Χειροποίητο ζυμάρι από κριθαρένιο αλεύρι με ντομάτα και τυρί!
Τι καλύτερο από μια σπιτική πίτσα; Θα χρειαστείτε για ένα ολόκληρο ταψί πίτσας:
Ζυμάρι
Σάλτσα
350-400γρ τυρί της επιλογής σας – εμείς χρησιμοποιούμε τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση:
Για το ζυμάρι ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε τα αρχικά 20΄σε ζεστό μέρος (όχι πάνω από 40 βαθμούς κελσίου), ξαναανακατέψτε ελαφρώς και ξανααφήστε να φούσκώσει το ζυμάρι άλλα 20΄. Θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο.
Τοποθετήστε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί – μην χρησιμοποιήστε λαδόχαρτο, θα κολλήσει.
Πατήστε με τα χέρια σας το ζυμάρι και στο τέλος κάντε μικρά βαθουλώματα με τα δάχτυλα.
Απλώστε με το πίσω μέρος του κουταλιού την σάλτσα και τέλος πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.
Ψήστε στο φούρνο για 30′ στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Ανάλογα με το ταψί σας, ψήστε είτε από την αρχή, είτε τα τελευταία 5 λεπτά., με ζέστη μόνο από κάτω για να ψηθεί καλά ο πάτος αλλά να μην καεί το τυρί.
Παραλλαγές
Βρήκαμε στο διαδίκτυο τις εξής πολύ όμορφες ιδέες και παραλλαγές:
Ατομικά πιτσάκια, πίτσα quilt, πιτσάκια σε βαθύ δισκάκι (για muffins)
Από τις φανταστικές Weelicious η Quilt Pizza / Patchwork Pizza (https://weelicious.com/2012/01/19/quilt-pizza/)
http://www.yummymummyclub.ca/food/recipes/18-must-eat-pizza-recipes
Δισκάκι http://imgur.com/gallery/aHTtJ
Καλή όρεξη!
Διαφημίσεις (5)