Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων. Προβολή λεπτομερειών ! [ OK ]
Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων Σύνδεσμοι Α-Ω | chat
0-2 | 3-5 | 6-12
forum υγεία & ασφάλεια διατροφή ψυχολογία δραστηριότητες ειδήσεις
   
Επικαιρότητα

Τα νέα μας!

Σεμινάρια

 
Νέος κανόνας του φόρουμ της ΕΕΕΓ - διαφήμιση
24/09/2014

Νέος κανόνας - Νέος περιορισμός στην διάδοση θετικών κρίσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα, απο μέλη του φόρουμ της ΕΕΕΓ:

Tι είναι μια "θετική κρίση";

Θετική κρίση είναι ένα ευνοϊκό (=θετικό) κείμενο για κάποιον (εταιρεία ή πρόσωπο), το οποίο "κρίνει" ως καλές, τις υπηρεσίες ή τα χαρακτηριστικά αυτού. 
Όταν αυτή δημοσιεύεται κακόπιστα, ή χωρίς μέτρο, δημιουργεί πρόβλημα στις συζητήσεις των μελών μεταξύ τους, αλλάζοντας την αξιοπιστία της ιστοσελίδας αλλά και δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επωνυμιών/φυσικών ή νομικών προσώπων. 

Ο νέος κανόνας τον οποίο γνωστοποιούνται τα μέλη, μέσω ειδοποίησης κανονισμού του φόρουμ (κάρτες ειδοποίησης), στην περίπτωση που παρουσιαστούν κάποια απο τα παρακάτω κριτήρια είναι ο εξής:

Συνοπτικά, δεν επιτρέπεται πλέον σε νέους χρήστες η ανάρτηση θετικής κρίσης και θα πρέπει ο νέος χρήστης να κάνει χρήση του φόρουμ για 1 έτος πριν δημοσιεύσει θετική κρίση για φυσικό ή νομικό πρόσωπο. 
Επίσης απο κανονικούς λογαριασμούς δεν επιτρέπεται πλέον η συνεχής/επαναλαμβανόμενη δημοσίευση θετικής κρίσης, όποια και να είναι η περιγραφή ή ο λόγος ή το ιστορικό. 
Επίσης όταν εμφανίζεται η χρήση ενός λογαριασμού να γίνεται ως επι το πλείστον για την συμμετοχή σε συζητήσεις γύρω απο το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κατηγορία υπηρεσιών, επίσης θα ειδοποιείται το μέλος οτι αυτό δεν επιτρέπεται, και θα γίνεται απενεργοποίηση του λογαριασμού. 

Αναλυτικά δεν επιτρέπεται πια:

 

 1. Θετική κρίση επωνυμίας μεμονωμένη σε λογαριασμό χρήστη με πρόσφατη εγγραφή και χωρίς προηγούμενες δημοσιεύσεις 

  Σε αυτή την περίπτωση κάθε δημοσίευση (απο την πρώτη κιόλας θετική κρίση) που αφορά την θετική κρίση, απομακρύνεται σε μη ορατό αρχείο και ο χρήστης λαμβάνει το παρακάτω κείμενο. Ανάλογα με την βαρύτητα της παράβασης, είτε απλώς ειδοποιείται, είτε και απενεργοποιείται ο λογαριασμός χρήστη του. 
  *
  Στον χρήστη αυτό (νέος χρήστης χωρίς άλλες δημοσιεύσεις) επιτρέπεται η δημοσίευση θετικής κρίσης αποκλειστικά και μόνο μετά την πάροδο 1 έτους στο οποίο καλείται να έχει συμμετάσχει ενεργά σε συζητήσεις του φόρουμ, με τουλάχιστον 100 δημοσιεύσεις και να μην έχει παραβεί άλλους κανονισμούς λειτουργίας του φόρουμ. 

 2. Θετική κρίση επωνυμίας επαναλαμβανόμενη σε περισσότερες δημοσιεύσεις με λογαριασμό χρήστη που δεν φαίνεται να έχει άλλο ενδιαφέρον ή συμμετοχή όπως τα άλλα μέλη (δηλαδή επιστροφή συνέχεια στην ίδια επωνυμία εμμέσως). 
  Σε αυτή την περίπτωση κάθε δημοσίευση (απο την πρώτη κιόλας θετική κρίση) που αφορά την θετική κρίση, απομακρύνεται σε μη ορατό αρχείο και ο χρήστης λαμβάνει το παρακάτω κείμενο και απενεργοποιείται ο λογαριασμός του.
  *
 3. Θετική κρίση επωνυμίας επαναλαμβανόμενη σε περισσότερες δημοσιεύσεις από λογαριασμό χρήστη με προηγούμενες δημοσιεύσεις και κανονική συμμετοχή .
  Σε αυτή την περίπτωση η πρώτη δημοσίευση παραμένει, ενώ οι επόμενες στην περίπτωση που υπάρξουν απομακρύνονται σε μη ορατό αρχείο και ο χρήστης λαμβάνει το παρακάτω κείμενο.
  **

 

Αναλυτικά: 

"Γειά σας
Δημοσιεύσεις οι οποίες περιγράφουν πολύ θετικά κάποιο νομικό ή φυσικό πρόσωπο,
χωρίς να περιέχουν κάποια αιτιολογία,
μπορεί να ερμηνευθούν απο τα μέλη και τους συντονιστές ως διαφημιστικές, είτε είναι μεμονωμένες είτε είναι επαναλαμβανόμενες.
Λέξεις όπως "καλός άνθρωπος/επαγγελματίας" "ευγενική ψυχή" "υπέροχη υπηρεσία τάδε" δεν αποτελούν επιχειρήματα και είναι υποκειμενικοί όροι /δεν προσφέρουν κάποια πληροφορία.

Επίσης, ακόμα και όταν υπάρχει αιτολογία, ή περιστατικό θετικό, συγκεκριμένο, πολλές θετικές δημοσιεύσεις για ένα νομικό ή φυσικό πρόσωπο, ακολουθούν στο ίδιο αποτέλεσμα (διαφήμιση):

Προκαλούνται παρεξηγήσεις στις συζητήσεις, σχετικά με την πρόθεση μιας δημοσίευσης, ειδικά απο την στιγμή που το φαινόμενο της κατάχρησης του φόρουμ απο επαγγελματίες που δημοσιεύουν κείμενα δήθεν ως γονείς, και αναρτούν θετικά σχόλια για τον εαυτό τους, είναι πολύ συχνό.

Υπάρχει μάλιστα ειδική ενότητα στην οποία μεταφέρονται αυτές οι δημοσιεύσεις
(όσες είναι επιβεβαιωμένες με τεχνικό τρόπο), σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά έτσι ώστε να γνωρίζετε τι είναι αυτό που ενοούμε:
http://parents.org.gr/forum/forumdisplay.php?f=255
Σε αυτή την ενότητα οι δημοσιεύσεις είναι "πλαστές", δηλαδή ΔΕΝ προέρχονται απο γονείς.

Δημοσιεύσεις που έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα μεταφέρονται στο ορατό αρχείο.

Παρακαλούμε όταν δημοσιεύετε κάποια καλή κρίση για νομικό ή φυσικό πρόσωπο να κάνετε κάποια περιγραφή των χαρακτηριστικών των οποίων για εσάς ήταν σημαντικά και έκαναν την διαφορά σε σχέση με άλλους επαγγελματίες και να μην επαναλαμβάνετε συχνά (πάνω απο 2-3 φορές) αυτή την θετική κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί επαγγελματίες, και δεν επιθυμούμε το φόρουμ της ΕΕΕΓ να γίνει πλατφόρμα βαθμολόγησης των ειδικών, δεν υπάρχει τέτοιο κριτήριο στο καταστατικό της ΕΕΕΓ.

Επίσης κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει μέσα απο ένα φόρουμ.
Ίσως κάποια άλλη ιστοσελίδα να μπορεί να αναλάβει την υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου, με άλλο εργαλείο και λειτουργικό.

Για τους παραπάνω λόγους, θετική κρίση σε δημοσιευμένο κείμενο δεν επιτρέπεται σε χρήστες με εγγραφή πρόσφατη (είναι απαραίτητο να έχουν περάσει 12 μήνες), ή σε χρήστες που δεν έχουν συμπληρώσει μέσα στο πρώτο έτος 100 δημοσιεύσεις σε συζητήσεις του φόρουμ της ΕΕΕΓ.   

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας.

Η δημοσίευσή σας μεταφέρθηκε στο αρχείο.

Στην περίπτωση που μετά απο αυτή την ειδοποίηση υπάρξει εκ νέου αναφορά στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχετε ήδη αναφέρει στις προηγούμενές σας δημοσιεύσεις , απο τον λογαριασμό σας, θα χρειαστεί να προβούμε σε μόνιμη απενεργοποίησή του χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. "


Ο παραπάνω κανόνας αφορά όλες τις νέες δημοσιεύσεις από τη σημερινή ημερομηνία (24/9/14).  
Παλαιότερες δημοσιεύσεις που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, θα απομακρύνονται σιγά σιγά, σε βάθος χρόνου. Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια ημερομηνία συγκεκριμένη στην οποία θα έχει τελειώσει αυτή η διαδικασία, καθώς ο αριθμός δημοσιεύσεων είναι μεγάλος.
Στην περίπτωση που διαπιστώνεται παράβαση κανονισμού παρακαλούνται οι αναγνώστες να στέλνουν μήνυμα με την σχετική ηλεκτρονική τοποθεσία στο διαδίκτυο (url link συνδεσμος) στο administrator(at)parents.org.gr

* στο παρελθόν υπήρχε ελαστικότητα σχετικά με την δημοσίευση πρώτης θετικής κρίσης σε λογαριασμούς μελών με λίγες δημοσιεύσεις. 

** στο παρελθόν υπήρχε ελαστικότητα σχετικά με την δημοσίευση περισσοτέρων θετικών κρίσεων απο λογαριασμούς μελών με κανονική συμμετοχή κατά τα άλλα.

Επιτρέπεται αναδημοσίευση του κειμένου μόνο όταν περιλαμβάνει την ακριβής πηγή αυτού του άρθρου με working link: http://parents.org.gr/news/a576 

ποιοί είμαστε | επικοινωνία | στατιστικά  
© parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008