➔ ParentsCafe.gr

Προετοιμασία Εγκύων στο ΠΕΔΥ Αγ.Παρασκευής

Δωρεάν κύκλοι ενημέρωσης/προετοιμασίας εγκύων για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό και την γονεϊκότητα.

Τελευταία ενημέρωση Σεπτέμβριος 2018

Διαφημίσεις

Οι συναντήσεις του Κέντρου Υγείας Αγίας Παρασκευής συνεχίζονται κανονικά.

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου:

Ένας από τους βασικούς στόχους της πολύπαθης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι η πρόληψη. Θα αναρωτηθείτε… “Μα, η εγκυμοσύνη, όπως όλοι ξέρουμε, δεν είναι ασθένεια… Για τι είδους πρόληψη μιλάμε;” Κι όμως, όπως έχει αποδειχθεί, μία έγκυος, ένα ζευγάρι που έχει παρακολουθήσει μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής/ανώδυνου τοκετού/προετοιμασίας για τον τοκετό, τη λοχεία, το θηλασμό, τη γονεϊκότητα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να γεννήσει φυσιολογικά, μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας μητρικού θηλασμού, πιο ανέφελη λοχεία, κάνοντας πιο ξεκάθαρες επιλογές ως γονέας. Οι έγκυες καλούνται να παρακολουθήσουν έναν κύκλο πέντε μαθημάτων (συνήθως 2 φορές την εβδομάδα διεξάγονται μαθήματα) τα οποία είναι δωρεάν, πρωινά (11.00-14.00), τρίωρα και πραγματοποιούνται στον ημιόροφο του Κ.Υ. Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 454) ,σε έναν ασφαλή και καθαρό χώρο. Κάθε μάθημα αποτελείται από το θεωρητικό μέρος και το βιωματικό. Στο θεωρητικό μέρος παρέχονται όλες οι γνώσεις όσον αφορά την περιγεννητική περίοδο ενώ το βιωματικό μέρος αποτελείται από απλές ασκήσεις εγκυμοσύνης, αναπνοές κατά την διάρκεια του τοκετού, χαλάρωση, επίδειξη με κούκλες θέσεων θηλασμού κ.α. Όλα τα μαθήματα φυσικά απευθύνονται και στους συντρόφους ή το υποστηρικτικό πρόσωπο της εγκύου. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο έχει δημιουργηθεί Στάση/Ιατρείο Θηλασμού που λειτουργεί καθημερινά από τις 7.30πμ – 17.30μμ σύμφωνα και με τον Ν.4316/2014 που ορίζει χώρους σε δημόσιους φορείς φιλικούς προς την θηλάζουσα μητέρα και το παιδί της. Στον χώρο αυτόν υπάρχουν άνετα καθίσματα για τη θηλάζουσα, μαξιλάρι θηλασμού, παροχή νερού, παροχή ρεύματος σε επιθυμία άντλησης , αλλαξιέρα και δυνατότητα απομόνωσης εάν θηλάζουν ταυτόχρονα περισσότερες από μία μαμάδες. Ο χώρος έχει αναγνωριστεί επίσημα κατάλληλος και από το Πρόγραμμα του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού».

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής συμβουλευτικής μεταγεννητικά για τυχόν προβλήματα θηλασμού.

Η Δράση οργανώθηκε και πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου από τις μαίες της Μονάδος οι οποίες είναι πλήρως καταρτισμένες πάνω σε ότι πιο νέο υπάρχει στον τομέα προετοιμασίας εγκύων και κατέχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να στηρίξουν την φυσιολογική και φυσική πορεία αυτής της τόσο ευαίσθητης περιόδου. Απευθύνεται δε σε έγκυες που βρίσκονται στην 31η εβδομάδα και μετά ,όλων των περιοχών και όλων των ταμείων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, αλλά συστήνεται η έγκαιρη κράτηση θέσης ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος κατά περιόδους και περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (ολιγομελείς ομάδες). Για περισσότερες πληροφορίες και έγκαιρη κράτηση θέσης μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 6016911 ή με μήνυμα στη σελίδα μας.

Update Οκτώβριος 2016

Μέλλουσες μαμάδες με Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού από το νέο έτος εξασφαλίστε όσο το δυνατόν πιο νωρίς την θέση σας σε έναν από τους δωρεάν κύκλους της Δράσης.

Οι ομάδες είναι ολιγομελείς και καλύπτονται πολύ γρήγορα!

Μπορείτε να κλείσετε την θέση σας ή να ζητήσετε πληροφορίες:*Τηλεφωνικά στο 2106016911 (ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής,καθημερινές 07.30-18.00,ζητάτε μία μαία)*Μέσω μηνύματος στη σελίδα (παρακαλούμε στο inbox να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας,την ΠΗΤ σας,ένα τηλ.επικοινωνίας,ένα mail και εάν είναι το πρώτο σας παιδάκι) https://www.facebook.com/maieskentrouygiasagiasparaskevis/

Η Δράση “Προετοιμασία Εγκύων για τον τοκετό, την λοχεία,το θηλασμό και τη γονεϊκότητα” ανήκει στη δομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και έγινε πράξη μετά από πρωτοβουλία και πρόταση των 5 μαιών του ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής.  Η Δράση αυτή απευθύνεται σε έγκυες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης (από τις 30 εβδομάδες και μετά), ασφαλισμένες όλων των ταμείων και ανασφάλιστες, όλων των περιοχών.

Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα και η επιθυμία οι έγκυες μπορούν να συνοδεύονται και από τους συντρόφους τους ή το υποστηρικτικό τους πρόσωπο.
Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα συστήνουμε τουλάχιστον την παρουσία τους στο τελευταίο μάθημα όπου μιλάμε για την ψυχολογία της λοχείας,τη φροντίδα του νεογνού και τον σημαντικότατο ρόλο του συντρόφου και του υποστηρικτικού περιβάλλοντος.
Τα μαθήματα είναι δωρεάν, πρωινά (Δευτέρες και Παρασκευές συνήθως), τρίωρα και το καθένα αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το βιωματικό (π.χ.αναπνοές,θέσεις-στάσεις στα διάφορα στάδια του τοκετού) γι’αυτό και συστήνουμε ελαφριά ένδυση και ένα σνακ για το διάλειμμα.

Κάθε κύκλος αποτελείται από 5 μαθήματα.
Έχουν οργανωθεί, εποπτεύονται και πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τις μαίες της Μονάδος. ” Όλη η Δράση, τα μαθήματα,η οργάνωση του χώρου, η προώθηση είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά των δικών μας προσπαθειών.”  όπως μας αναφέρουν οι διοργανώτριες. Πως θα κλείσω θέση σε έναν ενημερωτικό κύκλο;   Η έγκυος μπορεί να κλείσει την θέση της στο τηλ. 210 6016911.

Συστήνουμε την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής διότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, οι θέσεις είναι περιορισμένες λόγω χώρου και καλύπτονται σχετικά γρήγορα.
Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας και σε κάθε μία από τις συμμετέχουσες στέλνεται ένα ενημερωτικό mail και το πρόγραμμα του κύκλου που θα παρακολουθήσει.

Τα μαθήματα λαμβάνουν θέση στο ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής (πρώην ιατρεία ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ), Μεσογείων 454 (ένα φανάρι μετά την ΕΡΤ),ημιώροφος.

 ” Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τη Δράση μας και στη σελίδα μας στο https://www.facebook.com/maieskentrouygiasagiasparaskevis/

στην οποία σήμερα αναρτήσαμε και τις πρώτες μας φωτογραφίες, καθώς και στο συγκεκριμένο e-mail (maiespedyagparaskevi(at)gmail.com).Στόχος μας η παροχή πραγματικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις έγκυες. “
Σχόλιο που δημοσίευσε συμμετέχουσα στον τοίχο της ομάδας:

  ” Για να μην γκρινιάζω συνέχεια για το δημόσιο ,ο καλός θεούλης με έστειλε στις Μαίες του ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής! Δεν έχω λόγια για αυτή τη δωρεάν παροχή…μεράκι, γυναίκες με ευαισθησία και πρόθυμες να προσφέρουν στην κοινωνία!!! Ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για ότι μας προσφέρουν και είθε όλη η ελληνική κοινωνία να ακολουθεί το παράδειγμα τους!!! “      Στιγμιότυπο από τον τελευταίο κύκλο που πραγματοποιήθηκε:  ( βλέπε πιο πάνω)

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. Saferinternet STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φωτιά Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς ΖάχαρηΔιαφημίσεις (5)
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: