Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απότομη μείωση ρυθμού αύξησης βάρους

karis

Recommended Posts

Καλημέρα,

εχω εναν μπόμπιρα 3μηνών ο οποίος θηλάζει αποκλειστικά. Μέχρι τα 6 κιλά, έπερνε γύρω στα 40 γραμμάρια τη μέρα σταθερα. Εδω και 2 βδομάδες η ζυγαριά τον δείχνει σχεδόν στάσιμο και έχει πάρει συνολικά σε 15 μέρες 250γρ. Παράλληλα εχουν αυξηθεί οι γουλίτσες/εμετοι μετα το γεύμα. Η γιατρός μου είπε να μήν ανησυχώ για το σταθερό βάρος και οτι οι εμετοί εφόσον δεν φεύγουν με δύναμη και δεν ειναι πολύ μεγάλη ποσότητα δεν ειναι πολυ ανυσηχητικό. Με ρώτησε επίσης αν κάνει πλέον μικρά και συχνά γεύματα(κάτι το οποιο ισχυει τελευταία), γιατί με τη μικρή συχνότητα δε προλαβαίνει το στομαχάκι του να χωνέψει.

Αλλες μαμάδες παρατηρήσατε τόσο μεγάλη μείωση στο ρυθμό αύξησης βάρους μετά τον τρίτο μήνα; Αν ναι, είχατε παράλληλα και γουλίτσες ή εμετούς;

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Και ο δικός μας ο μικρούλης έπαιρνε πολύ καλό βάρος μέχρι που έγινε 2 μηνών (400-450 την εβδομάδα περίπου). Έπειτα ακολούθησαν τέτοιου τύπου μέτριες αυξήσεις, σαν και τις δικές σας. Αναγωγές και μικρά συχνά γεύματα επίσης. Τελικά άρχισε να κάνει και αίμα στα κακά. Μετά από πολλά καταλήξαμε ότι πρόκειται για αλλεργία στο γάλα, στα σιτηρά και σε κάποιες άλλες τροφές. Επίσης ήταν ανήσυχος όταν θήλαζε. Μόλις έκοψα τα γαλακτοκομικά από την διατροφή μου, σε διάστημα 10 ημερών περίπου οι αναγωγές σταμάτησαν.

Οι αναγωγές συνδέονται γιατί αν το γάλα είναι αλλεργιογόνο για το παιδί, το ενοχλεί. Τα μικρά συχνά γεύματα βοηθούν τα παιδιά που κάνουν αναγωγές γιατί δεν επιβαρύνεται το στομαχάκι τους με πολύ γάλα.

Εύχομαι να μην είναι αλλεργία σε εσάς. Μπορεί να πρόκειται και για φυσιολογικό αναπτυξιακό στάδιο. Άλλωστε δεν μπορούν να παίρνουν τέτοιο βάρος για πάντα! Ή για κάτι άλλο (πχ ουρολοίμωξη; ). Μίλησε καλύτερα με την γιατρό να το διερευνήσετε και να σε καθησυχάσει.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Στα κακάκια μας δεν έχω δεί κάτι περίεργο ακόμα εκτός απο το γεγονός οτι μπορεί κάποιες φορές να μή μου κάνει κακα για 4-5 μέρες - κάτι το οποίο έμαθα οτι ειναι φυσιολογικό σε μωρά που θηλάζουν.

Επειδή δεν γνωρίζω καθόλου απο αλλεργίες, αναφέρεις οτι τα συμπτώματα αυτά της αλλεργίας τα εμφανίσατε μετά τον 2ο μήνα. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή τρόφιμα τα οποία καταναλώνω απο την αρχή του θηλασμού και δεν τον πειράζουν, να προκύψουν στην πορεία οτι του προκαλούν αλλεργίες;

Διαφημίσεις

ποσα κιλα γεννηθηκε το παιδι?? Ποσο είναι τωρα??

Καλησπέρα,

γεννήθηκε 3.650, αλλα φύγαμε απο το μαιευτήριο 3200 λόγω ίκτερου. Τώρα ειναι 6.270 και ειναι τριών μηνών αλλα ήταν 5.990 πρίν ακριβώς 15 μέρες. Πρίν απο αυτό μας είχε συνηθίσει σε σταθερή αυξηση περίπου 300 γραμμαρίων τη βδομάδα.

Το βαρος του ειναι καλο, δεν νομιζω οτι ει αι κατι ανησυχητικο. Εχει παρει ας πουμε 150 γρ τις δυο τελευταιες εβδομαδες ετσι δεν ειναι? φανταζομαι επειδη θηλαζει αποκλειστικα δεν μπορεις να τσεκαρεις αν μειωσε καποιο γευμα ζε ποσοτητα, σωστα?

Στη θεση σου θα περιμενα και αυτην την βδομαδα και αν συνεχιζοταν η μειωση θα το συζητουσα με τον γιατρο. Μην ανησυχεις ομως , αν το παιδακι δεν εχει αλλαξει συνηθειες ( υπνηλια η συνεχες κλαμα) δεν πιστευω οτι ειναι κατι....Ν ασου ζησει!

Η αλλεργία υπάρχει από την αρχή, όμως το σύμπτωμα (αίμα στα κακά) συνήθως εμφανίζεται στον τρίτο επειδή η αλλοίωση στο έντερο για να φτάσει στο σημείο να κάνει αίμα σημαίνει ότι έχει επιβαρυνθεί με την αλλεργιογόνο ουσία αρκετά.

Πάντως, όπως λένε και τα κορίτσια, μπορεί να είναι και απόλυτα φυσιολογική η κάμψη αυτή. Μόλις μπήκα στην διαδικασία να κοιτάξω την καμπύλη του ΠΟΥ για τα θηλάζοντα βρέφη. Το μωράκι σου είναι ακριβώς στο 50. Από τις μετρήσεις που ανέφερες τουλάχιστον, δεν φαίνεται να πέφτει καμπύλη.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

εμένα ο δικός μου είχε αλλεργία στο γάλα και φάνηκε όταν ήπιε ξένο για μια βδομάδα βγάζοντας καντήλες στο σώμα του. Αίμα δεν είδα πότε στα κακάκια του.

sJbgp3.png W9hQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...