Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδοψυχολος και σχολείο

Recommended Posts

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για καλο παιδοψυχολόγο στη Θεσσαλονίκη, έχετε να μου προτεινετε κάποιον?

Ο γιος μου ειναι 16 ετών και παρουσιαζει τα εξής:

Καθημερινά λέει πως δε θέλει να πάει την επόμενη στο σχολείο.

Δεν ξέρει με τι θέλει να ασχοληθεί, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα.

Δεν έχει στόχους και δε θέλει να βάλει.

Τα βλεπει ολα μάταια και ανουσια , το μέλλον τη ζωή κτλ

Ολα αυτα βγαινουν στην επιφανεια όταν αρχίζει η σχολικη χρονια....

Εχετε βιώσει κατι αντιστοιχο? 

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

On 15/9/2023 at 9:10 ΠΜ, zexra είπε:

Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για καλο παιδοψυχολόγο στη Θεσσαλονίκη, έχετε να μου προτεινετε κάποιον?

Ο γιος μου ειναι 16 ετών και παρουσιαζει τα εξής:

Καθημερινά λέει πως δε θέλει να πάει την επόμενη στο σχολείο.

Δεν ξέρει με τι θέλει να ασχοληθεί, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα.

Δεν έχει στόχους και δε θέλει να βάλει.

Τα βλεπει ολα μάταια και ανουσια , το μέλλον τη ζωή κτλ

Ολα αυτα βγαινουν στην επιφανεια όταν αρχίζει η σχολικη χρονια....

Εχετε βιώσει κατι αντιστοιχο? 

Για εφηβεία ακούγετε πολύ φυσιολογικό Κ συνιθισμενο θέμα . Το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών το περνάνε όλο αυτό με το σχολείο. Δες μήπως συμβαίνει τίποτα Κ με τις παρέες του που τον έχει προβληματίσει. Δίνε του κίνητρα για να πηγαίνει σχολείο ανταμοιβές δηλαδή όταν τα πηγαίνει καλά βάζε του κοντινούς στόχους όχι μακρινούς ένα παιδί 16 χρόνων δεν θέλει πρήξιμο για το τι δουλειά θα κάνει Κ τι άνθρωπος θα γίνει θέλει στόχους που να τον αφορούν τώρα . Αργότερα θα δει Κ το μεγάλο πλάνο της δουλειάς μόνος του τα παιδιά ωριμάζουν μέσα από την εμπειρία Κ όχι με θεωρίες . Γι'αυτό δες το τωρα πως θα τα πάει καλά πως θα διαβάσει Κ όχι μακροχρόνιους στόχους που μπορεί ακόμα να μην έχει αποφασίσει . 

Ο ψυχολόγος σίγουρα θα τον βοηθήσει να μιλήσει σε κάποιον ανοιχτά . Αλλά την πραγματική βοήθεια θα την λαβει από εσάς . 

Ιστορία από συγγενικό μου πρόσωπο που έκανε ιδιαίτερα σε όλα τα μαθήματα δεν διάβαζε τίποτα από το γυμνάσιο με το ζόρι πέρασε όταν είδε όλους τους φίλους του τελικά να σπουδάζουν Κ αυτός να μένει πίσω διάβασε πέρασε εκεί που ήθελε Κ έκανε αυτό που ήθελε .

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...