Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΠΥΡΑΚΙΑ... SOS


Recommended Posts

Καλημέρα!!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω τις γνώμες σας μπας και βγάλω καμία άκρη.

Μέσα στο καλοκαίρι ο γιος μου έβγαλε μικρά σπυράκια στα πόδια. Πήρε atarax και του περάσανε. Επειδή ήτανε μόνο στα πόδια η παιδίατρος είπε ότι δεν ήταν από φαγητό αλλά από εξωτερικούς παράγοντες.

Είναι ένας μήνας τώρα που τα έχει ξαναβγάλει, στα μπουτάκια και στις γαμπίτσες, του δίνουμε atarax ή zirtex (ανάλογα με τις εντολές της παιδιάτρου) του παιρνάνε και μετά πάλι τα ίδια. Τα σπυράκια αυτά δε φαίνονται πολύ, αλλά τον τρώνε, τα ξύνει και τα ματώνει.

Για να μη φουντώνουν - όπως λέει - έχουμε κόψει το αυγό, το ψάρι, το πορτοκάλι και τη μπανάνα.

Έχει καμία μανούλα κάποια εμπειρία; Τι μπορεί να είναι; Τι πρέπει ίσως να προσέξουμε; Κάτι να του κόψουμε μήπως του περάσουν;

Επίσης, ξέρετε σε τι γιατρό πρέπει να τον πάμε; Δερματολόγο; Αλλεργιολόγο;

Ξέρει κανείς κανέναν; Μένουμε στην Καλλιθέα.

Ευχαριστώ πολύ!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις


Για σου Μαριλίνα. Έχεις εξετάσει το ενδεχόμενο να είναι τσιμπίματα από κάποιο έντομο; Η κόρη μου είναι δύο χρονών και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα τσιμπίματα. Ότι έντομο υπάρχει στο σπίτι αυτήν θα τσιμπήσει. Κατά καιρούς παρουσίαζε πολλά σπυράκια στα πόδια και στη μέση. Τις κάναμε κάποια αγωγή, περνούσαν και ξαναεμφανιζόταν μετά από λίγους μήνες. το παοδί είχε φοβερή φαγούρα, ξυνόταν τα μάτωνε και υπέφερε πραγματικά. Τελικά ο παιδίατρος μας είπε ότι πιθανών στο στρώμα του κρεβατιού του να υπάρχει κάποιος κοριός ή κάτι τέτοιο. Του αλλάξαμε κρεβάτι (γιατί ο κοριός είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί μέσα στο στρώμα) και τους τελευταίους μήνες δεν έχει ξαναεμφανίσει σπυράκια. Όμως από τα πολλά τσιμπίματα έχει αποκτήσει ευαισθησία και από ένα απλό τσίμπιμα κουνουπιού δημιουργούνται τεράστια σπυράκια. Ελπίζω με τον καιρό να φτιάξει. Μπορεί σε σένα να μην είναι κάτι τέτοιο όμως δεν χάνεις τίποτα να το ψάξεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Και εμένα ο μικρός εμφάνισε κάποια στιγμή σπυράκια στα πόδια του, στα μπουτάκια του από την πίσω μεριά. Του έδωσα 1 δόση atarax και εξαφανίστηκαν. Ο παιδίατρος μου είπε ότι δεν είναι απαραίτητα διατροφική αλλεργία, άλλωστε ο μικρός δεν είναι αλλεργικός σε κάτι. Επίσης, δεν είχα αλλάξει απορρυπαντικό και δεν νομίζω ότι τον τσίμπησε κάτι. Ξαναεμφανίστηκαν άλλη μία φορά, 1 δόση atarax και εξαφανίστηκαν. Πάντως, αν τα ξαναδω θα τον πάω σε δερματολόγο.

Αυτό που λέει η Kriti, καλό είναι να το κοιτάξεις. Αυτό το ζωύφιο, νομίζω το λένε ακάρι. Πριν από 5 χρόνια, είχαμε αυτό το πρόβλημα με ένα στρώμα στο εξοχικό μας σπίτι. Η δερματολόγος μας είχε δώσει ένα σπρέι και ψεκάσαμε το στρώμα. Αλλά ήταν στο δικό μας στρώμα. Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να ψεκάσεις το στρώμα του παιδιού με αυτό.

Αν συνεχίζουν τα σπυράκια, καλό είναι να το δει δερματολόγος, αυτός θα καταλάβει αμέσως αν είναι ακάρι ή κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!!

Επίσης, ξέρετε σε τι γιατρό πρέπει να τον πάμε; Δερματολόγο; Αλλεργιολόγο;

Ξέρει κανείς κανέναν; Μένουμε στην Καλλιθέα.

Ευχαριστώ πολύ!!

Μαριλίνα χωρις να έχω τιποτα με τον την παιδιατρό σου γιατι δεν πηγαινεις το παιδι στο Παιδων σε δερματολόγο?

Εκει εχουν εμπειρία.

Είχαμε προσφατα εμπειρια στο φιλικο περιβάλλον οπου οι ανθρωποι κατέληξαν απο Κρητη στο Παιδων για να παρουν σωστη διαγνωση.

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...