Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
 Εάν η διεύθυνση E-Mail σας δεν υπάρχει, δεν λειτουργεί, ή σας είναι άγνωστη, παρακαλούμε στείλτε μας το νέο σας E-Mail  &  το όνομα χρήστη σας στο a d m i n i s t r a t o r @parents.org.gr ! 
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

baby signs και ανάπτυξη ομιλίας-επικοινωνίας


Recommended Posts

καλησπέρα,

 

η μικρή μου είναι 10 μηνών και πρίν λίγες μέρες αφού έψαξα αρκετά στο Ιnternet αγόρασα ένα βιβλίο με baby signs (στα Αγγλικά βέβαια Ελληνικά δεν βρήκα).

Αναφέρει ότι με την εκμάθηση σημάτων-χειρονομιών στα μωρά (baby signs) αναπτύσονται πιο γρήγορα και πνευματικά και όσον αφορά την ομιλία τους. Βέβαια άργησα λίγο, γιατί λέει ότι η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσεις την εκμάθηση είναι 7 - 9 μηνών. Το μωρό μπορεί να εκφράζει της ανάγκες του και να επικοινωνεί γρηγορότερα, ευκολότερα με το περιβάλλον του με βάση τα baby signs. Βέβαια θέλει πολύ υπομονή αλλά όπως φαίνεται αποδίδει.

 

Σχετικό βίντεο

 

Το μωρό μου τώρα έχει μάθει να χαιρετάει, να κάνει τον ινδιάνο, το δικό της σήμα ότι θέλει ύπνο, κουπεπέ,που ουσιαστικά είναι baby signs.Βέβαια απο λεξούλες λέμε καθαρά μόνο μαμά, μπαμπά, μάμ, γκάβ (σκύλος), ντέι-ντέι (αλογάκι).

 

Πιστέυω ότι τα baby signs για βασικές ανάγκες θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι θέλει.

 

Έχει χρησιμοποιήσει καμμία μανούλα το σύστημα αυτό και γενικά τί γνώμη έχετε?

Ευχαριστώ

 

:idea:

.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου κουκούνα!

 

Καλή τύχη με το baby signing! Η Μάια μας είναι τώρα 16 μηνών και μαθαίνουμε signs (κι εμείς μαζί της!) από 10 μηνών.

 

Η Μάια από δέκα μηνών μπορούσε να γνέψει "ευχαριστώ", "φαγητό", "δεν θέλω άλλο" και "κι άλλο". Κάθε τόσο μαθαίνει και καινούρια σήματα και τα χρησιμοποιεί πάρα πολυ, όπως "γάλα", νάνι, μπάνιο, μπάλα, νερό, ζεστό, παιχνίδι, μουσική και άλλα. Την βοήθησε πάρα πολύ να μιλήσει, μιας και έμαθε νωρίς ότι για να πετύχει κάτι ή να επικοινωνήσει μαζί μας χρειάζεται κάποια μορφή επικοινωνίας κι έτσι τώρα λέει πάρα πολλές λέξεις και αντικαθιστά σιγά σιγά τα σήματα. Αν το ξέραμε ότι θα είχε τόση πολλή επιτυχία και ότι είναι τόσο άμεσα τα αποτελέσματα, θα είχαμε μάθει ακόμα περισσότερα σήματα. Είναι τέλειο να μπορείς να επικοινωνήσεις με το μωρό σου πολύ πριν καταφέρει να μιλήσει. Είναι απίστευτο πόσο πολλά καταλαβαίνουν και μπορούν να επικοινωνήσουν από τόσο μικρή ηλικία. Αλλά ημασταν κι εμείς όπως κι εσύ πολύ πρωτάρηδες στο baby signing και δεν ξέραμε πολλά - έχω διαβάσει πολλές ιστορίες έκτοτε και πραγματικά θα το δοκιμάσω πιο εκτενώς με το επόμενο μωράκι.

 

Το δύσκολο είναι να θυμάσαι να τα χρησιμοποιείς εσύ, τα μωράκια είναι πιο παρατηρητικά από εμάς. Για να πετύχει, πρέπει να προσπαθείς να είσαι όσο πιο επιμελής μπορείς και να μην ξεχνάς να τα χρησιμοποιείς, ώστε το μωρό σου να τα συνδυάσει γρήγορα με τη σημασία που έχουν.

 

Καλή επιτυχία, το συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε άλλους γονείς. Είναι ένα παράθυρο στον εσωτερικό κόσμο του μωρού σας - ανοίξτε το, θα εκπλαγείτε!

 

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε αυτό το site για baby signing.

 

A daughter is just a little girl who grows up to be your best friend

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Κάνα χρόνο μετά, αλλά θέλουμε κι εμείς!

Τι σήματα κάνετε; Από ότι είδα κάποιοι χρησιμοποιούν αναμεικτό ASL & BSL (δηλ αμερικάνικη και βρετανική νοηματική), κάποιοι μόνο μια γλώσσα.

Έχει νόημα να προσπαθήσω στην ελληνική νοηματική;

Έχεις κάποιο βιβλίο ή web resource να μου προτείνεις;

Τι σπατάλη κι αυτή- φαντάσου ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια ενιαια νοηματική για όλο τον κόσμο! Υπόθέτω βέβαια ότι σε κάθε χώρα αναπτύχθηκε χωριστά- ουφ!

Πιστέυω το βασικό είναι βέβαια να είσαι σταθερός στα σήματα που κάνεις (κι ας τα φανταστείς και μόνος σου).

Link to comment
Share on other sites

Κατέβασα κι εγώ κάποια πράγματα απ'το SmartHands και ξεκίνησα με τις μικρές μου. Τώρα, εγώ δεν τα έκανα σωστά, δεν είχα την απαιτούμενη υπομονή, εκείνες δεν είχαν την όρεξη, το προσπάθησα γύρω στις 3 εβδομάδες, δεν είδα αποτέλεσμα και το σταμάτησα. Πάντως θαυμάζω τις μητέρες που το καταφέρνουν, γιατί πραγματικά είναι σπουδαίο να μπορείς να συνεννοηθείς με το παιδί σου πριν καν αυτό μάθει να μιλάει. Πιο πολύ για εκείνο να μπορεί να εκφράζει τις ανάγκες του, δηλαδή.

wyaMp2.pngcEVCp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κατέβασα κι εγώ κάποια πράγματα απ'το SmartHands και ξεκίνησα με τις μικρές μου. Τώρα, εγώ δεν τα έκανα σωστά, δεν είχα την απαιτούμενη υπομονή, εκείνες δεν είχαν την όρεξη, το προσπάθησα γύρω στις 3 εβδομάδες, δεν είδα αποτέλεσμα και το σταμάτησα. Πάντως θαυμάζω τις μητέρες που το καταφέρνουν, γιατί πραγματικά είναι σπουδαίο να μπορείς να συνεννοηθείς με το παιδί σου πριν καν αυτό μάθει να μιλάει. Πιο πολύ για εκείνο να μπορεί να εκφράζει τις ανάγκες του, δηλαδή.

 

Αστα και εγω ηθελα να το κανω και μετα 'βαρεθηκα'......μια τονα μια ταλλο......το αστειο ειναι οτι τελικα μια χαρα καταλαβαινομαστε και χωρις αυτα. Μια οι κουτσολεξεις που πεταει, μια να δω που κοιταει, μια μου δειχνει με τα χερια, μια το υφος της ΣΠΑΝΙΑ να ΜΗΝ καταλαβω τι θελει.......ο αντρας μου μου λεει 'ρε παιδι την εχεις χαρτογραφημενη'......οποτε γινεται χωριο και χωρις ολες τις μοντερνες φανφαρες (να μου συγχωρεθει η εκφραση) τελικα.....αμα θελει το παιδι μια χαρα κανει την μανα να καταλαβει, αρκει η μανα να εχει τα ματια της ανοιχτα.....:oops::lol::lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...