Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Ο γιός μου είναι 2 ετών και δεν ανταποκρίνεται στο όνομά του. Όσες φορές και αν τον φωνάξω, ακόμα και με πιο δυνατή φωνή, δεν γυρνάει. Άραγε καταλαβαίνει ότι τον φωνάζω αλλά επιλέγει να με αγνοήσει, ή δεν το καταλαβαίνει καν;

Δεν δείχνει να έχει τα κλασσικά σημάδια αυτισμού, τουλάχιστον από όσο έχω διαβάσει και καταλαβαίνω. Η ομιλία του δεν έχει εξελιχθεί ακόμα, λέει καμια 30ριά λέξεις (σπαστές) αλλά όχι προτάσεις ακόμα. Επίσης, είναι κοινωνικός, τρελαίνεται για παρέα και ειδικά με άλλα παιδάκια, παίζει κανονικά με όλα χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, και κατα τα άλλα λειτουργεί σαν ένας φυσιολογικός μπόμπιρας.

Πρέπει να ανησυχήσω; Να τον πάω σε παιδοψυχολόγο; Υπάρχουν άλλοι γονείς που τα παιδιά τους δεν ακούγανε το όνομά τους 2 ετών; Πως εξελίχθηκε;

Ευχαριστώ!

Αλέξανδρος

Διαφημίσεις

Θα το κοιτάξω με την παιδίατρο την άλλη βδομάδα που έχουμε επίσκεψη. Αλλά διάφορα τραγουδάκια που τραγουδάμε τα επαναλαμβάνει με κάποιες λεξούλες, άρα ακούει κάτι (πόσο καλά δεν ξέρω). Θα δούμε...

Διαφημίσεις

Στο ονομα του δλδ δεν ανταποκρινεται ποτε? Περα απο αυτο επικοινωνει μαζι σας κανονικα? Τον ρωτατε δλδ και απανταει?Πιο μικρο που τον φωναζατε πχ μπεμπη αντιδρουσε, ανταποκρινοταν η ποτε δεν ανταποκριθηκε?

Προτασουλες δεν κανει ουτε με 2 λεξεις πχ μαμα γαλα?

Για την ακοη θυμαμαι ο παιδιατρος μου ειχε πει να παω πισω απο το παιδι και να μιλαω ψιθιριστα λεγονταςωκατι που θα του τραβηξει την προσοχη για να δω αν ακουει.

Στο ονομα του δλδ δεν ανταποκρινεται ποτε?

Ποτέ.

Περα απο αυτο επικοινωνει μαζι σας κανονικα?

Ναι κανονικά. Αν με κοιτάει μπορώ να του πω "φέρε μου το νερό σου από το τραπέζι" και θα μου το φέρει. Δεν χρειάζεται καν να το πω δυνατά. Και σιγά να το πω καταλαβαίνει.

Τον ρωτατε δλδ και απανταει?
Αν μας κοιτάει επικοιωνούμε κανονικα. Το θέμα είναι πως αν κοιτάει αλλού ποτέ (μα ΠΟΤΕ) δεν γυρνάει να σε κοιτάξει αν τον φωνάξεις με το όνομά του.

Πιο μικρο που τον φωναζατε πχ μπεμπη αντιδρουσε, ανταποκρινοταν η ποτε δεν ανταποκριθηκε?

Ανταποκρινόταν κυριως αν σε κοιτούσε. Δϋσκολα του αποσπούσες την προσοχή αν έκανε κάτι άλλο.

Προτασουλες δεν κανει ουτε με 2 λεξεις πχ μαμα γαλα?

Σπάνια.

Για την ακοη θυμαμαι ο παιδιατρος μου ειχε πει να παω πισω απο το παιδι και να μιλαω ψιθιριστα λεγονταςωκατι που θα του τραβηξει την προσοχη για να δω αν ακουει.

Θα το δοκιμάσω. Αλλα νομίζω δεν έχει θέμα ακοής.

Αν εκει που καθεται ακουστει ενας εντονος θορυβος θα γυρισει να δει τι ηταν η θα συνεχισει οτι κανει λες και δεν ακουσε τπτ? Τσεκαρε τα ολα αυτα για να δωσεις ολοκληρωμενη εικονα στη γιατρο.

Συζητησε το με την παιδιατρο...μη το αμελησεις.Καθε παιδακι μπορει να υστερει σε καποια σημεια τα οποια ομως οσο πιο νωρις εντοπιζονται τοσο πιο ευκολα βοηθιεται και το παιδακι.

Πήγανε πίσω του και ψιθύρισε όσο πιο σιγά μπορείς "θέλεις παγωτό; " αλάνθαστη μέθοδος.

Να ξέρεις ότι εντόπισα παιδί με πρόβλημα ακοής στα 5 του γιατι μέχρι τότε οι γονείς πίστευαν ότι ήταν απλά "καλομαθημένη" και δεν απαντούσε όταν της μιλούσαν.

Ξεκινάς με ΩΡΛ και μετά βλέπεις αν χρειάζεται αναπτυξιολόγος.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αν εκει που καθεται ακουστει ενας εντονος θορυβος θα γυρισει να δει τι ηταν η θα συνεχισει οτι κανει λες και δεν ακουσε τπτ? Τσεκαρε τα ολα αυτα για να δωσεις ολοκληρωμενη εικονα στη γιατρο.

ναι αν ακούσει έναν θόρυβο θα γυρίσει

Διαφημίσεις

Το ότι γυρνάει σε έναν έντονο θόρυβο δε σημαίνει κάτι. Η κόρη μου άκουγε το πιστολάκι στο δωμάτιό μου ενώ εκείνη βρισκόταν στο σαλόνι. Πάντα ανταποκρινόταν σε ήχους παιχνιδιών, κουδουνίστρες, κλπ. Γι΄ αυτό και δεν πήγαινε το μυαλό μας ότι δεν ακούει καλά. Για την ακρίβεια σε κάποιες συχνότητες (έντονοι ήχοι) ακούει αρκετά καλά ενώ σε άλλες (π.χ. στα σύμφωνα) δεν ακούει καλά. Προς θεού δεν προσπαθώ να κάνω την έξυπνη ή να σε αγχώσω, απλά πιστεύω ότι καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλεγχο...

H ανταπόκριση σε έντονο θόρυβο λέει πολλά. Λέει ότι το πρόβλημα μπορεί να εστιάζεται στην ακοή και σε κάποιο είδος συχνοτήτων όπως λες και όχι σε νευροαναπτυξιακό θέμα, που ακούει μεν το παιδί αλλά δεν ανταποκρίνεται.

Τεσπα με εικασίες δουλειά δε γίνεται. Θα τσεκάρουν πρώτα τα αυτάκια και μετά θα δουν οι άνθρωποι.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Το να μην ανταποκρίνεται ενα παιδι σε έντονους ηχους σίγουρα ειναι ανησυχητικό. Η ανταπόκριση ομως σε έντονο θόρυβο δε σημαίνει απαραίτητα οτι όλα είναι καλά με την ακοή.

Μηπως προκειται για διασπαση προσοχης; Σιγουρα ενας ειδικος θα το καταλαβει αμεσως. Νομιζω κι η παιδιατρος σας θα το ξερει. Ολα καλα ευχομαι..

Διαφημίσεις

Μηπως προκειται για διασπαση προσοχης; Σιγουρα ενας ειδικος θα το καταλαβει αμεσως. Νομιζω κι η παιδιατρος σας θα το ξερει. Ολα καλα ευχομαι..

Καμία σχέση δεν εχει η διάσπαση προσοχής (ΔΕΠ-Υ) με την περιγραφή της μητέρας. Ας μην χρησιμοποιούμε έννοιες που δεν ξέρουμε την σημασία τους.

Καμία σχέση δεν εχει η διάσπαση προσοχής (ΔΕΠ-Υ) με την περιγραφή της μητέρας. Ας μην χρησιμοποιούμε έννοιες που δεν ξέρουμε την σημασία τους.

Θα ξερεις καλυτερα...

Έχει δίκιο η Κάντι ουδεμία σχέση έχει η ΔΕΠΥ με αυτά που αναφέρει η μαμά.

"Τα χαρακτηριστικά (πυρηνικά) συμπτώματα της ΔΕΠΥ, δηλ. η διάσπαση προσοχής, η παρορμητικότητα και η υπερκινητικότητα, θεωρούνται τόσο κοινά στην παιδική ηλικία, που συχνά η διάγνωση παραβλέπεται, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα που η ίδια η ΔΕΠΥ προκαλεί στη συμπεριφορά, στην κοινωνική προσαρμογή ή στη σχολική απόδοση, αποδίδονται σε άλλες καταστάσεις που μπορεί να συνυπάρχουν."

http://www.adhdhellas.org/depy/ti-einai-i-depy-1

Θα συμφωνήσω ότι ένας έλεγχος από ΩΡΛ είναι το πρώτο βήμα σε τέτοιες περιπτώσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Ετσι κι αλλιως...αν δεν κανω λαθος...το παιδακι ειναι πολυ μικρο για να μιλαμε για διασπαση προσοχης.

Εγω..αν ηταν το δικο μου παιδι...θα το ανεφερα αμεσα στον παιδιατρο εστω και τηλεφωνικα και αυτος με τη σειρα του θα παραπεμψει στους ειδικους που κρινει οτι πρεπει να δουν το μικρο.Που λογικα οπως ειπαν και τα κοριτσια παραπανω για αρχη θα ειναι να ελεγχθει η ακοη.Για να μην παρεξηγηθω οταν λεω οτι θα το ανεφερα αμεσα...το λεω γιατι οσο πιο πολλες μερεςψτο σκεφτεται ο γονιος τοσο πιο πολυ αγχωνεται.

Παντως παιδοψυχολογος νομιζω οτι σιγουρα δε χρειαζεται.