Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΩΡΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ CLEXAN ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΩΡΟ???

Recommended Posts

Γεια σας και χρόνια σας πολλά σε όλα τα μέλη!!!

Εύχομαι πάνω από όλα υγεία σε εσάς, τις οικογένειές σας και κυρίως στα παιδάκια σας (αυτά που έχετε και αυτά που περιμένετε)

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Το πρώτο μου παιδάκι, το γέννησα χωρίς κανένα πρόβλημα (τέλεια εγκυμοσύνη). Ύστερα από δύο αποβολές, έκανα εξετάσεις και διαπιστώθηκε θρομβοφιλία (στα άνω όρια), έτσι στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου, έκανα ενέσεις clexan.

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν αποφασίσω για 3ο παιδάκι, πρέπει υποχρεωτικά να κάνω πάλι τις ενέσεις??? Υπάρχει κάποια κοπέλα με παρόμοια ιστορία με εμένα??? :?

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Διαφημίσεις

Χρόνια πολλά και σε σένα Ελίζα!!!

Εγώ έχασα το πρώτο μωρό στις οκτώ εβδομάδες και φάνηκε θρομβοφιλία και σε εμένα..

Μου είπε ο γιατρός ότι οι πιθανότητες είναι 30% να εμφανιστεί θρόμβωση σε κάθε εγκυμοσύνη...

Φυσικά και δεν θα πρέπει να το ρισκάρουμε ... ούτε για εμάς (μπορεί να συμβεί θρόμβωση σε κάποιο ζωτικό μας όργανο πχ καρδια)

ούτε και για τα μωράκια μας γιατί θα τα χάσουμε...

Επίσης εκτός από την εγκυμοσύνη μπορεί να προκύψει θρόμβωση και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όταν έχεις θρομβοφιλία πχ Χρήση αντισυλληπτικών (εγώ είχα πάθει!!!!) , σπάσιμο οστών, μακρα παραμονή στο κρεβάτι κ.α.

Θα πρέπει να ενημερωθείς κατάλληλα από το γιατρό σου (αιματολόγο) για όλα αυτά όμως γιατί΄εγώ δεν είμαι ειδικός και μπορεί να σε μπερδεύω αντί να σε βοηθάω... :wink:

D9kvp2.png?3X2batCM

Έχεις δίκιο ότι δεν πρέπει να το ρισκάρουμε, αλλά αναρωτιέμαι αν πράγματι βοηθάνε αυτές οι ενέσεις ή είναι ψυχολογικό το θέμα. Από ότι είδα σε άλλο τόπικ, έχουμε πάει στον ίδιο αιματολόγο (τον...φωτιά και λάβρα "ακριβό"). Αυτός λοιπόν μου διέγνωσε όριακή(?) θρομβοφιλία και μου είπε ότι ακόμα και να μην έχω θρομβοφιλία, βοηθάνε οι ενέσεις σε ποσοστό 70% (χωρίς να ξέρουμε το γιατί). Έτσι λοιπόν και εγώ άρχισα τις ενέσεις στην 2η εγκυμοσύνη μου, αλλά πάντα αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να φέρω σε πέρας την 1η εγκυμοσύνη μου, χωρίς τις ενέσεις... :?

Τί να πώ? Βέβαια, ακόμα και να τις έκανα χωρίς λόγο, δεν το μετανιώνω, γιατί και ο 2ος μπέμπης μου είναι καταπληκτικός!!! Οπότε, χαλάλι...

t6c4p3.pngXRnsp2.png

εγώ είχα 2 αποβολές και μετά από εξετάσεις είδαμε ότι έχω θρομβοφιλία. Έτσι στην τρίτη εγκυμοσύνη έκανα ενέσεις και πήγαν όλα καλά. Εννοείται ότι στην επόμενη πάλι τα ίδια θα κάνω.

Νομίζω ότι και εσύ στην επόμενη εγκυμοσύνη μάλλον θα κάνεις ενέσεις. Τώρα στο πρώτο πως δεν έκανες ένας Θεός ξέρει! Τη θρομβοφιλία μου είπαν από το λαϊκό ότι την έχουμε από τη γέννησή μας. Δεν είναι κάτι που το αποκτούμε μετά. επειδή είναι και κληρονομικό, το έχω πάρει από τη μαμά μου που έκανε 3 παιδιά χωρίς καμιά αποβολή. Βγάλε άκρη!!!

Φωτιάς και λάβρας!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τέλειος χαρακτηρισμός Ελιζααααα χαχαχαχαχα

Ίσως και να έχει γίνει και λίγο ''μόδα'' το θέμα της θρομβοφιλίας... έχεις δίκιο....

Αλλά εγώ είχα 100% .... επιτυχία σε περιπτώσεις που οδηγούν πιθανά σε δημιουργία θρομβώσεων

1)Όταν πήρα αντισυλληπτικά

2)Όταν έμεινα έγκυος.........

:cry::cry::cry::cry:

άρα δεν το ρισκάρω με τίποτα........

Πως θα βρούμε όμως αλλο αιματολόγο και να του έχουμε εμπιστοσύνη???

Πάντως ο φωτιάς κ λάβρας φαίνεται πως ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται..

του έχω εμπιστοσύνη....

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

Σωστά! Σε αυτά τα θέματα, δε χρειάζεται ρίσκο...Ίσως εγώ σήμερα σκέφτομαι..."εκ του ασφαλούς". Όταν πρωτοαντιμετώπισα το πρόβλημα της θρομβοφιλίας, δεν έκανα τις ίδιες σκέψεις. Άρχισα αμέσως τις ενέσεις. Καλή συνέχεια και πολύ κουράγιο σε εσένα και σε όλες τις κοπέλες που καθημερινά κάνουν τις ενέσεις! :D

t6c4p3.pngXRnsp2.png

• 5 months later...

γεια σας κοριτσια μετα απο 2 αποβολες και δυο εγκυμοσυνες καλες χαρη στις ενεσεις δεν θα σκεφτομουν να μην τις κανω εαν και ειναι μαρτυριο να κανεις ενεση καθε μερα ξερω απο οτι μου ειπε ο γιατρος οτι ισες φορες μεινω εγκυος μονο με ενεσεις θα τα κρατησο και με σαλοσπιρ αφου υπαρχει θρομβοφιλ.ια καλο ειναι ειναι να μην το ρισκαρετε τελ.ικα ειμαστε πολλες με θρομβοφιλ.ια και πιστευα οτι ημουν η μονη καντεμα.λ.λ.λ το κλ.ηρονομισα απο την μαμα μου και τον μπαμπα μου και η μαμα μου δυο εγκυμοσυνες κανενα προβλ.ημα αλλα δεν το ρισκαρω αυτο που ξερω ειναι οτι το σαλ.οσπιρ ειναι πιο επικυνδινο απ[ο τις ενεσεις οσον αφορα το εμβρυο παρενεργιες .λ εγω εκανα κλ.εξαν στην πρωτη και ινοχεπ στην δευτερη και δοξα τον θεο δεν ειχα κανενα προβλ.ημμα.

• 11 months later...

ΣΕ 6 ΜΕΡΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ 6ο ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ.ΟΤΑΝ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ 5ο ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ Η ΕΚΑΤΟΣΤΙΑΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ,ΚΟΙΝΩΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΔΑ Ο Λ Α ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΤΥΧΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΗΔΗ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ CLEXAN 0,40 ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΗΔΗ 150 ΓΡΜ.Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΒΑΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ.ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΩ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.