Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γυναικολόγοι για διακοπή εγκυμοσύνης - κοπέλα 16 ετών

Recommended Posts

Καλησπέρα ονομάζομαι Νίκος και βρίσκομαι χαμένος. Είμαι 18 χρόνων και η κοπέλα μου είναι 16. Έχει τρείς μέρες καθυστέρηση και κάναμε ένα τεστ και βγήκε αρνητικό. Την λατρεύω σαν άνθρωπο και εννοείται ότι θελω να είμαι δίπλα της υπεύθυνα για το τι συνέβη γιατί επί το πλείστον είναι δικό μου φταίξιμο αν μη τη άλλο γιατί εγώ είμαι ο "ενήλικας".

Θέλω οποια γυναίκα/κοπέλα ξέρει να μου δώσει το τηλέφωνο γιατρών που θα μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού για μια άμβλωση χωρίς συγκατάθεση των γονέων της χωρίς πολλες ερωτήσεις. Ο γιατρός θέλω να είναι πολύ καλός και να την φροντίσει το χρηματικό ποσό δεν με ενδιαφέρει έχω 2.500 ευρώ στην άκρη και δεν θα με ένοιαζε να τα ξοδέψω όλα προκειμένου να λαβή την καλύτερη μεταχείριση.

Θετικό βγήκε το τεστ**

Επίσης ψάχνω γιατρό στην Αθήνα κεντρικά η δυτική Αττική

Διαφημίσεις

πρίν από 33 λεπτά , Νίκος Saple είπε:

Καλησπέρα ονομάζομαι Νίκος και βρίσκομαι χαμένος. Είμαι 18 χρόνων και η κοπέλα μου είναι 16. Έχει τρείς μέρες καθυστέρηση και κάναμε ένα τεστ και βγήκε αρνητικό. Την λατρεύω σαν άνθρωπο και εννοείται ότι θελω να είμαι δίπλα της υπεύθυνα για το τι συνέβη γιατί επί το πλείστον είναι δικό μου φταίξιμο αν μη τη άλλο γιατί εγώ είμαι ο "ενήλικας".

Θέλω οποια γυναίκα/κοπέλα ξέρει να μου δώσει το τηλέφωνο γιατρών που θα μπορέσουμε να κλείσουμε ραντεβού για μια άμβλωση χωρίς συγκατάθεση των γονέων της χωρίς πολλες ερωτήσεις. Ο γιατρός θέλω να είναι πολύ καλός και να την φροντίσει το χρηματικό ποσό δεν με ενδιαφέρει έχω 2.500 ευρώ στην άκρη και δεν θα με ένοιαζε να τα ξοδέψω όλα προκειμένου να λαβή την καλύτερη μεταχείριση.

Θετικό βγήκε το τεστ**

Επίσης ψάχνω γιατρό στην Αθήνα κεντρικά η δυτική Αττική

Επειδή μπερδεύτηκα, στη μέση του μνμ σου είπες ότι το τεστ βγήκε αρνητικό και στο τέλος είπες ότι βγήκε θετικό, τι ισχύει τλκ? Είναι έγκυος η κοπέλα σου ή δεν ξέρετε ακόμα? Δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται απ' τη στιγμή που είναι ανήλικη να μην ενημερωθούν οι γιατροί.. Κάποιον γιατρό δεν ξέρω να σ προτείνω γιατί λογικά είστε Αθήνα αλλά σίγουρα δεν θα γίνεται χωρίς συγκατάθεση σε δημόσιο νοσοκομείο.. Το να το έλεγες τουλάχιστον στους γονείς σου για να σας βοηθήσουν δεν παίζει?

Γειά σας

για την διεξαγωγή διακοπής εγκυμοσύνης σε ανήλικη απαιτείται η συγκατάθεση ενός εκ των γονέων/κηδεμόνων

Η δημοσίευση ονομάτων γιατρών, σε δημόσιο φόρουμ, που διεξάγουν διακοπή εγκυμοσύνης χωρίς συγκατάθεση γονέα, θα αποτελούσε δυσφήμιση κλπ κ θα εξέθετε τον εκάστοτε γιατρό, νομικά.

"5. Αν η έγκυος είναι ανήλικη, απαιτείται και η συναίνεση ενός από τους γονείς ή αυτού που έχει την επιμέλεια του προσώπου της ανήλικης." 

πηγή  

https://www.lawspot.gr/nomikes-plirofories/nomothesia/pk/arthro-304-poinikos-kodikas-tehniti-diakopi-tis-egkymosynis

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Καλησπέρα, κορίτσια η κοπέλα μου είναι από τη Κολομβία και ακόμα και η σχέση με αγόρια εκεί πέρα είναι ταμπού και οι γονείς της την τρομοκρατούν πάνω σε αυτό το θέμα καθημερινά δεν γίνεται να τους το πούμε απλά δεν ξέρω τι μπορεί να γινόταν αν το μάθαιναν...

Γειά σας.

Θα ήταν καλό να συμβουλευτεί η ίδια, τηλεφωνικά, μια γραμμή για ανήλικους στην οποία θα μπορέσουν να την συμβουλέψουν για το πως μπορεί να επικοινωνήσει με τους γονείς της για αυτά τα θέματα.  

Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορεί να βοηθηθεί σε αυτή την διαδικασία, πχ επιλογή του χώρου στον οποίο θα ανακοινωθεί στους γονείς το τετελεσμένο γεγονός, όπως και το ποιοί θα είναι καλό να είναι παρόντες, έτσι ώστε  η ίδια να αισθανθεί ασφαλής.

Η διακοπή εγκυμοσύνης είναι κάτι νόμιμο στην Ελλάδα, με κάποιες προυποθέσεις σχετικά με τις εβδομάδες κύησης (δείτε εδώ  http://www.dsa.gr/e-διαβούλευση/άρθρο-246-διακοπή-της-κύησης ).  

Γραμμές για ανηλίκους όπου μπορεί και θα ήταν καλό να πάρει η ίδια - 

1107  εθνική γραμμή παιδικής προστασίας - 24ωρη

1056  του χαμόγελου του παιδιού - 24ωρη

116111   στήριξη        -  9.30-2.00

περισσότερες γραμμές εδώ:

http://www.0-18.gr/gia-paidia/tilefonikes-grammes-gia-paidia-efiboys

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Διαφημίσεις

22 minutes ago, Νίκος Saple said:

Καλησπέρα, κορίτσια η κοπέλα μου είναι από τη Κολομβία και ακόμα και η σχέση με αγόρια εκεί πέρα είναι ταμπού και οι γονείς της την τρομοκρατούν πάνω σε αυτό το θέμα καθημερινά δεν γίνεται να τους το πούμε απλά δεν ξέρω τι μπορεί να γινόταν αν το μάθαιναν...

Οι γονείς της κοπέλας πρέπει να το μάθουν οπωσδήποτε, είναι κάτι πάρα πολύ σοβαρό, κανείς γιατρός (σωστός και ηθικός) δεν θα αναλάβει κάτι τέτοιο χωρίς την συγκατάθεση τους. Ακολούθησε την συμβουλή του συντονιστή, πάρτε τηλ σε κάποια από τα τηλέφωνα που σου έχει δώσει και ακολούθησε τις συμβουλές των ειδικών για τον τρόπο που θα ενημερώσετε τους γονείς της. Μην κάνεις  καμία μα καμία κίνηση χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι (οι γονείς της κοπέλας).

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

Δεν ξέρω γιατρο που θα κινδύνευε την άδεια του η το τρεξιμο στα δικαστήρια,  η νοσοκομείο που επισης θα διακινδύνευε νομικά να το κλείσουν που θα σας δεχθεί χωρίς συγκατάθεση. Πέρα από το ηθικό κομμάτι. 

Πάρτε τηλ στα τηλ που σας έδωσαν. Εγω θα δοκίμαζα να το πω στην μητέρα. Συνήθως οι μανάδες δείχνουν πιο πολύ κατανόηση σε τέτοια θέματα. 

Νίκο πρώτα από όλα είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να γίνει οποιαδήποτε ιατρική πράξη σε ανήλικο, χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων. 

Κανένας σοβαρός ιατρός δεν θα το αναλάμβανε. 

Η διακοπή εγκυμοσύνης πρέπει να γίνει σε ΚΛΙΝΙΚΗ οργανωμένη για να μην διατρέξει κίνδυνο η κοπέλα. 

Θα σου απαγγελθούν κι εσένα κατηγορίες αν προσπελάσεις με οποιοδήποτε τρόπο την νόμιμη διαδικασία . 

Ακολούθησε τα βήματα που σου κατέγραψε ο Συντονιστής Περιεχομένου: ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. 

Μην έχεις καμία αμφιβολία για αυτό. 

Πολλές φορές ο ΣΩΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ είναι ο ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ, αλλά ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ. 

Από τα λεγόμενά σου δε φαίνεσαι επιπόλαιος - ΦΕΡΣΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ και ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ! 

Να σημειώσουμε εδώ, επίσης, ότι η διακοπή εγκυμοσύνης είναι μια ιατρική πράξη, που περιλαμβάνει αναισθησία, σύντομη μέν, αλλά είναι ιατρική παρέμβαση, σαν μικρό χειρουργείο. 

Εάν βρεθεί ή υπάρχει γιατρός ο οποίος παράνομα θα προβεί σε αυτήν, ενοχοποιείται και όποιος συνεργάτης θα χρησιμοποιηθεί στην παρέμβαση, πχ αναισθησιολόγος.

Εάν εξαιτίας του ότι είναι παράνομο, επιλέξει κάποιος γιατρός λιγότερο προσωπικό, ή κάποια κρυφή διαδικασία, ή προσωπικό μη επαρκώς καταρτισμένο [γιατί προφανώς δεν είναι σύνηθες να συμφωνεί κάποιος σε παράνομη διαδικασία] ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία της νεαρής σας συντρόφου.  

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...