Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

η βάφτιση της τελευταίας στιγμής! - ερωτήσεις

peony

Recommended Posts

Βαφτίζουμε την μπέμπα μου σε 10 μόλις ημέρες και έχω διάφορες εκκρεμότητες, για τις οποίες θέλω τη γνώμη σας. Σημειώνω ότι η νονά της θα έρθει από το εξωτερικό για τη βάφτιση, οπότε έχω αναλάβει εγώ και τα δικά της.

Πρώτον, της έχω πάρει ένα κόκκινο - φούξια φόρεμα (πώς λέμε μπορντωροδοκόκκινο :lol: ) για βαπτιστικό, με αντίστοιχο μπολερό πλεκτό και παπουτσάκια. Επειδή της το πήρα ξεκάρφωτα και όχι σε σετ, δεν έχω βρει κανένα καπέλο/σκουφάκι που να συνδυάζεται. Το καπέλο, λοιπόν, είναι εντελώς απαραίτητο, η μπορούμε να το αποφύγουμε; Είδα ότι μπορεί να αντικατασταθεί με στεφανάκι.

Δεύτερον, τα ρούχα με τα οποία θα πάει η μπέμπα μου στην εκκλησία πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο; Δηλαδή σκεφτόμουν να της βάλω ένα φορεματάκι που έχουμε αφόρετο και τέλος. Τι λέτε;

Τρίτον, η βάφτιση είναι Κυριακή και κάτι πρέπει να κάνω με το μαλλί μου. Σκεφτόμουν να απευθυνθώ στο beauty at home και θα ήθελα (α) γνώμες κι εντυπώσεις και (β) αν έχετε να μου συστήσετε συγκεκριμένη κοπέλα από εκεί.

Τέταρτον, όταν ένας σταυρός είναι, λέει, 3.5, τι εννοόύμε γραμμάρια; Και τι τιμή έχει ένας σταυρός μαζί με την αλυσίδα; Πχ εμένα για εναν ψιλο-ντιζαϊνάτο μου είπαν € 450.

Αυτά προς το παρόν... μου λείπουν ακόμη φωτογράφος, παπούτσια για μένα, μμμ, δεν μου έρχεται κάτι άλλο. Ουφ!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Αχ, κοντά στο γάμο μου τα βαφτίσια σου, πολύ μ'αρέσει αυτή η εποχή!!!

Πρώτον, νομίζω ότι το καπελάκι έχει το νόημα να προστατέψει το κεφαλάκι που είναι βρεγμένο. Επίσης, νομίζω ότι υποτίθεται πως το λαδόπανο που μπαίνει στο κεφάλι κάτω από το καπελάκι σε προστατεύει από το να λαδωθείς. Τώρα πρακτικά, εγώ του είχα ένα καπελάκι και ένα λαδόπανο που δε στέκονταν εύκολα στο κεφάλι. Στάθηκαν τελικά, αλλά όχι ότι κάλυψαν τον κεφάλι, διακοσμητικός ήταν ο ρόλος τους. Απλώς επειδή είναι χειμώνας δενξέρω αν έχει περισσότερο νόημα να προσπαθήσεις να βρεις κάτι.

Μήπως αν δοκίμαζες σε μικρά μαγαζάκια στη γειτονιά σου; Τώρα με την κρίση και μια κάλτσα να πας να πάρεις θα σου πουν ναι φαντάζομαι, θέλω να πω ότι λογικά θα εκλείπουν όλες αυτές οι μπούρδες του τύπου "αααα, πρέπει να πάρετε όοοολο το σετάκι, δεν τα δίνουμε χωριστά". Εγώ έτσι έκανα, πήρα αυτά που ήθελα απ'το μαγαζάκι.

Πάντως το φουστανάκι είναι πολύ σούπερ, κάτι θα βρεις, τί στο καλό... Μπορείς να το συνδυάσεις με ίδιες καλτσες ας πούμε (τώρα δεν ξέρω ίσως λέω βλακείες) ή δε θυμάμαι μήπως είχαν κάτι επάνω τα παπουτσάκια, κανα ροζάκι κάτι πιο εύκολο για να το συνδυάσεις αν δε βρεις το ίδιο...

Δεύτερον, εγώ δεν του έβαλα κάτι ιδιαίτερο για πριν τη βάφτιση. Του έβαλα ωραία ρουχαλάκια μεν, δώρο του νονού, αλλά να φανταστείς έκανε ζέστη και του έβγαλα το μπλουζάκι και έμεινε με το φανελάκι, πολύ ωραίο φανελάκι ευτυχώς, αλλά φανελάκι. Ε, όλες τις φωτογραφίες με αυτό τις έχει βγάλει και είναι μια χαρά

Τρίτον, κι εγώ το beauty at home πήρα και με βάψανε (κάτι λίγα) και με χτένισαν, μια χαρά. Δε θυμάμαι πώς έλεγαν τις κοπέλες, σόρι, αλλά ήταν μια χαρά.

Για το σταυρό δεν έχω ιδέα, ο νονός τον πήρε.

Γενικώς, όπως θα διαπίστωσες, δεν έχω και κάτι σημαντικό να σου πω :lol::lol::lol::lol::lol:

Πάντως χαίρομαι που βαφτίζεις, είναι πολύ ωραία τα βαφτίσια, θα δεις, θα περάσεις πολύ ωραία.

Άντε, να σου ζήσει βρε :D

Που είσαι, βρε ψυχή;;; :lol::lol: Όλα καλά;;;

Σε ευχαριστώ για τις μη σημαντικές απαντήσεις σου! Για το καπέλο, το θέμα είναι ότι όλα που έχω βρει είναι είτε ροζ παλ είτε εκρού, και εγώ ήθελα φούξια ή μπορντωροδοκόκκινο. Λαδόπανο για το κεφαλάκι έχουμε, απλώς κι εγώ αυτό φοβάμαι, μην κρυώσει. Τεσπα, έστω κι εναν μάλλινο σκούφο, που θα πάει.

Ωραία, θα κλείσω beauty at home και για βάψιμο - αν και το φοβάμαι λίγο το βάψιμο, γενικά δεν πολυβάφομαι.

Και τώρα πάω σπίτι, θα μπω αργότερα .

Αν έχετε κι άλλες ιδέες, πληζ πείτε μου!

Χμ, καλά μου φάνηκαν κάπως τα ? 450...

Ακούστε τώρα και το άλλο - μου ήρθε ο ντουβρουτζάς! Το σάιτ της εκκλησίας (!) λέει ότι τα βαπτιστικά πρέπει να είναι λευκά!!! Αυτό πώς να το ξεπεράσω;

Διαφημίσεις

Αχ peony μου θα σε στεναχωρήσω :( ....ναί ειδικά για τα βαφτιστικά θέλουν να είναι λευκά (επειδή το μωρό είναι αγνό) και μόνο μερικές πινελιές σε χρώμα επιτρέπουν.....νόμιζα ότι είχες συνεννοηθεί με τον παπά.....

Μήπως να πάρεις ένα τηλ. να τον ρωτήσεις αν υπάρχει πρόβλημα;;;;;;;;

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

Εμ, δεν τα ξέρω τα της εκκλησίας, η αλήθεια είναι, απλώς σε πολλές βαφτίσεις που πήγα τώρα τελευταία, ήταν πολύχρωμα τα φορεματάκια...

Κοίτα, για να είμαι ειλικρινής, 2 τινά υπάρχουν: ή θα το παίξω κινέζα, οπότε εκείνη τη στιγμή τι θα κάνει; ή θα τον ρωτήσω, κι αν μου αρνηθεί, θα αλλάξω εκκλησία.

Δεν ξέρω, δεν ήξερα ότι η θεία φώτιση κρίνεται από το χρώμα του ρούχου...τεσπα. Έπρεπε να το είχα υποψιαστεί. Με το καλημέρα σας ο πάτερ μου είπε ότι:

- πρέπει να ντυθούμε σεμνά (λες και θα έβαζα ξώπλατο το καταχείμωνο)

- να μην στολίσουμε την κολυμπήθρα (δεν το είχα σκοπό, εκεί συμφωνώ ότι η κολυμπήθρα πρέπει να είναι λιτή)

- να φέρουμε αγνό ελαιόλαδο και όχι σπορέλαιο (κι αυτό οκ) και

- να δώσουμε μόνο ένα όνομα και όχι 2 :shock::shock::shock:

Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε γιατί έτσι είναι το σωστό - χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση. Του ανέφερα όμως ότι εγώ έχω 2 ονόματα, γιατί έτσι αποφάσισε η νονά μου (αλήθεια είναι αυτό), και μαζεύτηκε. Είπε ότι αυτοί κάνουν ό,τι θέλουν οι γονείς...ο νοών νοήτω;

Ωραία, άρα φαίνεται ότι ο παπάς σου είναι της γνωστής συνομοταξίας "πουλάω μούρη κι όταν δω ότι δε με παίρνει κάνω την πάπια για να τσεπώσω το παραδάκι". Επομένως, δεν έχεις πρόβλημα, θα δεχτεί ό,τι του πεις προκειμένου να μη χάσει τα λεφτά (δε γίνονται και πολλές βαφτίσεις τέτοια εποχή και πού να περιμένει το καλοκαίρι).

Βέβαια, να πω την αλήθεια, αν ήμουνα στη θέση σου θα ήθελα να ξέρω απ'την αρχή αν έχει πρόβλημα με τα ρούχα. Δηλαδή, εγώ δε θα περίμενα τελευταία στιγμή να δω την αντίδρασή του στο χρώμα των ρούχων, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Όμως, εφόσον δεν ήταν μέσα σε αυτά που ο ίδιος σου είπε και ήταν απλώς στο σάιτ της εκκλησίας, τότε μπορείς να κάνεις την πάπια, αν εσύ δεν αγχώνεσαι. Δηλαδή αν δεν έχεις ίντερνετ πώς είναι δυνατόν να το ξέρεις; Άντε τώρα, τους έχει πιάσει μεγάλη ευαισθησία με κάτι τέτοιες λεπτομέρειες, τη στιγμή που ο τόπος βοά...

Διαφημίσεις

καλέ σιγά μην πεί τίποτα για το χρώμα των ρούχων! παππάς είναι δεν είναι στυλίστας :D Άλλωστε τα βαφτιστικά τα βλέπει προς το τέλος του μυστηρίου οπότε δεν πρόκειται να αντιδράσει. Επίσης το μπορντώ είναι το κατ' εξοχήν βυζαντινό χρώμα :wink:

ssttaa

Επίσης το μπορντώ είναι το κατ' εξοχήν βυζαντινό χρώμα :wink:
Καλά, το ΤΕΛΕΙΟ επιχείρημα!!! Φανταστική ιδέα! peony αυτό να του πεις, θα τον ταπώσεις :lol::lol::lol:

Βέβαια, για να γίνεις πιο πειστική, ίσως θα πρέπει να κάνεις μια μεγαλύτερη επένδυση στο σταυρό, να πάρεις απ'αυτούς που είναι κατά τι μικρότεροι απ'το σταυρό του αρχιεπισκόπου και που πρέπει να πουλήσεις το ένα νεφρό σου για να τους πληρώσεις, οπότε να ολοκληρωθεί το σετ αρμονικά :lol::lol::lol:

Να βάλω και ρουμπίνια πάνω;;; :lol::lol:

Σήμερα πήγα από εκεί, του πήγαμε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης για θεώρηση... δεν μας είπε τίποτα, πέρα από "με το καλό", κλπ κλπ., οπότε όλα καλά. Μάλιστα, γυρνάει ο σύζυγος και μου λέει "τον είδες αυτόν να νοιάζεται για τα χρώματα;".

Αυτό για τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας, ξαναπέστο... Μα πού ακούστηκε να μην δίνουμε 2 ονόματα; Κι οι όλες οι Αννές-Μαρίες κακώς βγήκαν έτσι;;

Καλημέρα!

Με το καλό η βάπτιση σας.

Σε ποιά περιοχή είσαι? Αν είσαι προς Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια έχω να σου συστήσω κάποια μαγαζιά. Ιδιαίτερα για το σταυρό ξέρω ένα κατάστημα με πολύ καλές τιμές...

Αν θές πες μου.

Διαφημίσεις

Μα πού ακούστηκε να μην δίνουμε 2 ονόματα; Κι οι όλες οι Αννές-Μαρίες κακώς βγήκαν έτσι;;
Μάλλον αναφέρονται στην αυξανόμενη τάση να δίνεις ένα πιο συνηθισμένο χριστιανικό για να κάνεις το χατίρι των παπούδων και ένα αρχαίο ή πιο σπάνιο,που ειναι τελικά και το όνομα με το οποίο φωνάζεις το μωρό. Οπότε πιστεύω ότι θέλουν να πιέσουν ώστε να μη βγάζουμε αρχαία ονόματα, γιατί σου λέει "αν είναι να βγάλουν ένα, τί στο καλό, θα κάνουν το χατήρι των παπούδων" (καλά, είμαι πολύ προκατειλημμμένη, είναι αλήθεια, μόνο τα χειρότερα μπορώ να σκεφτώ για τους παπάδες).

Το Άννα Μαρία είναι τελείως άλλη υπόθεση, σε παρακαλώ... Η βασίλισσα;;; αυτό φυσικά και επιτρέπεται :lol::lol::lol:

• 2 εβδομάδες μετά...

Χτες ήταν η βάφτισή μας... όλα πήγαν καλά!!! Άδικα ανησυχούσα!

Ύστερα από ένα θρίλερ που εκτυλίχθηκε το πρωί στο σπίτι (διότι άργησαν οι κοπέλες για το μαλλί και το μακιγιάζ και έτρεχα σαν την τρελή), βρεθήκαμε στην εκκλησία κανένα δεκάλεπτο πριν από την ώρα της βάφτισης. Κανένα πρόβλημα, όμως, καθώς δεν είχε τελειώσει η προηγούμενη. Επίσης, ακριβώς επειδή γινόταν πριν κι άλλη βάφτιση, η εκκλησία ήταν ήδη ζεστή (γιατί είχε ψοφόκρυο χτες!).

Λοιπόν, η μπέμπα μου ήταν μια θεά, δεν γκρίνιαξε καθόλου (οκ, λίγο όταν την έβγαλαν από την κολυμπήθρα), χαιρόταν, γελούσε, έπιανε το μικρόφωνο, το Ευαγγέλιο κτλ. Ήταν πολύ καλός κι ο παπάς και γενικά, και ειδικά στον τρόπο που την βούτηξε κλπ, ήταν πολύ προσεκτικός.

Τελικά, ο ιερέας δεν είχε κανένα πρόβλημα με το μπορντωροδοκόκκινο φορεματάκι με τα αντίστοιχα παπουτσάκια, μπολερό και υπόλοιπα ρουχάκια, ούτε που ασχολήθηκε! Τζάμπα ψάρωσα. Τα ρούχα της πήγαιναν τρελά, επίσης λόγω κρύου της πήραμε κι ένα ζεστό σκουφί με αυτιά όπου καρφιτσώσαμε ένα φρέσκο τριανταφυλλάκι με κάτι άλλα ανθάκια. Τα λαδόπανα (από το Αν Αγαπάς) ήταν τέλεια (με κόκκινα φιογκάκια και δαντελίτσα "κοφτό"- στη διάρκεια του φαγητού μετά την είχαμε μόνο με το καπελάκι το υφασμάτινο, κι ήταν σαν χωριατοπούλα :lol: ).

Τι άλλο;

Α, ναι: είχαμε μπομπονιέρες ντέφια για τα παιδάκια και σφυρίχτρες - μπρελόκ για τους υπόλοιπους, όλα με φατσούλες κλόοουν πάνω (απόκριες γαρ). Τα ντέφια έγιναν ανάρπαστα, τα πήραν και μεγάλοι. Μετά πήγαμε για φαγητό, 2 τετράγωνα πιο κάτω, και νομίζω ότι ήταν όλα καλά, δηλαδή θεωρώ ότι πετύχαμε αυτήν τη χαλαρή ατμόσφαιρα που θέλαμε. Στο τέλος δώσαμε και το γλυκάκι. Ωραία περάσαμε γενικά, ελπίζω να σκέφτονται το ίδιο κι οι καλεσμένοι μας!

Το βασικό ήταν ότι η μικρή ήταν κεφάτη και δεν ταλαιπωρήθηκε. Προς το παρόν δεν δείχνει κανένα σημάδι ίωσης, οπότε όλα καλά.

Η μόνη εκκρεμότητα είναι ότι δεν περίσσεψαν πολλές μπομπονιέρες για το γραφείο (δεν το είχα προβλέψει...), οπότε θα δώσω μερικές σε συναδέλφους με τους οποίους κάνω παρέα και θα πάρω και γλυκάκια για όλους.

Μόλις μου δώσει ο φωτογράφος το dvd, θα ποστάρω και φώτος.

Το δύσκολο τώρα είναι να κόψω το "μπέμπα" και να την φωνάζω με το όνομά της.

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές! Ό,τι επιθυμείτε κι εσείς! Ειδικά για όσες ετοιμάζετε βάφτιση, όλα να πάνε καλά!

Να σας πω, εγώ τώρα που δεν μπορώ ακόμα να συνηθίσω να την φωνάζω με το όνομά της; Όλο μπέμπα, μπεμπάκι, μπεμπί, τζουτζούκι, τζουτζού, και άλλα τέτοια μου βγαίνουν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...