Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ανακοίνωσα στη μητέρα μου οτι δεν θα βάλω το όνομά της

renata

Recommended Posts

:(:(:(:(:( τη μικρή μου είχαμε συμφωνήσει με τον άνδρα μου όταν γεννηθεί να τη βαπτίσουμε Μελίνα γιατί το όνομα της μητέρας μου (Παρασκευή )δε μας άρεσε.Τη μεγάλη μου κόρη τη βγάλαμε Κωνσταντίνα του πεθερού διότι της πεθεράς (Φρόσω)δεν μας άρεσε.Είχα πεί στη μητέρα μου όταν ήμουν έγκυος ότι δεν θα βγάλω το όνομά της και ενώ δεν είπε τίποτα ξέρω οτι στεναχωρέθηκε, έκτοτε δεν το ξανασυζήτησα.Έλα όμως που όλο το σόι της μάνας μου την πρήξανε πώς θα το βαπτίσουνε και θα μπεί Βουλίτσα και να μας ζήσει η Βούλα και τέτοια. Κι αυτή δε μίλαγε έλεγε ο,τι θέλουν τα παιδια και.Επειδή εγώ στεναχωρέθηκα είπα στον άνδρα μου άντε μωρέ ας βγάλουμε 2 ονόματα Παρασκευή και Μελίνα.Δέχτηκε,αλλά ήταν πολύ στεναχωρημένος γιατι δεν του αρέσουν τα διπλά ονόματα.

Έρχεται λοιπόν χθές η παιδίατρος στο σπίτι ενώ μόλις την προηγούμενη έχουμε αποφασίσει για το διπλό όνομα κι αρχίζε,ι ενώ ήρθε κι η μαμά μου ,πώς τη λένε τη μπουμπού?(η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα για το διπλό όνομα) λέω εγώ τη λένε μπέμπα.Λέει ε δεν τη λένε μπέμπα πώς τη λένε τη μαμά σου?λεω Παρασκευή άντε λέι να μας ζήσει η Παρασκευούλα.Λεω και εγώ το χαμε για έκπληξη μη μου το χαλάς. Τελοσπάντων με το που φεύγει αρχίζει η μάνα μου κλαίει απο συγκίνηση και πέφτει πολύ κλάμα ούτε που μπορεσα να της πώ για διπλό όνομα τίποτα το μόνο που μπόρεσα να πώ είναι οτι δεν θα το φωνάζω Βούλα.Σήμερα έρχονται με τον πατέρα μου και της λέω οτι θα βγάλουμε διπλό όνομα το παιδί και θα το πόύμε Παρασκευή Μελίνα αρχικά δεν είπανε τίποτα μετα όμως είπανε να μην μπερδεύουμε το μωρό κι οτι αφού θα το φωνάζουμε Μελίνα να μην βάζουμε διπλά ονόματα.Είπανε πως δεν έχουν πρόβλημα.Βέβαια προσπάθησαν λίγο να με πείσουν να το βγάλω σκέτο Παρασκευή αλλα τους είπα οτι δεν μας αρέσει κανάνα υποκοριστικό του.Ετσι είπαμε να μπει σκέτο το Μελίνα.Τους άρεσε πολύ το όνομα που διαλεξαμε.η τελευταία λέξη της μάνας μου ήταν ''έχω 1500 ευρώ για τη βάπτιση βγάλτο Βούλα να σας κάνω το γλέντι''Με σκότωσε μωρε εκείνη την ώρα το θέλει τόσο πολύ αλλα είναι ξεκάθαρο δεν μας αρέσει το όνομα Τόσο κακό είναι? πείτε μου έκανα μεγάλη καφρίλα?Νιώθω πολύ ευτυχισμένη για το όνομα του παιδιού και πικραμένη και τύψεις για τη μάνα μου τόσο ανάμεικτα συναισθήματα.....

Επίσης να πώ οτι αυτή τρέχει για το μωρό, τώρα σκοτώστε με ελευθερα αποτελειώστε με

Διαφημίσεις

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αμαν αυτο το στορυ με το ονομα! ουφ δηλαδη!

Να τη βγαλετε Μελίνα (πολύ ωραίο όνομα! :wink: ) που τοσο θελετε κι εσυ και ο άντρας σου! να ειναι γερό και καλότυχο το μωράκι σου και η μαμά σου θα την αγαπά και θα την λατρευει ακόμη κι αν στο τελος τη βγαλετε Αφροξυλάνθη! όσο για τα 1500 ευρωπουλα... δε βαριεσαι... καλή καρδιά! δεν πληρωνεται νομίζω το όνομα!

Εγώ που στα λέω... καμμένη είμαι! Διαλέξαμε όνομα άσχετο από σόι και έχουμε χωριστεί σε 2 στρατόπεδα! :lol::lol::lol: τα πεθερικά μου από τον Ιούλιο που είχαμε τη βάφτιση... ακόμη μπέμπη τον φωνάζουν... άστα!

Αλλά εμείς δε μετανοιώσαμε στιγμή για την επιλογή μας! το μόνο που θα με στεναχωρήσει είναι να μην αρέσει του γιού μου όταν μεγαλώσει :?

Με το καλό η βάφτιση λοιπόν και να χαιρεσαι τη μπουμπού σου! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

renata αν πράγματι σε στεναχωρεί τόσο πολύ το γεγονός ότι η μητέρα σου στεναχωρήθηκε για το όνομα , τότε σου προτήνω να το ξανασυζητήσετε με τον καλό σου.

Το Παρασκευούλα έχει ένα όμορφο υποκοριστικό το Εβίτα :wink:

Επίσης όπως σου είπε η Χυσαλίδα πως ότι όνομα και να δώσεις στο παιδί πάλι οι παπουδογιαγιάδες θα το λατρέψουν , έτσι κι εσύ θα συνεχίσεις να λατρεύεις το παιδί σου ( αυτό μας έλειπε άλλωστε) με το όποιο όνομα :wink: .

ΥΓ. Το ξέρω μπορεί να μην σε σκότωσα αλλά ένα μαστίγωμα στο 'ριξα :lol:

Καντε αυτο που θελετε εσυ και ο αντρας σου...δικο σας ειναι το παιδι...

οι εποχες αλλαζουν...δεν γινεται να κραταμε ολα τα εθιμα πια... δε λεω η συγχρονη κοινωνια να τα ισοπεδωσει ολα αλλα παλια εδινε ο νονος το ονομα και δεν το ηξεραν καν οι γονεις...αυτο καλο ηταν???

Να σας ζησει η μελινα!!!Πολυ καλυτερο απο το βουλα!!!

και εμενα ο πεθερος μου στεναχωρηθηκε που το 3ο αγορι εγγονι δεν θα παρει το ονομα του αλλα ελεος πια!να ηταν το πρωτο...αλλα οχι και τριτη φορα και εμας προσφερθηκε να πληρωσει την βαφτιση ωστε να γινει στο χωριο και να παρει το ονομα του...τετοιος εκβιασμος...ευτυχως ο αντρα;ς μου δεν το συζητησε καν!!!Οποτε το ονομα αυτου Ιασονας αντι Βασιλης!

Διαφημίσεις

:? Ούτε εμένα θα μου άρεσε να φωνάζουν το παιδί μου... βούλα...

Τώρα όσο για τη στενοχώρια της μάνας σου, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η αδελφή μου έχει 4 παιδιά και φυσικά ως μεγαλύτερη πρόλαβε και έβγαλε και το όνομα του πατέρα μας στον 1γιό της και της μάνας μας στην 1κόρη της. Όταν έμεινα εγώ έγκυος στα δίδυμα, είχαμε αποφασίσει να μη μάθουμε το φύλο και μόλις γεννήθηκαν τα 2 κορίτσια, άρχισαν οι μπούρδες ότι θα βγάλουμε τα ονόματα των δύο μαμάδων. Αμ δε, είχαμε αποφασίσει από χρόνια με τον άντρα μου τα ονόματα των παιδιών μας ανάλογα με τους συνδυασμούς και αυτό δεν άλλαζε με τίποτα. Τα παιδιά είναι δικά μας και καλά θα κάνουμε να σκεφτόμαστε και το μέλλον τους.

Τελικά βγάλαμε το όνομα του μπαμπά μου και της πεθεράς μου: Ανδριανή (Ανδρέας) & Χριστίνα. Όταν μας βλέπουν στο δρόμο με τη μαμά και τα μωρά και ρωτάνε τα ονόματα απαντάει εκείνη και μάλιστα καμαρώνει κιόλας. Έχω όμως πάντα την αμφιβολία μήπως έχει στενοχωρηθεί...

Υ.Γ. Το Εβελίνα μου φαίνεται φανταστικό :)

kr3fp2.png

Αν και δεν συμφωνω καθολου με αυτο το "τριπακι" να βγαζουμε τα ονοματα των γονιων μας στα παιδια μας, σεβομαι την επιθυμια της μητερας σου......

Αυτο ομως που με κανει "εξαλλη", ειναι ο εκβιασμος,

"βγαλε το ονομα μου και θα σου δωσω 1.500ε",

ειναι φοβερο, το ονομα, ο σεβασμος, η αγαπη και η εκτιμηση δεν αγοραζονται!!!!!!!!!

Σορυ, αλλα ετσι αισθανομαι..... :(:oops:

...Εκβιασμός συναισθηματικός θα έλεγα εγώ αλλά... μανούλα σου είναι κι αυτή στο τέλος-τέλος...

Εγώ να σου πω την αλήθεια, τα πεθερικά μου έβαλα στο πρώτο (μουγκαφών αυτοί -ούτε κουβέντα για το θέμα-) και περιμένω πώς και πώς να μείνω έγκυος στο δεύτερο για να βάλω τη μαμά και τη νονά μου (κουλό, ε? Ήταν η αγαπημένη μου θεία η νονά μου, ανύπαντρη και χωρίς παιδιά... ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΑ ΣΑ ΜΑΝΑ).

Όχι τίποτα άλλο, αλλά όπως λες κι εσύ, η μανούλα τρέχει πάντα...

Γάμος, η μαμά! Τοκετός, η μαμά! Βάφτιση, η μαμά! (και οι άλλοι καμάρωναν για το όνομα, αλλά μέχρι εκεί!)

Όσο για το Παρασκευή, είχα φίλη στο σχολείο που το είχε κάνει "Εβίτα" (θυμίζει περισσότερο το όνομα αυτό) και το θεωρώ ΣΟΥΠΕΡ!

Διαφημίσεις

Αν και δεν συμφωνω καθολου με αυτο το "τριπακι" να βγαζουμε τα ονοματα των γονιων μας στα παιδια μας, σεβομαι την επιθυμια της μητερας σου......

Αυτο ομως που με κανει "εξαλλη", ειναι ο εκβιασμος,

"βγαλε το ονομα μου και θα σου δωσω 1.500ε",

ειναι φοβερο, το ονομα, ο σεβασμος, η αγαπη και η εκτιμηση δεν αγοραζονται!!!!!!!!!

Σορυ, αλλα ετσι αισθανομαι..... :(:oops:

Θα ερθω να συμφωνησω με την φιλη Virginia οτι ο εκβιασμός είναι το χειροτερο που θα μπορουσα νακουσω.Δηλαδή ΤΟΣΟ ΤΙΜΑΤΕ η αγάπη στο παιδί;;;

Απο την άλλη ακουστηκαν πολύ όμορφα ονοματα...Εβίτα κλπ.

Το πως θα το φωνάζει η γιαγιά...δικο της θέμα.

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Γλυκια μου renata,

Πιστευω οτι ολα τα ονοματα ειναι ομορφα αρκει να τα συνοδευει μια πολυ ωραια προσωπικοτητα... Η προσωπικοτητα του ατομου κανει το ονομα και οχι το ονομα την προσωπικοτητα....

Οπως και να λενε το παιδι σου απο την στιγμη που ειναι δικο σου ειναι το πιο ομορφο παιδι του κοσμου και δεν θα το χαλασει ενα ονομα.......

Κρατηστε τις παραδοσεις αυτο μας εχει μεινει να διδαξουμε και στα παιδια μας... Καντε το παιδι να αισθανεται περιφανο που εχει το ονομα ενος παππου και μια γιαγιας.... Οι παππουδες μας παρολου την παραξενια τους αξιζουν χιλια μπραβο γιατι δεν εχουν ξεκοψει τις σχεσεις τους με τα παιδια τους γιατι οταν εχουμε προβληματα ειναι παντα εκει να μας ακουσουν να μας βοηθησουν και να μας κανουν να αιστανθουμε καλυτερα... Μαζι τους προχωραμε στην ζωη και ειναι τιμη να βγαλουμε στο παιδι μας το ονομα τους...

Τωρα που υπαρχουν ενα σωρο υποκοριτσικα και το πιο "χαζο" ονομα μπορει να μετατραπει σε ενα ευηχο ομορφο ονοματακι...

Παρασκευη ειναι πολυ ωραιο ονομα.

και εχει πολλα υποκοριστικα και γιορταζει κιολας...

Βιβη, Εβιτα, Ευη, ΕΒουλινα.... Το χερι σας ειναι να διαλεξετε το καλυτερο και να κανετε και το μεγαλυτερο δωρο στους γονεις σας...

Ελπιζω να κανετε αυτο που νοιωθετε εσεις καλυτερο και σας κανει ευτυχισμενους...

Επανέρχομαι!

Το έχω ξαναγράψει και σε άλλα σχετικά ποστ, αν είναι να δώσουμε όνομα από παππού ή γιαγιά, όποιος κι αν είναι ο λόγος που το επιλέγουμε, θεωρώ πως πρέπει να ακουγεται αυτούσιο για να έχει αξία!

Δηλαδή, αν το βγάλει Παρασκευή, Παρασκευή να το φωνάζει! Τί δηλαδή, η τιμή στο γονιό είναι για μισό λεπτό που θα ακουστεί στην εκκλησία; τιμή είναι να είναι γραμμένο στα χαρτιά; τιμή είναι να λέμε πως γιορτάζει τότε; αλλά να μην ξανακουστεί ποτε;;; να τη φωνάζει μόνο Εβίτα, Βούλα ή δεν ξέρω κι εγώ πως;;; Και τί νομίζετε, οτι η γιαγιά θα καμαρώνει να λέει "την εγγονή μου τη λένε Εβίτα, έχει το δικό μου όνομα" ; Μη γελιόμαστε, ποτέ δεν προσφέρει ικανοποίηση κάτι τέτοιο!

Για τον ίδιο λόγο δε συμφωνώ με τα διπλά ονόματα! Έχω δύο, φωνάζω το ένα, γιορτάζω το άλλο κλπ κλπ!!

Έτσι καταλήγω πως δίνουμε στο παιδάκι μας το όνομα που θέλουμε και όλοι κάποια στιγμή το συνηθίζουν! :D

xrysalis αυτό θέλαμε εξαρχής για το παιδάκι μας να έχει ένα όνομα που θα το φωνάζουμε αυτούσιο και όχι κομμένο και ραμμένο στα γούστα μας για να χρυσώσουμε το χάπι στις γιαγιάδες.Το πρώτο μου κορίτσι το βγάλαμε κωνσταντίνα του πεθερού γιατι της πεθεράς είναι φρόσω και ο ίδιος μου ο άντρας δεν το ήθελε έτσι βγάλαμε του πατέρα του κι αυτό λόγω σοβαρου οικογενειακού προβλήματος αλλιώς πάλι άσχετο όνομα θα ήταν.

Ξέρω οτι το καλύτερο για το παιδί μου είναι το ένα όνομα και τονίζω για το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί αλλοι έχουν άλλη άποψη κι εγώ τη σέβομαι απόλυτα.

Στεναχωριέμαι που το λαχταράνε κι εγώ λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν μπορώ να τους το προσφέρω :( Ξέρω οτι στη ζωή είναι δύσκολο να στηρίζουμε τα πιστεύω μας και να τα αποδέχονται οι γύρω μας ακόμη κι αν είναι οι γονείς μας.Εσείς τι λέτε?αυτό δεν έχει μεγαλύτερη αξία τελικα?Κι εμένα με πονάει που αυτό είναι κατά των αρχών και των παραδόσεων που πιστεύουν οι γονείς μου, αυτό είναι το μόνο μελανό σημάδι στην υπόθεση

η τελευταία λέξη της μάνας μου ήταν ''έχω 1500 ευρώ για τη βάπτιση βγάλτο Βούλα να σας κάνω το γλέντι''
μη στεναχωριέσαι και κράτα αυτό! Πολύ ακριβά χάπια παίρνει η μαμά σου :lol::lol::lol::lol:

ή αλλιώς... παραγγέλνει το δώρο που θέλει να της κάνεις και σου δίνει εκείνη το περιτύλιγμα;;; ε, δεν πάει! πάει;;;;

Καλό είναι να δείχνουμε σεβασμό και κατανόηση στους μεγαλύτερους και ειδικά στους γονείς μας... αλλά καλό θα ήταν κάπου κάπου να σκέφτονται κι αυτοί λίγο πριν μας μιλήσουν! Δεν υπάρχει το ακαταλόγιστο για οοοοοοοοολα (νομίζω) :wink:

Διαφημίσεις

Bρε κορίτσια, μην της το χτυπάτε αυτό που είπε η μαμά της. Στο τέλος, αν δεν της κάνει το γλέντι, πάλι θα της τα δώσει τα χρήματα για το παιδί με άλλο τρόπο, για άλλο λόγο... Απλώς εξέφρασε κάπως "άστοχα" το παράπονό της. Έτσι είναι οι μανούλες μας, παραπονιάρες!.. Παρεμπιπτόντως, το Εβίτα, το Εβελίνα και το Βιβή είναι σούπερ θηλυκά και παιχνιδιάρικα ονόματα, μου αρέσουν πολύ :D

it's never too late to start all over again

Bρε κορίτσια, μην της το χτυπάτε αυτό που είπε η μαμά της. Στο τέλος, αν δεν της κάνει το γλέντι, πάλι θα της τα δώσει τα χρήματα για το παιδί με άλλο τρόπο, για άλλο λόγο... Απλώς εξέφρασε κάπως "άστοχα" το παράπονό της. Έτσι είναι οι μανούλες μας, παραπονιάρες!.. Παρεμπιπτόντως, το Εβίτα, το Εβελίνα και το Βιβή είναι σούπερ θηλυκά και παιχνιδιάρικα ονόματα, μου αρέσουν πολύ :D

Συμφωνω μαζι σου.. .. Μια μανα δεν μπορει να τα λεει αυτα απο κακια ή ζηλια απλα ενα παραπονο εξεφρασε αστοχα....

Αυτό ακριβώς! εγώ δε μιλησα για κακία... αλλά για αστοχία :wink:

αλίμονο... μανούλες γίναμε κι εμείς! ποιός ξέρει τι θα λέμε και τι θα κάνουμε αυριο μεθαυριο!!

το μόνο σίγουρο είναι πως και να θέλω δε θα μπορώ να γκρινιάξω για το όνομα! αφού πρώτη εγώ του έδωσα άσχετο... άντε τότε να λέω άλλα!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Ξέρω οτι στη ζωή είναι δύσκολο να στηρίζουμε τα πιστεύω μας και να τα αποδέχονται οι γύρω μας ακόμη κι αν είναι οι γονείς μας.Εσείς τι λέτε?αυτό δεν έχει μεγαλύτερη αξία τελικα?Κι εμένα με πονάει που αυτό είναι κατά των αρχών και των παραδόσεων που πιστεύουν οι γονείς μου, αυτό είναι το μόνο μελανό σημάδι στην υπόθεση

Μη στενοχωριεσαι............καλο ειναι σιγα σιγα να αρχισουν να ξεπερνανε αυτο το ναρκισισμο και να αφησουν τα παιδια στην ησυχια τους.......

Αλιμονο αν η καταξιωση τους ως γονεις εξαρταται απο το ονομα που θα δωσεις στο παιδι σου.....

Εκ των πραγματων δεν μπορουμε να ικανοποιησουμε τα γουστα γονιων και πεθερικων αν δεν γινουμε κουνελες, οποτε ας συμβιβαστει ο καθενας να κανει κουμαντο στα παιδια του και οχι στα εγγονια του......

Θα της περασει!!!!

Ουτε η παραδοση ουτε εθιμο ειναι το θεμα.....απλως η επιβολη εξουσιας και ο ναρκισισμος.......παραδειγμα εχω γυναικες ξενης καταγωγης (παντρεμενες με ελληνες) που χωρις να εχουν τετοια εθιμα στην πατριδα τους, εκαναν ακριβως τα ιδια κολπα στα παιδια τους για να δωθει το ονομα τους......Αρα???

ΥΣ. Απαραδεκτη η συμπεριφερα της παιδιατρου (βαλτη ηταν?)οπως και ο εκβιασμος........προσωπικα σε αυτο θα παταγα για να αγνοησω την επιθυμια της.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

έχει πάντως λίγο βαρύ τίμημα για όσες θέλουν να επιλέξουν όνομα άσχετο απο γονείς θέλει νομίζω λίγο χρόνο για αποδοχή μια τέτοια απόφαση.Σκεφτήκαμε με τον άνδρα μου να αρχίσουμε να τη φωνάζουμε κι απο τώρα Μελίνα μήπως είναι πιο εύκολο για τις γιαγιάδες να το αποδεχτούν σιγα σιγά και να μην ξανάρχεται στην επικαιρότητα το θέμα το Μάιο που θα γίνει η Βάπτιση , τί λέτε είναι καλή ιδέα ή να αφήσω πρώτα χρόνο να το χωνέψει λίγο?Εχει βάλει κάποια απο δω άσχετο όνομα κι αν ναι ποιές οι αντιδράσεις των γονιών?

vera τώρα είδα την απάντησή σου όντως πολυ αδιάκριτη η παιδίατρος ούτε βαλτή να ήταν και όσο για τα 1500 ευρόπουλα ξέρω οτι δεν ήταν εκβιασμός αλλαά παράπονο πιο πολύ πάντως ένα είναι σίγουρο κι ας είναι λίγο άδικο αν ήταν η πεθερά μου στη θέση της θα είχα αφρίσει όχι οτι τώρα δεν με πείραξε αλλα πάντα λές μάνα μου είναι μωρέ το καλό μου θέλει

Ρενάτα μου!Αυτά τα προβλήματα να ξέρεις είναι στάνταρ στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Τα ίδια αντιμετωπίζω και εγώ αλλά με την πεθερά μου. (είδες!υπάρχουν και χειρότερα). Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να σκεφτείς ότι το μωρό δεν είναι μόνο δικός σου αλλά και του άντρα σου. Την στιγμή που ο άντρας σου δεν το θέλει αυτό το όνομα για το παιδί του (κ αφου βέβαια συμφωνεις και εσύ) δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βάλεις πάνω από όλα την μαμά σου; Καταλαβαίνω ότι θα στεναχωρεθεί αλλά στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι οι παππούδες έκαναν τα δικά τους παιδιά και τα μεγάλωσαν σύμφωνα με την δική τους βούληση κτλ. έμεις δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σύμφωνα με τις δικές μας επιθυμίες. Τι πάει να πει θα στεναχωρεθει η μαμά μου; Ηγνώμη μου λοιπόν είναι να κοιτάξεις να μην στεναχωρεθεί ο άντρας σου. Μακάρι και ο δικός μου να σκεφτόταν την δική μου στεναχώρια και να μην έβαζε την στεναχώρια της μαμας του πάνω από όλα. Έτσι κ αλλιώς δικό μας παιδί είναι. Ελπίζω να έρθουν όλα όπως τα θες. Φιλάκια

mKndp2.png

Εχει βάλει κάποια απο δω άσχετο όνομα κι αν ναι ποιές οι αντιδράσεις των γονιών?

Διαλέξαμε όνομα άσχετο από σόι και έχουμε χωριστεί σε 2 στρατόπεδα! :lol::lol::lol: τα πεθερικά μου από τον Ιούλιο που είχαμε τη βάφτιση... ακόμη μπέμπη τον φωνάζουν... άστα!
Και να σκεφτείς πως τους το είχαμε πει από όταν ήμουν έγκυος πως δεν θα ακούσουν δικό τους όνομα! Των πεθερικών μου τα ονόματα έχουν ακουστεί έτσι κι αλλιώς και τα δύο! τα έχουν τα παιδιά της κουνιάδας μου που ήταν και τα πρώτα εγγόνια! Αλλά τώρα έγινε χαμώς γιατί είναι αγόρι και έπρεπε να συνεχιστεί το όνομα πακέτο με το επίθετο! Δεν κοιτάνε που στο γενεαλογικό μας δέντρο θα ξεχωρίζει μακράν ποιός είναι ο Ωρίων!!! ενώ απο Μανώλιδεεεεες ουουου..... :lol::lol::lol:

Το άσχημο και στενάχωρο είναι που μίλησαν πολύ (μα πολύ) άσχημα στην εκκλησία μόλις άκουσαν το όνομα, που είπαν πολλά... πάρα πολλά στο τραπέζι... και ακόμη κατηγορουν γύρω τριγύρω... και ξέρεις... τα κακά μαθαίνοντε γρήγορα! Για την ώρα δίνω τόπο στη οργή για χάρη της ηρεμίας στην οικογενειά μου (γιατί θα τσακωθώ με το άντρα μου σίγουρα!) ... πόσο θα αντέξω ακόμη δεν ξέρω!

Οι γονείς μου πάλι, που είδαν πρώτο εγγόνι δεν είχαν κανένα πρόβλημα! το χάρηκαν και το ευχαριστήθηκαν ειδιαίτερα! άλλα μυαλά! :wink:

Βέβαια, ξέρουν και τη δική μου τη λόξα! να τους δω τι θα κάνουν στην αδερφή μου που είναι ποιό συγκαταβατική!! :lol::lol::lol:

Ναι αμε.......

Λοιπον εμεις οταν γεννηθηκε το αστερι μας, ειχε αποφασισει ο μπαμπας (ετσι ειχαμε συμφωνησει για αποτροπη τυχον ξεμαλλιασματος) να το πει Αλεξανδρο και οχι να δωσει το ονομα του πεθερου.......

Εγω επεμενα να μιλησει το γρηγοροτερο με τον πατερα του γιατι ποτε δεν ξερεις.........η πεθερα μου δεν ζει, αν ζουσε δεν θα μας επεφτε καν λογος πως θα ονομαζαμε τα παιδια μας........

Λοιποοοοννννννν....ο πεθερος το εμαθε στους 6 μηνες που μας επισκεφθηκε........δεν αντεδρασε αρνητικα........

Ενα μηνα πριν την βαφτιση (δλδ 5 μηνες αργοτερα) μετα απο ανηλεες κουρδισμα των συγγενων του επαθε μια υστερια, κι αρχισε να βριζει και να απειλει οποιον δικο μου εβρισκε μπροστα του.......μας απειλησε και με αποκληρωση να καταλαβεις ......

Φυσικα δεν ηρθε στη βαφτιση αλλα δεν θα ερχοταν ουτως αλλως........

Τελικα βαφτισαμε το παιδι οπως θελαμε και ολα καλα....ουτε ενα παραπονο δεν εξεφρασε....ζητησε και συγνωμη για την συμπεριφορα του......

Φυσικα τα ξυπνια τα σογια του αρχισαν να μου κανουν κεφαλι ηδη για το επομενο παιδι και με εβαλαν να σκεφτομαι σοβαρα διαδικασιες στειρωσης!!!! :lol:

Αλλα ακομα κι αν κανουμε αλλο μωρο παλι ασχετο ονομα θα παρει.......

Οι γονεις μου τωρα, ο μπαμπας ειναι πολυ αξιοπρεπης για να ζητησει το παραμικρο, ουτε και θελει τετοιους μπελαδες στο κεφαλι του....η μαμα μου παλι μου πεταει συνεχεια σποντες να δωσω το ονομα της στην κορη που θα κανω.......(μπαι δε γουει η μαμα δεν ειναι ελληνιδα και δεν εχουν τετοια χουγια στο σοι της...καταλαβαινεις ποσο μπορει να χαζεψει το μυαλο απο τη ματααιοδοξια ε?)

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth