➔ ParentsCafe.gr

Βουτυρόκρεμα άσπρης σοκολάτας

Η νοστιμότερη βουτυρόκρεμα όλων των εποχών!

Την βουτυρόκρεμα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε κεικάκια ή και μια ολόκληρη τούρτα.

Διαφημίσεις

Για μια τούρτα 40 ατόμων θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ Βούτυρο
  • 500 γρ Άχνη ζάχαρη
  • 500 γρ Λευκή σοκολάτα

Τοποθετήστε το βούτυρο εκτός ψυγείου έτσι ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και να είναι μαλακό.

Λιώνετε την λευκή σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί, είτε ανακατεύοντας συνέχεια σε κατσαρολάκι στην πιο χαμηλή φωτιά που έχετε, ή στον φούρνο μικροκυμμάτων.

Δώστε προσοχή στο σημείο αυτό γιατί εάν ζεσταθεί υπερβολικά η σοκολάτα, ή εάν μπεί νερό, μπορεί να σβολιάσει και να μην περνάει μετά από το κορνέ. Εάν δεν έχετε ξαναλιώσει σοκολάτα, δείτε κάποια βίντεο με οδηγίες όπως αυτό https://www.youtube.com/watch?v=CA8NTwYus1Q  που δείχνουν πως μπορείτε να λιώσετε την σοκολάτα σιγά σιγά ακόμα και σε φούρνο μικροκυμμάτων, εάν την κόψετε σε μικρά κομμάτια.  Κάντε μια δοκιμή μια ημέρα με μικρότερη ποσότητα σοκολάτας έτσι ώστε να έχετε εξοικειωθεί με την μέθοδο που θα επιλέξετε. 

Τοποθετήστε το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε το σε χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε να γίνει κρεμώδες – προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα – προσοχή η σοκολάτα θα πρέπει να είναι ρευστή και χλιαρή. Για να σιγουρευτείτε ακουμπήστε απλώς λίγη σοκολάτα στην παλάμη σας όπως θα κάνατε με την κρέμα του μωρού. Μόνο εάν η σοκολάτα δεν είναι ζεστή μπορείτε να προχωρήσετε: εάν η σοκολάτα εκείνη τη στιγμή είναι πιο ζεστή από την παλάμη σας, η βουτυρόκρεμά σας θα χαλάσει!

Μόλις ενσωματώσετε την σοκολάτα, αρχίστε να τοποθετείτε λίγη λίγη, σε χαμηλή ταχύτητα την περασμένη από κόσκινο άχνη ζάχαρη.

Περάστε την άχνη ζάχαρη απαραιτήτως από σουρωτήρι ή κόσκινο έτσι ώστε να μην έχει σβώλους!

Το μείγμα είναι έτοιμο όταν έχει πήξει αρκετά και είναι εντελώς σταθερό. Όταν το μίξερ δυσκολεύεται, σταματάτε να προσθέτετε ζάχαρη.

Χωρίστε το μείγμα σε 2-3 μπώλ ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρειαστείτε για την διακόσμηση. Χρωματίστε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, τοποθετήστε στο χωνί με την ειδική μύτη και η κρέμα είναι έτοιμη για να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση.

Σε αυτό το παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε ένα χρώμα απλώς σε 2 φωτεινότητες οι οποίες θα μπορούσαν να είναι και γαλάζιο ή μώβ ή μπλέ.

  1. άσπρο (ως έχει) για τα λουλουδάκια και το πάνω μέρος
  2. αχνό χρώμα (παστέλ) με μία κουταλιά χρώμα, για το γύρω γύρω.
  3. πιο έντονο χρώμα με δύο κουταλιές χρώμα (διπλάσιο χρώμα από ότι το αχνό) για το νούμερο ή άλλη διακόσμηση.

Μόλις τελειώσετε τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο έτσι ώστε να σκληρύνει η βουτυρόκρεμα!

Εάν δεν έχετε συνταγή για το παντεσπάνι δείτε την συνταγή για κέικ χωρίς ζάχαρη :

Κέικ / βάση τούρτας χωρίς ζάχαρη

Για να φτιάξετε την βάση της τούρτας χρησιμοποιήστε ως κέικ/παντεσπάνι την εξής συνταγή κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη: φτιάξτε την μια μέρα πρίν, έτσι ώστε να σφίξει στο ψυγείο και να κόβεται εύκολα. Με ένα μεγάλο μαχαίρι ψωμιού κόψτε το κέικ σε φέτες έτσι ώστε να συναρμολογήσετε την τούρτα σε δύο στρώσεις. Για μεγάλες τούρτες κόψτε το παντεσπάνι στα 4 για να μην σας σπάσει.


Συνταγή εδώ Κέικ χωρίς ζάχαρη

Καλή επιτυχία!

 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: