Η νοστιμότερη βουτυρόκρεμα όλων των εποχών!
Την βουτυρόκρεμα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε κεικάκια ή και μια ολόκληρη τούρτα.
Για μια τούρτα 40 ατόμων θα χρειαστείτε:
Τοποθετήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου έτσι ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και να είναι μαλακό.
Λιώνετε την λευκή σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί, είτε ανακατεύοντας συνέχεια σε κατσαρολάκι στην πιο χαμηλή φωτιά που έχετε, ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.
Δώστε προσοχή στο σημείο αυτό γιατί εάν ζεσταθεί υπερβολικά η σοκολάτα, ή εάν μπεί νερό, μπορεί να σβολιάσει και να μην περνάει μετά από το κορνέ. Εάν δεν έχετε ξαναλιώσει σοκολάτα, δείτε κάποια βίντεο με οδηγίες όπως αυτό https://www.youtube.com/watch?v=CA8NTwYus1Q που δείχνουν πως μπορείτε να λιώσετε την σοκολάτα σιγά σιγά ακόμα και σε φούρνο μικροκυμμάτων, εάν την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Κάντε μια δοκιμή μια ημέρα με μικρότερη ποσότητα σοκολάτας έτσι ώστε να έχετε εξοικειωθεί με την μέθοδο που θα επιλέξετε.
Τοποθετήστε το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε το σε χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε να γίνει κρεμώδες – προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα – προσοχή η σοκολάτα θα πρέπει να είναι ρευστή και χλιαρή. Για να σιγουρευτείτε ακουμπήστε απλώς λίγη σοκολάτα στην παλάμη σας όπως θα κάνατε με την κρέμα του μωρού. Μόνο εάν η σοκολάτα δεν είναι ζεστή μπορείτε να προχωρήσετε: εάν η σοκολάτα εκείνη τη στιγμή είναι πιο ζεστή από την παλάμη σας, η βουτυρόκρεμά σας θα χαλάσει!
Μόλις ενσωματώσετε την σοκολάτα, αρχίστε να τοποθετείτε λίγη λίγη, σε χαμηλή ταχύτητα την περασμένη από κόσκινο άχνη ζάχαρη.
Περάστε την άχνη ζάχαρη απαραιτήτως από σουρωτήρι ή κόσκινο έτσι ώστε να μην έχει σβώλους!
Το μείγμα είναι έτοιμο όταν έχει πήξει αρκετά και είναι εντελώς σταθερό. Όταν το μίξερ δυσκολεύεται, σταματάτε να προσθέτετε ζάχαρη.
Χωρίστε το μείγμα σε 2-3 μπώλ ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρειαστείτε για την διακόσμηση. Χρωματίστε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε στο χωνί με την ειδική μύτη και η κρέμα είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση.
Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε ένα χρώμα απλώς σε 2 φωτεινότητες οι οποίες θα μπορούσαν να είναι και γαλάζιο ή μώβ ή μπλέ.
Μόλις τελειώσετε τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο έτσι ώστε να σκληρύνει η βουτυρόκρεμα!
Εάν δεν έχετε συνταγή για το παντεσπάνι δείτε την συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη :
Κέικ / βάση τούρτας χωρίς ζάχαρη
Για να φτιάξετε την βάση της τούρτας χρησιμοποιήστε ως κέικ/παντεσπάνι την εξής συνταγή κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: φτιάξτε την μια μέρα πρίν, έτσι ώστε να σφίξει στο ψυγείο και να κόβεται εύκολα. Με ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κόψτε το κέικ σε φέτες έτσι ώστε να συναρμολογήσετε την τούρτα σε δύο στρώσεις. Για μεγάλες τούρτες κόψτε το παντεσπάνι στα 4 για να μην σας σπάσει.
Συνταγή εδώ Κέικ χωρίς ζάχαρη
Καλή επιτυχία!
Διαφημίσεις (5)