Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκολια στο ξεκινημα διατροφης εκτος γαλακτος

Marisa

Recommended Posts

Κοριτσια ΣΟΣ

Η μικρη μου ειναι 6 μηνων,σταματησαμε την αποστειρωση,και ο παιδιατρος μας ειπε να ξεκινησουμε με αλεσμενο αχλαδι (επειδη ειναι δυσκοιλια)σημερα μια κουταλια και απο αυριο κανονικα ενα ολοκληρο.Οσο και αν προσπαθησα δεν υπηρχε περιπτωση να την κανω να καταπιει.Μολις το ακουμπαγα στα χειλη της το εφτυνε.Στο τελος αναγκαστηκα να βαλω λιγη ποσοτητα στο στομα της με το δαχτυλο μου και αμεσως το μπιμπερο με το γαλα για να την ξεγελασω.Τι θα κανω αυριο που πρεπει να φαει κανονικα?

Καμια ιδεα????

Διαφημίσεις

Ελα να κάνουμε παρέα :lol: ξεκινήσαμε πριν μια βδομάδα βανίλια-ρυζάλευρο. Την πρώτη μέρα ούτε που να το φτύσει. ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν άνοιγε το στόμα.. Την δεύτερη σαν να ήταν άλλο παιδί δέχθηκε να δοκιμάσει και έφαγε λίγο.Όλες αυτές τις μέρες μόνο μια φορά το έφαγε όλο. Τις δύο τελευταίες δε, τίποτα...Σήμερα της έδωσα μήλο και το ψιλοέφαγε αλλά την αηδίαζε ταυτόχρονα η υφή και έφτυνε κιόλας...Όπως λένε οι περισσότερες μανούλες εδώ, τα μικρά θέλουν το χρόνο τους με το κουτάλι. Εγώ πάλι λέω γιατί μερικά δεν θέλουν καθόλου χρόνο και τα καταβροχθίζουν όλα απ'την αρχη??? Νομίζω πως εκτός από ΥΠΟΜΟΝΗ δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. :D

DoUwp3.png

Kορίτσια καταλαβαινω την αγωνία σας και εγω έτσι ήμουν στην αρχή και χειρότερα μη σας πω , τώρα όμως εκ των υστέρων σας συμβουλεύω να χαλαρώστε και να οπλιστειτε με πολύ υπομόνη γιατί η μετάβαση στις στερεες τροφές για τα περισσότερα μωράκια θέλει το χρόνο της, δυστυχως δε γίνεται απο τη μια μέρα στην άλλη... Οσο γρηγορότερα το καταλάβετε αυτό και το αποδεχτείτε τόσο πιο εύκολη θα γινει η ζωή σας :lol: ...

Εσείς αυτο που έχετε να κάνετε ειναι καθημερινά και με χαμόγελο να προσφέρετε το μενού και απο κει και πέρα το μωρό ειναι αυτο που θα αποφασίσει τι και πως :lol::lol::lol: ...

Πάντως μη αγχωνεστε ... ολο τα μωράκια έμαθαν τελικά να τρωνε με το κουτάλι ... αλλα λίγο πιο εύκολα αλλα λιγο πιο δύσκολα ... λόττο ειναι αυτό :D:D:D !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

Βρε Marisa κατσε περιμενε,δεν ειναι ρομποτακι,μωρακι ειναι...Τι περιμενεις?Απο την μια μερα στην αλλη να φαει?Εδω εμεις και ακομη παλευουμε...Δεν υπαρχει πρεπει να φαει....θα φαει οποτε θελει...

Ακουγα χτες στην τιβι οτι κατεχουμε απο τις πρωτες θεσεις παγκοσμιως στην παιδικη παχυσαρκια :cry:

Αν το πιεσεις μονο κακο θα κανεις,γιατι θα του μεινει μετα και θα αντιδρα απο συνηθεια....ΥΠΟΜΟΝΗΗΗΗ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ!!!!

Αγχωθηκα γιατι αυτον το μηνα μας ειπε ο παιδιατρος οτι πρεπει να βαλουμε ενα σωρο νεα πραγματα στην διατροφη του κι'αν αντιδραει στο αχλαδι ετσι τι θα κανω με το καροτο+πατατα?

Αλλη ερωτηση.

Σε 4 εβδομαδες θα της δωσω μοσχαρακι+καροτο+πατατα.Τοτε θα της δινω και φρουτο και κρεμα (που εχει φαει τις 3 προηγουμενες εβδομαδες) κατα την διαρκεια της ημερας ?Γαλατακι ποτε?

Διαφημίσεις