Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Recommended Posts

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

 

Η Ελληνική Εταιρία Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής πραγματοποιεί το 1ο Συνέδριο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, στις 22-24 Νοεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Hilton, με τίτλο ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ.

 

 

Πέρασαν ήδη 27 χρόνια από την πρώτη εξωσωαμτική γονιμοποίηση στην Ελλάδα (1986) και οι πρωτοπόροι γυναικολόγοι που αφοσιώθηκαν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή οργανώνουν το 1ο Συνέδριο τους. Ο Δρ Βασίλης Αθανασίου και οι συνεργάτες του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών συμμετέχουν για να παρουσιασουν το επιστημονικό εργο 6 ετών γιά την επιτυχή εκβαση δεκάδων εξωσωματικων και την γέννηση περισσότερων από 3.000 παιδιών.

Ο επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών IVF ATHENS CENTER Δρ. Βασίλειος Αθανασίου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα προεδρεύσει της τελετής έναρξης του Συνεδρίου. “ Ο στόχος είναι τριπλός: η αποτίμηση του μέχρι σήμερα έργου μας, η ανάδειξη των νέων επιστημονικών εξελίξεων και των ερευνητικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη και τέλος ο προγραμματισμός και οι κενοτόμες αποφάσεις που πρέπει να υιοθετηθούν και να μετατραπούν σε πράξεις για να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Υπάρχουν συλλογικές κινήσεις & σε επίπεδο πολιτείας που μπορούν να ενισχύσουν το κλάδο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και ήρθε η ώρα να υλιοποιηθούν” δηλώνει ο Δρ Βασίλης Αθανασίου.

 

Από το 2007 που δημιούργησε το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών - IVF Athens Center, ο Δρ Βασίλης Αθανασίου έχει αφήσει ο δικό του στίγμα στην ιστορία της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Ελλάδα. Το επιστέγασμα της πορείας αυτής ήταν το παγκόσμιο επίτευγμα γέννησης υγιούς παιδιού από γυναίκα που έπασχε από αχονδροπλασία – νανισμό- τον Μάρτιο του 2013, αναδεικνύοντας μέσα από αυτό τη δυναμική των ελλήνων επιστημόνων και τις δυνατότητες εξέλιξης της επιστήμης στον τομέα της εξωσωματικής.

 

Το Παρελθόν , το Παρόν και το Μέλλον της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Ελλάδα, έχει γραφτεί μέσα από τη σκληρή δουλειά, την επιστημονική προσήλωση, τις νέες τεχνολογίες και τη συνεχή εκπαίδευση σε αυτές, όλων των επιστημόνων που ως μοναδικό σκοπό έχουν να δώσουν σε όσες περισσότερες γυναίκες τη δυνατότητα να βιώσουν το θαύμα της μητρότητας.

Ο Δρ Βασίλης Αθανασίου και η ομάδα του στο Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών, με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον της εξωσωματικής γονιμοποίησης, χρησιμοποιούν τις τελευταίες μεθόδους τεχνιτής ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα αλλά και τις νέες εξελίξεις στο χώρο.

 

*Ο ∆ρ. Αθανασίου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευθείς στη Μαιευτική και Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ». Αγορεύτηκε ∆ιδάκτωρ του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων στην Ιατρική Σχολή το 1994. Έχει µετεκπαιδευθεί στη λαπαροσκοπική, υστεροσκοπική χειρουργική και Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο Hopital Universitaire Cantonal de Fribourg και Hopital Universitaire de Geneve της Ελβετίας, στο Centre Europeene Universitaire de Perigeux της Γαλλίας και στο Monash University of Melbourne στην Αυστραλία Είναι μέλος στο Δ.Σ. επιτροπών και εταιρειών Υποβοηθουμένης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών IVF ATHENS CENTER ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2007, μετά από πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση των συνεργατών του στον τομέα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Ο σκοπός ίδρυσης και λειτουργίας του, ήταν να ολοκληρώσει ένα όραμα: το Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών να αποτελέσει κοιτίδα ελπίδας και χαράς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα ζευγάρια να βιώσουν το θαύμα της ζωής, το θαύμα της γέννησης του δικού τους παιδιού.Στοχεύουμε στη ουσιαστική, ειλικρινή και ποιοτική υποστήριξη του υπογόνιμου ζευγαριού.Ενημερωνόμαστε και επιμορφωνόμαστε συνεχώς ώστε να εφαρμόζουμε τις πλέον κατάλληλες και εκσυγχρονισμένες ιατρικές τεχνικές υπηρετώντας την πρόοδο της επιστήμης. Τελικός μας στόχος το Κέντρο μας να αποτελεί πρότυπο αναφοράς για την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών IVF ATHENS CENTER Λ. Κηφισίας 5, Μαρούσι

URL: www.ivfathenscenter.gr Τηλ : 210 68 59 500 / 502

FB.: https://www.facebook.com/ivfathenscenter

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...