Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δε με θέλει το μωρό μου.. 8 μηνών

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!Έχω μια κορούλα 8μηνων.Ειμαστε συνέχεια μαζί απ' τη μέρα που γεννήθηκε!Το τελευταίο διάστημα όμως προτιμάει τη μαμά μου.Με το που την βλέπει ,κλαίει για να την πιάσει κ δεν έρχεται στην αγκαλιά μου όταν πάω να την πάρω.Εχετε ιδέα πού μπορεί να οφείλεται αυτή η συμπεριφορά;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, Niknikfoubab είπε:

Καλησπέρα κορίτσια!Έχω μια κορούλα 8μηνων.Ειμαστε συνέχεια μαζί απ' τη μέρα που γεννήθηκε!Το τελευταίο διάστημα όμως προτιμάει τη μαμά μου.Με το που την βλέπει ,κλαίει για να την πιάσει κ δεν έρχεται στην αγκαλιά μου όταν πάω να την πάρω.Εχετε ιδέα πού μπορεί να οφείλεται αυτή η συμπεριφορά;Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα! Είχα γράψει και εγώ πριν 1 χρόνο περίπου για το ίδιο θέμα που με απασχολούσε τότε. Ο γιος μου προτιμούσε γύρο στους 11 μήνες όταν ήταν πολύ την γιαγιά του (την πεθερά μου). Αυτό κράτησε μέχρι τον 1 μισή χρόνο το πολύ. Και να φανταστείς ότι ποτέ δεν τον είχα αφήσει μόνο με εκείνη χωρίς να είμαι και εγώ παρούσα. Και ότι το μωρό ποτέ δεν έχει μείνει χωρίς εμένα κάπου αλλού. Δεν είναι δηλαδή ότι εμένα με την γιαγιά του και την είχε συνηθίσει περισσότερο. Απλά τότε το έβλεπα σίγουρα πιο τραγικά. Κατάλαβα όμως μετά από όλο αυτό ότι το μωρό ήθελε να πάει εκεί που του κάνουν όλα τα χατήρια , εκεί που μπορεί να έχει ότι θέλει και να παίζει όλη την ώρα. Η πεθερά μου ακόμα και τώρα τον κακαθενει παρά μα παρά πολύ αλλά πλέον το παιδί ξέρει πια είναι η μαμά του και τα ξεχωρίζει αυτά. Σε εκείνη την ηλικία ήταν πολύ πιο διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί είναι και η ηλικία αυτή που ξεκινάνε να διεκδικούν. Μετά από αυτό που είχα περάσει τώρα και φτάνοντας στο σήμερα θα σου πω μόνο ένα πράγμα. Ότι «μάνα είναι μόνο μια» και για μένα καμία γιαγιά δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που μπορεί να δώσει η μάνα στο παιδί της. Είναι μια φάση και θα περάσει. Εμένα ο δικός μου δεν ήθελε καθόλου να κάτσει μαζί μου ήθελε μόνο με εκείνη. Άργησα να καταλάβω ότι την βλέπει τόσο λίγο και την ώρα που την βλέπει εκείνη θα την αφιερώνει σχεδόν πάντα σε εκείνον. Ενώ με εμένα δεν είναι μόνο παιχνίδι , εγώ θα είμαι πιο αυστηρή , εγώ θα πρέπει να κάνω και δουλειές .. όποτε από εμένα δεν κρατάει μόνο το «παίζει μαζί μου». Παρόλο που της έχει αδυναμία αυτό που έκανε τότε δεν το κάνει πια. Τώρα με οποίους και να είμαστε θα έρθει στην μαμά του. Που ξέρει όχι ότι μόνο παίζει μαζί του , αλλά ότι τον φροντίζει ; Τον πλένει , τον ταΐζει , τον κοιμίζει και όλα αυτά τα κάνει μόνο η μαμά του για εκείνον και ας είναι πιο αυστηρή από κάθε γιαγιά και ας μην του κάνει όλα τα χατίρια .. ξεχωρίζει πια είναι η μαμά του και είναι πάντα δίπλα του και πια είναι η γιαγιά που θα την δει για λίγο μια στο τόσο και θα παίξουν και θα περάσουν ωραία. Είναι φάση μην ανησυχείς θα περάσει  

6 ώρες πρίν, Niknikfoubab είπε:

Πολλά μωράκια περνάνε τέτοιες φάσεις. Υπομονή. Εμάς με τον μπαμπά της έχει θέμα, δεν πηγαίνει και ο καημένος στεναχωριέται. 

Δε σημαίνει ότι δε σε αγαπά. Απλώς αποκτανε κι αυτά άποψη και ίσως η γιαγιά το καλομαθαινει. Δες το λίγο αλλιώς. Αφού περνάει καλά με τη γιαγιά, μπορείς να την αφήνεις πιο εύκολα μαζί της να πας κάπου και να κάνεις πράγματα χωρίς άγχος. Έπειτα μπορείς να δεις τι της αρέσει στην συναναστροφή με τη γιαγιά και να το εντάξεις και στη δική σας σχέση , πχ μπορεί η γιαγιά να την κανακευει περισσότερο  ή να κάνουν πιο πολλά παιχνίδια. Πάντως μην το παίρνεις προσωπικά. Δεν είναι ανταγωνιστική η σχέση με τη γιαγιά, αλλά το μωρό αποκτά με την καθεμία ξεχωριστή σχέση και αυτή κτίζεται κάθε μέρα. Αύριο μεθαύριο μπορεί να έχει άλλη προτίμηση σε άτομο και να προτιμά τον μπαμπά

Καλημέρα κορίτσι μου, να σου ζήσει το μωράκι σου. Όσο κ αν στεναχωριέσαι με αυτήν την συμπεριφορά να ξέρεις ότι εσένα θέλει περισσότερο γιατί είσαι η μανούλα του απλά σε θεωρεί δεδομένη. Ξέρει ότι όλη την ημέρα είστε μαζί κ οπότε θέλει σε βλέπει οπότε αναζητά κ άλλη παρέα. Ίσως η μητέρα σου όταν την βλέπει παίζει όλη την ώρα μαζί της κ περνάει ωραία οπότε όταν την βλέπει ξέρει ότι είναι ώρα για παιχνίδι που της αρέσει κ θέλει να πάει στη γιαγιά. Είμαι σίγουρη πως άμα την έχει η γιαγιά κ πριν να την πάρεις αγκαλιά αρχίσεις να την κάνεις χαρουλες κ παιχνιδάκια θα έρθει κατευθείαν σε σένα.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση!!!Με βοήθησαν πολύ τα σχολια σας και έχετε δίκιο σε όλα όσα γράφετε.Οντως η μαμά μου είναι λίγες ώρες μαζί της οπότε παίζει με τη μικρή μου συνέχεια και επιπλέον την κακομαθαινει!Της δίνει πράγματα που εγώ δεν επιτρέπω.Ευχαριστω πολύ!Να χαίρεστε τα παιδιά σας!!!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...
On 10/8/2021 at 6:19 ΜΜ, Niknikfoubab είπε:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση!!!Με βοήθησαν πολύ τα σχολια σας και έχετε δίκιο σε όλα όσα γράφετε.Οντως η μαμά μου είναι λίγες ώρες μαζί της οπότε παίζει με τη μικρή μου συνέχεια και επιπλέον την κακομαθαινει!Της δίνει πράγματα που εγώ δεν επιτρέπω.Ευχαριστω πολύ!Να χαίρεστε τα παιδιά σας!!!

Σε λίγο καιρό θα το σκέφτεσαι αυτό και θα γελάς .. κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει εσένα και την αγάπη που θα σου δείξει το παιδί όταν αρχίσει να καταλαβαίνει κάποια πράγματα παραπάνω ...δεν θα δείξει την αγάπη αυτή σε καμία γιαγιά ! Επίσης μιλάω όχι μόνο σαν μάνα αλλά και σαν παιδί .. γιατί εμένα σχεδόν στην κυριολεξία με μεγάλωσε γιαγιά ... κοιμόμουν μαζί της μέχρι τα 6 μου. Δεν άλλαξε τίποτα στην αγάπη μου για την μάνα μου. Και δεν την αντικατέστησε η γιαγιά μου και ας με μεγάλωνε και εκείνη και ας με αγαπούσε όσο τίποτα. Την αγαπώ πολύ αλλά όπως η μάνα καμία! 

πρίν από 4 λεπτά , Super.mum είπε:

Σε λίγο καιρό θα το σκέφτεσαι αυτό και θα γελάς .. κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει εσένα και την αγάπη που θα σου δείξει το παιδί όταν αρχίσει να καταλαβαίνει κάποια πράγματα παραπάνω ...δεν θα δείξει την αγάπη αυτή σε καμία γιαγιά ! Επίσης μιλάω όχι μόνο σαν μάνα αλλά και σαν παιδί .. γιατί εμένα σχεδόν στην κυριολεξία με μεγάλωσε γιαγιά ... κοιμόμουν μαζί της μέχρι τα 6 μου. Δεν άλλαξε τίποτα στην αγάπη μου για την μάνα μου. Και δεν την αντικατέστησε η γιαγιά μου και ας με μεγάλωνε και εκείνη και ας με αγαπούσε όσο τίποτα. Την αγαπώ πολύ αλλά όπως η μάνα καμία! 

Ωχ τώρα είδα ότι απάντησα σε παλιά απάντηση ... για κάποιο λόγο το έβγαλε στις ειδοποιήσεις μου αλλά ήταν παλιό .. τέλος πάντων 

Δεν πρόλαβα να διαβάσω τα ποστ όλα, οπότε δεν ξέρω αν έχει γραφεί κάτι σχετικό.

Είναι υγιές τα παιδιά να μπορούν να δεθούν και με άλλους ανθρώπους πέρα από εμάς, κανένα πρόσωπο δεν θα αντικαταστήσει ποτέ τους γονείς του, να χαίρεσαι που θέλει να είναι με την μαμά σου, αυτό δείχνει ότι νιώθει ασφάλεια μαζί της, και ότι ξέρει ότι εσύ θα είσαι εκεί ότι και αν γίνει, είμαστε λίγο ''δεδομένες'' για εκείνο και εγώ αυτό μόνο καλό το θεωρώ.

Δεν είναι κακό τα παιδιά μας να δημιουργούν σχέσεις δεσμούς και αναμνήσεις και με άλλους ενήλικες, εγώ που δεν έχω σαν παιδί αναμνήσεις τέτοιες με στεναχωρεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...