Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ερωτησεις για την αυξηση παραγωγης. παρακαλω βοηθηστε

Recommended Posts

καλησπέρα και καλή χρονια..

λοιπόν σε εναμιση μηνα περιπου γεννάω την δευτερη κορη μου

την πρωτη μου κορη λογω κακης ενημερωσης λογω οτι εκανε απεργια θηλασμου (2,5 μηνων εβγαλε το πρωτο δοντι και μου κοπηκε το γαλα!) και λογω και εγώ δεν ξερω τι καταφερα και την θηλασα μονο 3 μηνες ενω ήθελα περισσότερο.

λοιπόν την δευτερη μου κόρη και αφου εχω μάθει απο τα προηγουμενα λάθη μου θελω να την θηλάσω αποκλειστικά..

λογω οτι στην πρωτη δεν ειχα πολυ παραγωγη θελω να μου πείτε τρόπους για να αυξησω την παραγωγη απο την αρχη..

εχω δοιαβάσει για την μαγια μπυρας και για ενα τσάι της weleda ξερετε αν κάνουν δουλεια???

επίσης το μωρο εχω αποφασισει να το εχω 24 ωρες το 24ωρο πάνω μου για να ενεργοποιηθει το στήθος μου..

θελω να σας ρωτησω επίσης αν πρέπει να νοικιάσω νοσοκομειακο θηλαστρο τον πρώτο καιρο.. ειχα δοιαβάσει οτι βοηθάει και θελώ να μάθω αν οντως ισχυει..

φυσικά δεν θα κάνω το λάθος να δωσω συμπληρωμα..

σας παρακαλώ αν μπορείτε βοηθηστε γιατι θελω αυτη την φορά να ειμαι προετοιμάσμενη..

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Γειά σου Πωλίνα και καλή λευτεριά σου εύχομαι!

Θεωρώ οτι το άλφα και το ωμέγα για έναν επιτυχή αποκλειστικό θηλασμό είναι οι πολλοι θηλασμοι, δηλαδή να βάζεις το παιδί στο στήθος ανα μιάμιση βαριά 2 ώρες, απο 20 με 25 λεπτά στο ΚΑΘΕ στήθος (φυσικά μετράς 2ωρο απ'τη στιγμή που ξεκινάς να θηλάζεις και όχι απ'οταν τελειώνεις, γιατί έτσι ξεφεύγει και γίνεται τρίωρο). Λυπάμαι αλλά έχω κουραστεί να ακούω για μαμάδες που έδιναν μεν το μωρό από το δωμάτιο για να κοιμηθούν 7ώρο και μετά τους "κόπηκε το γάλα". Αποκλειστικός θηλασμός χωρίς ξυπνητήρι δεν επιτυγχάνεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Αυτό τις πρώτες 50 μέρες για να εδραιωθεί οι γαλουχία. Μετά θα σε καθοδηγεί και το παιδί. Θα είναι μεγαλύτερο, θα τρώει σε 5 λεπτά, δε θα το ξυπνάς τα βράδια, κλπ κλπ.

Δεύτερον, μη λυγίσεις και δώσεις συμπλήρωμα στο πρώτο άλμα ανάπτυξης εκεί γύρω στην 3η 4η βδομάδα γιατί το έχασες το παιχνίδι (μια γνωστή μου θήλασε αποκλειστικά 20 μέρες και στο πρώτο άλμα δεν άντεξε). Δεν ξέρω αν γνωρίζεις τι σημαίνει, αλλά το μωρό μεγαλώνοντας θέλει πιο πολύ γάλα (π.χ. αν γεννιέται και χρειάζεται 40ml σε 3-4 βδομάδες μπορεί να θέλει 90ml - τυχαία νούμερα γιατί έιμαι άσχετη με ml). Στα μωρά που πίνουν φόρμουλα δίνεται περισσότερο νερο και σκόνη φαντάζομαι, ε , τα μωρά που θηλάζουν πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Κι επειδή δεν θα αυθηθεί με ενα κουμπί, έτσι, περνάς λίγες μέρες όπου έιναι όλη μέρα στο στήθος (σε μένα έχει τύχει να να είναι 3 ώρες και 40 λεπτά στο στήθος). Το ίδιο ισχύει για επόμενα άλματα, πχ. 3 μηνών, 5 μηνών (εκεί πραγματικά κοντέψαν να μου σπάσουν τα νεύρα, ήταν και Ιούλιος με καύσωνα), 7 μηνών, κλπ.

Με τα παραπάνω έχω καταφέρει αποκλειστικό θηλασμό για 11 μήνες. Μαγια μπύρας δεν πήρα ποτέ. Θήλαστρο δεν έχω, δεν αγόρασα. Καλύτερο θήλαστρο απ'το μωρο το ίδιο δεν υπάρχει.

Καλή τύχη σου εύχομαι!

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Πωλίνα μου εγώ από την προσωπική μου εμπειρία (θηλάζω ακόμα τον 21 μηνών γιό μου) και αυτή όσων φίλων μου θήλασαν με επιτυχία νομίζω ότι το μυστικό είναι να το πάρεις χαλαρά και να αφήσεις το μωράκι σου να σε καθοδηγήσει. Αν το βάζεις στο στήθος όσο πιό συχνά μπορείς είναι συνήθως αρκετό, εγώ τουλάχιστον αυτό έκανα και δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Θήλαστρο εγώ αγόρασα ένα όταν ήταν περίπου 3-4 μηνών για να του αφήσω γάλα και να κατέβω για λίγο. Τελικά το χρησιμοποίησα 6 φορές μόνο και από αυτές οι 4 όταν είχα πετρώματα στο στήθος για να το αποσυμφορήσω λίγο.

Όπως είπε και η Lucia ο θηλασμός δεν θέλει ρολόι, μπορεί να κρατήσει ώρες ατελείωτες ειδικά όταν περνάνε άλματα αλλά αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Βέβαια αυτό ίσως είναι λίγο δύσκολο όταν έχεις και μεγαλύτερο παιδάκι που ακόμα σε χρειάζεται για τα βασικά αλλά με λίγη βοήθεια από τους δικούς σου πιστεύω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Επίσης μπορείς να μπεις στο youtube και να δεις κάποια βίντεο της Α.Πατσούρου σχετικά με το θηλασμό πολύ ενδιαφέροντα. Αν αντιμετωπίσεις κάποια δυσκολία μπορείς να καλέσεις τη γραμμή με συμβουλές για το θηλασμό (10525) ή κάποιο σύμβουλο θηλασμού για να σε βοηθήσει.

Με το καλό το μωράκι και καλούς θηλασμούς σου εύχομαι!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Πωλίνα, απ’ ότι λες ο λόγος που δεν τα καταφέρατε καλά την πρώτη φορά είχε να κάνει με δικούς σου λάθος χειρισμούς και δεν οφείλονταν σε κάποιο οργανικό ή ορμονικό αίτιο δικό σου. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος γιατί να μην τα καταφέρεις αυτή την φορά που γνωρίζεις τα λάθη που έγιναν τότε.

Όπως λέει και η Izaki, μην αγχώνεσαι τόσο, τα πράγματα θα πάρουν μόνα τον δρόμο τους! Άλλωστε, αφού είχατε φτάσει ως τους δυόμιση μήνες, τα δύσκολα τα είχατε περάσει!

Νοσοκομειακό θήλαστρο είχα νοικιάσει κι εγώ στις δύο εβδομάδες, όντως βοηθάει στην αύξηση παραγωγής, είναι λίγο μπελαλίδικη διαδικασία όμως και αν έχεις την ευχέρεια να βρίσκεσαι με το μωράκι σου όλη την ημέρα, νομίζω ότι κουράζει λίγο.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Θα σου πρωτεινα να μην αγχωνεσαι πανω απ΄ολα!!Απλα οπότε γκρινιαζει το μωρο( οσο ειναι μικρό φυσικά) δίνε στήθος!! Εξαρτάται και απο το παιδι αν ειναι υπναρου να την ξυπνάς έστω μετα απο 4 ώρες για θηλασμο.Ο δικός μου παρακαλαγα να με αφήσει έστω για λιγο οπότε δεν τον ξύπνησα ποτε!! Επίσης μην δώσεις πιπιλα,κανε εσυ την πιπιλα για το μωρο σου( ο μη θρεπτικος θηλασμος αυξάνει επίσης την παραγωγή).Με θηλαστρο θα σου έλεγα να μην μπλεξεις γιατι αν αυξήσεις πολυ την παραγωγή απ΄οτι χρειάζεται το μωρο,τότε θα εχεις αλλο πρόβλημα- υπερπαραγωγη,και δεν θα περνει το λιπαρό γάλα και θα εχεις αλλα..Πίνε αρκετά υγρα,ακόμα και την ωρα του θηλασμου,φάε καλα,ηρεμήσε και απόλαυσε το οσο μπορείς και είμαι σίγουρη οτι ολα θα πανε καλα!! Καλή λευτεριά!!!

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις..

θελω να πιστέυω πως με αυτά που μου είπατε θα καταφερω να επιτυχω το στόχο μου..

εχω μιλήσει ήδη με την μαμα και την πεθερα μου για βοηθεια για την πρωτη μου κορη και εχω προετοιμαστεί ψυχολογικά για την ολη διαδικασία..

δεν θέλω να ξαναδώσω σκονόγαλο με τίποτα..

χιλια ευχαριστώ οι συμβουλές σας πιστευω θα με βοηθησουν πάρα πολυ!

δυστυχως στο πρωτο παιδι εκανα πολλά λάθη ..

πιστυεω τωρα θα τα καταφερω.,, με αυτα που μου είπατε μου λυθηκαν αρκετες αποριες και ειδα και αλλα λάθη που ειχα κάνει στην πρωτη μου κορη..

στην αρχη ολοι με εκαναν να πιστευω πως εχω θεμα πως ειχα θεμα κλπ

οταν εμεινα πάλι εγκυος ειπα θα το ψάξω περισσότερο.. και τελικά ειδα πως εφταιγά καθαρα έγω..

για να δουμε τώρα πως θα τα πάμε

Με το καλό το νεό μωράκι! Σύμφωνώ με όλα τα παραπάνω που είπαν οι κοπέλες. Νομίζω πως το μυστικό για καλή παραγωγή έιναι :

1. Συχνοί θηλασμοί

2. Σωστή θέση στο στήθος και ενημέρωση για αντιμετώπιση πιθανων τραυματισμών - μαστιτιδας κλπ.Εγώ δεν έπαθα αλλά μου έκανε καλό που ήξερα μερικα πράγματα σχετικα.

3. Βοήθεια στο σπίτι απο όποιον μπορει ωστε εσυ να μπορεις να δωσεις χρόνο στο θηλασμο (πολύ σημαντικο το θεωρώ οπότε οργανωσέ το)

4. Σλινγκ για να μπορεις να κανεις πράγματα ενώ θηλάζεις

5. Εγώ έπινα και καμια μπυριτσα χωρις αλκοολ και ένα τσαι με γλυκανισο και τριγωνέλλα (δεν ξερω αν έκαναν δουλεια)

6. Πιπίλα και μπιμπερο δεν εδωσα τι ς πρώτες 40 μέρες

7. Θήλαστρο επίσης όχι τις πρώτες 40 μερες (μετα ναι γιατι έπρεπε να βγαίνω κάποιες ώρες έξω)

8. Ρουμινγκ ιν στο νοσοκομείο για να μπορεις να κάνεις καλό ξεκίνημα με πολλές ώρες στο στήθος και να αποφύγεις να πάρει ξένο γάλα απο τις μαίες

Γενικά υπάρχουν σεμινάρια θηλασμού δωρεάν σε πολλές πόλεις εγώ έκανα σε Θεσσαλονίκη και νομίζω ήταν το Α και το Ω για να πετύχω αποκλειστικο θηλασμό μέχρι σήμερα (11 μηνων). Καλή επιτυχία

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...