Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ψυχολογία μετά από παλίνδρομη κύηση

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Ξεκίνησα αυτό το θέμα γιατί θα ήθελα πολύ να μοιραστώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου με όποια έχει κάτι να μου πει... Οτιδήποτε... Παρόμοια εμπειρία ή όχι....

Πριν 5 εβδομάδες έμαθα για την εγκυμοσύνη μου και δεν μπορώ να σας περιγράψω την ευτυχία μου!!! Έκανα τεστ και βγήκε θετικό, έκανα χοριακή και η τιμή της στα ύψη και ακόμη δεν μπορούσα να το πιστέψω!!! Τόση, μα τόση ευτυχία!!!! Πήγα σε γυναικολόγο (τυχαία επιλογή μιας και πρόσφατα μετακόμισα σε άλλη πόλη) και μου είπε ότι είμαι 5 εβδομάδων έγκυος σε μία κανονική εγκυμοσύνη όπου όλα έδειχναν καλά... Του επισήμανα ότι με βάση την τελευταία μου περίοδο θα έπρεπε να είμαι 8 εβδομάδων αλλά εκείνος απλώς το ξεπέρασε. Άκουσε και καρδούλα αλλά μου είπε πως ήταν πολύ χαμηλά ακόμη για να το ακούσω και εγώ και με έστειλε στο σπίτι μου αφού πρώτα μου είπε να ξαναπάω την επόμενη εβδομάδα για να ακούσω την καρδούλα! Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.... Μου είπε ότι από την αρχή είχε δει μία αποκόλληση, μία βραδυκαρδία αλλά δεν μου είπε τίποτα!!!! Απολύτως τίποτα!!!! Και εγώ πετούσα στα σύννεφα χωρίς να έχω ιδέα πόσο πιθανό ήταν τελικά η κύηση μου να ήταν παλίνδρομη....!!!! 

Τελικά έκανα απόξεση μέσα σε 2 μέρες και το όνειρο μου κράτησε μόλις 2 εβδομάδες και κάτι..... Ειλικρινά σκέφτομαι πως ίσως θα έπρεπε να το έχω ξεπεράσει μίας και ο γυναικολόγος μου (γύρισα στην Αθήνα για την απόξεση) το θεωρεί τυχαίο γεγονός. Αλλά δεν ξέρω.... Ξεπερνιέται τελικά? Φοβάμαι πολύ στην ιδέα να μείνω ξανά έγκυος αλλά ταυτόχρονα το θέλω και τόσο πολύ...

Αυτά από εμένα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που μπορώ να το μοιραστώ μαζί σας. 

Διαφημίσεις

5 ώρες πρίν, kat-lar είπε:

Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Ξεκίνησα αυτό το θέμα γιατί θα ήθελα πολύ να μοιραστώ τις σκέψεις και τα συναισθήματα μου με όποια έχει κάτι να μου πει... Οτιδήποτε... Παρόμοια εμπειρία ή όχι....

Πριν 5 εβδομάδες έμαθα για την εγκυμοσύνη μου και δεν μπορώ να σας περιγράψω την ευτυχία μου!!! Έκανα τεστ και βγήκε θετικό, έκανα χοριακή και η τιμή της στα ύψη και ακόμη δεν μπορούσα να το πιστέψω!!! Τόση, μα τόση ευτυχία!!!! Πήγα σε γυναικολόγο (τυχαία επιλογή μιας και πρόσφατα μετακόμισα σε άλλη πόλη) και μου είπε ότι είμαι 5 εβδομάδων έγκυος σε μία κανονική εγκυμοσύνη όπου όλα έδειχναν καλά... Του επισήμανα ότι με βάση την τελευταία μου περίοδο θα έπρεπε να είμαι 8 εβδομάδων αλλά εκείνος απλώς το ξεπέρασε. Άκουσε και καρδούλα αλλά μου είπε πως ήταν πολύ χαμηλά ακόμη για να το ακούσω και εγώ και με έστειλε στο σπίτι μου αφού πρώτα μου είπε να ξαναπάω την επόμενη εβδομάδα για να ακούσω την καρδούλα! Την επόμενη εβδομάδα λοιπόν, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.... Μου είπε ότι από την αρχή είχε δει μία αποκόλληση, μία βραδυκαρδία αλλά δεν μου είπε τίποτα!!!! Απολύτως τίποτα!!!! Και εγώ πετούσα στα σύννεφα χωρίς να έχω ιδέα πόσο πιθανό ήταν τελικά η κύηση μου να ήταν παλίνδρομη....!!!! 

Τελικά έκανα απόξεση μέσα σε 2 μέρες και το όνειρο μου κράτησε μόλις 2 εβδομάδες και κάτι..... Ειλικρινά σκέφτομαι πως ίσως θα έπρεπε να το έχω ξεπεράσει μίας και ο γυναικολόγος μου (γύρισα στην Αθήνα για την απόξεση) το θεωρεί τυχαίο γεγονός. Αλλά δεν ξέρω.... Ξεπερνιέται τελικά? Φοβάμαι πολύ στην ιδέα να μείνω ξανά έγκυος αλλά ταυτόχρονα το θέλω και τόσο πολύ...

Αυτά από εμένα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που μπορώ να το μοιραστώ μαζί σας. 

Λυπάμαι πολύ γι αυτό που πέρασες.Το βίωσα και γω τον Ιανουάριο.Ο χρόνος είναι το καλύτερο βάλσαμο και ο άντρας σου.Και γω μόλις έκανα απόξεση σκέφτηκα ότι δεν ήθελα σύντομα να ξαναπροσπαθήσω.Μόλις όμως αδιαθέτησα από την απόξεση ένιωσα καλύτερα.Μπορώ να σου πω ότι είμαι καλά ψυχολογικά πλέον αλλά ίσως εξαρτάται και απ τον χαρακτήρα της κάθε γυναίκας πόσο καιρό θέλει να επανέλθει.Πιστεύω σιγά σιγά θα γίνεσαι καλύτερα.Πέρνα όμορφα με τον αντρούλη σου και να σκέφτεσαι ότι θα ρθεί μια καινούργια εγκυμοσύνη.Προσπαθούσατε καιρό?Καλά κάνεις και γράφεις τα συναισθήματα σου εδώ ίσως σε ξαλαφρώσει λίγο.

@kat-lar σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγώ το Δεκέμβρη βρέθηκα σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω το πόσο τυχερή ήμουν που μου έτυχε νωρίς, και το ίδιο ισχύει και για εσένα. Να ευχαριστείς το Θεό κάθε μέρα! Αν δε γινόταν τώρα στην αρχή θα γινόταν αργότερα, στον 5ο μήνα ή στον 6ο ή θα γεννιόταν ένα νεκρό μωρό ή άρρωστο που μετά από λίγους μήνες θα πέθαινε. Και αυτό διότι όταν συμβαίνει μια παλλίνδρομη, σημαίνει ότι κάτι στο έμβρυο αναπτύσσεται πάρα πολύ λάθος που θα αποβεί μοιραίο τόσο για εσένα όσο και γι' αυτό. Και για το λόγο αυτό η φύση προνοεί να "διορθώσει" τα λάθη της. Δες το αλλιώς, πες ότι ο Θεός ήθελε να σου στείλει ένα μωράκι, αλλά επειδή δεν ήταν καλά αυτό που σου έστειλε, το πήρε για να φέρει ένα άλλο υγιές!

Μην κοιτάς που στο παίζω χαλαρή και άνετη, σε πληροφορώ ότι ένα μήνα ήμουν σε κατάθληψη. Δεν έτρωγα, δε μιλούσα σε κανέναν, δεν έβγαινα και μόνο έκλαιγα.

Όμως όόόόόόόόόόλα αυτά πέρασαν όταν μου τέλειωσε η πρώτη περίοδος και ηρέμησαν οι ορμόνες μου. Τώρα απλά στεναχωριέμαι, αλλά ξέρεις κάτι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΩ!

Όσον αφορά το φόβο της επόμενης φοράς, έμεινα έγκυος πολύ σύντομα και ΚΑΘΕ φορά φοβάμαι τρελά. Απλά τώρα είμαι πιο συνειδητοποιημένη.

Κοντεύω στον 5ο μήνα και επειδή δεν κλωτσάει σχεδόν καθόλου (ενώ πριν κλωτσαγε τρελά) είμαι σιγουρη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αλλά όσο και να με πονάει αυτό, η σκέψη του ότι μετά θα έχω μια άδεια κοιλίτσα, ξέρω ότι δεν είναι στο χέρι μου να το αποτρέψω. Μακάρι να ήταν.... Και αυτά στα λέω όχι για να σου πω τον πόνο μου, αλλά για να σου δείξω ότι ναι μεν η δυσάρεστη αυτή εμπειρία δεν ξεχνιέται, αλλά μέσα από αυτό γίνεσαι δυνατότερη..

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που δείξατε ενδιαφέρον για το θέμα μου και που μοιραστήκατε σκέψεις και εμπειρίες μαζί μου. 

Αγαπητή arya30, προσπαθούσαμε περίπου 5-6 μήνες και ήρθε όταν δεν το σκεφτόμουν καθόλου λόγω μετακόμισης και άγχους.... Χαίρομαι που βλέπω πως μπορεί κάποια να το ξεπεράσει και παίρνω "μαθήματα" αλλά κυρίως κουράγιο από τα λόγια σας! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και πιστεύω πως έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που μου γράφεις!Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα? 

ΧρύσαΜ μου, καταρχάς θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και όλα να πηγαίνουν περίφημα.  Τα όσα λες τα έχω σκεφτεί και εγώ και πιστεύω πως είναι καλύτερα που έγινε νωρίς παρά αργότερα.... Παρόλα αυτά ακόμη με πονάει! Δεν πρόλαβα να το καταλάβω αλλά παρόλα αυτά νιώθω πολύ άσχημα! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις! Και ο γιατρός μου είπε πως αν θέλουμε να προσπαθήσουμε μετά την απόξεση είναι εύκολο να ξαναμείνω έγκυος σύντομα... Γνωρίζετε κατά πόσο ισχύει ή το είπε απλώς για να με καθησυχάσει??

3 ώρες πρίν, kat-lar είπε:

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που δείξατε ενδιαφέρον για το θέμα μου και που μοιραστήκατε σκέψεις και εμπειρίες μαζί μου. 

Αγαπητή arya30, προσπαθούσαμε περίπου 5-6 μήνες και ήρθε όταν δεν το σκεφτόμουν καθόλου λόγω μετακόμισης και άγχους.... Χαίρομαι που βλέπω πως μπορεί κάποια να το ξεπεράσει και παίρνω "μαθήματα" αλλά κυρίως κουράγιο από τα λόγια σας! Ευτυχώς ο άντρας μου με στηρίζει και πιστεύω πως έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που μου γράφεις!Εσύ σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα? 

ΧρύσαΜ μου, καταρχάς θέλω να ευχηθώ από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και όλα να πηγαίνουν περίφημα.  Τα όσα λες τα έχω σκεφτεί και εγώ και πιστεύω πως είναι καλύτερα που έγινε νωρίς παρά αργότερα.... Παρόλα αυτά ακόμη με πονάει! Δεν πρόλαβα να το καταλάβω αλλά παρόλα αυτά νιώθω πολύ άσχημα! Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για το κουράγιο που μου δίνεις! Και ο γιατρός μου είπε πως αν θέλουμε να προσπαθήσουμε μετά την απόξεση είναι εύκολο να ξαναμείνω έγκυος σύντομα... Γνωρίζετε κατά πόσο ισχύει ή το είπε απλώς για να με καθησυχάσει??

Εγω μετα απο μια παλινδρομη κυηση μου απαγορεψε ο γιατρος να μεινω εγκυος για εξι μηνες...κ παλαιοτερα οταν ειχα εναν πολυποδα μου απαγορεψε για τρεις...θεωρει οτι η αποξιση γενικα ειναι μια διαδικασια η οποια ταραζει τον οργανισμο κ ποσο μαλλον το σημειο της γονιμοτητας...γιαυτο θεωρει πως πρεπει να δινουμε χρονο στα πραγματα για να εχουμε καλυτερα αποτελεσματα...ευχομαι καθε καλο...κ εγω μια απο τα ιδια συναισθηματα..το να πηγαινεις να περιμενεις να ακουσεις καρδια κ να μην ακους τιποτα ειναι το χειροτερο συναισθημα που εχω αιστανθει μεχρι σημερα στη ζωη μου...

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, kat-lar είπε:

Τόσο εγώ όσο και κάποιες αλλες γυναίκες στον κύκλο μου μέσα σε ένα μήνα πιάσανε. Εγώ έκανα μόνο μια περίοδο μετά την απόξεση. Και χωρίς να το επιδιώξω, έτυχε...! Μάλιστα ήμουν σίγουρη ότι δε θα έχω μείνει γιατί είχα χάλια ψυχολογία.. Το μυστικό είναι απλά να το βγαλεις απο το μυαλό σου, να χαλαρώσεις και να έρχεσαι σε επαφές με τον άντρα σου με σκοπό να περάσετε καλά.. Υπομονή, με τον καιρό θα δεις ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο :wink:

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γλυκιά μου,το πέρασα και εγω πρίν 1 χρόνο με μια παλινδρομη στην 9η εβδομάδα.ο πόνος ήταν αβασταχτος για 3 μήνες,μέχρι που ξαναεμεινα έγκυος.μολις ειδα το τεστ θετικό φωτίστηκε ξανά η ζωή μου.ντρέπομαι που το λέω αλλά παρόλο που είχα ήδη μια κόρουλα 3,5 χρονών  δε   μπορούσα να  την χαρώ.ευτυχως  τα ξανακαταφερα και τώρα που σου γράφω κρατάω στη αγκαλιά μου την 3 μηνων δεύτερη κορη μου.

Εχει δίκιο η Χρυσα Μ.,όλα γίνονται για κάποιο λόγο.καλύτερα που έγινε νωριτερα.

Όλα καλά θα πάνε,θα το δεις.προσπαθησε να είσαι χαλαρή,είναι πολύ  σημαντικό,και γρήγορα θα κρατάς και εσύ στην αγκαλιά σου το δικό σου μωράκι.

15 ώρες πρίν, kat-lar είπε:

Γλυκιά μου είμαι στον 3 μήνα προσπαθειών για μωράκι.Να σου πω την αλήθεια με γύρισε λίγο πίσω ψυχολογικά αυτό που πέρασα και ένιωσα ότι πάλι κάνω έναν αγώνα από την αρχή γιατί είχα καιρό πριν που προσπαθούσαμε.Και μένα ο γιατρός μου μου διευκρίνησε ότι θα μείνω εύκολα έγκυος αρκεί να μην έχω άγχος και να αφεθώ.Αυτό το μήνα ήμουν κάπως πιο χαλαρή και πιστεύω να συνεχίσω έτσι.Ερχεται και καλοκαιράκι όποτε να το απολαύσουμε και έχει ο Θεός.Να παίρνουμε τα θετικά από κάθε δύσκολη κατάσταση και το θετικό είναι πιστεύω ότι από αυτό που περασαμε βγαίνουμε πιο δυνατές.Σε φιλώωωω!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας!!! Δεν φαντάζεστε πόσο κουράγιο μου δίνετε.... αλήθεια σας ευχαριστώ με  όλη μου τη καρδιά.

Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω και να το απολαύσω αν και ακόμη είναι νωρίς μιας και δεν μου έχει έρθει η πρώτη περίοδος, αλλά θα προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα!!

Θα χαρώ πολύ να μάθω και άλλα νέα σας και φυσικά θα σας ενημερώσω και για τα δικά μου!!!

• 3 εβδομάδες μετά...
On 23/5/2017 at 2:39 ΜΜ, kat-lar είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας!!! Δεν φαντάζεστε πόσο κουράγιο μου δίνετε.... αλήθεια σας ευχαριστώ με  όλη μου τη καρδιά.

Θα προσπαθήσω να χαλαρώσω και να το απολαύσω αν και ακόμη είναι νωρίς μιας και δεν μου έχει έρθει η πρώτη περίοδος, αλλά θα προσπαθώ να σκέφτομαι αισιόδοξα!!

Θα χαρώ πολύ να μάθω και άλλα νέα σας και φυσικά θα σας ενημερώσω και για τα δικά μου!!!

kat-lar  , σου ευχομαι τα καλύτερα και σύντομα!!! Ήμουν και εγώ έγκυος  , αλλά δυστυχώς παλλινδόμησε στη 8-9 εβδομάδα  και 2/6 / 17 μπήκα χειρουργείο! Ήταν η 2η παλλίνδρομη μέσα σε 2 χρόνια!! Περιττό να σου πω πώς ένιωσα όταν , ενώ όλα πήγαιναν τέλεια  , δεν βρίσκαμε καρδιακή λειτουργία!! Ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει!! Ο σακός μου ήταν τέλειος !!! Ακόμα και αυτός που μου έκανε το υπέρηχο μου έλεγε''έχεις σάκο για φωτογραφία!!΄΄ Δυστυχώς όμως.... Μην το βάζεις κάτω. Η φύση προβλέπει και μας βοηθά  να αποφύγουμε τα χειρότερα.  Έστειλα βέβαι και το έμβρυο για βιοψία για να δούμε για ποιο λόγο συνέβη πάλι. Καρύοτυπο κτλ  Έπρεπε να είχα στείλει και το πρώτο βέβαια , αλλά ο τότε γιατρός μου δεν μου το ανέφερε καν!!

Α!! Και να σου πω επίσης ότι ο προηγούμενος γιατρός ,(επώνυμος!!!)  , μου είχε πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμείνω έγκυος φυσιολογικά και να πάμε σε εξωσωματική! Έγω όμως έμεινα!! Οπότε έχε πίστη , πείσμα και υπομονή και όλα θα γίνουν.

Θέλω να πιστέυω ότι όταν με το καλό έχουμε στην αγκαλιά μας ένα αστεράκι , όλα θα είναι μια ανάμνηση! Κακή ανάμνηση , αλλά ανάμνηση!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ανθρώπο που δεν 'εφυγε στιγμή από δίπλα μου , από την ώρα που μπήκα στο νοσοκομείο μέχρι την ώρα που βγήκαμε μαζί , αγκαλιά!!!Δεν υπάρχουν λόγια και τη στηριξη του.  Στον υπέροχο γιατρό μου!!! Περικλή μου σε ευχαριστώ που μπήκες στη ζωή μου έστω και αργά!!!

Διαφημίσεις

πρίν από 54 λεπτά , free + john είπε:

kat-lar  , σου ευχομαι τα καλύτερα και σύντομα!!! Ήμουν και εγώ έγκυος  , αλλά δυστυχώς παλλινδόμησε στη 8-9 εβδομάδα  και 2/6 / 17 μπήκα χειρουργείο! Ήταν η 2η παλλίνδρομη μέσα σε 2 χρόνια!! Περιττό να σου πω πώς ένιωσα όταν , ενώ όλα πήγαιναν τέλεια  , δεν βρίσκαμε καρδιακή λειτουργία!! Ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει!! Ο σακός μου ήταν τέλειος !!! Ακόμα και αυτός που μου έκανε το υπέρηχο μου έλεγε''έχεις σάκο για φωτογραφία!!΄΄ Δυστυχώς όμως.... Μην το βάζεις κάτω. Η φύση προβλέπει και μας βοηθά  να αποφύγουμε τα χειρότερα.  Έστειλα βέβαι και το έμβρυο για βιοψία για να δούμε για ποιο λόγο συνέβη πάλι. Καρύοτυπο κτλ  Έπρεπε να είχα στείλει και το πρώτο βέβαια , αλλά ο τότε γιατρός μου δεν μου το ανέφερε καν!!

Α!! Και να σου πω επίσης ότι ο προηγούμενος γιατρός ,(επώνυμος!!!)  , μου είχε πει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναμείνω έγκυος φυσιολογικά και να πάμε σε εξωσωματική! Έγω όμως έμεινα!! Οπότε έχε πίστη , πείσμα και υπομονή και όλα θα γίνουν.

Θέλω να πιστέυω ότι όταν με το καλό έχουμε στην αγκαλιά μας ένα αστεράκι , όλα θα είναι μια ανάμνηση! Κακή ανάμνηση , αλλά ανάμνηση!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ανθρώπο που δεν 'εφυγε στιγμή από δίπλα μου , από την ώρα που μπήκα στο νοσοκομείο μέχρι την ώρα που βγήκαμε μαζί , αγκαλιά!!!Δεν υπάρχουν λόγια και τη στηριξη του.  Στον υπέροχο γιατρό μου!!! Περικλή μου σε ευχαριστώ που μπήκες στη ζωή μου έστω και αργά!!!

Πολλή δύσκολη κατάσταση... Μπορώ να σε καταλάβω... Γιατί όμως σου είχε πει ότι δε μπορείς να ξαναμείνεις έγκυος; ίσα ίσα που πιάνεις και πολύ πιο εύκολα!! Σου εύχομαι (και το πιστεύω) σύντομα να έχεις ένα καλοστέριωτο υγιές μωράκι στην κοιλίτσα σου!!!

πρίν από 3 λεπτά , ΧρύσαΜ είπε:

Πολλή δύσκολη κατάσταση... Μπορώ να σε καταλάβω... Γιατί όμως σου είχε πει ότι δε μπορείς να ξαναμείνεις έγκυος; ίσα ίσα που πιάνεις και πολύ πιο εύκολα!! Σου εύχομαι (και το πιστεύω) σύντομα να έχεις ένα καλοστέριωτο υγιές μωράκι στην κοιλίτσα σου!!!

Σε ευχαριστώ για το ΄΄πιάνεις εύκολα΄!!! Μου δίνεις θάρρος και δύναμη!! Επειδή το σπερμοδιάγραμμα ήταν οριακό. Του είπα όμως  , επειδή το είχα ψάξει , ότι  περιπτώσεις με πολύ χαμηλότερα ποσοστά , έπιασαν φυσιολογικά! Του πρότεινα να πάρουμε βιταμίνες για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας  ,και μου λέει πάρε αλλά το βλέπω δύσκολο να προκύψει κάτι . Τότε στράβωσα , και άλλαξα γιατρό. Γιατί ήξερα , ότι ακόμα και σε περίπτωση εξωσωματικής υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια π.χ σπερματέγχυση.Παλί εγώ του την πρότεινα  την  ενδιάμεση λύση!!

Φεβρουάριο πήγα στον νέο μου  γιατρό και Απρίλιο έμεινα έγκυος!!Άσχετα που δεν προχώρησε.

Ο γιατρός ο καινούργιος μου έκανε 1-2 εξετάσεις βασικές , που ο προηγούμενος ούτε καν τις είχε αναφέρει!! Μιλάμε για απλές εξετάσεις και σχετικά φτηνές έτσι. Όμως ήταν η αρχή για να δούμε αν συμβαίνει κάτι.

Βγήκαν όλα καλά  , και προέκυψε η εγκυμοσύνη πριν ολοκληρώσω όλες τις εξετάσεις φαντάσου!

Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα από τη βιοψία για να δούμε αν συμβαίνει κάτι με τα χρωμοσώματα.

Το θέλω τοοοοοοοοσο πολύ ένα μωράκι!!!!!

3 ώρες πρίν, free + john είπε:

Σε ευχαριστώ για το ΄΄πιάνεις εύκολα΄!!! Μου δίνεις θάρρος και δύναμη!! Επειδή το σπερμοδιάγραμμα ήταν οριακό. Του είπα όμως  , επειδή το είχα ψάξει , ότι  περιπτώσεις με πολύ χαμηλότερα ποσοστά , έπιασαν φυσιολογικά! Του πρότεινα να πάρουμε βιταμίνες για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας  ,και μου λέει πάρε αλλά το βλέπω δύσκολο να προκύψει κάτι . Τότε στράβωσα , και άλλαξα γιατρό. Γιατί ήξερα , ότι ακόμα και σε περίπτωση εξωσωματικής υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια π.χ σπερματέγχυση.Παλί εγώ του την πρότεινα  την  ενδιάμεση λύση!!

Φεβρουάριο πήγα στον νέο μου  γιατρό και Απρίλιο έμεινα έγκυος!!Άσχετα που δεν προχώρησε.

Ο γιατρός ο καινούργιος μου έκανε 1-2 εξετάσεις βασικές , που ο προηγούμενος ούτε καν τις είχε αναφέρει!! Μιλάμε για απλές εξετάσεις και σχετικά φτηνές έτσι. Όμως ήταν η αρχή για να δούμε αν συμβαίνει κάτι.

Βγήκαν όλα καλά  , και προέκυψε η εγκυμοσύνη πριν ολοκληρώσω όλες τις εξετάσεις φαντάσου!

Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα από τη βιοψία για να δούμε αν συμβαίνει κάτι με τα χρωμοσώματα.

Το θέλω τοοοοοοοοσο πολύ ένα μωράκι!!!!!

Εεε τι να πω... Ίσως να είχε τους λόγους του που σου είπε κατευθείαν για εξωσωματική.. Δεν εννοώ πως κάτι δεν πάει καλά με εσάς, προς Θεού...

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;;; καλύτερα μέχρι τότε να μην επιχειρήσεις για άλλο μωράκι, για να μάθεις πρώτα αν όντως έφταιξε κάτι ή αν ήταν τυχαίο γεγονός..

Πάντως, γενικοτερα ισχύει αυτό που σου είπα! Για έναν ολόκληρο χρόνο μετά από απόξεση είσαι δίπλα γόνιμη.. Πόσο μάλλον τους πρώτους μήνες!! Η κουμπάρα μου, Φλεβάρη είχε χάσει παιδί, Μάρτη έμεινε έγκυος και έχει τώρα ένα κοριτσάκι 4μιση χρονών. Μέσα Γενάρη έμαθα για μια κυρία ότι ήταν ήδη 3μηνών προς 4 ενώ τέλη Αυγούστου (νομίζω) είχε και εκείνη μια αποβολή. Η Μενεγάκη στο πρώτο της είχε παλλίνδρομη και μέσα σε ένα μήνα ξαναέμεινε έγκυος. Και ένα σωρό άλλες!!!

Κάνε την προσευχή σου στην Αγία Άννα, στην Παναγιά την κυοφορούσα, σε όποιον Άγιο-προστάτη θες και μην ανησυχείς!!! Ο Θεός είναι πολύ μεγάλος και σοφός, ξέρει καλύτερα απ' όλους μας πότε πρέπει να γίνει και γιατί.

Ένα μήνα μετά την παλλίνδρομη με έπιασε ο γιατρός μου επειδή με έβλεπε χάλια, και μου είπε επί λέξη "δεν μπορείς να καταλάβεις ακόμα πόσο τυχερή είσαι; 50 φορές την ημέρα θα κάνεις το σταυρό σου που ήρθαν έτσι τα πράγματα".. Αργότερα το κατάλαβα ότι όντως ήταν έτσι και δοξάζω καθημερινά το Θεό που με γλίτωσε από χειρότερες συνθήκες

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια μου γλυκά καλημέρα!!

free + john πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση...... Ειλικρινά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η επόμενη φορά να είναι και η τυχερή σου!!!!!! Θα συμβεί!!! Να έχεις πίστη και θα συμβεί!!!!!! Καλά έκανες και το έστειλες για βιοψία και εύχομαι να είναι καλά τα αποτελέσματα σου. Εγώ το δικό μου το έστειλα και τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάτι, οπότε ο γιατρός μου το θεώρησε τυχαίο γεγονός!!!!!

Χρύσα Μ σε ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ που μας εμψυχώνεις τόσο!!!!!!!Πραγματικά βοηθάει τόσο πολύ στην δική μου ψυχολογία! Έχεις απόλυτο δίκιο.... δεν ξέρεις τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν παλλίνδρομη.....απλώς εγώ τουλάχιστον, δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι ακόμη......

Εμένα μου ήρθε η πρώτη μου περίοδος μετά την απόξεση στις 05/06 οπότε πλέον δοκιμάζουμε πάλι την τύχη μας για νέα εγκυμοσύνη!! Μου είπε ο γιατρός και συνεχίζω το  folidex για να ενισχύσω τις πιθανότητες, αν και στον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε μου είπε ότι με βλέπει έτοιμη....!Ελπίζω να πάνε όλα καλά ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ!!!!

4 ώρες πρίν, kat-lar είπε:

Κορίτσια μου γλυκά καλημέρα!!

free + john πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση...... Ειλικρινά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η επόμενη φορά να είναι και η τυχερή σου!!!!!! Θα συμβεί!!! Να έχεις πίστη και θα συμβεί!!!!!! Καλά έκανες και το έστειλες για βιοψία και εύχομαι να είναι καλά τα αποτελέσματα σου. Εγώ το δικό μου το έστειλα και τα αποτελέσματα δεν έδειξαν κάτι, οπότε ο γιατρός μου το θεώρησε τυχαίο γεγονός!!!!!

Χρύσα Μ σε ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ που μας εμψυχώνεις τόσο!!!!!!!Πραγματικά βοηθάει τόσο πολύ στην δική μου ψυχολογία! Έχεις απόλυτο δίκιο.... δεν ξέρεις τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν παλλίνδρομη.....απλώς εγώ τουλάχιστον, δεν έχω σταματήσει να το σκέφτομαι ακόμη......

Εμένα μου ήρθε η πρώτη μου περίοδος μετά την απόξεση στις 05/06 οπότε πλέον δοκιμάζουμε πάλι την τύχη μας για νέα εγκυμοσύνη!! Μου είπε ο γιατρός και συνεχίζω το  folidex για να ενισχύσω τις πιθανότητες, αν και στον τελευταίο υπέρηχο που κάναμε μου είπε ότι με βλέπει έτοιμη....!Ελπίζω να πάνε όλα καλά ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ!!!!

Σου εύχομαι και εσένα σύντομα να έχεις ευχάριστα!!! Απλά χαλάρωσε και απόλαυσέ το και όλα θα γίνουν!!! :-):-):-)

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα και από εμένα. Οι μέρες περνάνε  , βασανιστικά θα έλεγα  , καθώς περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας για την παλλίνδρομη!!

Πήγα στο γιατρό για την τυπική εξέταση και με βρήκε μια χαρά! Έκανα και το τεστ ΠΑΠ και περιμένω και από εκεί απαντήσεις.

Δύσκολη περίοδος!! Όλο αναμονή!!Ρώτησα το γιατρό μου , στην περίπτωση που δεν οφείλεται στην θρομβοφιλία η παλλίνδρομη  , και υπάρχει χρωμοσωμική ανωμαλία  ,υπάρχει θεραπεία?????? Αλλά δεν μου απάντησε , γιατί μου λέει πρέπει να σκέφτεσαι θετικά. Και επιπλέον ότι και αν συμβεί , θα είναι εκείνος δίπλα μου και θα βρούμε λύση. Παιδιά δεν υπάρχει ο άνθρωπος!! Πού κρυβόταν τόσο καιρό και δεν τον είχα ανακαλύψει  ,και τραβιόμουν με όλους τους ''επώνυμους ''???? Καλά  λένε πως τα διαμάντια είναι καλά κρυμμένα!!!

Αχ Περικλή!!!! Ήρθες στη ζωή μου στην πιο κατάλληλη στιγμή!!

On 22/6/2017 at 10:22 ΠΜ, free + john είπε:

Κορίτσια καλημέρα και από εμένα. Οι μέρες περνάνε  , βασανιστικά θα έλεγα  , καθώς περιμένω τα αποτελέσματα της βιοψίας για την παλλίνδρομη!!

Πήγα στο γιατρό για την τυπική εξέταση και με βρήκε μια χαρά! Έκανα και το τεστ ΠΑΠ και περιμένω και από εκεί απαντήσεις.

Δύσκολη περίοδος!! Όλο αναμονή!!Ρώτησα το γιατρό μου , στην περίπτωση που δεν οφείλεται στην θρομβοφιλία η παλλίνδρομη  , και υπάρχει χρωμοσωμική ανωμαλία  ,υπάρχει θεραπεία?????? Αλλά δεν μου απάντησε , γιατί μου λέει πρέπει να σκέφτεσαι θετικά. Και επιπλέον ότι και αν συμβεί , θα είναι εκείνος δίπλα μου και θα βρούμε λύση. Παιδιά δεν υπάρχει ο άνθρωπος!! Πού κρυβόταν τόσο καιρό και δεν τον είχα ανακαλύψει  ,και τραβιόμουν με όλους τους ''επώνυμους ''???? Καλά  λένε πως τα διαμάντια είναι καλά κρυμμένα!!!

Αχ Περικλή!!!! Ήρθες στη ζωή μου στην πιο κατάλληλη στιγμή!!

Καλέ δεν έχεις ακούσει αυτο που λένε για τα κεράσια και το μικρό καλάθι :wink:

Εννοείται πως και οι μεγαλογιατροί δεν απέκτησαν άδικα τη φήμη τους, σίγουρα θα είναι και αυτοί πολυ καλοί, αλλά ένας είναι αυτός που θα σου κάνει το κλικ!!!

Καλησπέρα!!! Επιτέλους τέλος η αγωνία!! Βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας! Ήταν ένα υγιέστατο αγοράκι!! Τη ζημιά την έκανε ο θρόμβος στον ομφάλιο λώρο.

Δεν ξέρω πως νιώθω. Νιώθω χαρά που δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με χρωμοσώματα κτλ, Νιώθω χαρά που το παιδάκι μου ήταν υγιέστατο. Νιώθω πόνο και θλίψη που δε θα το κράτησω ποτέ στην αγκαλιά μου.....

Όμως  , πρέπει να είμαι καλά για να πετύχω το στόχο μου. Ελπίζω τα 2 μου αγγελούδια  και ο Θεός να με βοηθήσουν:)

Δεν ξέρω αν κάποια από εσάς είχε κάποιο  αντίστοιχο πρόβλημα  με θρόμβους. Αν ναι  ,θα ήθελα να ακούσω την ιστορία της.Να παίρνουμε κουράγιο και δύναμη!!!

3 ώρες πρίν, free + john είπε:

Καλησπέρα!!! Επιτέλους τέλος η αγωνία!! Βγήκαν τα αποτελέσματα της βιοψίας! Ήταν ένα υγιέστατο αγοράκι!! Τη ζημιά την έκανε ο θρόμβος στον ομφάλιο λώρο.

Δεν ξέρω πως νιώθω. Νιώθω χαρά που δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με χρωμοσώματα κτλ, Νιώθω χαρά που το παιδάκι μου ήταν υγιέστατο. Νιώθω πόνο και θλίψη που δε θα το κράτησω ποτέ στην αγκαλιά μου.....

Όμως  , πρέπει να είμαι καλά για να πετύχω το στόχο μου. Ελπίζω τα 2 μου αγγελούδια  και ο Θεός να με βοηθήσουν:)

Δεν ξέρω αν κάποια από εσάς είχε κάποιο  αντίστοιχο πρόβλημα  με θρόμβους. Αν ναι  ,θα ήθελα να ακούσω την ιστορία της.Να παίρνουμε κουράγιο και δύναμη!!!

Έχεις θέματα με θρομβώσεις; στην προηγούμενη εγκυμοσίνη σου δεν είχε φανεί κάτι;

Να σου πω, εσείς να ειστε καλά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!!! Μην ανησυχείς :-)

18 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Έχεις θέματα με θρομβώσεις; στην προηγούμενη εγκυμοσίνη σου δεν είχε φανεί κάτι;

Να σου πω, εσείς να ειστε καλά και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν!!! Μην ανησυχείς :-)

Καλημέρα ΧρύσαΜ. Στην προηγούμενη δεν είχα κάνει βιοψία. Λένε ότι η πρώτη παλλίνδρομη θεωρείται τυχαία. Κατά την ταπεινή μου γνώμη και χωρίς να είμαι γιατρός ,αυτό είναι  λάθος .Από την πρώτη πρέπει να γίνεται  βιοψία . Το κοστος δεν είναι και τόσο δυσβασταχτό. Αξίζει!

Πιστεύω όμως ότι και στην πρώτη αυτό θα ήταν το πρόβλημα. Κάτι σχετικό με την θρομβοφιλία. Ο προηγούμενος γιατρός  , το μόνο καλό που μου έκανε είναι ότι με έβαλε αμέσως να κάνω τις εξετάσεις θρομβοφιλίας. Τώρα βέβαια , μου περνάει και από το μυαλό , μήπως είχε δει και εκείνος κάτι  στην προηγούμενη παλλίνδρομη  , κανένα θρόμβο και πάλι , και απλά δεν το είπε. Απλά μου είπε για τις εξετάσεις. Όπως και να έχει  , τώρα ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα μου , και θα προσπαθήσω να βρω λύση.

Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστώ πραγματικά το forum  γιατί με έχει βοηθήσει τόοοοοοσο πολύ ψυχολογικά. Βρίσκω διέξοδο.......:)

Να είμαστε όλες καλά και να στηρίζει η μία την άλλη. Πόσο καλό μπορεί να σου κάνει μια απλή κουβέντα !!!!

καλησπέρα και από εμένα.

Εγώ δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τη θρομβοφιλία όμως πιστεύω ότι ο καταλληλότερος να σε βοηθήσει είναι ο γιατρός σου!!!!

Κορίτσια νιώθω πολύ περισσότερο κουράγιο όταν μπαίνω εδώ και τα συζητάμε και μαθαίνω νέα σας. Τουλάχιστον δεν νιώθω μοναξιά.... Δεν συζητάω με κανέναν άλλο ότι ακόμη νιώθω στεναχώρια για το μωράκι που χάσαμε γιατί δεν θέλω να νιώθουν και οι γύρω μου άσχημα (και ειδικά ο άντρας μου που στεναχωριέται πολύ).

Free+John να μη στεναχωριέσαι και να σκέφτεσαι πως από όλο αυτό υπάρχει και κάτι το θετικό. Όλα θα πάνε καλά στο μέλλον!!!!!! Το πιστεύω!!!!!!!!!

Απλά πιστεύω ότι σε αυτή την περίπτωση μόνο όποια γυναίκα το έχει περάσει μπορεί να σε καταλάβει. Πολλοί θα ήθελαν να σου σταθούν, μόνο οι παθούσες όμως μπορούν...

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες!!

Μετά την επίσκεψη μου σε αιματολόγο βρήκαμε τη λύση στο μυστήριο! Είμαι θρομβοφυλική 2ου σταδίου(υπάρχουν 3 στο σύνολο). Μου είπε να ξεκινήσω έτσι και αλλίως σαλοσπίρ των 100. Λόγω της πήξης θα με βοηθήσουν γενικά να αποφύγω θρομβώσεις κτλ.. Όταν με το καλό προκύψει και τίποτα άλλο θα κάνω  και ενεσούλες  , πιο δυνατές απο τις πρηγούμενες. Ώστόσο μου εξήγησε ότι και οι προηγούμενες με κάλυπταν , αλλά θα πρέπει να θωρακίσουμε ακόμα καλύτερα τον οργανισμό μου για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ναι μεν ανήκω στη μεσαία κατηγορία θρομβοφυλικών , αλλά στην υψηλού κινδύνου κατά την εγκυμοσύνη.

Τη ρώτησα  , ότι αν προκύψει αιμοραγία λόγω συνδυασμού σαλοσπιρ και ένεσης τι κάνουμε?? Μου είπε ότι η αιμοραγία ελέγχεται ο θρόμβος όχι!!!! Οπότε καλύτερα μια αιμοραγία  , την οποία βλέπουμε και παλεύουμε  , παρά ένας θρόμβος!!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά στο τέλος!!!

• 2 εβδομάδες μετά...
On 10/7/2017 at 10:22 ΠΜ, free + john είπε:

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες!!

Μετά την επίσκεψη μου σε αιματολόγο βρήκαμε τη λύση στο μυστήριο! Είμαι θρομβοφυλική 2ου σταδίου(υπάρχουν 3 στο σύνολο). Μου είπε να ξεκινήσω έτσι και αλλίως σαλοσπίρ των 100. Λόγω της πήξης θα με βοηθήσουν γενικά να αποφύγω θρομβώσεις κτλ.. Όταν με το καλό προκύψει και τίποτα άλλο θα κάνω  και ενεσούλες  , πιο δυνατές απο τις πρηγούμενες. Ώστόσο μου εξήγησε ότι και οι προηγούμενες με κάλυπταν , αλλά θα πρέπει να θωρακίσουμε ακόμα καλύτερα τον οργανισμό μου για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Ναι μεν ανήκω στη μεσαία κατηγορία θρομβοφυλικών , αλλά στην υψηλού κινδύνου κατά την εγκυμοσύνη.

Τη ρώτησα  , ότι αν προκύψει αιμοραγία λόγω συνδυασμού σαλοσπιρ και ένεσης τι κάνουμε?? Μου είπε ότι η αιμοραγία ελέγχεται ο θρόμβος όχι!!!! Οπότε καλύτερα μια αιμοραγία  , την οποία βλέπουμε και παλεύουμε  , παρά ένας θρόμβος!!

Εύχομαι να πάνε όλα καλά στο τέλος!!!

Ειλικρινά εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα πάρα πάρα πάρα πολύ καλά!!!!!!!!!!!!!! 

• 1 month later...

Καλησπέρα.

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε site απλα ηθελα να μοιραστω οσα περασα και εγω. Πριν απο 3 χρονια σε μια προγραμματισμενη εξεταση γυναικολογου και χωρις συμπτωματα βρηκαμε ενα ινομυωμα αρχικα 3 cm. Ο τοτε γιατρος μου μου συνεστυσε παρακολουθηση και μου ειπε οτι μπορω να κανω προσπαθειες.Δυστυχώς ομως οι μηνες περνουσαν και δεν εμενα εγκυος ενω ειχαμε κανει ολες τις εξετασει(ορμονολογικες, σαλπιγγογραφια, σπερμοδιαγραμμα). Σεπτεμβριο του 2015 σε προγραμματισμενη εξεταση γυναικολογου διαπιστωθηκε πως το ινομυωμα ειχε μεγαλωσει και ειχε φτασει τα 5 cm, κανενας ομως απο τους γιατρους δεν μου ελεγε εαν αυτο εφταιγε που δεν εμενα εγκυος.Τελικα τον Ιουνιου του 2016 και μετα απο μια αποτυχημενη σπερματεγχυση εκανα λαπαροσκοπηση. Τελικα το ινομυωμα ηταν σχεδον 10cm και εμπαινε και μεσα στη μητρα μας συνεστησαν να περασουν 6 μηνες μεχρι να ξεκινησουμε προσπαθειες αφου το ινομυωμα ηταν αρκετα μεγαλο και η μητρα ειχε ταλαιπωρηθει αρκετα.

Ξεκινησαμε προσπαθειες Φεβρουαριο του 2017 και μεσα Μαιου μετα απο μια εβδομαδα καθυστερηση το τεστ βγηκε θετικο!!!Ηταν η πιο υπεροχη στιγμη της ζωης μου.Μου ζητησαν να κανω δυο χωριακες και αν και δεν διπλασιαστηκαν φαινοταν πως αυξανοταν αρκετα.

Πηγαμε στο γιατρο στην 7η εβδομαδα και τοτε ακουσα αυτο τον υπεροχο ηχο..146 παλμοι ..Ηταν απιστευτο!Ειναι ο πιο ομορφος ηχος που εχω ακουσει.Όλα φυσιολογικα!Ειμασταν και οι δυο τοσο ευτυχισμενοι..

Δυστυχως μετα απο δυο εβδομαδες και υστερα απο ενα εντονο πονο που αισθανθηκα πηγα στο γιατρο.Ακομα θυμαμαι το υφος του οταν προσπαθησε να πιασει παλμο..Μου ειπε πως η καρδια ειχε σταματησει και ενω κανονικα ημουν στην 9η εβδομαδα τελικα η αναπτυξη ειχε σταματησει στην 8η εβδομαδα.Παλινδρομη κυηση. Δεν θυμαμαι τιποτα αλλο απο εκεινη την επισκεψη.Ηθελα να εξαφανιστω απο εκεινο το εξεταστηριο.Θυμαμαι που προσπαθουσαν να μου μιλησουν και εγω δεν ακουγα. Η επομενη εβδομαδα,που περιμεναμε μηπως το αποβαλλει ο οργανισμος μου απο μονος του, ειναι ο,τι χειροτερο εχω περασει. Ευτυχώς ο αντρας μου ηταν μεγαλο στηριγμα και ο μονος ανθρωπος που ηθελα να ειμαι μαζι του. Οσα και να γραψεις όσο και να προσπαθησεις να περιγραψεις μια τετοια κατασταση δεν γινεται. 21 Ιουνιου εκανα την αποξεση .Εχουν περασει ηδη δυο μηνες και ακομα νομιζω πως ολα αυτα συνεβησαν σε καποιον αλλον. Φοβαμαι ακομα πως αυτη ηταν η ευκαιρια μου για να μεινω εγκυος και δεν θα υπαρξει αλλη(ειμαι ηδη 36 χρονων).

Αυτα απο εμενα και σας ευχαριστω οσους θα κανετε τον κοπο να το διαβασετε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...