Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

έχω προβληματιστεί αρκετά με την αντίδραση του μικρού μου γιού (3,2 ετών), που από αρχές Οκτωβρίου ξεκίνησε να πηγαίνει σε παιδικό σταθμό και ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί.

Κάθε πρωί έχει γκρίνια και δεν θέλει να πάει στο σχολείο. Παρ΄ όλα αυτά αφού πηγαίνει, μετά από λίγη ώρα πριν το πρωινό του, ζητάει να κάνει εμετό, πηγαίνει στο καλαθάκι που έχουν στην τάξη του και βγάζει λίγα σάλια. Από εκεί και πέρα η μέρα του κυλάει καλά, τρώει κανονικά και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες και όταν γυρνάει στο σπίτι είναι χαρούμενος και λέει ότι πέρασε καλά.

Από ότι με έχουν ενημερώσει την όλη διαδικασία την προκαλεί μόνος του, κάτι το οποίο πιστεύω, γιατί αν ήταν κάτι παθολογικό θα του συνέβαινε και τα Σαββατοκύριακα που είναι στο σπίτι.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι στο στάδιο ακόμη προσαρμογής, αλλά με φοβίζει το γεγονός μην του γίνει συνήθεια η όλη παραπάνω διαδικασία και στην μετέπειτα πορεία του στο σχολείο.

:?:

Διαφημίσεις

Καλημερα :D Ελπιζω να ηταν ευχαριστο το ξεκινημα της εβδομαδας για το παιδακι σου σημερα.

Δουλευα στο χαμογελο πολλα χρονια.Οχι σε αυτο το κτηριο που ειναι τωρα μα στο παλιο της Αρτεμιδος.

Την εποχη που δουλευα ειχε συμβει τετοια αντιδραση απο καποια παιδια στην προσαρμογη.

Ξερεις,ειναι δυσκολη περιοδος για ολη την οικογενεια και το εντονο αγχος του αποχωρισμου το καθε παιδι,οπως και ο καθε ανθρωπος το εκφραζει διαφορετικα.

Η λεκτικη εκφραση του αγχους ειναι ενας τροπος που βοηθαει περισσοτερο απο το να το "βγαζει"το σωμα του.

Ισως θα βοηθουσε να μπορεσεις να μαθεις στον μικρουλη σου να λεει ελευθερα το καθε τι που το ανησυχει και με την κουβεντα να μπορεσει να καθησυχασει το αγχος του.

Ισως ,καποιες ασκησεις χαλαρωσης,η ενα μεταβατικο αντικειμενο(ενα παιχνιδακι που αγαπαει)και που θα εχει στην τσαντα του να το κανει να ξεπερναει πιο ευκολα το πρωινο του αγχος....

Δεν ξερω τι ακριβως θα βοηθουσε το δικο σου παιδακι,ο καθενας μας ειναι διαφορετικος...σιγουρα θα βοηθουσε η δικη σου σταση και το ποσο σιγουρη νιωθεις για την επιλογη σου.

Αν θελεις κουβεντιασε λιγο παραπανω με ενα ραντεβου με την κυρια Μαμαλη και με την Σπυριδουλα.

Κανε τους μια κουβεντα για το πως θα μπορεσετε μαζι,εσυ απο το σπιτι,και εκεινες απο το σχολειο,να κανετε τον μικρουλη να νιωσει ασφαλεια στο νεο του περιβαλλον.

Αν αποφασισεις κατι(π.χ.το παιχνιδακι)πρεπει να το κουβεντιασεις μαζι τους.Ετσι δεν θα παρεξηγησουν τις προθεσεις σου γιατι ο κανονας του σχολειο λεει οτι δεν φερνουν τα παιδια παιχνιδια απο το σπιτι,και θα υπαρχει συνεργασια,για το καλο του παιδιου σου.

Ακομα,κρατα επαφη με το σχολειο,οταν το παιδι βλεπει πως εισαι ανετη μαζι τους νιωθει ασφαλεια.

Ενα κοπλπο που εκανα εγω,τις πρωτες ημερες του στο σχολειο ηταν να ετοιμαζω με τον Αλεξανδρο κατι ευχαριστο που θα ηταν σχετικο με το σχολειο.Π.χ μια ζωγραφια για την δασκαλα,ενα κεικ για την ταξη του,ενα βιβλιο σχετικο με το μαθημα τους,ετσι ο Αλεξανδρος ανυπομονουσε για την επομενη μερα του,οπου θα κερνουσε τους φιλους του,θα εδινε την ζωγραφια στην δασκαλα του,θα διαβαζαν το βιβλιο του,κ.λ.π.

Αυτα τα ειχα κουβεντιασει απο πριν με την δασκαλα του :wink:

Συγγνωμη αν σε κουρασα με το μεγαλο ποστ.Ευχομαι ολα να πανε καλα :D

Νιννέτα καλημέρα,

σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, είναι πολύτιμες για μένα.

Έμαθα από μία συνάδελφο που συζητούσαμε ότι σε γνωρίζει από τον παιδότοπο που έχεις ανοίξει, είναι η μητέρα της Ραφαέλας.

Σχετικά με αυτό που μου αναφέρεις για το βιβλίο ή τις ζωγραφιές ... το έχουμε ήδη εφαρμόσει, κάθε βράδυ ζωγραφίζουμε και κάτι για να το δείξουμε στην Σπυριδούλα. Οι δικές μας οι δασκάλες είναι η Τάνια και η Βάσω, δεν ξέρω αν τις γνωρίζεις, εάν έχεις άποψη για τις κοπέλες θα ήθελα να μου πεις. Μίλησα μαζί τους την προηγούμενη Πέμπτη που είχαμε ενημέρωση γονέων και η αλήθεια είναι ότι η Τάνια μου έκανε πολύ καλή εντύπωση.

Όσο αφορά την πρόταση σου για συζήτηση με την κα Μάμαλη έχουμε ραντεβού σήμερα το βράδυ μαζί της να μας συμβουλέψει και να μας προτείνει κάτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με την Σπυριδούλα εννοείται ότι το έχουμε ήδη συζητήσει αρκετές φορές.

Χαίρομαι πραγματικά που βρήκα έναν άνθρωπο που γνωρίζει από "πρώτο" χέρι για τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό και μπορεί να μου πει ουσιαστικά πράγματα γι΄ αυτόν.

Σε ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλιά σου :D

Να'σαι καλα :D Πως πηγε εχθες η συναντηση?Ευχομαι να ξεκινησε μια καλη συνεργασια και με την κυρια Βουλα.Με την Σπυριδουλα που εχεις πιο συχνη επαφη θα εχεις σχηματισει μια γνωμη και μια ανεση μαζι της ετσι δεν ειναι?

Κοιτα, εχω φυγει απο το "χαμογελο"εδω και 5 χρονια.Οταν αλλαξε και χωρο.Ετσι δεν ξερω ολες τις δασκαλες.Ξερω ομως την Τανια.

Και εχω να σου πω οτι ειναι μια δασκαλα που αγαπαει αυτο που κανει,εχει πειρα,ορεξη για δουλεια,και αγαπη για τα παιδια.

Ειναι μια απο τις "παλιες"δασκαλες του σχολειου,και εχω δει την δουλεια της απο την πρωτη στιγμη που μπηκε στο "χαμογελο"

Εγω τοτε παλια δασκαλα ,και εκεινη κοριτσακι που ρουφουσε οτι της ελεγες.

Δεν την βλεπω πια συχνα,εχω να την δω απο τον γαμο της το καλοκαιρι,μα τωρα που το κουβεντιαζουμε θελω να τους παρω ενα τηλεφωνο εκει στο Χαμογελο :D

Υπαρχουν καποιες μαμαδες εδω στο φορουμ,που πανε τα παιδακια τους στο "χαμογελο"και θα μπορουν να σου πουν και εκεινες την γνωμη τους και την εμπειρια τους απο αυτο,θα ειναι και πιο προσφατες :wink:

Η μαμα της Ραφαελας?χμμμμ Μαριετα σωστα?

Τι κανει :D Τα παιδακια καλα????

Στειλε τους σε παρακαλω τα φιλια μου!!!! :D:D:D