Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αδέλφια στην ίδια τάξη Αγγλικών

Recommended Posts

Καλημέρα σας, έχω την εξής σκέψη κ ήθελα να μου πείτε απόψεις, κ από μητέρες κ από εκπαιδευτικούς, ει δυνατόν. Τα παιδιά μου έχουν 18 μήνες διαφορά και 1 σχολική τάξη (ο ένας θα πάει Α' κ ο άλλος Β' Δημοτικού).

Εργάζομαι κ θα τους έχω ολοήμερο μέχρι τις 4. Σκεφτόμουν φέτος να γράψω τον μεγάλο αγγλικά, Α Junior,  κ να ακολουθήσει κ ο μικρός του χρόνου. Το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει ότι δεν θα έχουν τις ίδιες ώρες, τις ίδιες μέρες κλπ, θα πηγαινοερχόμαστε γενικώς, όσες έχετε 2 παιδιά το καταλαβαίνετε. Επίσης θα πάνε μπάσκετ κ οι 2, αλλά εκεί θα είναι μαζί. 

Αν περίμενα ένα χρόνο ακόμα κ τους έγραφα κ τους 2 του χρόνου μαζί στην Α Junior? Καθαρά από πρακτική άποψη για εξοικονόμηση χρόνου. Τι λέτε ? Για ιδιαίτερο δεν το σκέφτομαι, θεωρώ καλύτερο να είναι σε τάξη, ιδίως στα πρώτα χρόνια. Μαθησιακά, ο μεγάλος την έβγαλε αέρα την Α Δημοτικού, δεν δυσκολευτήκαμε. Ο μικρός φέτος θα ξεκινήσει Δημοτικό οπότε δεν ξέρω ακόμα. 

Διαφημίσεις

Μια χαρά το βρίσκω. Αν σε βολεύει, κάνε το. Είναι μικρά τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει σημασία αν το παιδί θα ξεκινήσει στην α ή στην β δημοτικού την A junior. εμένα δεν μου πέτυχε γιατί ο μικρός δεν ήταν αρκετά ώριμος να συμβαδίσει με τον μεγάλο και μας είπε η δασκάλα η ίδια να τους χωρίσει γιατί ο μεγάλος έχει περιθώρια να προχωρήσει πιο γρήγορα. Επομένως κάνε αυτό που σε διευκολύνει και βλέπεις στην πορεία. ........

1 hour ago, Lisbet είπε:

Μια χαρά το σκέφτεσαι. Δεν υπάρχει λόγος για παραπάνω ταλαιπωρία με τα πήγαινε-έλα. Και μπορείς να το κάνεις αυτό σε πολλές δραστηριότητες.

ναι όπως είπα στο μπάσκετ θα τους έχω μαζί - απλώς στην ξένη γλώσσα προβληματίζομαι γι αυτό κ ήθελα κ άλλες απόψεις. 

σας ευχαριστώ.

3 ώρες πρίν, Βερενίκη είπε:

Μια χαρά το βρίσκω. Αν σε βολεύει, κάνε το. Είναι μικρά τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει σημασία αν το παιδί θα ξεκινήσει στην α ή στην β δημοτικού την A junior. εμένα δεν μου πέτυχε γιατί ο μικρός δεν ήταν αρκετά ώριμος να συμβαδίσει με τον μεγάλο και μας είπε η δασκάλα η ίδια να τους χωρίσει γιατί ο μεγάλος έχει περιθώρια να προχωρήσει πιο γρήγορα. Επομένως κάνε αυτό που σε διευκολύνει και βλέπεις στην πορεία. ........

Βερενίκη, ένα χρόνο διαφορά έχουν ? πότε δλδ ξεκινήσατε ? επίσης ο μικρός μου είναι από τους "μικρούς" ηλιακά στην τάξη του, καθότι γεννημένος Δεκέμβριο κ έχω κ αυτό στα υπόψιν.

Διαφημίσεις

Όχι, έχουν δύο σχολικά χρόνια, περίπου 20 μήνες δηλαδή. Ήταν δηλαδή τρίτη και πρώτη δημοτικού. Αλλά ο μικρός ήταν πολύ ώριμος μαθησιακά και νόμιζα ότι θα τα καταφέρει. Δεν θα καταφέραμε. Βέβαια δεν επέμεινα και πολύ, κυρίως όταν μου είπε ότι ήταν σε βάρος του μεγάλου. 

Όμως εσένα τα παιδιά έχουν ένα χρόνο διαφορά και στη θέση σου θα το δοκίμαζα.  

πρίν από 5 λεπτά , Βερενίκη είπε:

Όχι, έχουν δύο σχολικά χρόνια, περίπου 20 μήνες δηλαδή. Ήταν δηλαδή τρίτη και πρώτη δημοτικού. Αλλά ο μικρός ήταν πολύ ώριμος μαθησιακά και νόμιζα ότι θα τα καταφέρει. Δεν θα καταφέραμε. Βέβαια δεν επέμεινα και πολύ, κυρίως όταν μου είπε ότι ήταν σε βάρος του μεγάλου. 

Όμως εσένα τα παιδιά έχουν ένα χρόνο διαφορά και στη θέση σου θα το δοκίμαζα.  

κατάλαβα - ευτυχώς που μου απάντησες γιατί είχα αγχωθεί πριν με την πρώτη απάντησή σου - παρόλο που οι 20 μήνες διαφορά δεν απέχουν και πολύ από τους δικούς μου 18 μήνες διαφορά, έχουν σημασία όμως τα σχολικά έτη. σε ευχαριστώ. 

Προσωπικά θα περίμενα αλλον έναν χρόνο. Να πηγαινουν τριτη και δευτερα δημοτικού δλδ. Είχα ξεκινήσει τον μεγάλο μου στη δευτερα και, παρότι ήταν στρωμένο και μαθησιακά ώριμο παιδί και μαλιστα απο τα μεγαλα της ταξης, ζορίστηκε πολύ στην αρχή. Ενώ ο μικρός που τον ξεκινησα στην τρίτη δημοτικού, πετούσε κι ας είναι γεννημένος Οκτώβριο. Ολες οι καθηγήτριες αγγλικών που εχω ρωτήσει λένε καλύτερα στην τρίτη να ξεκινάνε. 

Αναλογα και με το συστημα κάθε φροντιστηρίου βέβαια, αλλά, αν ο μικρός σου είναι και τέλος της χρονιάς γεννημένος, πιθανότατα να δυσκολευτεί και να τα πάρει με κακό μάτι κι είναι κρίμα.

Ναι για ένα τριτάκι η a' junior είναι παιχνιδάκι. Είναι ώριμο για πολύ περισσότερα. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως έχει να κάνει και με τα παιδιά. Κι εγώ είχα δει παραδείγματα που πήγε μία χαρά το τρίτη με πρώτη. Γι αυτό το είχα τολμήσει.

@Βερενίκη κι εγώ ειχα πολλά παραδείγματα παιδιών που ξεκινησαν στη β δημοτικού και τα πηγαίνανε πολύ καλά. Έτσι μου λέγανε οι μανάδες τους, τουλάχιστον. Γι αυτό έπεσα από τα σύννεφα όταν είδα τον μεγάλο να δυσκολεύεται τόσο πολύ. Μετά μου έκοψε να ρωτήσω τις καθηγήτριες των αγγλικών και μου είπανε αυτά που ανέφερα. Τα καημένα τα πρώτα την πληρώνουν. ☹

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Lisbet είπε:

Προσωπικά θα περίμενα αλλον έναν χρόνο. Να πηγαινουν τριτη και δευτερα δημοτικού δλδ.

αυτό εννοώ ότι σκέπτομαι - για του χρόνου δλδ 2019-2020. απλώς επειδή συζητούσαμε με τον σύζυγο - αρχικά - να ξεκινήσει ο μεγάλος φέτος (2018-2019) που θα  είναι στην Β' Δημοτικού. Σε καμμία περίπτωση στην Α Δημοτικού την Α' Junior, τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ. 

πρίν από 1 λεπτό , annoulen είπε:

αυτό εννοώ ότι σκέπτομαι - για του χρόνου δλδ 2019-2020. απλώς επειδή συζητούσαμε με τον σύζυγο - αρχικά - να ξεκινήσει ο μεγάλος φέτος (2018-2019) που θα  είναι στην Β' Δημοτικού. Σε καμμία περίπτωση στην Α Δημοτικού την Α' Junior, τουλάχιστον εγώ προσωπικά δεν είμαι υπέρ. 

Ναι, τώρα ξαναδιάβασα το αρχικό σου μήνυμα και το κατάλαβα, σόρι. Σίγουρα θα περιμενα του χρόνου, στη θέση σου. 

Η γνώμη μου είναι ότι ένα χαλαρό πρόγραμμα αγγλικών, όπως είναι η a junior μπορεί να το αντέξει ένα παιδάκι της β' και της α' δημοτικού. Ειδικά αν διδάσκεται σωστά και προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών.  Τώρα δύο παιδιά (α' και β') μπορούν να παρακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα, ενώ με δύο τάξεις διαφορά είναι πιο δύσκολο. 

Η δική μου εμπειρία λέει ότι η a junior έχει αλλάξει πάρα πολύ από τα χρόνια μας. Ειναι κανονική τάξη με αντιγραφή, ανάγνωση, γραμματική με χρόνους κλπ. Χαλαρή  δεν τη λες με τίποτα. Το πρωτακι δεν εχει διδαχθεί ακόμα το αλφάβητο της μητρικής του, θα αποστηθίζει ταυτόχρονα και την ξένη; Πώς να εμπεδώσει τη διαφορά present simple-continuous το 6χρονο; Και για ποιο λόγο να το βάλουμε σε αυτή τη διαδικασία; Ας το πάμε καμια αλλη πιο χρήσιμη για την ηλικία του δραστηριότητα...ακόμα καλύτερα, ας το πάμε να παίξει με τους φίλους του! Μια ζωή θα διαβαζει, δεν έχει τίποτα να κερδίσει με αυτό το τρέξιμο.

Επεξεργάστηκαν by Lisbet

6 ώρες πρίν, annoulen είπε:

Καλημέρα σας, έχω την εξής σκέψη κ ήθελα να μου πείτε απόψεις, κ από μητέρες κ από εκπαιδευτικούς, ει δυνατόν. Τα παιδιά μου έχουν 18 μήνες διαφορά και 1 σχολική τάξη (ο ένας θα πάει Α' κ ο άλλος Β' Δημοτικού).

Εργάζομαι κ θα τους έχω ολοήμερο μέχρι τις 4. Σκεφτόμουν φέτος να γράψω τον μεγάλο αγγλικά, Α Junior,  κ να ακολουθήσει κ ο μικρός του χρόνου. Το οποίο ενδεχομένως να σημαίνει ότι δεν θα έχουν τις ίδιες ώρες, τις ίδιες μέρες κλπ, θα πηγαινοερχόμαστε γενικώς, όσες έχετε 2 παιδιά το καταλαβαίνετε. Επίσης θα πάνε μπάσκετ κ οι 2, αλλά εκεί θα είναι μαζί. 

Αν περίμενα ένα χρόνο ακόμα κ τους έγραφα κ τους 2 του χρόνου μαζί στην Α Junior? Καθαρά από πρακτική άποψη για εξοικονόμηση χρόνου. Τι λέτε ? Για ιδιαίτερο δεν το σκέφτομαι, θεωρώ καλύτερο να είναι σε τάξη, ιδίως στα πρώτα χρόνια. Μαθησιακά, ο μεγάλος την έβγαλε αέρα την Α Δημοτικού, δεν δυσκολευτήκαμε. Ο μικρός φέτος θα ξεκινήσει Δημοτικό οπότε δεν ξέρω ακόμα. 

Βέβαια να ξεκαθαρίσω ότι έρχομαι από την αντίθετη άποψη, δηλαδή ειδικά για μικρά παιδάκια θεωρώ ότι τα πρώτα 3-4 χρόνια στο φροντιστήριο είναι η δουλειά που θα έκανε μία δασκάλα στο σπίτι σε 1 άντε 1μιση χρόνο, οπότε μπορεί γενικά η φιλοσοφία μου να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά προσωπικά θα τα ξεκίναγα και τα 2. 

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
On 24/8/2018 at 5:04 ΜΜ, ΑΡΓΚ είπε:

Βέβαια να ξεκαθαρίσω ότι έρχομαι από την αντίθετη άποψη, δηλαδή ειδικά για μικρά παιδάκια θεωρώ ότι τα πρώτα 3-4 χρόνια στο φροντιστήριο είναι η δουλειά που θα έκανε μία δασκάλα στο σπίτι σε 1 άντε 1μιση χρόνο, οπότε μπορεί γενικά η φιλοσοφία μου να μην ταιριάζει σε εσάς, αλλά προσωπικά θα τα ξεκίναγα και τα 2. 

εννοείς κ τα 2 μαζί ? Α Junior σε Β κ Γ δημοτικού ? 

8 ώρες πρίν, annoulen είπε:

εννοείς κ τα 2 μαζί ? Α Junior σε Β κ Γ δημοτικού ? 

Ξαναλέω ότι έρχομαι από διαφορετική φιλοσοφία μάλλον, αλλά για εμένα θα ξεκινούσα και τα 2 άμεσα. Τα δικά μου τα παιδιά βέβαια τα ξεκίνησα στα προνήπια με ομιλία, έμαθαν γραφή και ελληνικά και αγγλικά ταυτόχρονα, αλλά ήταν μάθημα στο σπίτι, οπότε σίγουρα υπήρχε μεγαλύτερη ευελιξία. Στην Γ δημοτικού π.χ. ήμασταν Β senior για να καταλάβεις, οπότε μου φαίνεται λίγο περίεργο να το καθυστερήσω. Από την άλλη, επειδή δεν μου αρέσει η φιλοσοφία του φροντιστηρίου, την επιλογή μου στις δασκάλες την έκανα ώστε να μην καθήσουν να εξηγήσουν στο 5χρονο τι είναι π.χ. ο present simple, αλλά να του μάθουν πρώτα να μιλά, και πολύ αργότερα να ασχοληθούν με γραμματική, όπως ακριβώς και στα ελληνικά. Υπάρχουν και πολλά βιβλία τέτοιας φιλοσοφίας, αλλά και φροντιστήρια.

1 ώρα πρίν, dimsim είπε:

B senior γ δημοτικου;;; Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις  πως ακριβώς έγινε αυτό ; 

Ομιλία-παιχνίδι προνήπιο-νήπιο, και μετά χονδρικά 1μιση τάξη τη χρονιά. Junior A-B ουσιαστικά μαζί σε κάτω από χρόνο, δεδομένου ότι ουσιαστικά η δουλειά πέραν του αλφάβητου είχε ήδη γίνει. Νομίζω δεν είναι πολύ περίεργο, δεδομένου ότι έδωσε η κόρη μου lower στα 13 και ήταν αρκετά παιδάκια πάνω κάτω σε αυτές τις ηλικίες μαζί της, Α και Β γυμνασίου. Για παιδάκια που ξεκινάνε εκτός "κλασικού" προγράμματος φροντιστηρίου, σε πιο ευέλικτα φροντιστήρια, λιγότερο προσανατολισμένα σε γραμματική κλπ, ή που ακολουθούν αντίστοιχο πρόγραμμα στο σπίτι είναι νομίζω το τυπικό σενάριο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...