➔ ParentsCafe.gr

Χάρτινο αεροπλανάκι σαίτα- παγκόσμιο ρεκόρ!

Κατασκευάστε το χάρτινο αεροπλανάκι, απλώς διπλώνοντας χαρτί – ακολουθώντας το σχέδιο που κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ – 35 δευτερόλεπτα πτήσης! Δείτε επίσης το βίντεο όπου χάρτινο αεροπλανάκι πετάει μέσα στον διαστημικό σταθμό!

Μία σαίτα, έχει πάντα ενδιαφέρον. Στο εξωτερικό έγινε διαγωνισμός για το πόση ώρα μπορεί να πετάει μια σαίτα – Διαβάστε τις οδηγίες που βρίσκονται πιο κάτω, για τα στάδια A B C. Όπου βλέπετε διακεκκομένη γραμμή, διπλώνετε. Τα βέλη δείχνουν την φορά προς την οποία διπλώνετε.  Όπου το χαρτί είναι χρωματισμένο γκρί, υποδηλώνει την πίσω πλευρά του χαρτιού, όταν ξεκινάτε το δίπλωμα.

Διαφημίσεις

Σημειώστε με μαρκαδόρους ή κάντε μια ζωγραφιά απο την μια πλευρά, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο το να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να ξέρετε ανα πάσα στιγμή ποιά ειναι η πίσω πλευρά του χαρτιού.

Α & Β   διπλώστε προς τα πάνω και προς τα μέσα

C  διπλώστε τα”πτερύγια” που προεξέχουν προς τα πίσω, ένα απο την κάθε πλευρά.

Στο βήμα 12, δημιουργείτε πτερύγια – flaps –  όπως αυτά που έχουν τα αεροπλάνα. Τα πτερύγια αυτά σε ένα κανονικό αεροπλάνο, κινούνται προς τα πάνω, προς τα κάτω και προς τα μέσα ή προς τα έξω (εις μήκος) όπου αυξάνουν ή μειώνουν την επιφάνεια των φτερών.Όπου είναι η διακεκομμένη γραμμή διπλώνετε. Δοκιμάστε εάν έχει διαφορά αν τα flaps είναι διπλωμένα προς τα πάνω, ή προς τα κάτω.

Πηγή: http://www.wired.com/science/discoveries/magazine/17-09/st_alphageek

 

Δείτε σε αυτό το σύνδεσμο, βίντεο με χάρτινο αεροπλανάκι να πετάει μέσα στο διαστημικό σταθμό: http://www.airspacemag.com/multimedia/videos/19360239.html

 

Ο Takuo Toda πρόεδρος της  Origami Paper Airplane Association in Japan μαζί με το πανεπιστήμιο του Tokyo, κάνουν δοκιμές για το πρώτο διαστημόπλοιο απο χαρτί, το οποίο θα επιχειρήσουν να πετάξει απο τον διαστημικό σταθμό, στην γή! http://www.gizmodo.com.au/2008/10/origami_space_shuttles_

Όπως γράφει εδώ: http://www.airspacemag.com/space-exploration/The_Ultimate_Paper_Airplane.html

Οι επιστήμονες αρχικά πίστευαν ότι ένα χάρτινο αεροπλανάκι θα καιγόταν, όμως με την κατάλληλη επίστρωση και εξαιτίας του μικρότερού του βάρους, το αεροπλανάκι θα έχει πολύ καλές πιθανότητες να περάσει αλώβητο την ατμόσφαιρα της γής και να προσγειωθεί κανονικότατα σε κάποια απο τις ηπείρους. Ήδη έχει δοκιμαστεί η αντοχή του σε Mach 7, σε θερμοκρασία 200 βαθμών κελσίου, για 10 δευτερόλεπτα – το χρονικό διάστημα το οποίο χρειάζεται για να διανύσει την ατμόσφαιρα.

Οι επιστήμονες ελπίζουν στο ότι όπου και αν προσγειωθεί, όποιος το βρεί θα το επιστρέψει στην Ιαπωνικό Ινστιτούτο Διερεύνησης Διαστήματος (JAXA) έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος πτήσεις των μικρών χάρτινων αεροπλάνων.

Δοκιμάστε να σπάσετε το παγκόσμιο ρεκόρ – χρονομετρήστε με το παιδί σας τις πτήσεις του χάρτινου αεροπλάνου σας.  

Το παιχνίδι αυτό, ενθαρρύνει

  • την συνεργασία (ποιός ρίχνει το αεροπλανάκι, ποιός χρονομετρεί, ποιός καταγράφει την απόσταση, τους χρόνους και την ενδεχόμενη αυξομείωση των χρόνων αντίστοιχα με τα διαφορετικά σχέδια αεροπλάνου?)
  • την επιστημονική έρευνα (καθώς οι συμμετέχοντες μαζεύουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία με ακρίβεια), και
  • είναι μια απλή γνωριμία με την έννοια της διοργάνωσης ενός project.

Είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, ενδείκνυται να γίνει σε κλειστά γυμναστήρια!

Δείτε το βίντεο του παγκόσμιου ρεκόρ του κ.Toda εδώ : http://www.youtube.com/watch?v=1BNXfvbV-uY

Διαφημίσεις


Οδηγίες σε βίντεο για ένα παρόμοιο αεροπλανάκι:
http://www.youtube.com/watch?v=lOH-SnRXT5o&feature=related

Oδηγίες σε βίντεο για να φτιάξετε το αεροπλανάκι του προηγούμενου κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ:
http://www.youtube.com/watch?v=-4Aip3wxpGQ&feature=related

Οδηγίες σε βίντεο – δύσκολο σχέδιο:
http://www.youtube.com/watch?v=i6l0PUBPo1w&feature=channel_page

. Bιβλία ENCA Kids in Athens LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: