Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κολπική εξέταση στην 37η βδομάδα

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα, σήμερα πήγα στο γιατρό και με εξέτασε κολπικά παρόλο που είμαι στην 37η εβδομάδα. Μου είπε ότι σύντομα θα γεννήσω. Έχει συμβεί σε καμιά το ίδιο? Να αρχίσω να αγχώνομαι???

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα, σήμερα πήγα στο γιατρό και με εξέτασε κολπικά παρόλο που είμαι στην 37η εβδομάδα. Μου είπε ότι σύντομα θα γεννήσω. Έχει συμβεί σε καμιά το ίδιο? Να αρχίσω να αγχώνομαι???

εγω δεν ξερω καθως δεν γενναω ακομα , παντως γιατι να ανχωνεσαι??? πλησιαζει η ωρα ,,, με το καλο το μπεμπινι σου να το παρεις αγκαλια γερο ! :-D

Στον μεγαλο μου γιο μολις μπηκα στον μηνα μου 36Η εβδομαδα αρχισα να πηγαινω 1 φορα την εβδομαδα και με εξεταζε και κολπικα για να δει τον τραχηλο και αν υπαρχει διαστολη.....Σ την τελευταια εξεταση μου ειπε οτι τον πιανει αλλα παρολαυτα ο μικρος δεν ηθελε να βγει και μπηκα για τεχνητους πόνους!!!

Αρα καλα εκανε και σε εξετασε!

Vasoulagal ακριβώς γι αυτό αγχώνομαι, νόμιζα ότι θα πάω μέχρι τη 40η. Ευχαριστώ για τις ευχές σου και σε σένα όλα καλά να πάνε!!!

Ninino9 έχω ακούσει ότι έτσι προκαλείται τοκετός και τώρα το μυαλό μου είναι όλο εκεί.

Eγω αυτο που λες δεν το χω ξανακουσει!! θυμαμαι οτι μας ειχε πει να κανουμε σεχ( το σπερμα λεει εχει μια ουσια που μπορει να προκαλεσει τοκετο) και να περπαταω....

Επισης δεν με εξεταζε με κολπικο υπερηχο αλλα με το χερι. Και απο πανω κανονικο υπερηχογραφημα για να τσεκαρουμε το βαρος του εμβρυου.

Τελικα δεν επιασε τιποτα και το μωρο εφτασε 40+ 5 ημερων και καναμε τους τεχνητους πονους , οπως προανεφερα.

Γιατι να ανγχωνεσαι; Το μωρακι σου θα βγει οταν θελει!!!:D

Διαφημίσεις

Μην αγχώνεσαι καθόλου. Κι εγώ στον πρώτο μου γιο, είχα εξεταστεί στην 37 εβδομάδα και μου βρήκε μικρή διαστολή. Μου είπε να έχω το νου μου πλησιάζουμε. Μόλις μπήκα στην 38 γέννησα φυσιολογικά ένα υγιέστατο μωράκι 3750γρ.! Ξέρουν αυτά πότε είναι έτοιμα να βγούν :)

dxF6p2.png

Oxkbp2.png

Να κάνω και μια ερώτηση ακόμη? Μετά την κολπική εξέταση είχατε λίγη καφέ βλέννα ή όχι?

Me αυτο τον τροπο ο γιατρος μπορει (αν θελει ή χωρις να θελει αν ειναι ασχετος) να προκλεσει σιγα-σιγα τοκετο.Οχι να τον προκαλεσει από το πουθενα -γιατι τοτε δεν θα μπαιναμε με προκληση και τεχνητους πόνους- αλλα, πώς να το πω...να τον επισπευσει καπως, υπό προυποθεσεις.Η βλεννη αυτη μπορει να ειναι και η λεγομενη τραχηλικη βλεννη, που σηματοδοτει εναρξη τοκετου (μπορει και οχι).

Εγω από οταν ειδα αυτη τη βλεννη (χρωματος υποκιτρινου, αλλα μπορει να ειναι και καφε), γεννησα μετα από 7 ωρες.Με ειχε δει κολπικα ο γιατρος μου το πρωι(οχι με υπερηχο, με... "ψηλαφιση"), μετα από κανα 2ωρο ειδα τη βλεννη, του τηλεφωνησα να το πω, μου ειπε μπορει να ειναι και από την εξεταση, αλλα μεσα σε 2 ωρες αφοτου την ειδα, αρχισαν οι πονοι και μετα από αλλες 4-5 ωρες γεννησα.Σου περιγραφω απλα την εμπειρια μου, δεν σου λεω οτι ετσι θα γινει, σωνει και καλα!

(Αλλα αυτα που σου γραφω στην αρχη ισχυουν γενικα).

Με καλο και με εναν πονο(οπως εγω;))!

Me αυτο τον τροπο ο γιατρος μπορει (αν θελει ή χωρις να θελει αν ειναι ασχετος) να προκλεσει σιγα-σιγα τοκετο.Οχι να τον προκαλεσει από το πουθενα -γιατι τοτε δεν θα μπαιναμε με προκληση και τεχνητους πόνους- αλλα, πώς να το πω...να τον επισπευσει καπως, υπό προυποθεσεις.Η βλεννη αυτη μπορει να ειναι και η λεγομενη τραχηλικη βλεννη, που σηματοδοτει εναρξη τοκετου (μπορει και οχι).

Εγω από οταν ειδα αυτη τη βλεννη (χρωματος υποκιτρινου, αλλα μπορει να ειναι και καφε), γεννησα μετα από 7 ωρες.Με ειχε δει κολπικα ο γιατρος μου το πρωι(οχι με υπερηχο, με... "ψηλαφιση"), μετα από κανα 2ωρο ειδα τη βλεννη, του τηλεφωνησα να το πω, μου ειπε μπορει να ειναι και από την εξεταση, αλλα μεσα σε 2 ωρες αφοτου την ειδα, αρχισαν οι πονοι και μετα από αλλες 4-5 ωρες γεννησα.Σου περιγραφω απλα την εμπειρια μου, δεν σου λεω οτι ετσι θα γινει, σωνει και καλα!

καλησπεραα σε ολες..

εγω ειμαι τωρα στην 38η βδμ κ αυριο εχω ραντεβου με τον γιατρο..μου ειπε κ μενα οτι θα με εξετασει (πρωτη φορα τωρα)κολπικα να δουμε που βρησκομαστε..εχω πετρωματα κ πονακια ποτε ποτε οποτε πιστευω οτι πλησιαζει η ωρα..

αλλα η απορια μου ειναι αυτη για πιο λογο πρεπει να γινεται αυτη η εξεταση αφου ναι υπαρχει περιπτωση να προκληθει τοκετος;;σε τι οφελει;;!!ας ερθει το νινι οποτε ειναι αυτο ετοιμο..δε λεω αν παμε 40 βδμ οκ να εξετασει..δε ξερω εχω μπερδευτει..αυριο θα τον ρωτησω φυσικα να δω τι θα μου πει..

στο 1ο μου μωρο γεννησα προωρα(35 βδμ)κ δεν προλαβαμε να με εξετασει..ευτυχως..

κ κατι αλλο ποναει αυτη η εξεταση;;

y0Upp3.png

Διαφημίσεις

2 ώρες μετά την εξέταση είχα καφέ βλέννη μέχρι και την επόμενη μέρα μαζί με λίγα πονάκια αλλά τελικά σταμάτησε και δε γέννησα. Μακάρι να έρθει εύκολα όπως σε σένα!!!

καλησπεραα σε ολες..

εγω ειμαι τωρα στην 38η βδμ κ αυριο εχω ραντεβου με τον γιατρο..μου ειπε κ μενα οτι θα με εξετασει (πρωτη φορα τωρα)κολπικα να δουμε που βρησκομαστε..εχω πετρωματα κ πονακια ποτε ποτε οποτε πιστευω οτι πλησιαζει η ωρα..

αλλα η απορια μου ειναι αυτη για πιο λογο πρεπει να γινεται αυτη η εξεταση αφου ναι υπαρχει περιπτωση να προκληθει τοκετος;;σε τι οφελει;;!!ας ερθει το νινι οποτε ειναι αυτο ετοιμο..δε λεω αν παμε 40 βδμ οκ να εξετασει..δε ξερω εχω μπερδευτει..αυριο θα τον ρωτησω φυσικα να δω τι θα μου πει..

στο 1ο μου μωρο γεννησα προωρα(35 βδμ)κ δεν προλαβαμε να με εξετασει..ευτυχως..

κ κατι αλλο ποναει αυτη η εξεταση;;

Κι εγώ αυτή την απορία έχω γιατί να το προκαλέσει αν δεν περάσουμε τις ημέρες?? Εγώ πόνεσα πάντως αλλά μόνο εκείνη την ώρα μετά όλα καλά. Φυσικά δε θα συγκρίνεται με τις ωδίνες του τοκετού οπότε τι νόημα έχει??? Κι εγώ έχω αρκετά πονάκια γι αυτό είδε τον τράχηλο.

καλημερα και απο μενα!!!ειμαι στην 37 ακριβως σημερα και σε δυο εβδομαδες μου ειπε πως θα με εξετασει να δει τον τραχηλο αν εχει μαλακωσει αν υπαρχει διαστολη...εχω ομως αγχος γιατι πλεον ειμαι πολυ κοντα στην ΠΗΤ...λετε να προκληθει τοκετος????οχι πως δεν θελω γιατι η κυρια ειναι ηδη αρκετα μεγαλη 2800....και με πιεζει πολυ.

Με μια-δυο κολπικες (δακτυλικες στην ουσια:rolleyes:) εξετασεις [και από τη στιγμη που δεν ειναι ετοιμος ο ιδιος ο οργανισμος] δεν προκαλειται τοκετος ρε παιδια.Τοτε τι τη θελουμε την ωκυτοκινη...

Τωρα ο λογος που την κανουνε ειναι αυτος που ειπε η φιλη απο πανω,να δουνε τραχηλο,διαστολη,ποσο χαμηλα ειναι το μωρο κλπ,χρειαζουμενα ειναι αυτα.Δεν υπαρχει λογος ανησυχιας (εκτος αν μιλαμε για ασχετο γιατρο ή για γιατρο που θα προσπαθησει να σας βαλει για γεννα λιγο νωριτερα,γιατι εχει κατι να κανει;))

...ναι,ποναει...

καλημερα και απο εμενα.μια απορια.γιατι ποναει η εξεταση;δεν ειναι σαν τον κολπικο υπερηχο;εγω που εκανα κολπικο υπερηχο λογο περιδεσης τραχηλου (στον 6ο βεβαια)δεν πονεσα ιδιαιτερα.ειμαι στην πρωτη εγκυμοσυνηκαι δεν γνωριζω.συγνωμη αν ειπα καμια χαζομαρα.

Διαφημίσεις

Πονάει γιατί ουσιαστικά ο γιατρός βάζει το χέρι στον τράχηλο για να δει αν είναι μαλακός, ανοιχτός κτλ. Είναι αρκετά έντονος πόνος αλλά εκείνη τη στιγμή μόνο. Δεν έχει σχέση με τον κολπικό υπέρηχο.

καλησπερα..

ρωτησα κγω τον γιατρο μου κ μου ειπε οτι λενε κ καποια κοριτσια παραπανω..γινεται για πρακτικους λογους, να ξερουν τι γινεται κ που βρισκομαστε..κ φυσικα αν θελουμε με αυτον τον τροπο μπορουμε να προκαλεσουμε τοκετο-αν θελουμε-.

επισης εγω δεν πονεσα καθολου..δεν μπαινει τοοοοοσο βαθια το χερι..ναι θα την ελεγα σαν μια απλη κολπικη εξεταση..

y0Upp3.png

Καλημέρα κορίτσια !! Εγω χθες μπήκα στην 38η εβδομάδα κ είχα παει για καρδιοτοκογραφιμα ! Όλα οκ με το μωρο! Ο γιατρός μου είπε οτι εχω συσπασεις φυσιολογικά κ με εξέτασε κ κολπικα για να δει που βρισκόμαστε ( επειδη εχω και συσπασεις) κ να δει αν μαλακωνει ο τραχηλος,τι να πω....πονεσα πολυ....πολυ όμως :( !! Μου βρήκε οτι εχω ήδη διαστολη κ οτι μεσα στη βδομάδα θα γέννησω :) ! Κ εκεινη την ωρα το γάντι του ειχε αιμα και μετα είχα καφε βλενη....για το αιμα μου είπε οτι ειναι επειδη γινεται διαστολη σπάνε αγγεία ! Αυτο απ την εμπειρία μου ως τώρα....ελπίζω να βοήθησα :)

Καλημερα κοριτσια και με το καλο!Μην αγχωνεσται με τετοια πραγματα γιατι πραγματικα δεν υπαρχει λογος.Ολα ειναι στο μυαλο μας.Η παρακολουθηση του τραχηλου γινεται για να προλαβουν οι γιατροι καποιο τυχον προβλημα ή για να υπολογισουν το ποτε θα ξεκινησει ο τοκετος.Εγω που ειμαι στον 7ο μηνα με διδυμακια,απο τον πρωτο υπερηχο και εως τωρα με εξεταζει και κολπικα.Αυτο ειναι ασφαλες και προοληπτικο,δεν προκαλει τοκετο αν δεν εχει ξεκινισει η ολη διαδικασια,η οποια μπορει να παρει,μερες και εβδομαδες και εσεις να μην καταλαβαιτε τιποτα παρα μονο οταν φτασετε στο τελικο σταδιο.Να ειστε ηρεμες και απολαυστε τις τελευταιες σας στιγμες σαν εγκυουλες......

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ελένη είσαι έτοιμη δηλαδή, με το καλό το μωράκι σου!!! Marouliw εμένα ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν κάνει να μας βλέπουν κολπικά μέχρι τον 9ο εκτός και αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, τι να πω καθένας τα δικά του λέει... Με το καλό τα διδυμάκια σου!!!

• 2 weeks later...

καλημερα.την εκανα την εξεταση χτες.ακριβως 38 εβδομαδων.δεν ππονεσε καθολου.εχει σχεδον εξαλειφθει ο τραχηλος αλλα δεν εχω ακομα διαστολη.η μικρη ειναι χαμηλα.σεε δεκα μερες παω για το τελευταιο ραντεβου αλλα στο μαιευτηριο.θα κανω κ

λκαρδιοτοκογραφημα .αντε εφτασα σχεδον...μετα ειχα καφε υγρα ολη νυχτα αλλα απο οτι ξερω ειναι φυσιολογικο.σημερα εχω καποιες συσπασεις παραπανω αλλα δε με πειραζει.πλεον οποτε κ να ερθει ειναι ετοιμη η μικρη.

Με το καλό το μωράκι σου. Εγώ τελικά γέννησα και τώρα κατάλαβα γιατί κάποιες πονάμε. Στην 37η που με εξέτασε δεν ήταν ανοιχτός ο τράχηλος και πόνεσα πολύ. Στην 39η που πήγα με διαστολή 4 δεν κατάλαβα τίποτα!! Κατάλαβα μια και καλή όταν γέννησα χα χα χα!!!