Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τί είναι τα μαρτυρικά και άλλες ερωτήσεις...!

Κάτια Ντ.

Recommended Posts

Βαφτίζω την κορούλα μου την Άνοιξη και πήρα καταπληκτικές ιδέες από το σάιτ σας! Σας ευχαριστώ πολύ, κορίτσια, η φαντασία σας οργιάζει. Έχω, όμως, μερικές ερωτήσεις, καθότι λίγο άσχετη με το θέμα:

1) Τί είναι τα μαρτυρικά; Είναι απαραίτητα στην βάπτιση;

2) Θα μπορούσα, νομίζετε, να δώσω για μπουμπουνιέρες μικρά γλαστράκια με βασιλικούς, ή άλλα αρωματικά φυτά;

Πρέπει να σας πω ότι θα προσπαθήσω να τα φτιάξω όλα μόνη μου (προσκλητήρια, μπουμπουνιέρες, γλυκά, διακόσμηση) μιας και είμαι σε άδεια και έχω πολύ χρόνο. Γι' αυτό κάθε ιδέα είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Η βάπτιση θα γίνει μέσα Μαϊου, σε ένα εκκλησάκι στην εξοχή, δίπλα σε ένα τεράστιο πλάτανο. Η κεντρική ιδέα είναι το ρετρό (Άνοιξη, εξοχή, ρομαντισμός, κορδέλες, ξέρετε...) και από χρώματα προσανατολίζομαι στο ροζ - λαδί.

Διαφημίσεις

Καλοφωτιστο να ειναι το μικρο σου :)

Τα μαρτυρικα ειναι μικρα σταυρουδακια συνηθως δεμενα με ενα φιογκακι ή περασμενα σε παραμανα , τα μοιραζει ο νονος στους καλεσμενους της βαφτισης.

Τα λένε ετσι γιατι τα φορανε ολοι οι καλεσμενοι στο μυστηριο και μαρτυρανε την παρουσια τους σε αυτο :)

Φυσικα και μπορεις να δωσεις γλαστρακια για μπομπονιερες αν εχεις λιγα ατομα ή πολυ χωρο να τα βαλεις :)

Η ιδεα σου για ρομαντικη βαφτιση μου αρεσει πολυ :):):):)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Κάτια Ντ. Τέλειος ο συνδυασμός ροζ-λαδί!

Και εγώ για τον μπέμπη μου το λαδί με λιλά κ τυρκουάζ θα συνδυάσω μια και θα είμαστε κ εμείς στην εξοχή.

Η ιδέα για τους βασιλικούς είναι εξαιρετική!

Εγώ θα χρησιμοποιήσω την ελιά και την λεβάντα για στολισμό κ έχει περάσει από το μυαλό μου να δώσω για μπομπονιέρα γλαστράκια με αρωματικές λεβάντες αλλά πολύ φοβάμαι ότι το κόστος για κάτι τέτοιο θα είναι υψηλό (4€ το τεμάχιο). Θα έχουμε βλέπεις αρκετό κόσμο (περίπου 200 άτομα) οπότε μάλλον δεν συμφέρει.

Εσύ το έχεις ψάξει για το κόστος των αρωματικών φυτών;

ευχαριστω για την ιδεα με τον βασιλικο..την κατοχυρωσα για τον Σεπτεμβρη που ναι και ο μηνας τους επισης..θα παρω απο φυτωριο σε χονδρικη καμια 200αρια βασιλικους σε μικρο μεγεθος κανα μηνα πριν θα χω παρει μικρα πηλινα γλαστρακια τα οποια θα χρωματισει η μαμα μου και θα ζωγραφισει το ονομα της μικρης επανω και θα περασουμε με κορδελιτσα τα κουφετακια γυρω απο το γλαστρακι..

για τα μικρα δεν ξερω ακομη τι θα κανω..

επισης εχω αποφασισει και δυο στηλες με δαφνες και μικρα ανθη..

προσωπικα επειδη δεν θα κανω τραπεζι λεω να επενδυσω στη βαπτιση..και η ιδεα με το βασιλικο μου φαινεται super..

Eαν δειτε και καποιο αλλο λουλουδι (ειτε αρωματικο ειτε καποιο ανθισμενο πχ τριανταφυλλακι μινι ή καλαχοη) που σας αρεσει αν θελετε μπορειτε να μου πειτε να ρωτησω τον μπαμπα μου που κανει εισαγωγες και πουλαει χοντρικη σε καταστηματα :wink:

Σιγουρα η τιμη δεν θα εχει καμια σχεση με τα μαγαζια :D

Διαφημίσεις

Χάρηκα πολύ που σας άρεσε η ιδέα για τον βασιλικό! Και εγώ νομίζω ότι είναι κάτι που θα τους συντροφεύει όλο το καλοκαίρι, θυμίζοντας τους το γεγονός της βάφτισης. Άσε που θα πρασινίσουν λίγο και τα μπαλκόνια μας.

Τιμές, όχι, δεν έψαξα ακόμα, αν και θυμάμαι ότι κάθε χρόνο αγόραζα βασιλικούς από το παζάρι με 50 λεπτά.

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο; Πώς σας φαίνεται ο συνδυασμός ελιάς με λίγα άνθη ορτανσίας για τον στολισμό της κολυμπήθρας και της λαμπάδας; Ψάχνω για κάτι "εξοχικό" και ρομαντικό, συγχρόνως.

Και κάτι πολύ εξειδικευμένο, αλλά ίσως κατά τύχη κάποια γνωρίζει: Ξέρετε από πού μπορώ να παραγγείλω σπάγγο οικολογικό, βαμμένο σε διάφορα χρώματα; Το έχω δει σε προσκλητήριο, σε κολλάζ, αλλά δεν μπόρεσα να το βρω πουθενά.