Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

σταματήσαμε τα αλεσμένα αλλά πλέον δεν τρώει ούτε τις μισές ποσότητες

Recommended Posts

Γεια σας. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί με προβληματίζει αρκετά και μπορώ να πω οτι έχω αγχωθεί πολύ. Ο μκρός μου (32 μηνών) είναι λίγες μέρες που έκοψε το αλεσμένο φαγητό, το οποίο αναγκαστικά έτρωγε μέχρι αυτη την ηλικία λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Την πρώτη ημέρα που το δώσαμε κανονική τροφή ήταν απο τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μας, γιατί θεωρούσαμε οτι κάπου εδώ θα σταματήσει να ταλαιπορείται.

Έλα όμως που αυτός ενώ του αρέσει πολύ που τρώει το ίδιο φαγητό με τη μαμά και τον μπαμπά, τρελαίνεται με τις νέες γεύσεις κλπ. δεν τρώει πάνω από 6-7 κουταλιές κάθε μεσημέρι. Όσο για το κρέας το μασάει καλά και μετά το φτύνει. Του αρέσει η γεύση του αλλά θεωρεί οτι δεν πρέπει να το φάει, γιατί μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένο γι' αυτόν.

έχετε κάποια συμβουλή για παιδάκια που σταματάνε τα αλεσμένα σε μεγαλύτερη ηλικία; Τα δικά σας σ' αυτή την ηλικία πόσο τρώνε; Ευχαριστώ

cN3ep3.png

Διαφημίσεις

Ολα τα παιδακια μειωνουν τις ποσοτητες οταν ξεκινανε τα μη αλεσμενα...ειναι λογικο.κι εγω ειχα αγχωθει ειδικα με το μικρο που τα εκοψε πολυ νωρις και ηταν και στο βαρος του χαλια.ομως τσαμπα...μια χαρα επαιρνε βαρος.τωρα επειδη αναφερεις προβλημα υγειας...συμβουλεψου και τον παιδιατρο.

Γεια σας. Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί με προβληματίζει αρκετά και μπορώ να πω οτι έχω αγχωθεί πολύ. Ο μκρός μου (32 μηνών) είναι λίγες μέρες που έκοψε το αλεσμένο φαγητό, το οποίο αναγκαστικά έτρωγε μέχρι αυτη την ηλικία λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Την πρώτη ημέρα που το δώσαμε κανονική τροφή ήταν απο τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μας, γιατί θεωρούσαμε οτι κάπου εδώ θα σταματήσει να ταλαιπορείται.

Έλα όμως που αυτός ενώ του αρέσει πολύ που τρώει το ίδιο φαγητό με τη μαμά και τον μπαμπά, τρελαίνεται με τις νέες γεύσεις κλπ. δεν τρώει πάνω από 6-7 κουταλιές κάθε μεσημέρι. Όσο για το κρέας το μασάει καλά και μετά το φτύνει. Του αρέσει η γεύση του αλλά θεωρεί οτι δεν πρέπει να το φάει, γιατί μέχρι πρότινος ήταν απαγορευμένο γι' αυτόν.

έχετε κάποια συμβουλή για παιδάκια που σταματάνε τα αλεσμένα σε μεγαλύτερη ηλικία; Τα δικά σας σ' αυτή την ηλικία πόσο τρώνε; Ευχαριστώ

κιμάς (καλός, από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας) σε όλες του τις μορφές! εμάς μας έσωσε!!! δεν είναι η γεύση που το αποτρέπει από το να το καταπιεί, απλά μετά από μάσημα μένουν οι ίνες και δεν είναι ευχάριστο

ενώ μπιφτεκάκια, σουτζουκάκια, μακαρόνια με κιμά κατεβαίνουν πιο εύκολα

Επίσης μην ανησυχείς, επειδή τρώνε πιο αργά στην αρχή, το σήμα ότι έχουν χορτάσει πάει πιο γρήγορα στον εγκέφαλο και σταματάνε σε μικρότερη ποσότητα. Σιγά σιγά θα την αυξήσει, αλλά στο μεταξύ προσπάθησε να δίνεις πιο συχνά φαγητό και ίσως να τρώει και μια δεύτερη μεριδούλα το απόγευμα, αντί για κρέμες.

Η απαντηση ειναι απλη: αν φτιαξεις ενα χυμο ή φρουτοκρεμα, θα χρησιμοποιησεις πχ 3 φρουτα ολοκληρα. Για δοκιμασε να τα φας!! Καμμια σχεση με το να πιεις το χυμο. Δεν ειναι το ιδιο μην μπερδευεστε. 6-7 κουταλιες στερεη τροφη ειναι αρκετη ποσοτητα για τις πρωτες μερες, και δεν αντιστοιχει σε 6-7 κουταλιες αλεσμενου. Δοκιμασε να δινεις περισσοτερα γευματα. Μετα σταδιακα θα κανεις τις 7 κουταλιες 8, μετα 9 κλπ. θελει υπομονη ειναι νεα διαδικασια...

Για το κρεας θελει πολυ μικρα κομματια στην αρχη ή να το κανεις κιμα.

Κι εγώ θα έλεγα να μην ανησυχείς. Όλα τα παιδιά περνάνε αυτή τη φάση και σιγά σιγά αυξανουν τις ποσότητες. Ασε που είναι και πιο δύσκολο/κουραστικό εδώ που τα λέμε να μασάνε, από το απλά να καταπίνουν. Κουράζονται και σταματάνε. Εχει δίκιο η maria ampelokipi, πολλούς κιμάδες να του κάνεις και γενικά μαλακές τροφές, γιατί δυσκολεύονται. Το κρέας κομμάτι ή φιλέτο πως να το φάει...όσο μικρό και να το κόψεις, δυσκολεύεται.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...