➔ ParentsCafe.gr

Κρεμάστρες με ύφασμα ή χαρτί

Σας περισσεύουν μερικές παλιές κρεμάστρες ξύλινες ή σιδερένιες; Να μια ωραία ιδέα για το τι να τις κάνετε!

Μια παλιά κρεμάστρα… μπορεί να γίνει ένα έργο τέχνης

Αυτή η κατασκευή είναι ιδανική για μεγάλα παιδιά, εφήβους αλλά και ενήλικες :-).

Διαφημίσεις

Κάντε την οργάνωση των ρούχων σας πιό διασκεδαστική. Θα χρειαστείτε παλιές σιδερένιες κρεμάστρες, αυτές που χρησιμοποιούν στα καθαριστήρια, ή ξύλινες ή πλαστικές κρεμάστρες.

Μπορείτε να τις διακοσμήσετε με διάφορους τρόπους. Παλιά υφάσματα, χάντρες που σας έμειναν από κάποια γιορτή, ή και συνδυασμός των δύο.

Δεν υπάρχουν κανόνες, ενώ η κρεμάστρα σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιπλεόν και ως διακοσμητική σε κάποιο καλόγερο του σαλονιού, για να δώσει καλλιτεχνική ατμόσφαιρα στο χώρο σας, για τα ρούχα των καλεσμένων.

Μπορείτε να διακοσμήσετε παιδικές κρεμάστρες με παιδικά μοτίβα ή πολύχρωμες κορδέλες.

Εδώ θα δείτε λίγες μόνο δυνατότητες:

Εμείς επιλέξαμε να δημιουργήσουμε 2 τύπους κρεμάστρας με τα υλικά που είχαμε διαθέσιμα.

Μία πολύ παλιά ξύλινη, του παππού, που ντύσαμε με ύφασμα (ρόζ καρό) και μία σιδερένια που ντύσαμε με χαρτί υγείας και κόλλα, την οποία βάψαμε με ακρυλικά χρώματα (η χρωματιστή με τις άσπρες τελίτσες):

 

 

Παιδικές πλαστικές κρεμάστρες που ντύσαμε επίσης απλώς με ύφασμα:

 

Για να αποφασίσετε πως θα διακοσμήσετε τις κρεμάστρες σας δείτε αρχικά τι υλικά έχετε στο σπίτι. Υπάρχουν υφάσματα παλιά κομμάτια, έχετε πρόσφατα κόψει τα μπατζάκια κάποιου παντελονιού ή τα μανίκια κάποιας μπλούζας;

Ακόμα και εάν το σχέδιο του υφάσματος που έχετε είναι αδιάφορο, εάν το κόψετε σε λεπτές λωρίδες (δεν είναι απαραίτητο να είναι ακριβώς ίσες ή ισόπαχες) και το συνδυάσετε με κορδέλες παρόμοιων χρωμάτων, θα δημιουργηθεί σίγουρα κάτι ενδιαφέρον. Τι έχετε να χάσετε;

Κρεμάστρα με ύφασμα 

Η πιο οικονομική λύση είναι το ντύσιμο απλώς με κομμάτια ή λουρίδες από ύφασμα.

Συμβουλή: Το σημαντικό εδώ είναι να καλύψετε την κρεμάστρα με αδιάλυτη κόλλα κρυσταλιζέ και την ώρα που τυλίγετε την κρεμάστρα με το ύφασμα, να μην κουνήσετε παραπάνω από οτι απλώς το τύλιγμα, το ύφασμα.

Ο στόχος είναι το ύφασμα στο σημείο που το τυλίγετε να κολλήσει με την κόλλα, αλλά να μην σας περάσει η κόλλα μέσα από το ύφασμα.

Η κόλλα όταν στεγνώσει αποκτά πολύ σκληρή υφή κάτι που θα έκανε τα ευαίσθητα ρούχα να σκαλώνουν στα σημεία αυτά.
Προσέξτε λοιπόν καθώς τυλίγετε τα υφάσματα, να τα αφήσετε ως έχουν να στεγνώσουν στο πρώτο τύλιγμα χωρίς να τα πειράξετε περεταίρω.

Όταν στεγνώσει – μία μέρα μετά ή κάποιες ώρες μετά εάν είναι καλοκαίρι – τότε στα σημεία που υπάρχει κόλλα ή το ύφασμα είναι σκληρό ή έχει μυτούλες, θα κολλήσετε άλλα μικρότερα κομματάκια ως “μπαλώματα”.
Έτσι θα μπορείτε σε αυτή την δεύτερη φάση, να ελέγξετε περισσότερο την διακόσμηση, έχοντας πριν κάνει την “βάση” του υφάσματος.

Προσπαθήστε να βρείτε υφάσματα που μοιάζουν μεταξύ τους και δημιουργήστε κοντράστ με το να τα κόψετε σε λωρίδες είτε ίδιες είτε διαφορετικού πάχους.

Συμβουλή: Μερικά αυστηρώς πλαστικά μανταλάκια (αν είναι ξύλινα θα κολλήσουν στην ξυλόκολλα) θα σας βοηθήσουν να στερεώσετε επάνω στην κρεμάστρα, τα σημεία όπου τελειώνουν οι κορδέλες, μέχρι αυτά να στεγνώσουν – ειδικά στο πάνω μέρος της κρεμάστρας ή στις άκρες.

Η κόλλα που χρησιμοποιήσαμε είναι η κρυσταλλιζέ και υπάρχει σε χρωματοπωλεία ή στα γνωστά  καταστήματα παιχνιδιών J…o.  Χρησιμοποιήστε την αδιάλυτη. 

Κρεμάστρα με χαρτί υγείας και ακρυλικά χρώματα 

Η πιο περίπλοκη αλλά πιο εντυπωσιακή λύση, είναι το ντύσιμο της σιδερένιας, βαρετής κρεμάστρας καθαριστηρίου, με χαρτί υγείας και αραιωμένη κόλλα.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ντύσαμε χαλαρά με δύο περάσματα χαρτιού υγείας την κρεμάστρα.

Μετά, με ένα μεγάλο πινέλο περάσαμε πάνω στο χαρτί, την πολύ αραιωμένη κόλλα κρυσταλλιζέ (η ίδια που αναφέρουμε πιο πάνω, αραιωμένη σαν γάλα.)

 

Πιέζουμε καλά το χαρτί γύρω γύρω έτσι ώστε να φύγει η κόλλα και να δέσει το χαρτί πάνω στην κρεμάστρα.

 

 

Όπως θα δείτε το χαρτί τώρα είναι κατα κάποιο τρόπο σαν χαρτοπολτός.

Αφήσαμε να στεγνώσει οπωσδήποτε μια μέρα – εάν είναι χειμώνας 2-3 μέρες.

Βάφουμε με άσπρο χρώμα έτσι ώστε να έχουμε μια βάση για τα χρώματα που θα ακολουθήσουν.
Προσοχή, μήν προσπαθήσετε με το άσπρο χρώμα να γεμίσετε τυχόν ρωγμές ή άλλα σημεία – το χρώμα δεν είναι “στόκος”, εάν χρησιμοποιήσετε παραπάνω από ότι πρέπει, το χρώμα θα αποκτήσει άσχημες ρωγμές (κρακελέ).

Διαφημίσεις


Πρώτα βάψαμε τα χρώματα και στο τέλος προσθέσαμε τις άσπρες βούλες.

Ιδανικά, αφού στεγνώσει καλά περάστε την κρεμάστρα με ένα διαφανές σπρέι ή άλλη διάφανη λάκα.

 

 

 

Θέλετε να εμφανιστούν εδώ οι φωτογραφίες από τις δημιουργίες σας;
Στείλτε μας τις στο editor(at)parents.org.gr με την ένδειξη “για δημοσίευση στο άρθρο με τις κρεμάστρες”.
Αν είναι δημιουργίες του παιδιού σας, σημειώστε μας και την ηλικία του ενώ εάν θα το θέλατε μπορείτε να το ρωτήσετε τι του άρεσε περισσότερο σε αυτή την δραστηριότητα και να μας στείλετε και τις φράσεις αυτές που σας έδωσε ως απάντηση.

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. Saferinternet STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φωτιά Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: