➔ ParentsCafe.gr

21/6 Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (19-23/6)

Εκδηλώσεις και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους που διοργανώνονται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!

 

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής: 21/06/2011, Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Εκδηλώσεις στην Αθήνα 

Εκδηλώσεις στα Γιαννιτσά

Διαφημίσεις

Εκδηλώσεις στο Διδυμότειχο

Εκδηλώσεις στο Κιλκίς

Εκδηλώσεις στα Μέγαρα – Ν. Πέραμος

Εκδηλώσεις στη Νάξο

Εκδηλώσεις στον Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχ. Ολυμπία, Πάτρα, Γαστούνη

Εκδηλώσεις στη Ρόδο

Μουσική στην Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ελλάδα διοργανώνεται από τη Μ.Ε.Σ.Ο. σε συνεργασία με άλλους φορείς. Η Μ.Ε.Σ.Ο είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής.  Έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.), την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων (Δ.Α.) και την οικονομική υποστήριξη και ενεργή συμμετοχή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.) στην οργάνωση της Γιορτής της Μουσικής.

19-23/6 Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με εκπροσώπους όλων των ειδών μουσικής στην Αθήνα:

http://europeanmusicday.gr/el/news

 

 

21-22/6 Γαλλικό Ινστιτούτο

21/6 Βραδιά αφιερωμένη στο Μίκη Θεοδωράκη (Είσοδος Ελεύθερη)

22/6 Συναυλία τζαζ

Tο Institut français d’Athènes διοργανώνει, στο πλαίσιο της Γιορτής της Μουσικής, δύο εκδηλώσεις:
21/6
19:00: Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αρχιμανδρίτη Mikis Théodorakis par lui-même (Εκδ. Actesud) με τη συμμετοχή του συγγραφέα και της Marie Desmeures, εκδότριας στον οίκο Actes Sud.

20:30: Συναυλία με τη Nένα Βενετσάνου που θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο όμορφα έργα του συνθέτη, μεταξύ των οποίων και τραγούδια από τον κύκλο «Les Eluard ».Με τους: Έλενα Μουζάλα (πιάνο), Βιβή Γκέκα (μαντολίνο), Σταύρος Αγιαννιώτης (κιθάρα) και
Σόλης Μπαρκής (κρουστά).

Στις 22 Ιουνίου, συναυλία τζαζ με το Τρίο Νικόλας Αναδολής, με τον νεαρό ταλαντούχο πιανίστα Νικόλα Αναδολή, και τους Σωτήρη Αναδολή (κρουστά) και Δημήτρη Γουμπερίτση (κοντραμπάσο).

 

21/6 Σκηνή “Σφεντόνα” (Είσοδος ελεύθερη)

Ο Βασίλης Βασιλάτος με τους Salonumuz Klimalidir και το μουσικό σχήμα Γιάλα με τους Ομοθυμαδόν ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σκηνή της Σφεντόνας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου.  Ωρα έναρξης: 21:30

Σφεντόνα: Λεωφόρος Αλεξάνδρας 22. Πεδίον Άρεως, Αθήνα; Τηλέφωνο Πληροφοριών: 210 8253991-2.

20-23/6 Δήμος Αθηναίων: Συναυλίες (Είσοδος ελεύθερη)

Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων φέτος τιμούν τη μουσική με τριήμερο εορτασμό στο πλαίσιο του θεσμού με τρεις συναυλίες.

Δευτέρα 20 Ιουνίου και ώρα 21:00: H Συμφωνική Ορχήστρα, με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων (2ος χρόνος) του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσιάζει συναυλία στον προαύλιο χώρο του μουσείου.

Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου.

Τρίτη 21 Ιουνίου και ώρα 21:00: H Μικτή Δημοτική Χορωδία και το Σύνολο Παλαιάς Μουσικής σε συναυλία στο Βυζαντινό Μουσείο.

Διεύθυνση Χορωδίας: Σταύρος Μπερής.

Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 21:00: H Συμφωνική Ορχήστρα στο Βυζαντινό Μουσείο.

Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου.

Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15 και Βυζαντινό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα

21/6/2011 Μέγαρο Μουσικής: ‘Νότες & Λέξεις για μικρούς και μεγάλους’ (Είσοδος Ελεύθερη)

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Πρόκειται για μια εκδήλωση με μουσικά happenings για μεγάλους και εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για μικρούς.

Συμμετέχουν: Encardia, Αλέξανδρος Χρηστίδης και Νατάσσα Τζαμιάν, Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών ΧΡΩΣΕΙΣ, Συγκρότημα παραδοσιακής ιρλανδικής μουσικής KELTOI, Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών ‘Αίολος’, Camerata Junior

Παράλληλα, στην Αίθουσα Διδασκαλίας, παιδιά 6 έως 12 ετών (μέχρι 50 συμμετοχές) θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Μια γιορτή για τη μουσική’, το οποίο θα περιλαμβάνει βίντεο, εικόνες και παιχνίδια με μουσικά όργανα.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Camerata Junior στην πρώτη της εμφάνιση στο ευρύ κοινό. Αμέσως μετά το Μέγαρο γιορτάζει τα είκοσί του χρόνια με ορχήστρες στον κήπο αλλά και ένα μεγάλο πάρτι αργά το βράδυ.

21 Ιουνίου 2011, 18:30, Μέγαρο Μουσικής, χώρος του Αναγνωστηρίου, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας / τα δελτία θα μοιράζονται από τις 17:30)

 

21/6 Μια βραδιά με πολλή μουσική στο Θησείο

Στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, γιορτάζει η ΜΟΥΣΙΚΗ. Το Ατενέουμ έχει προετοιμάσει από τις 20:00 έως τις 24:00, μία βραδιά με πολλή μουσική. Συμμετέχουν το Σύνολο Κρουστών και το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ατενέουμ, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, το Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει από τζαζ μελωδίες, ιταλικές καντσονέτες και γαλλικά βαλς, τανγκό και χαμπανέρα, όσο ελληνικές μελωδίες, βαλκανικές μουσικές και κινηματογραφικές επιτυχίες, σε μια γιορτή ανάσα στους καιρούς μας.

Ο πεζόδρομος της οδού Αδριανού, κοντά στο σταθμό του τραίνου στο Θησείο (Αδριανού 3), θα μεταβληθεί σε υπαίθρια σκηνή, όπου καλλιτέχνες θα γιορτάσουν τη ΜΟΥΣΙΚΗ, συντροφεύοντας τους περιπατητές της νύχτας σε τέλεια αρμονία με τη μαγεία του περιβάλλοντος χώρου.

20.00

  • Σύνολο Κρουστών του ATHENAEUM
  • Κουαρτέτο Σαξοφώνων ATHENAEUM

21.00

  • Swinging Jazz ATHENAEUM:  Τα ατελιέ του Ωδείου ATHENAEUM παρουσιάζουν αντιπροσωπευτικά ρεύματα jazz του 20ου αιώνα. Διδασκαλία – ενορχηστρώσεις: Σύλβιος Σύρρος

22.00

  • Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ: Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ειδικά για τη συναυλία για την Ημέρα Μουσικής στις 21/6/ 2011, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με αφετηρία την ιταλική καντσονέτα και το γαλλικό βαλς, με ενδιάμεσους σταθμούς την ισπανική χαμπανέρα και γνωστά τάνγκο. Τελικός προορισμός οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.
  • Κουαρτέτο Βαλκανικής Μουσικής: Ο σολίστ του ακορντεόν Δήμος Βουγιούκας και ο Γιάννης Καραμανιώλας στο κόντρα μπάσο συναντούν επί σκηνής δύο σημαντικούς Ρουμάνους σολίστες: Τον Romica Serban στο τσέμπαλο και τον Reno Pipoi στο βιολί, φτιάχνοντας έτσι ένα σύνολο με στόχο την ουσιαστική απόδοση της Βαλκανικής μουσικής, μιας μουσικής τόσο κοντινής και οικίας μα συνάμα και τόσο άγνωστης.

23.30

  • Μουσική από τον κινηματογράφο:  Μια μουσική περιπλάνηση στη μεγάλη οθόνη από τον Maurice Jaubert, Astor Piazzolla και Μάνο Χατζιδάκι στους Madredeus, Goran Bregovic και σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

 

25/6/2011 Εργαστήρι κρουστών στο Αthensheart (Είσοδος Ελεύθερη)

Τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν πρωτότυπα μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπλέον, το εργαστήρι κρουστών και το εργαστήρι μουσικής προπαιδείας συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό μουσικό απόγευμα για τους πιο λιλιπούτειους επισκέπτες.

25/6/20011, 12:00-16:00, Εμπορικό Κέντρο athensheart, Πειραιώς 180, Κόμβος Χαμοστέρνας, Αθήνα

 

 

21-22/6 Μουσική στον Άγ. Δημήτριο

Βγες, άκου, χόρεψε, ζήσε! Πίστεψέ το… Η Μουσική μπορεί!
3 stages στήνονται, τουλάχιστον 20 μουσικά σχήματα έχουν αρχίσει και κάνουν πρόβες, δυνατοί ενισχυτές μεταφέρονται στις πλατείες, ηλεκτρικές κιθάρες κουρδίζονται, drums & κρουστά δίνουν το ρυθμό…

21 – 22  Ιουνίου. Πλατεία Παναγούλη, Πλατεία Άρη Βελουχιώτη & Σταθμός Μετρό Δάφνης.  Από το απόγευμα και μετά!
Οι μουσικές:  Rock, Pop Rock, alternative, world acoustic, ethnic, jazz, electro και διάφορες μουσικές εκπλήξεις..

Αναρτήθηκε από http://imaginepolitesagioudimitriou.blogspot.com

 

 

 

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: