Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Επικαιρότητα

Τα νέα μας!

Σεμινάρια

 
Άρνηση αποζημίωσης για θεραπείες εξαιτίας τόπου διαμονής...
07/07/2017

 

Ένα γράμμα - σόκ έλαβαν γονείς που είχαν διαγνώσεις για τα παιδιά τους από δημόσιους φορείς που δεν είναι στον τόπο κατοικίας τους και έκαναν το φθινόπωρο του 2016 θεραπείες που πλήρωσαν οι ίδιοι, πιστεύοντας ότι θα αποζημιωθούν από το κράτος, όπως κανονικά θα έπρεπε.

Κάθε γονέας που έχει περάσει από τα συστήματα υγείας του κράτους, γνωρίζει ότι μια διάγνωση από δημόσιο φορέα, χρειάζεται μήνες για να αποκτηθεί - τα ραντεβού κλείνονται μετά από καιρό. 

Παράλληλα μπορεί να έχει επιλέξει να επισκεφθεί/κλείσει ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο άλλου νομού που ενδεχομένως παρέχει καλύτερες υπηρεσίες ή έχει ειδικούς που του έχουν συσταθεί και από άλλους ειδικούς όπως πολλές φορές γίνεται στην ειδική αγωγή.  

Οι γονείς λοιπόν που τέλεσαν θεραπείες στα παιδιά τους με τέτοιες διαγνώσεις που είναι από άλλο δημόσιο νοσοκομείο από αυτό του νομού κατοικίας τους δεν θα αποζημιωθούν με τα έξοδα που ήδη κατέβαλλαν! 

Την στιγμή που οι διαγνώσεις έχουν βγεί μήνες πρίν την απόφαση του υπουργείου η οποία βγήκε το καλοκαίρι του 2016 και παραθέτουμε εδώ σε σύνδεσμο.

Στην εικόνα δείτε την ειδοποίηση που έλαβε γονέας, που έκανε θεραπείες στο παιδί του το φθινόπωρο και χειμώνα του 2017 δηλαδή αμέσως μετά την υπουργική απόφαση. 

Το υπουργείο ζητά λοιπόν να είχαν διακόψει οι γονείς για μήνες την θεραπεία του παιδιού τους (μεχρι να βγάλουν νέα διάγνωση στο παιδί τους από το σημείο που ζητείται) ή απλώς να πληρώσουν από την τσέπη τους τα ποσά αυτά, επειδή απλώς δε προβλέφθηκε μεταβατικό διάστημα στην υπουργική απόφαση.

Να η απόφαση του υπουργείου: 

http://parents.org.gr/images/upload/eidiki17_payments.pdf 

 

Από σχόλιο γονέα στην ομάδα Παρέμβαση για την Ειδική Αγωγή" 

" Ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΠΥ, ο οποίος είναι Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο άρθρο 17, δεν κάνει διάκριση μεταξύ τόπου κατοικίας και τόπου έκδοσης της γνωμάτευσης. Συνεπώς, μη νόμιμα η διοίκηση προέβη στην έκδοση εγκυκλίων με αντίθετο περιεχόμενο. Θα πρέπει ίσως να θέσουμε το θέμα κεντρικά στο ΕΟΠΠΥ προκειμένου να λάβουν σχετικά μέτρα. Παραβιάζεται, επίσης, το δικαίωμά μας να επιλέγουμε τον ιατρό της αρεσκείας μας." 

 "δεν ειναι η μοναδικη περιπτωση. Το τελευταιο διαστημα πολλοι γονεις εδω στην Πάτρα αναφερουν το ιδιο. Δεν δεχονται τα χαρτια απο γιατρους εκτος Πατρων κι ετσι υπαρχουν παρα πολλοι γονεις που ειναι απληρωτοι απο Σεπτ 2016. Τη περασμενη Παρασκευη, μαζευτηκαν αρκετοι γονεις στο γραφειο της προισταμενης, με σκοπο να διαμαρτυρηθουν.  "

Επιστροφή δικαιολογητικών:

 "σας επιστρέφουμε τα δικαιολογητικά... Κατόπιν των ανωτέρω δεν δύναται να αποζημιωθείτε για την ειδική αγωγή που έχετε υποβάλει". 

 

 

Το γράμμα που έλαβαν οι γονείς - δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό ακόμα των γονέων που έλαβαν αυτό το γράμμα: 

άλλες μαρτυρίες γονέων σε σχέση με τις πληρωμές

 (περιοχή εντός νομού αττικής)

"δεν εχουμε πληρωθει καμμια αποδειξη απο νοεμβριο 2016

σταματησαμε της θεραπειες και χρωσταμε  και να δω που θα βρουμενα τα δωσουμε στα κεντρα,  χανει μεροκαματο ο αντρας μου καθε μηνα να καταθεσει την ριμαδα αποδειξη γιατι η ουρα ξεκιναει πια απο τις 6 το πρωι και προχωραει με ρυθμο χελωνας ο εοππυ ειναι μακρια μας στην (......) ενω παλια το ικα ηταν πιο κοντα μας στο  (.....) χωρις ουρα και πηγαινα και εγω ενω τωρα θελει ταξιδι αξημερωτα και δεν μπορω να παω με το παιδι"  

 Σημείωση: Λίγοι γονείς έχουν την ευχέρεια του χρόνου ή του επιπλέον ατόμου που να μπορεί να κρατήσει το παιδί τους που έχει ειδικές ανάγκες, για να τρέξουν για αυτές τις απαραίτητες πράξεις.  Η παραμονή ενός παιδιού σε δημόσιο χώρο με αναμονή περισσότερες ώρες σε ουρές, είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και εάν δεν έχει ειδικές ανάγκες.  

 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008