Μια ευχάριστη δραστηριότητα για παιδιά, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι! (απο 18 μηνών)
Σε ένα μπώλ βάλτε ½ της κούπας νερό.
Δωστε στα παιδιά να προσθέσουν σταδιακά τα εξής (με αυτή τη σειρά!), ενώ παράλληλα τα ενθαρρύνετε να ανακατεύουν με ένα πλαστικό κουταλάκι ενδιάμεσα σε κάθε υλικό:
Ανακατέψτε πρώτα τα παραπάνω υλικά μέχρι το χρώμα να αναμειχθεί εντελώς με τα άλλα συστατικά, και μετά προσθέστε
Δώστε τους ένα πλαστικό μαχαιράκι έτσι ώστε να μπορούν να «κόψουν» το ζυμάρι τους και αφήστε τα να δημιουργήσουν!
Πειραματιστείτε προσθέτοντας χυμό παντζαριού /χυμό σπανάκι αντί για νερό μια μέρα που θα έχετε μαγειρέψει πατζάρια (ή από την έτοιμη συσκευασία). Θα γίνει ρόζ το ζυμάρι?
Χρησιμοποιήστε μακαρόνια, σταφίδες και γαρύφαλλα για να διακοσμήσετε το ζυμάρι σας.
Δώστε στο ζυμάρι μια ευχάριστη μυρωδιά (π.χ. με σκόνη απο γαρύφαλλο ή κανέλλα ή και σταγόνες λεμονιού και πορτοκαλιού για μαγειρική) και με αυτό τον τρόπο κάντε το παιδί σας να εξασκήσει την αίσθηση της όσφρησης.
Για μεγαλύτερα παιδιά (από 3 ετών): ξεχωρίστε το ζυμάρι σε 2 – 3 μπάλες και αρωματίστε κάθε μπάλα διαφορετικά. Μπορεί να αναγνωρίσει ποιο ζυμάρι είναι αρωματισμένο με ποιό υλικό?
Όταν στεγνώσουν τα αντικείμενα που θα φτιάξει το παιδί σας με το ζυμάρι (μετά από 4 -7 μέρες) μπορείτε και να τα βάψετε με τέμπερες ή νερομπογιές.
Το ζυμάρι που θα φτιάξετε διατηρείται για αρκετές ημέρες, εάν το τοποθετήσετε σε μια σακούλα στο ψυγείο.
(Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης: 22/11/2005)
Δείτε το αντίστοιχο βίντεο εδώ:
Διαφημίσεις (5)