Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

sos κοριτσια!! θελω να γινω μαμα κ φοβαμαι λογω φαρμακου

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες τις κυριες κ σε ολους τους κυριους εδω!! Ονομαζομαι ιβονη ειμαι 26 ετων παντρεμενη κ θα θελαμε πολυ εγω κ ο αντρας μου να κανουμε ενα μικρουλι. Υπαρχει ομως ενα μεγα θεμα που μας εχει φοβισει πολυ. Εδω κ κατι χρονια παιρνω trileptal 600 επειδη ειχα περασει βαρια καταθλιψη στην εφηβεια μου. Μιλησα στη γυναικολογο μου γι αυτο κ μου ειπε ανησυχη πολυ να επικοινωνησω με τον ψυχολογο μου. Εκεινος μου ειπε να τα σταματησω αλλα δεν θα ευθυνεται αν ξαναπαρω τον κατω δρομο. Εν ολιγοις αδιαφορησε πληρως επι του θεματος. Μονο αυτο παιρνω μια φορα την ημερα. Υπαρχει κινδυνος εαν μεινω εγκυος να υπαρξουν προβληματα?? Πχ αποβολη η τερατογενεση?? Σας παρακαλω επειδη ξερω πως εδω μεσα υπαρχουν κ γιατροι κ εμπειρες γυναικες πειτε μου. Να προχωρησουμε η οχι?? Το φαρμακο υποτιθεται πως επρεπε να το ειχα σταματησει οπως μου ειπε η γυναικολογος εδω κ καιρο αλλα ο ψυχολογος ηταν καθετος με αυτο. Αδιαφορει για το αν θα υπαρξουν προβληματα η οχι... Τι να κανουμε?? Ευχαριστω πολυ!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα ivone!

Διαβασα το φυλλο οδηγιων του φαρμακου και λεει ξεκαθαρα οτι δεν επιτρεπεται η ληψη του κατα την κυηση και γαλουχια,δυστυχως.

Μηπως να συζητουσες με τον ψυχολογο σου , αν γινεται να σου αλλαξει το φαρμακο αυτο , με καποιο αλλο, εξισου δραστικο αλλα συμβατο με την κυηση;

Καλησπέρα.

Δεν γνωρίζω το συγκεκριμένο φάρμακο για να σου απαντήσω αλλά 1000% ο ψυχολόγος σου απαγορεύεται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ψυχολόγων να σου δίνει φάρμακα. Αν τον καταγγείλεις του παίρνουν την άδεια. Οπότε εγώ συνιστώ αλλαγή ψυχολόγου οπωσδήποτε ο οποίος θα σε στηρίξει ψυχολογικά μαθαίνοντας σου τρόπους αντιμετώπισης των καταθλιπτικών συμπτωμάτων και του στρες. Ξεκίνα από αυτό και μετά να σταματήσεις τα φάρμακα αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα τα χορηγούν κυρίως ψυχίατροι, οπότε να δεις κι έναν ψυχίατρο ώστε να σε κατευθύνει ανάλογα.

Καλή επιτυχία και το μωράκι θα έρθει.

08Irp2.png

Ωχ καταλαβα... Σε περιπτωση δηλαδη που τυχει καμια στραβη (σπασει το προφυλακτικο) κ μεινω εγκυος θα πρεπει να κανω αυτο που εχω δωσει ορκο στον εαυτο μου να μην κανω ποτε. Να το ριξω. Αν το καταλαβω νωρις δηλαδη εχω μια εβδομαδα και καθυστερηση θα εχει γινει το κακο?? Το ρωτησα αυτο στη γυναικολογο μου κ μου ειπε πως θα πρεπει να κανω εξετασεις ωστε να δει εαν εχει επηρεαστει το μικρο.. Εννοειται πως θα το κοψω μαχαιρι με το που το καταλαβω... Ποια η γνωμη σας?? Δε θελω εαν τυχει η παραπανω στραβη το καταλαβω νωρις μετα να το διωξω... Εχω ελεηνα αστατο κυκλο κ απο περυσι που εκατσε η στραβη κ πηρα το χαπι της επομενης ο κυκλος μου ειναι αθλιος.. Δυστυχως ολα τα φαρμακα για να φτιαξει ο κυλος περιεχουν λακτοζη κ εχω δυσανεξια συν οτι λογω αυτου δε με καλυπτει κανενα.. Δε θα ηθελα να το σκοτωσω.. Συμφωνησα με τον αντρα μου να το κρατησουμε σε περιπτωση που ολα θα ειναι οκ... Ομως αν δεν ειναι... Πραγματικα θα νιωσω πιο χαλια απο ποτε.. Κ μετα αργοτερα που ια ειμαι χωρις το φαρμακο με τετοιο κυκλο δε θα ειναι καθολου ευκολο να πιασω μετα απο εκτρωση... Η γυναικολογος μου μου το εχει πει αυτο.. Εχω τρομαξει πολυ... Κ μονο το γεγονος να σταματησω αυτο το σκευασμα μονο κ μονο για να κανω παιδι κ να γινει κατι τετοιο οπως ειπε ο ψυχολογος παλι με τρομαζει... Δε θελουμε να το προγραμματοσουμε... Μονο στη σκεψη αγχονομαστε ελεηνα. Θελουμε να ερθει οποτε να ναι... Ουτως η αλλως ειμαστε χροονια μαζι... Δε μας νοιαζει το ποτε θα ερθει αρκει να μην το προγραμματισουμε...

ο ψυχολογος ηταν καθετος με αυτο. Αδιαφορει για το αν θα υπαρξουν προβληματα η οχι... Τι να κανουμε?? Ευχαριστω πολυ!!

καλησπερα και απο μενα.δυστυχως δεν ξερω κατι να σου πω για τα φαρμακα αλλα σιγουρα ενας ψυχολογος που αδιαφορει για το αν θα υπαρξουν προβληματα ή οχι, μονο καλος ψυχολογος δεν μπορει να ειναι.το θεμα με το μωρο ειναι κατι που σε απασχολει οποτε θα επρεπε να απασχολει και αυτον αφου αυτος ειναι που σε παρακολουθει και ειναι εκει για να προσπαθει να εισαι καλυτερα και οχι φυσικα να σε τρομαζει.θα πρεπε να κατσει και να σκεφτει τι λυσεις υπαρχουν για το θεμα του φαρμακου.αλλα οπως λεει η antia1989 οι ψυχολογοι δεν επιτρεπεται να γραφουν φαρμακα μονο οι ψυχιατροι απ οσο ξερω.μηπως να επαιρνες την γνωμη καποιου ψυχιατρου που θα μπορουσε να ερθει σε επικοινωνια με τον γυναικολογο σου για να μιλησουν για το φαρμακο που παιρνεις και μηπως υπαρχει καποιο αλλο που θα μπορουσες να παρεις.ελπιζω να πανε ολα καλα και συντομα να σφιξεις στην αγκαλια σου ενα μωρακι:)

Διαφημίσεις

Ωχ καταλαβα... Σε περιπτωση δηλαδη που τυχει καμια στραβη (σπασει το προφυλακτικο) κ μεινω εγκυος θα πρεπει να κανω αυτο που εχω δωσει ορκο στον εαυτο μου να μην κανω ποτε. Να το ριξω. Αν το καταλαβω νωρις δηλαδη εχω μια εβδομαδα και καθυστερηση θα εχει γινει το κακο?? Το ρωτησα αυτο στη γυναικολογο μου κ μου ειπε πως θα πρεπει να κανω εξετασεις ωστε να δει εαν εχει επηρεαστει το μικρο.. Εννοειται πως θα το κοψω μαχαιρι με το που το καταλαβω... Ποια η γνωμη σας?? Δε θελω εαν τυχει η παραπανω στραβη το καταλαβω νωρις μετα να το διωξω... Εχω ελεηνα αστατο κυκλο κ απο περυσι που εκατσε η στραβη κ πηρα το χαπι της επομενης ο κυκλος μου ειναι αθλιος.. Δυστυχως ολα τα φαρμακα για να φτιαξει ο κυλος περιεχουν λακτοζη κ εχω δυσανεξια συν οτι λογω αυτου δε με καλυπτει κανενα.. Δε θα ηθελα να το σκοτωσω.. Συμφωνησα με τον αντρα μου να το κρατησουμε σε περιπτωση που ολα θα ειναι οκ... Ομως αν δεν ειναι... Πραγματικα θα νιωσω πιο χαλια απο ποτε.. Κ μετα αργοτερα που ια ειμαι χωρις το φαρμακο με τετοιο κυκλο δε θα ειναι καθολου ευκολο να πιασω μετα απο εκτρωση... Η γυναικολογος μου μου το εχει πει αυτο.. Εχω τρομαξει πολυ... Κ μονο το γεγονος να σταματησω αυτο το σκευασμα μονο κ μονο για να κανω παιδι κ να γινει κατι τετοιο οπως ειπε ο ψυχολογος παλι με τρομαζει... Δε θελουμε να το προγραμματοσουμε... Μονο στη σκεψη αγχονομαστε ελεηνα. Θελουμε να ερθει οποτε να ναι... Ουτως η αλλως ειμαστε χροονια μαζι... Δε μας νοιαζει το ποτε θα ερθει αρκει να μην το προγραμματισουμε...

Ivone , μην προτρεχεις..

Εδω εμεις θα σε βοηθησουμε να σκεφτεις κατι να προτεινεις στο γιατρο , θα σου πουμε ισως να αλλαξεις γιατρο , αλλα σε καμια περιπτωση οι δικες μας συμβουλες δεν αντικαθιστουν αυτες των γιατρων.

Το λεω γιατι ανεφερες εκτρωση και σταματημα της θεραπειας σου κλπ....

Καλο ειναι , λοιπον , να παρεις κι απο αλλους γιατρους γνωμες γιατι με τους συγκεκριμενους εισαι σε αδιεξοδο.

Ειδικα ο ψυχολογος τεινει να αρνειται ρητα να σε βοηθησει.

Θελει λιγο τρεξιμο η υποθεση, αλλα τι στο καλο η πρωτη εισαι ή η τελευταια που αντιμετωπιζει μια ιδιαζουσα περιπτωση;

To τριλεπτάλ που παίρνεις είναι για κατάθλιψη ή για επιληπτικές κρίσεις? Πρώτα αλλάζεις ψυχολόγο, ο άνθρωπος είναι τραγικός. Δεν κάνεις καμία προσπάθεια για παιδάκι όσο παίρνεις το φάρμακο γιατί θα το βλάψει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Βάζεις τον σωστό ψυχολόγο να μιλήσει με την γυναικολόγο σου, να βρούνε την σωστή φαρμακευτική αγωγή, αφήνεις να περάσει ο καιρός και βάζεις βουρ για παιδάκι. Μην απελπίζεσαι και μην προτρέχεις σε μαύρες σκέψεις.

Υπάρχουν κάποια ιατρικά κενά στο μήνυμά σου..

α) το trileptal είναι καθαρα αντιεπιληπτικό φάρμακο...είχες επιληψία ποτέ??

β) Αν ειχες επιληψία γιατί δεν σε παρακολουθεί νευρολόγος??

γ) Αν δεχτούμε ότι η διάγνωση ήταν κατάθλιψη και δεν είχες ποτέ επιληψία τότε 1) γιατί σε παρακολουθεί ψυχολόγος και όχι ψυχίατρος?? 2) πως ο ψυχολόγος αναλαμβάνει να συνταγογραφησει αντιεπιληπτικό φάρμακο με διαγνωση κατάθλιψης?

δ) Σε τι δοσολογία παίρνεις το χάπι?

Το χάπι αυτό αναστελει τη δυνατότητα εμφύτευσης του γονιμοποιημενου ωαριου αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν τελικά σε ένα "ατύχημα" δεν θα καταλήξεις έγκυος...μήπως πρέπει να γίνει μια αναθεωρηση του ιστορικου σου για να σε έχουν στην επιβλεψη σου οι γιατροί με τις κατάλληλες ειδικότητες?? Τα άτομα με μειζονα καταθλιπτικά επεισόδια δεν επιτρεπεται να τα παρακολουθούν ψυχολόγοι...

θα σου ελεγα να πας σε ενα ψυχιατρο μια και αυτος σα γιατρος θα σου μιλησει υπευθυνα για το τι μπορεις και αν μπορεις να παρεις καποιο φαρμακο. καποια ειναι συμβατα με την εγκυμοσυνη ΜΟΝΟ αυτος θα σου πει.

και εγώ ξέρω οτι οι ψυχολόγοι δεν μπορούν να δίνουν φάρμακα. Καλύτερα να πας σε ένα ψυχίατρο που είναι γιατρός και γνωρίζει από τις παρενέργειες και να ζητήσεις να επικοινωνήσουν οι δύο γιατροί μεταξύ τους. Με το καλό να μεγαλώσετε την οικογένειά σας:D

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

θα συμφωνησω και γω με τους υπολοιπους οτι και γω ξερω οτι μονο οι ψυχιατροι γραφουν φαρμακα και οχι οι ψυχολογοι...αυτη ειναι κιολας η διαφορα τους..οτι ο ενας ειναι γιατρος και ο αλλος οχι...

οπως ειπε λιγο πιο πανω η κοπελα οτι εμεις μονο γνωμες μπορουμε να προσφερουμε και οχι γνωσεις γιατι δεν ειμαστε γιατροι, λοιπον η γνωμη μου ειναι να πας σε ενα ψυχιατρο για να δεις τι μπορεις να κανεις...θα ηθελα να σε πληροφορησω/καθησυχασω οτι μια πολυ καλη μου φιλη ειχε καταθλιψη και επαιρνε αντικαταθληπτικα καθ ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης αλλα και του θηλασμου...το μωρο γεννηθηκε υγιεστατο και ειναι μια χαρα..... εννοειται οτι ακομα καικαταθλιψη ειναι διαφορετικη απο ανθρωπο σε ανθρωπο αλλα στο αναφερω γιατι μπορει να γινει κατι παρομοιο με σενα....οποτε κοριτσι μου γλυκο καλο ειναι να πας στον ψυχιατρο και μετα να συνεννοηθουν οι 2 γιατροι για το τι μπορει να γινει...

psitp3.png

Υπάρχουν κάποια ιατρικά κενά στο μήνυμά σου..

α) το trileptal είναι καθαρα αντιεπιληπτικό φάρμακο...είχες επιληψία ποτέ??

β) Αν ειχες επιληψία γιατί δεν σε παρακολουθεί νευρολόγος??

γ) Αν δεχτούμε ότι η διάγνωση ήταν κατάθλιψη και δεν είχες ποτέ επιληψία τότε 1) γιατί σε παρακολουθεί ψυχολόγος και όχι ψυχίατρος?? 2) πως ο ψυχολόγος αναλαμβάνει να συνταγογραφησει αντιεπιληπτικό φάρμακο με διαγνωση κατάθλιψης?

δ) Σε τι δοσολογία παίρνεις το χάπι?

Συμφωνώ και εγώ, για αυτό ρώτησα και πιο πάνω. Το τριλεπτάλ είναι για επιληπτικές κρίσεις και παρακολουθείται από νευρολόγο.