Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Κατασκευές

Ζυμάρια

Πειράματα & Επιστήμη

Χρώματα

Παιχνίδια & Τραγουδάκια

Προτάσεις για εξορμήσεις

 
Σαπουνόφουσκες - με δική σας συνταγή! (Ανανεωμένο!)
20/03/2007

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε έτοιμο υγρό για σαπουνόφουσκες - μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας με τα εξής υλικά.

Υγρό για μεγάλες σαπουνόφουσκες:

  • 1/4 της κούπας υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • 1/2 κούπα νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκερίνη (θα την βρείτε στα φαρμακεία)

Υγρό για απλές σαπουνόφουσκες:

  • 6 κούπες νερό
  • 2 κούπες υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • 3/4 της κούπας σιρόπι γλυκόζης (στα σουπερμάρκετ).

Ανακατέψτε τα υγρά 4 ώρες ή μία μέρα πρίν τα χρησιμοποιήσετε. Για να φτιάξετε τις σαπουνόφουσκες μπορείτε να χρησημοποιήσετε εκτός απο σύρμα, μιά κρεμάστρα την οποία θα την φτιάξετε να γίνει σε σχήμα κύκλου, καθαριστικά πίπας, πράσινο σύρμα κουζίνας - αλλά και οτιδήποτε που γίνεται κάποιο κλειστό σχήμα. Μην ξεχάσετε να βάλετε χερούλι.
Τοποθετήστε το υγρό σε ένα μεγάλο ταψί σε βάθος περίπου μισό εκατοστό - βάλτε μέσα τα σχήματα και κουνήστε τα στον αέρα έτσι ώστε να γίνουν οι σαπουνόφουσκες!
Αποθηκεύστε το υπόλοιπο υγρό σε ένα κλειστό βαζάκι.
Ανακατέψτε τα υγρά 4 ώρες ή μία μέρα πρίν τα χρησιμοποιήσετε.

(Ιδανικός χώρος για αυτό είναι ένα δωμάτιο χωρίς χαλί ή μοκέτα, μιάς και απο τις σαπουνόφουσκες που σκάνε, πέφτει σαπουνόνερο στο δάπεδο).

Σχετικά θέματα για παιδιά άνω των 6 ετών:

Παρατηρήστε πως οι σαπουνόφουσκες μπορούν να δημιουργήσουν γεωμετρικά σχήματα (εξάγωνα στην φωτογραφία εδώ), πως όταν ακουμπάμε τις σαπουνόφουσκες με κάτι που έχουμε βουτήξει προηγουμένως στο διάλυμα πχ ένα βρεγμένο κουτάλι, δεν σκάνε.

Επίσης ότι στην γεωμετρία μία σαπουνόφουσκα ονομάζεται "σφαίρα" - έχει το ίδιο σχήμα όπως και η γή, το φεγγάρι και ο ήλιος και οι νόμοι της φυσικής και της μοριακής βιολογίας είναι αυτοί που επιτρέπουν την δημιουργία αυτού του σχήματος είτε με μηδενική βαρύτητα είτε με την βαρύτητα που υπάρχει στην γή.

Εδώ βλέπετε δοκιμές για γεωμετρικές σαπουνόφουσκες. Στην τελευταία φωτογραφία, έχει προστεθεί μια σαπουνόφουσκα στο κέντρο, με ένα καλαμάκι.

    

Οι τρείς αυτές εικόνες προέρχονται απο την ιστοσελίδα: http://www.funsci.com/fun3_en/exper2/exper2.htm

Διαβάστε εδώ για τα διαστημικά πειράματα με σαπουνόφουσκες και νερό (για παιδιά άνω των 6 ετών)  http://parents.org.gr/freetime/?sid=49 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008