Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ιλαρά?


Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα. Εχω ένα θέμα και θα ήθελα να με βοηθήσετε αν μπορείτε. Εχω δυο παιδάκια ενα κοριτσάκι 4 ετών και ένα αγοράκι 1 έτους. Η μικρή λοιπόν Πέμπτη βράδυ έκανε δέκατα και απο Παρασκευή βράδυ πυρετό 38,5. Αυτό μέχρι και Κυριακή βράδυ. Εχθές το βράδυ παρατηρώ τη μικρή και έχει γεμίσει εξανθήματα. Παίρνω τη παιδίατρο και μου λέει έλα αύριο να τη δώ. Μετα απο μισή ώρα βλέπω οτι έχει γεμίσει και ο μικρός. Η παιδίατρος δεν πιστεύει οτι είναι ιλαρά και οτι πιθανόν ο μικρός έκανε αλλεργία απο την αντιβίωση που έπερνε λόγο του αφτιού του και η μικρή γεμισε λόγο του ιδρώτα και του πυρετού. Εμένα κατι μου λέει οτι είναι ιλαρα. Πόσο πιθανόν είναι να γεμίσουν τα παιδιά ίδια εξανθήματα την ίδια ώρα απο διαφορετική αιτία κατα τη παιδίατρο; Στη μικρή αρχίζουν να σβήνουν τα σημαδάκια ενω ο μικρός είναι σε έξαρση. και λέω μήπως είναι ιλαρά που η μικρή λόγο εμβολιασμού τη περνάει ελαφρά; Απο την άλλη διαβάζοντας για συμπτώματα ιλαρας μιλάει για πρήξιμο αδενών στον αυχένα (αν κατάλαβα καλά) πράγμα που συμβαίνει και στον μικρό. Το μόνο που με μπερδεύει είναι οτι ο μικρός δεν έχει κάνει πυρετό. Και αναρωτιέμαι αν η ιλαρά μπορεί να ξεκινήσει και χωρίς πυρετο, αν μπορεί να βγάλει πρώτα εξανθήματα και μετά να κάνει πυρετό. Σημείωση οτι δεν φάγαμε και δεν χρησιμοποιήσαμε τίποτα που να μην το έχουμε ξαναδοκιμάσει. Συγνώμη για το πρήξιμο και το μεγάλω πόστ και ευχαριστώ πάρα πολύ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μωρ'ε υποτίθεται ότι αυτές οι παιδικές ασθένειες έχουν εξαλειφθεί, λόγω των εμβολίων που κάνουν πλέον όλα τα παιδιά.

Οπως ρωτάει κ η Αγγελίνα, της έκανες πρόσφατα το MMR?

Link to comment
Share on other sites

Μπα, αν δεις στο τόπικ των εμβολίων θα αντιληφθείς ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί που δεν τα κάνουν! Κι ακόμη κι αν ένα παιδί έχει εμβολιαστεί, μπορεί να την περάσει, αλλά πολύ πιο ελαφρα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μάλλον δεν έδωσα να καταλάβετε καλά. Είπα οτι πιστεύω οτι και η μικρή έχει ιλαρά αλλά με λιγότερα σημάδια μιας και έχει κάνει παλαιότερα το εμβόλιο της ιλαράς που προβλέπετε. Ο μικρός όμως δεν έχει ακόμα κάνει τέτοιο εμβόλιο οπότε έχει και έξαρση στα εξανθήματα. Σε αυτο που προβληματίζομαι είναι δυνατόν ο μικρός να έχει ιλαρά χωρίς να έχει εκδηλώσει προς το παρόν πυρετό; Ευχαριστω που μπήκατε στο κόπο να απαντήσετε.

Link to comment
Share on other sites

Για να το λέει η παιδίατρος κατι θα ξέρει περισσότερο από εμάς τους "κοινους θνητούς"...λέω εγώ τώρα...

Τι να σου πω.... πιο πιθανό φαίνεται βέβαια να κόλλησε το ένα από το άλλο παρά να είναι κατι άσχετο. Από την άλλη όμως έχω την εντύπωση ότι η ιλαρά κανει υψηλό πυρετό -ας μας διαφωτίσουν και αλλες μανούλες που την έχουν περάσει.

Εγώ ακόμα και σήμερα θυμαμαι την ιλαρά που έιχα περάσει στην 3η δημοτικού, με πυρετό πολύ και σπυράκια παντού χάλια...και είχα κανει και το εμβόλιο...

Αλήθεια όμως έχουν εξαλειφθεί οι παιδκές ασθένειες; Πρωτη φορά το ακούω...πέρυσι ας πούμε η κόρη μιας συναδέλφου αρρώστησε με οστρακιά και γενικά πέρυσι άκουσα αρκετά περιστατικά για οστρακιά...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνήσαμε με την παιδίατρο να κάνουμε το MMR λίγο αργότερα στη μπουμπού μας. Σε ερώτησή μας πόσο πιθανό είναι να κολλήσει αυτές τις ασθένειες μας είπε για την ιλαρά ότι έχει σχεδόν εξαλειφθεί στην Ελλάδα και ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσει αν ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Επίσης μας είπε ότι αν υπάρξει κάποιο κρούσμα θα σημάνει κατά κάποιο τρόπο συναγερμός στους παιδιάτρους.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...