Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πόσες φορες πρέπει να τρώει- το ξυπνάμε για να το ταίσουμε?

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είμαι καινούργια στο forum όπως και καινούργια μανούλα (η μπέμπα μας είναι 3 μηνών ακριβώς!) και την τελευταία εβδομάδα με απασχολεί πολύ το φαγητό της! Ξέρω οτι πρέπει να κάνει γύρω στα 5 γεύματα την ημέρα με 150ml γάλα τη φορά! Εμένα το μωρό τρώει 4 φορές την ημέρα, το τελευταίο της γεύμα είναι γύρω στις 7.00 το απόγευμα και μετά ξυπνάει στις 6.00 το άλλο πρωί!!! Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής: πρέπει να την ξυπνάω (αν και ο γιατρός μας είχε πεί οτι ποτε δεν ξυπναμε τα μωράκια) για να φάει το 5ο γεύμα της ή την αφήνω να κοιμηθει? Επίσης πρέπει να την ταίζω όταν πεινάσει ή οταν θα είναι η ώρα της να φάει?Πάντως όσες φορές έχω δοκιμάσει να της δώσω το γάλα στην ώρα που πρέπει να φάει χωρίς να έχει διαμαρτυριθεί έχει φάει 50ml και μετά δεν θέλει άλλο με αποτέλεσμα να μην ξέρω πότε θα ξαναπεινάσει! Πόσα ml πρέπει να τρώει για την ηλικία της? Αυτα τα ερωτήματα είναι που με απασχολούν πάρα πολύ και έχω μεγάλη αγωνία αν το μωρό είναι καλά οπότε όποιος ξέρει κάτι παρακαλούσα πολύ να μου απαντήσει σύντομα!! :?

Διαφημίσεις

δεν νομιζω οτι πρεπει να το ξυπνας το μωρο!!!!οσο μεγαλωνει θα τα αραιωνει τα γευματα.εισαι πολυ τυχερη που 3 μηνων και κοιμαται ολο το βραδυ!!!!!!!αν παιρνει βαρος κανονικα τι ανυσηχεις;Απολαυσε το.το θηλαζεις ή ξενο;Καλως ηρθες κιολας και να σου ζησει :D:D:D

Κατρχην καλως ορισες και να σου ζησει το μωρακι σου.

Απο οτι καταλαβα του δινεις ξενο γαλα για να αναφερεις οτι τρωει γυρω στα 150ml σε καθε γευμα.

Δεν πρεπει να το ξυπνας το μωρακι για να το ταισεις,γιατι απο την στιγμη που κοιμαται προφανως δεν πειναει.

Ουτε ειναι απαραιτητο να του κανεις ντε και καλα 5 γευματα.

Εμενα ο μπεμπης μου εκανε 4 γευματα αλλα ετρωγε βεβαια 260 ml σε καθε γευμα.

Εαν ρωτησεις ομως τον παιδιατρο θα σου πει τα ακριβη ml που πρεπει να τρωει σε αυτη την ηλικια.Αν θυμαμαι καλα ειναι γυρω στα 700 με 900 ml γαλακτος ημερησιως.

Εχει βεβαια να κανει και με το ποσο βαρος παιρνει το μωρακι σου καθε μηνα.Αν παιρνει το βαρος του κανονικα μην σκας.

Στελνω ευχες και μακαρι το μπεμπακι σου να συνεχισει ετσι τον νυχτερινο του υπνο.

Εμεις ξυπναμε την νυχτα ακομη!!!(7 μηνων μπεμπης)

Φιλια.

FWusp3.png

Εγώ την μικρή μου την ξυπνούσα γιατί έκανε και εμένα 4 γεύματα αλλά έτρωγε πολύ λιγότερο σε κάθε γεύμα από αυτό που έπρεπε.. Επίσης δεν έπαιρνε και πάρα πολύ βάρος οπότε η παιδίατρος μου είχε πει στις 7 ώρες ύπνου να την ξυπνάω. Δεν μας πείραζαν τα 4 γεύματα αλλά η ποσότητα, αν σ'αυτά τα γεύματα έτρωγε όσο έπρεπε δεν θα την ξυπνούσαμε. Σταματήσαμε να την ξυπνάμε γύρω στους 4 1/2 μήνες και σιγά σιγά μέχρι να αρχίσουμε τις στερεές τα γεύματα ρυθμίστικαν και έγιναν 5 μέσα στη μέρα :wink:

Εφόσον όμως η δική σου παιδίατρος σου έχει πει να μην την ξυπνάς νομίζω πως ξέρει καλύτερα :D

DoUwp3.png

Διαφημίσεις

Eυχαριστω πολυ ολες σας που μου απαντησατε τοσο συντομα! Πηγαμε στον παιδίατρο σήμερα και είναι όλα εντάξει! Μάλιστα το μωρό έχει πάρει και παραπάνω βάρος οπότε όπως καταλαβαίνετε ησύχασα- βέβαια τη ζυγαριά από το μαιευτήριο την επιστρέψαμε γιατί εληξε η ενοικίασή της, οπότε θα έχω ένα άγχος αν πάιρνει βάρος-τέλος πάντων!!

Πάντως βρε κορίτσια δεν ξέρω για' σας αλλά το άγχος δεν φέυγει ποτέ μια με την εγκυμοσύνη που περιμένεις σε κάθε εξέταση να είναι όλα καλά και λες "αντε να γεννήσω να ησυχάσω" και όταν γεννάς αγχώνεσαι αν το μωρό είναι εντάξει: τρώει καλά, γιατί κάνει έτσι γιατί κάνει αλλιώς, γιατί δεν κάνει κακά κτλ!!

Ευχαριστώ και πάλι!! :P:P

ετσι ειναι,αλλα μην αγχωνεσαι και πολυ γιατι δεν θα σου κανει καλο,ουτε στο μωρακι σου!!!!!!ολα θα πηγαινουν μια χαρα!να ειδες που πηγατε στον παιδιατρο;αλλα δικαιολογησαι γιατι εισαι φρεσκια μανουλα :lol::lol::lol::lol::lol:

πραγματικα ο υπνος θρεφει τα παιδια!!!!αφου παιρνει κανονικα βαρος ολα ειναι μια χαρα. αλλα τρωνε λιγοτερες φορες απο πολύ και αλλα πολλες απο λιγο. Εμεις τρωγαμε μεχρι και 9-10 φορες την ημερα...αφου ετρωγε 50-80 στην ηλικια αυτη. Θυμαμαι 3,5 μηνων που εφαγε το βραδι γυρω στα 120 και τρελαθηκα, βεβαια μετα εβγαλε λιγο!!!

και η ζυγαρια κακο κανει οχι καλο, καλα που την επιστρεφεις, μονο αγχος φερνει!

ολοι αγχωνομαστε για κατι, το φαγητο, τον υπνο, αν εβγαλε μια κοκκινιλα και πολλα αλλα και ερχονται και καλύτερα!!!!

να χαιρεσαι το παιδακι σου και μην αγχωνεσαι (οσο γινεται...)

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

μαμάδες και γω τέτοιο πρόβλημα έχω, βοηθήστε: η μικρή μου είναι 3,5 μηνών και περίπου 6.700 κιλά.. εδώ και 20 μέρες τρώει το τελευταίο γευμα της γύρω στις 9-9.30 και ξυπνάει το πρωί γύρω στις 7-8.

το θέμα είναι ότι ο γιατρός μου μου είπε ότι σε γενικές γραμμές πρέπει να τρώει 5 γεύματα την ημέρα από 150 ml γάλα(+-30ml).

Από τις 8 το πρωί που ξυπνάει μέχρι τις 9 το βράδυ που κοιμάται είναι 13 ώρες.Για να φάει 5 γεύματα πρέπει να τρώει κάθε 2,5 ώρες από 150-180ml γάλα!!!!Αδύνατοοο...έχω φτάσει να γυρνάω με το μπιμπερό στο χέρι να την πιέζω...πολλές φορές το τελευταίο γεύμα της δεν το τρώει!! :(

Από βάρος βέβαια καλά είναι, απο 2.900 που γεννήθηκε τώρα είναι 6.700..

Εγω κορίτσια επειδή έχω γιο υπναρά, τον ξυπνάω για να φάει. Κάνει 4 γεύματα την ημέρα 250-300/γεύμα/5ώρες και συνήθως ακόμα και κατα΄την διάρκεια της ημέρας τον ξυπνάω για να φάει. Τωρά την άλλη εβδομάδα που θα ξεκινήσει την στερεά τροφή να δω πως θα του φτιάξω πρόγραμμα

Διαφημίσεις

anastasia,

χωρίς να είμαι ειδικός θα σε συμβούλευα να μην ξυπνάς το μωράκι σου. Εγώ έκανα αυτό το λάθος (επειδή ήταν πρόωρος και λιπόβαρος) και το πληρώνω ακόμη και τώρα που ο μικρός μου είναι 15 μηνών... Εφόσον κοιμάται μονορούφι μην χαλάσεις αυτήν την τόσο καλή συνήθεια!!! Τα μωράκια είναι όπως τα μάθεις : αν το ξυπνάς για φαγητό, αυτό θα γίνει συνήθεια και μόλις πεινάει λίγο, θα ξυπνάει ότι ώρα να είναι για γάλα... Ο οργανισμός τους ξέρει πότε χρειάζεται τροφοδοσία και πόση, εσυ απλώς με τον καιρό θα ρεγουλάρεις το πότε...

Αναστασία συμφωνώ και εγώ απόλυτα με την Ερμιόνη!

Τα διδυμάκια μου έπρεπε να τα ταΐζω τακτικά γιατί τα κιλά τους ήταν λίγα όταν τα έφερα στο σπίτι. Αυτά όμως συνήθησαν σε πολλά και μικρά γεύματα με αποτέλεσμα να παιδεύομαι πολύ καιρό και την ημέρα και τη νύχτα.

Αυτά βέβαια κάποια στιγμή γύρω στους 3 μήνες άρχισαν να κοιμούνται περισσότερο και να μην ξυπνούν παρα μόνο γύρω στις 6 το πρωί, αλλά εγώ εκεί αγχωμένη μάνα έμενα ξάγρυπνοι μέχρι αργά για να τους δώσω ένα τελευταίο γεύμα γύρω στις 12 - 1. Και αυτό μέχρι πριν από 2 - 3 μήνες.

Τώρα που το σκέφτομαι ταλαιπωρήθηκα άδικα γιατί το βάρος τους ήταν μια χαρά από την αρχή.

Πάντως τώρα μου κακοφαίνεται αν κανένα από τα δύο ξυπνήσει ξυπνήσει νυχτιάτικα και θέλει γάλα.

Αφού λοιπό καλή μου Αναστασία το μωράκι στου κοιμάται το βράδυ άστο να απολαύσει τον ύπνο του και κάνε και εσύ το ίδιο :P:P:P

κοριτσια ευχαριστω!!! συνεχιζουμε τα 4 γευματα αλλα αυξησαμε σε 210ml τα οποια τα πινουμε μια χαρα!!! :D:D

για να πω την αληθεια εχω δοκιμασει να την ξυπνησω την μπουμπου να φαει το βραδυ αλλα κοιμαται αταραχη :shock: και δεν πινει και δεν ξαναπροσπαθησα!

Διαφημίσεις

καλησπέρα!! τα ml πως τα μετράτε? γιατί αν στα 150 ml νερού βάλεις 5 μεζούρες σκόνης , το γάλα φτάνει στα 170 ml. Δηλαδή τις 5 μεζούρες τις μετράτε για 150 ή για 170 ml γάλατος? ελπίζω να καταλάβατε τι θέλω να πω :?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

καλησπέρα!! τα ml πως τα μετράτε? γιατί αν στα 150 ml νερού βάλεις 5 μεζούρες σκόνης , το γάλα φτάνει στα 170 ml. Δηλαδή τις 5 μεζούρες τις μετράτε για 150 ή για 170 ml γάλατος?

Καλησπέρα Nicole23

Συνήθως τα ml μετριούνται με βάση την ποσότητα του νερού που χρησιμοποιούμε και όχι το αποτέλεσμα που προκύπτει αφού προσθέσουμε τη σκόνη.

Έτσι όταν μιλάμε για 150ml γάλα ουσιαστικά εννοούμε 150 ml νερού άσχετα αν με την προσθήκη τη σκόνης αυξηθεί η ποσότητα του υγρού κατα 15 - 20 ml.

Ελπίζω να βοήθησα!

• 1 month later...

Ευχαριστώ lefi :D αν και δε συμφέρει και πολύ αυτός ο τρόπος μέτρησης. Τρωει λογότερο απ΄οσο υπολόγιζα...

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

• 9 months later...

Εγώ πιστεύω ότι είναι στο περίπου με βάση το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου πολλά γάλατα από πίσω γράφουν τα ml νερού πόσο γάλα βγάζουν. Ρώτησα και την παιδίατρο και μου είπε ότι είναι έτσι.

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 10 months later...

Καλησπέρα κορίτσια, Εμείς που τώρα είμαστε 5 μηνών τρώμε 5 γεύματα γάλα την ημέρα από 210-240 ml.Στις 6.30, 11.00,15.00 κ 6.30 κ τελευταίο στις 9.30 κ μετά κοιμόμαστε συνέχεια μέχρι τις 6.00-6.30 το πρωί. Από γευματα καλά πάμε ευτυχώς!!!!

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πόσες κενώσεις θα πρέπει να έχει την ημέρα για να μην είναι διάρροια.

Εδώ κ δυο μέρες έχω παρατηρήσει ότι μετά από κάθε γεύμα σχεδόν έχει κενώσεις. Είναι λίγο ζουμερά αλλά δεν βλέπω διαφορά με ποιο πρίν. Αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει. Να είστε καλά!!!!!Ευχαριστώ!!!!

Το δικό μου μωράκι κάνει 5 γεύματα απο 220ml την φορά..κεννώσεις έχουμε μόνο 1 φορά την ημέρα μπορεί όμως και καθόλου [παρόλο που του δίνω και ειδικό γαλά].Αλλες φορές ειναι 'ζουμερα' αλλες φορές είναι πολυ σκληρα (δεν μπορείς να φανταστείς πως σφήγγεται ο κακομοίρης!!:oops:

Δεν βρίσκω το λόγω να αγχώνεσαι εαν κάνει κακακια του σε κάθε γεύμα , ίσα ίσα που είναι καλό!! και να ξέρεις ότι δοιάρια θεωρείται αυτό που το απορροφάει η πάνα έτσι τουλάχιστον μου έχει πει ο παιδιατρός μου (όλα τα υπόλοιπα δεκτά είναι!!!:-D:-D:-D)

• 9 months later...

Γεια σας κι από μένα!

Εμείς από 30 ημερών έχουμε πρόγραμμα στο φαγητό μας. Βέβαια επειδή είναι λίγο υπναράς τον ξυπνάω, εντελώς τυχαία όμως, εγώ. Πίνουμε 7, 11, 15:00, 19:00 και 23:00. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα τελευταία πίνει με μεγάλη δυσκολία (κλάμμα κτλ.) και σε πολύ χρόνο 650 περίπου ml (μετρώντας το νερό) το 24ωρο. Σήμερα συγκεκριμένα έχει πιει μέχρι τώρα που είναι 17:45 240 ml. Όταν ήταν μικρότερος έπινε πολύ περισσότερο, σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 2 months later...

καλημερα και χρονια πολλα. ο μπεμπης ειναι 3,5 μηνων περιπου και 6,6 κιλα. τωρα τελευταια του εχω βαλει προγραμμα στο φαγητο και δεν ξυπναει τη νυχτα. το ερωτημα μου ειναι να τον ξυπναω τη μερα οταν ειναι η "ωρα του" να φαει; αν δεν τον ξυπνησω θα χαλασει το υποτιθεμενο προγραμμα;

slHcp2.png lnj3p2.png

εμάς μας είχε πει ο παιδίατρος από τότε που ήταν νεογέννητο το μωρό ότι ποτέ δεν ξυπνάμε ένα μωρό για να φάει. Κανένα πρόγραμμα δεν θα χαλάσει, το μωράκι θα ξυπνήσει όταν πεινάσει και μπορεί να φάει περισσότερο σε κάποιο γεύμα, αν έχει περάσει η ώρα του. Ο ύπνος κάνει πάρα πολύ καλό και είναι εξίσου ευεργετικός σε αυτή την ηλικία με το φαγητό. Εξάλλου αν το ξυπνήσεις για να φάει, θα εκνευριστεί και θα φάει άσχημα. Ξέρει τις ανάγκες του το μωρό και θα ρυθμίσει ανάλογα την κατανάλωσή του.

Να το χαίρεσαι!!!