προσωπικά πιστεύω πως όλα τα πράγματα έχουν μία σειρά. Δύσκολο πράγμα γάμος και βάφτιση μαζί. Πολύ δύσκολο!!

Εκτος του οτι συμφωνω με αλμακ και πολυ καλα τα ειπε να σας πω τι εκανε ο αδερφος του αντρα μου!

ηταν παρα μα παρα πολυ ωραια!!!

γαμος βαπτιση μαζι!

Η νυφη φορουσε νυφικο αλλα ηταν ενα πολυ πολυ ονειρικο νυφικο απλο σαν να το φορουσε νεραιδα!!! ενθουσιαστηκα! ελεος με τα φουρο!!!

το παιδακι βεβαια ηταν μεγαλο! και αυτο θα σε συμβουλευα! αν μπορεις να την κανεις τη τελετη αργοτερα. να μεγαλωσει λιγο το παιδι.

ειχε παρει κ κλοουν και τα παιδια ηταν εξαφανισμενα!! ολοι περασαν υπεροχα εκτος απο τον γαμπρο που δε γουσταρει τετοια :lol::lol::lol:

εμενα μου αρεσε πολυ! το ειπα αυτο ε? ηταν ωραια που ηταν ολη η οικογενεια μαζι!

κ αν βαρεθηκα στη τελετη? ε και? καλα εγω κοντεψα να φαω τα μουτρα μου 2 φορες και μειωθηκε η βαρεμαρα :lol::lol::lol:

αλλα δε καταλαβαινω ειναι λογος να αγχωθει κανεις κ γι αυτο?

Εγώ κορίτσια παντρευτηκα με πολιτικό γαμο όταν ήμουν 5 μηνων εγκυος. Τον θρησκευτικό τον εκανα δυο χρονια αργοτερα με τον γιο μου παραγαμπρουλη.....με περιμενε στην εκκλησία μαζί με τον πατέρα του!!!! Το πως το χαρηκα δεν λεγεται, ετοιμασα τον γαμο μου με την ησυχία μου, το παιδί ειχε "ξεπεταχτεί" οπότε δεν με χρειαζόταν εκεινη την ημέρα...όλα καλά, γιατι να πιεζεστε να τα κανετε και τα δυο μαζί????

vls αυτό δεν το είχα σκεφτεί να σου πω την αλήθεια!!!!!!πολύ καλό αυτό!!!μακάρι να συμφωνήσει ο άντρας μου!!!αν και λίγο δύσκολο έχουμε και τα σόγια βλέπετε!!!!!!σκοπός είναι να το χαρούμε και οι 2!!!!όχι μόνο ο ένας...η μαμά συνήθως που είναι και η νύφη κανονίζει τα πιο πολλά!!!

g598zf3jh69s483c.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...