Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΝΣΤΑΣΗ λόγω απόρριψης συμμετοχης σε προκηρυξη?

Recommended Posts

Ένας φιλος αντιμετωπιζει καποιο προβλημα κι αναρρωτιεμαι αν καποιος εδω εχει γνωσεις κι εμπειρια και μπορει να τον συμβουλευσει. Έστειλε αιτηση σε προκηρυξη για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τα αποτελεσματα βγηκαν και ειναι στους απορριφθεντες. Ψαχνοντας το λογο που απορριφθηκε βρηκαμε οτι η αιτιολογια ειναι ¨χωρις απαιτουμενη εμπειρια επικουριας¨

Δεν καταλαβαιναμε το λογο. Η αιτηση που συμπληρωθηκε ηταν το ΣΟΧ3. Στο Ε. Επιδιωκομενες θεσεις κατα σειρα προτιμησης ειχε δηλωσει τη θεση που τον ενδιεφερε, κωδικο δλδ, κι απο κατω εγραψε το νουμερο που αντιστοιχουσε στα κυρια η επικουρικα προσοντα και τελος στο κουτακι που αφορουσε την εμπειρια εγραψε αριθμο μηνων που αντιστοιχει στην εργασιακη εμπειρια που διαθετει για την ειδικοτητα αυτη.

Και ομως απορριφθηκε λογω ¨χωρις απαιτουμενη εμπειρια επικουριας¨.

Το θεμα ειναι οτι βλεποντας τους επιτυχοντες - 2 θεσεις - ειχε πολυ περισσοτερα προσοντα απο τον δευτερο (950 μοναδες αυτος και 2500 ο φιλος μου) κι ετσι θα μπορουσε να ειχε παρει τη θεση. Κι επειδη ειναι 2 χρονια ανεργος με παιδια κι ελπιδα καμμια ειναι κριμα να τη χασει αν γινεται κατι.

Δεν ξερω πολλα απο αιτησεις αλλα κοιταζοντας την προκηρυξη και την αιτηση ΣΟΧ 3 το μονο που μπορουσα να σκεφθω ηταν το εξης:

Η προκηρυξη στο κομματι του κωδικου της θεσης αναφερει ως προσοντα τα εξης

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ :

Πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ειδικότητας Ελαιοχρωματιστών ή Ελαιοχρωματιστή ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος των παρακάτω σχολικών μονάδων : ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Αʼ ή Βʼ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Α ʼ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:

(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

Ο ομώνυμος ή αντίστοιχος, απολυτήριος τίτλος αναγνωρισμένης κατώτερης τεχνικής σχολής της ημεδαπής ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολής της αλλοδαπής.

ΠΡΟΣΟΝΤΑ Β ʼ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑΣ:

(Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα ανωτέρω προσόντα)

Απολυτήριος τίτλος τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριταξίου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης Τεχνικής Σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών.

Ο φιλος εχει τα προσοντα Β επικουριας. δλδ απολυτηριο λυκειου, δεν εχει κανει σχολη ελαιοχρωματιστων. Ο ιδιος ειναι ελαιοχρωματιστης επαγγελματιας πολλα χρονια. Δηλωσε λοιπον την εμπειρια του πιο πανω στις επιδιωκομενες θεσεις οπως ανεφερα.

Επειδη ομως η περιγραφη προσοντων πανω αναφερει στο τελος "και αντίστοιχη εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών" σκεφθηκα μηπως επρεπε να γραψει οτι ειναι επαγγελματιας ελαιοχρωματιστης στην παραγραφο Δ.ΛΟΙΠΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ? Εκει ως παραδειγμα να συμπληρωσετε μονο εφοσον για την επιδιωκομενη θεση απαιτουνται απο την ανακοινωση κι αλλα προσοντα περα απο τιτπλο σπουδων, οπως αδεια ασκησης επαγγελματος, ξενης γλωσσας, χειρισμος Η/Υ.

Αλλα θεωρω λαθος αφου παρακατω μετα σου ζηταει να γραψεις την εμπειρια συμφωνα με τη θεση που αιτεισαι.

Το θεμα ειναι οτι κοιταξα τον πινακα απορριφθεντων και σχεδον ολοι οσοι αιτηθηκαν για την ιδια θεση απορριφθηκαν για τον ιδιο λογο.

Ειναι δυνατον να ειναι αυτος ο λογος κι αν ναι, μπορει να κανει ενσταση για αυτο? Γιατι δεν διευκρινιζεται κατι τετοιο απο την προκηρυξη και εχει δηλωσει την πολυετη εμπειρια του εκει που αυτη ζητηται. Αν γινεται να κανει ενσταση μπορει να παρει τη θεση.

Αν γνωριζει καποιος απο τετοια θεματα ας βοηθησει παρακαλω :)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Προφανώς για την εγγραφή στον επικουρικό πίνακα κατάταξης χρειάζεται να αποδείξει ότι έχει εμπειρία 3 ετών ως ελαιοχρωματιστής όπως αυτό ορίζεται στο πάραρτημα της ανακοίνωσης του εποχικού.Άλλο τι δήλωσε, άλλο τι αποδεικνύει (ένσημα, υπεύθυνη δήλωση κτλ). Αυτός που είναι στον κύριο πίνακα κατάταξης και μια μονάδα μόνο να έχει ως βαθμολογία προηγείται. Ο φίλος σου είναι σε πίνακα απορριπτέων. Προφανώς θα πρέπει να κοιτάξει γιατί μπήκε εκει. Να ελέγξει προσεχτικά τι έχει καταθέσει μην κάνει τσάμπα ένσταση γιατι ειναι 50 ευρώ το παράβολο. Ωστόσο αν οι επιτυχόντες είναι από τον κύριο πίνακα ή την επικουρία ακόμα και να μπαινε στον β επικουρικό δεν θα έπαιρνε τη θέση παρά μόνο αν εξαντλούνταν οι αλλοι 2 πίνακες. Ελπίζω να βοήθησα

Σε ευχαριστώ πολύ Ολίνα! Ειμαστε τοσο ασχετοι με αυτα που εισαι μεγαλη βοηθεια μπας και βγαλουμε μια ακρη.

Λοιπόν ψαχνοντας τους πινακες ολους βλεπω οτι αντι για 4 ελαιοχρωματιστες τελικα πηραν μονο 2 γιατι προφανως δεν βρηκαν αλλους. Απο οτι ειδα στον πινακα απορριφθεντων σχεδον ολοι οι ελαιοχρωματιστες απορριφθηκαν για τον ιδιο λογο. Νομιζω λοιπον οτι αν προσπαθησει μπορει να πετυχει κατι αφου υπαρχουν δυο θεσεις κενες.

Δεν ειχε ιδεα οτι επρεπε να αποδειξει την εμπειρια του, δεν αναγραφεται καπου στην προκηρυξη οτι ζητειται κατι τετοιο και δεν εχει καταθεσει λοιπον ενσημα η κατι αλλο.

Τωρα αν κανει ενσταση μπορει να καταθεσει εκ των υστερων τετοια δικαιολογητικα? Εχει ελπιδες να τον παρουν αφου εμειναν δυο θεσεις κενες?

Φυσικα δεν μπορει να βρει δικαιολογητικα για τα 21 χρονια που δουλευει καθως σε αυτη τη δουλεια δεν εχει ενσημα στα παντα αλλα σιγουρα μπορει να βρει για τα μισα τουλαχιστον. Θα υπαρχει προβλημα αν βρει αποδεικτικα στα 120 μηνες αντι για 252 που δηλωσε?

Η ενσταση γινεται στο φορεα προσληψης?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Αν δεν απέδειξε την εμπειρία του όπως ορίζεται στο παράρτημα της ανακοίνωσης εποχικού προσωπικού (δες το στο ΑΣΕΠ) δεν θα καταφέρει τίποτα με την ένσταση.Απλά θα χάσει 50 ευρώ, εκπρόθεσμα δεν γίνονται δεκτά. Η ένσταση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ. Η μαχιμουμ εμπειρία που βαθμολογείται είναι 60 μήνες. Αυτό είναι μετά το βαθμό βασικου τίτλου σπουδών. ΟΙ θέσεις θα παραμείνουν κενές αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα. Μπορεί ομως αν το θελήσει ο φορέας να τις επαναπροκηρύξει οποτε πρεπει να χει το νου του. Πάντα να καταθέτει βεβαίωση των ενσήμων και απαιτείται αν ήταν με ικα ή τεβε υπεύθυνη δήλωση που να λεει πχ δούλευα ως ελαιοχρωματιστής για Χ μήνες σε αυτόν τον εργοδοτη. Ελπίζω να βοήθησα

Μαλιστα! Aρα δεν υπαρχει ελπιδα.....θα του πω να παρει τηλεφωνο μηπως μαθει κατι για τις κενες θεσεις.

Κριμα γιατι εχασε σιγουρη δουλεια.

Σε ευχαριστω παρα πολυ Ολινα, ηταν πολυτιμη η βοηθεια σου, να σαι καλα! :)

Διαφημίσεις

Ναι γιατί όχι; Ας πάρει στο δήμο και απο κει θα του πουν αν έχουν την πρόθεση να επαναπροκηρύξουν. Αν κυνηγάει δουλειά στο δημόσιο βολεύει να έχει έτοιμο ένα φάκελο και να χει διαβάσει το παράρτημα ανακοίνωσης του εποχικου, πχ το πιστοποιητικό οικογενειακης καταστασης πρέπει να είναι πρόσφατο τελευταίων δυο μηνων. Τέτοιες λεπτομέρειες είναι πουκρίνουν τους διοριστέους. Εύχομαι το καλύτερο!

Να σε ρωτησω κατι αλλο μιας και τα ξερεις. Εκανε μια αιτηση και σε προκηρυξη της ευδαπ και σε μια θεση ζητουσαν γνωση υπολογιστη. Θα επρεπε δλδ να καταθεσει καποιο αποδεικτικο οτι ξερει να γραφει word και να χειριζεται διαδικτυο? Γιατι δεν εχει. Ουτε εγω εχω αν και καποτε παρακολουθησα καποια μαθηματα για να μαθω. Οποτε δλδ σε αυτες τις προκηρυξεις δηλωνεις οτι εχεις καποιο προσον πρεπει να καταθεσεις και αποδεικτικο?

Πάντα όταν δηλώνεις κάτι σε μια προκήρυξη πρέπει να το αποδεικνύεις κιόλας. Αυτός που παίρνει την αίτηση σου δεν ξέρει ότι αυτό που γράφεις είναι αλήθεια ή όχι.... Εγώ π.χ. μπορεί να δηλώνω πυρηνικός επιστήμων, είμαι όμως; Πώς θα δείξω αν είμαι; Καταθέτοντας ένα πτυχίο που λέει ότι είμαι πυρηνικός επιστήμων. Ομοίως και αν ξέρω υπολογιστές, αν έχω δουλέψει 1-2-20 χρόνια, αν έχω 1-2-10 παιδιά, αν είμαι άνεργη για 1 χρόνο κλπ

Πάντα καταθέτεις τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, Στο site του ΑΣΕΠ έχει ό,τι ισχύει αυτή τη στιγμή για ξένες γλώσσες και γνώση πληροφορικής. Για αυτό ειπα πριν να έχει ένα ντοσιέ πάντα έτοιμο με τα τυπικά προσόντα του επικυρωμένα πχ πτυχία, εμπειρία ώστε να αναζητά τις θέσεις εποχικού που του ταιριάζουν γιατί πολλές φορές θέσεις μένουν κενές σε τεχνικές ειδικότητες επειδή δεν αποδεικνύονται σωστά τα προσόντα ενώ οι υποψήφιοι τα κατέχουν

Διαφημίσεις

Τι κανεις ομως στην περιπτωση που ανεφερα, ζηταει γνωση υπολογιστων συγκεκριμενα για κειμενα word, υπολογιστικα φυλλα και ιντερνετ. Αυτα τα ξερουν ολοι οσοι εχουν υπολογιστη και τα εχουν μαθει με διαφορους τροπους, χωρις καποια φοιτηση σε σχολη δλδ. Δεν ζηταει η προκηρυξη πιστοποιητικο συγκεκριμενο. Καποιος που τα ξερει χωρις να εχει πιστοποιητικο φοιτησης η να εχει εργαστει σε καποια υπηρεσια πχ

πως θα το αποδειξει? Να ξερω να του πω να μη το ξαναδηλωσει τοτε. Γιατι ξερει αυτα τα βασικα.

Τι κανεις ομως στην περιπτωση που ανεφερα, ζηταει γνωση υπολογιστων συγκεκριμενα για κειμενα word, υπολογιστικα φυλλα και ιντερνετ. Αυτα τα ξερουν ολοι οσοι εχουν υπολογιστη και τα εχουν μαθει με διαφορους τροπους, χωρις καποια φοιτηση σε σχολη δλδ. Δεν ζηταει η προκηρυξη πιστοποιητικο συγκεκριμενο. Καποιος που τα ξερει χωρις να εχει πιστοποιητικο φοιτησης η να εχει εργαστει σε καποια υπηρεσια πχ

πως θα το αποδειξει? Να ξερω να του πω να μη το ξαναδηλωσει τοτε. Γιατι ξερει αυτα τα βασικα.

Το να λέω ότι ξέρω κάτι, δεν αποδεικνύει ότι πράγματι το ξέρω.

Υπάρχουν βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων που πιστοποιούν την όποια γνώση (υπολογιστών στη συγκεκριμένη περίπτωση)

Μαλιστα!! Αρα δεν μπορει να το δηλωνει!

Αντε να βρω εγω τωρα βεβαιωση απο το σεμιναριο που παρακολουθησα τοτε (να το χω καλου κακου)

Ευχαριστω κοριτσια!

Vera μου γενικα τα σεμινάρια πληροφορικής δεν αποδεικνύουν γνώση χειρισμού αν δε συνοδεύονται από πτυχίο πχ ecdl

Κοίτα αυτή τη σελίδα

http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/FORIS/Ipodigmata/anak.csp?tabId=0&lcmenuId=

Ειναι τα υποδείγματα του ΑΣΕΠ που σου ανέφερα και στα αρχεία αυτά είναι πως αποδεικνύεται και η γνώση χειρισμού. Αν θες κατι ρώτα με

Καταλαβα......σνιφφφφ! Σε ευχαριστω και παλι Ολινα μου, με καταυποχρεωσες! :)

Ειμαστε ντιπ ασχετοι με τετοια!

Διαφημίσεις