Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS Προσπάθεια για θηλασμό σε νεογέννητο

Recommended Posts

Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση του χώρου αλλά θα ήθελα τη συμβουλή σας άμεσα (και ιδιαίτερα της Αγλαϊας) μήπως και μπορέσουμε να βοηθήσουμε...

Αφορά την ξαδέρφη μου η οποία γέννησε στις 6/10 με καισαρική τομή ένα αγοράκι 3400γρ σε γνωστό ιδιωτικό μαιευτήριο. Από ότι μου είπαν (θα μάθω λεπτομέρειες αργότερα σήμερα) μετά τον τοκετό το μωράκι εμφάνισε κάποια δυσκολία στην αναπνοή και είναι σε θερμοκοιτίδα. Δεν έχει θηλάσει καθόλου μέχρι τώρα.

Είναι το δεύτερο παιδάκι της και στο πρώτο δεν είχε καταφέρει να θηλάσει λόγω παραπληροφόρησης και μη ουσιαστικής βοήθειας. Η μαίες στο συγκεκριμένο μαιευτήριο της είπαν ότι δε μπορεί να θηλάσει επειδή έχει επίπεδες θηλές. Δοκίμασε 1-2 φορές να βάλει το μωράκι της στο στήθος τότε, δυσκολέυτηκε (όπως όλοι στην ρχή φαντάζομαι) και τότε φυσικά της προσφέρθηκε η εύκολη λύση: το μπουκάλι :evil::evil:

Εξάλλου μου είχε πει χαρακτηριστικά ότι από την πρώτη μέρα όταν της έφερναν το μωρό είχε μαζί και το μπουκαλάκι με το γάλα ...

Βλέποντας εμένα να θηλάζω και συζητώντας ήθελε πάρα πολύ να καταφέρει να θηλάσει αυτή τη φορά. Της είχα επισημάνει να ζητήσει να της φέρνουν το παιδί στο δωμάτιο και να επιμείνει να μην του δώσουν συμπλήρωμα.

Αλλά δυστυχώς έγινε τώρα αυτό...και φαντάζομαι οτι το συμπλήρωμα θα έχει πάει σύννεφο :evil: στο μικρούλι...

Δεν ξέρω πως να τη βοηθήσω, έχει ελπίδες να θηλάσει με αυτές τις συνθήκες; Είναι ήδη η τρίτη μέρα που ούτε το έχει πάρει αγκαλιά το μωράκι :( Δεν την καταλαβαίνω αυτή την τακτική από πλευράς του μαιευτηρίου αλλά δεν μπορώ να πω σε μια μανούλα που το μωράκι της έχει κάποιο πρόβλημα να πάει κόντρα σε αυτά που της λένε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχιστεί αυτό (να τους έχουν χώρια και ακόμα και αν το παιδί βγει σήμερα από την θερμοκοιτίδα) μέχρι να πάρουν εξιτήριο.

Αν όμως δεν βάλει το μωράκι στο στήθος από την αρχή πως θα καταφέρει να θηλάσει όταν θα πάνε σπίτι τους;

Θέλω πολύ να τη βοηθήσω, μένουμε κοντά και όταν έρθουν στο σπίτι τους μπορώ να την καθοδηγήσω με την όποια εμπειρία έχω. Έχουμε μεγαλώσει μαζί, καμμιά από τις δυό μας δεν θήλασε, ούτε έχουμε εμπειρία από θηλασμό στο οικογενειακό μας περιβάλλον (ούτε και οι μαμάδες μας μπορούν να μας βοηθήσουν γιατί δεν ξέρουν αφού δεν θήλασαν ποτέ).

Εγώ δυσκολεύτηκα πολύ στην αρχή,είχα να αντιμετωπίσω την απειρία μου, τα αρνητικά σχόλια από το οικογενειακό περιβάλλον συν το ότι τις πρώτες δυο εβδομάδες το μωράκι μου έπαιρνε ελάχιστο βάρος... :(

Το έβαλα πείσμα όμως, ενημερωνόμουν, διάβαζα το Forum και έπαιρνα κουράγιο και μιλώντας με την Αγλαϊα και την felini (τις οποίες ευχαριστώ από καρδιάς) τα καταφέραμε και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Αυτό είδε η ξαδέρφη μου και είπε και εκείνη οτι θέλει να προσπαθήσει αυτή την φορά...Είναι κρίμα να θέλει μανούλα να θηλάσει και να συναντά τόσα εμπόδια :(

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Διαφημίσεις

Καλήμερα Doirrean και όλες μου οι ευχές μαζί με το μωράκι και τη μαμά που θέλει να θηλάσει :) Ένα μεγάλο μπράβο σε κείνη που πήρε την απόφαση και σε σένα που την στηρίζεις.

Λίγα λόγια από μένα - ουσιαστικά μεταφέρω σε γενικές γραμμές τη συμβουλή της Αγλαίας που δίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν μπορεί από σήμερα και για 3 ημέρες να σου απαντήσει γιατί θα απουσιάζει και θα βρίσκεται εκτός δικτύου.

Πάμε λοιπόν: εφόσον το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει προς το παρόν, η μαμά χρειάζεται να νοικιάσει ένα νοσοκομιακό θήλαστρο (υπάρχει σχετικό τόπικ με διευθύνσεις και τηλέφωνα). 1η επιλογή είναι το symphony της medela, και αν δεν είναι διαθέσιμο προσωρινά τότε το lactina. Σε αυτή την περίπτωση, να ζητήσει να την στείλουν το symphony αμέσως μόλις είναι διαθέσιμο.

Η μαμά αντλεί κάθε 3 ώρες - ο στόχος είναι 8 με 10 αντλήσεις το 24ωρο, με 1 από αυτές να γίνεται οπωσδήποτε τη νύχτα (μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί). Το πρόγραμμα αυτό θα δώσει το κατάλληλο ερέθισμα στον υποθάλαμο του εγκεφάλου ώστε να εκκρίνει προλακτίνη και να ξεκινήσει η δημιουργία παραγωγής γάλακτος. Με το symphony κάθε άντληση διαρκεί γύρω στα 15 λεπτά.

Θα ψάξω να βρω και άλλες συναφείς συμβουλές της Αγλαίας και θα τις μεταφέρω εδώ ώστε να τις βρίσκεις εύκολα και να μην ψάχνεις.

Ο,τι θες, θα είμαστε εδώ :)

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Καλημερα και να σας ζησουν τα μωρακια σας. Ευχομαι συντομα να γινει καλα ο μικρουλης και να γυρισουν σπιτι τους και με την ησυχια τους να σταματησουν τα συμπληρωματα. Ελπιζω να μην ειναι αργα για τον μικρο που εμαθε την "ευκολια" του μπιμπερο.

Σχετικα με την μαμα τι εκαναν? Δεν την πιεζει το στηθος της? Δεν της εδωσαν ενα θηλαστρο για να βγαλει γαλα και αν ειναι να το δωσουν στο παιδι, εστω με μπιμπερο? Αν βγει απο την θερμοκοιτιδα γιατι να τους εχουν ακομα χωρια? Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να τους πας κοντρα (εχουν ετοιμες απαντησεις αλλωστε κ δεν βγαζεις ακρη) αλλα θα πρεπει λιγο να τους πιεσει, και να τους πεισει οτι θελει να θηλασει.

Για τις επιπεδες θηλες, ξερω οτι ξεπερνιεται το προβλημα, δεν ειμαι η καταλληλη να σου απαντησω ομως.

GwASp3.png

Αναφορικά με την προετοιμασία θηλών που είναι εισέχουσεις, η Αγλαία συστήνει:

Μπορείς όμως να τις προετοιμάσεις με αυτό:

Nipple formers της medela (προσοχή να μην τα μπερδέψεις με τα breastshells που είναι για πληγωμένες θηλές και έχουν πολύ μεγαλύτερη διάμετρο ανοίγματος στο κέντρο)

bre_formers_m.jpg

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

α, την ωρα που εγραφα, η Ηρω εγραψε και ηταν και πιο αποτελεσματική!!! Δε ξερω αν γιανεται στο μαιευτητριο αυτο, αλλα στο Λητω που ειχα γεννησει εγω, εφερναν θηλαστρο. Αν η κοπελα θελει να νοικιασει θα το χρειαστει και στο σπιτι, μαλλον, (μεχρι να στρωσουν τα πραματα), αλλα αρχικα να ζητησει απο τις μαιες ωστε να ξεκινησει τις αντλησεις αμεσα.

GwASp3.png

Διαφημίσεις

να ζητήσει να της φέρουν θήλαστρο στο μαιευτήριο, να αντλεί συχνά και να πηγαίνει το γάλα της (όσο κι αν είναι αυτό), στο μωρό. Να απαιτήσει και να κάνει και φασαρία να του το δίνουν.

Και κάτι άκομα: να επικοινωνήσει με μία σύμβουλο θηλασμού (τα στοιχεία επικοινωνίας είναι σε κάποιο στίκυ)

Σωστη η ντουντουκα

Στις παραθετω εδω να τις τυπωσεις και να τις δωσεις. Εκει σιγουρα θα της πουν το σωστο:

Αθήνα / Athens:

Πηνελόπη Καραγκούνη 210 3456037

Λίλια Γκατζόλη 210 9832824

Κατερίνα Μιχαηλίδου 210 5819265

Στέλλα Σκαλιδάκη 210 5316877

Μαρία Φερτάκη 210 8035152

Βίλλυ Κάλτσα 210 2435165

Μόνικα Φραγκούλη 22960 63222

Πάνια Λασκαράτου 210 6140819

Katelena Out-Christodoulou 210 4119136

Gabi Kanellopoulou 210 8131033 Patty

Dulligan-Varelas 210 2468797

Kathy Dounouli 22990 27378

Laura Foti-Liverakοs 210 6232527

GwASp3.png

Σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για την άμεση ανταπόκριση.

Δυστυχώς τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από χτες :(

Το μωράκι είχε ταχύπνοια και σήμερα το πρωί διασωληνώθηκε :(

Η ξαδέρφη μου μπόρεσε χτες να σηκωθεί και πήγε να το δει. Φανταστείτε ότι δεν το έχει αγγίξει καν!

Το μαιευτήριο είναι το Ιασώ και ειλικρινά δεν ξέρω τι γίνεται εκεί (είμαι μάλλον προκατειλλειμένη με το Ιασώ και γέννησα αλλού)...

iro σε ευχαριστώ πολύ για το πρόγραμμα αντλήσεων. Της έχουν φέρει θήλαστρο (δεν ξέρω ποιό και στην κατάσταση που είνια σήμερα δεν επέμενα) αλλά της μετέφερα τις οδηγίες γιατί το χρησιμοποιούσε χωρίς πρόγραμμα και όχι τόσο συχνά. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι το γάλα που βγάζει δεν το δίνουν στο μωρό...

Afrodite πράγματι δεν το είχα σκεφτεί για το νοσοκομειακό θήλαστρο στο σπίτι. Βρήκα το τηλέφωνο και θα της το δώσω. Πράγματι οι εισέχουσες θηλές δεν είναι πρόβλημα γιατί εγώ είχα και τα καταφέραμε απλά χρειάστηκε λίγο παραπάνω προσπάθεια :)

dooo είμαι τόσο θυμωμένη με την όλη κατάσταση στο Ιασώ γιατί έχω πολλά παραδείγματα από το φιλικό και οικογενειακό μου περιβάλλον για την αρνητική τους στάση απέναντι στο θηλασμό, που έτσι μου έρχεται να πάω και να κάνω εγώ φασαρία. Της είπα να κάνει φασαρία για μην δώσουν στο παιδί συμπλήρωμα γιατί με το μητρικό γάλα θα γίνει πιο γρήγορα καλά και να πηγαίνει στη θερμοκοιτίδα και να το χαϊδεύει αν δεν την αφήνουν να το πάρει αγκαλιά...

Ειλικρινά, χρειάζεται ψυχικό σθένος σε τέτοιες περιπτώσεις

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Να τους ζήσει το μωράκι και εύχομαι σύντομα να γίνει καλά και να το πάρει αγκαλίτσα επιτέλους η μανούλα του.

Δυστυχώς και εγώ που γέννησα στο ΙΑΣΩ έχω άσχημες εντυπώσεις μιας και από τις περίπου 10 μαίες εκει μέσα μόνο οι 2 μπορώ να πω ότι βοήθησαν την κατάσταση. Το θήλαστρο που της φέρνουν εκεί νομίζω πως είναι της Ameda και κάνει δουλειά, αλλά χρειάζεται πρόγραμμα όπως ανέφεραν και οι άλλες μαμάδες. Δεν βοηθάει και η κατάσταση του μωρού και δυσκολεύουν τα πράγματα για τη μαμά. Χρειάζεται ομως τη στήριξή σας για να τα καταφέρει. Το μωράκι της σύντομα θα καλυτερέψει και τότε θα θελήσει να το θηλάσει και θα χρειαστεί βοήθεια και συμπαράσταση από όλους τους γύρω της. Πιστεύω πως αν καταφέρει να βάλει ένα πρόγραμμα στις αντλήσεις της, έστω και αν χρειάζεται να πετάει το γάλα που βγάζει, όταν με το καλό πάνε στο σπίτι θα καταφέρει να θηλάσει το μωράκι της.

Εύχομαι τα καλύτερα και να μας γράψεις σύντομα ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα!

kr3fp2.png

Μου συνέβη ακριβώς η ίδια περίπτωση ένα χρόνο πριν στο Μητέρα. Είχα την μπουμπού μου στην θερμοκοιτίδα διασωληνομένη με ταχύπνοια.

Να ζητήσει να της πηγάινουν το θήλαστρο κάθε 3ή 4 ώρες (δηλαδη κάθε φορά που οι άλλες μαμάδες παίρνουν τα παιδιά και τα θηλάζουν) αυτή να βγάζει το γάλα της. (θα είναι και απασχολήμενη έτσι δεν θα στεναχωριέται που θα βλέπει τα αλλά μωράκια να έρχονται) :cry:

Να αγοράσει το δικό της δοχείο που εφαρμόζει στο νοσοκομειακό θήλαστρο ώστε να της το αποστειρώνουν και να συλλέγει το γάλα της στην περίπτωση που το μωρό δεν μπορεί να το πιεί, με παγοκύστες να μεταφέρετε από το σύζυγο στο σπίτι και να μπαίνει στην κατάξυψη. :D

Αυτό το γάλα είναι το πύαρ κοινώς προτόγαλα και είναι το πιο σημαντηκό και θρεπτικό. Το μωρό θα έχει την δυνατήτοτητα να το πιει μετά. :)

Με λίγη θέληση παραπάνω και θα τα καταφέρει. Να σκέφτεται πάντα θετικά. Το μωράκι αξίζει την μικρή αυτή θυσία και με το μητρικό γάλα θα ξεπεράσει πιο γρήγορα οποιοδήποτε πρόβλημα.

Να σας ζήσει το μωράκι! με υγεία!

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Διαφημίσεις

Γι αυτο ειναι καλο να πηγαινεις στο μαιευτηριο με το θηλαστρο σου ........αντε να ψαχνεσαι τελευταια στιγμη........

Κι εγω δεν καταφερνα να θηλασω αποτελεσματικα στο νοσοκομειο και μου κρατησαν το παιδι μιαμισι μερα.......χρησιμοποιησω το νοσοκομειακο του μαιευτηριου για να βγαζω γαλα αλλα δεν μπορουσα να το δωσω στο μωρο..........αν ειχα τον εξοπλισμο μου θα το ταιζα με μπιμπερο αλλα με το δικο μου γαλα......

Εμαθε να πιανει το μωρο στηθος την μερα που φευγαμε........

Μετα στο σπιτι το εστρωσα μια χαρα.......

Το θεμα ειναι να μη πεσει η παραγωγη της....γι αυτο ας το βγαζει και το πεταει τουλαχσιτον......μετα αν επιμενει θα καταφερει το μωρο να θηλασει........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

είμαι τόσο θυμωμένη με την όλη κατάσταση στο Ιασώ γιατί έχω πολλά παραδείγματα από το φιλικό και οικογενειακό μου περιβάλλον για την αρνητική τους στάση απέναντι στο θηλασμό, που έτσι μου έρχεται να πάω και να κάνω εγώ φασαρία. Της είπα να κάνει φασαρία για μην δώσουν στο παιδί συμπλήρωμα γιατί με το μητρικό γάλα θα γίνει πιο γρήγορα καλά και να πηγαίνει στη θερμοκοιτίδα και να το χαϊδεύει αν δεν την αφήνουν να το πάρει αγκαλιά...

το χειροτερο είναι ότι φαινομενικά δείχνουν πως υποστηρίζουν τον θηλασμό. Αλλά στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο. Μην ξεχνάτε ότι είναι επιχείρηση. Πες στην ξαδέλφη σου ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να μιλήσει με σύμβουλο θηλασμού. Είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει γιατι δεν έχει εμπλοκή συναισθηματική και μπορεί να την ξεθολώσει μέσα στον πανικό της ακόμα και να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Ας μην είχα εγώ τη δική μου μαία εκεί μέσα και σταγόνα μητρικό δε θα είχε πιει το μπουμπούκι μου. Αφού όταν κατάλαβαν ΟΛΕΣ τους ποια μαία με είχε αναλάβει ούτε που έρχονταν να μου μιλήσουν. Περνούσαν στις διπλανές και εμένα μου έριχναν μια ματιά "θηλάζετε;;" και αυτό ήταν. Και το καλύτερο ήταν πως κατάλαβα το παιχνίδι όταν μίλησα με μια φίλη μου που είχε και τον ίδιο γιατρό και την ίδια μαία με εμένα..

Να προτείνω κάτι; Γιατί δεν παίρνεις εσύ μια σύμβουλο θηλασμού τηλέφωνο. Αν της το κανονίσεις μπορεί να της έρθει πιο εύκολο..

lazy.gif

ΑΝ ΘΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΕΣ ΣΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΗ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΟΓΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΑΣΩ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΞΕΝΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ;ΠΗΓΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΝΑ 24ΩΡΟ.ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΑ ΤΗΣ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ.ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ.ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩΣΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΗΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΑΛΑ ΞΕΝΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΜΑΘΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΙΜΟΥΝ-ΕΙΜΑΙ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΝΑ 24ΩΡΟ.ΤΗΣ ΕΔΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ.ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΑΤΩΣΑ ΤΗΣ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ.ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΗΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ.ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΣΩ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΔΩΣΑ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΜΕΤΑ ΠΗΡΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΘΗΛΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΑΛΑ ΞΕΝΟ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΤΡΩΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΜΑΘΕΙ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΙΜΟΥΝ-ΕΙΜΑΙ.ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΓΑΛΑ

Νάντια συγγνώμη για το θάρρος αλλά αυτή κατάσταση με τα νεογέννητα είναι απόλυτα φυσιολογική. Η Αγλαΐα λέει ότι 23 ώρες το 24ωρο είναι φυσιολογικό να θηλάζει ένα νεογνό. Και οι περισσότερες από εμάς έτσι το έχουν πάνω-κάτω ζήσει.

:D:D:D

lazy.gif

Διαφημίσεις

ΟΚ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΦΑΙΡΝΟΥΝ ΑΝΑ 3ΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ

Εκεί είναι το παιχνίδι κοριτσάρα!!! Εμείς παρόλο που είχαμε ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό την πρώτη φορά μας το έφεραν με το μπουκαλάκι. Εκεί να ήσουν από μια μεριά να έβλεπες το Μανώλη και τα μούτρα τους μετά!! Και όταν το κρατούσα 3 και 4 ώρες τη νύχτα στο στήθος οι υπόλοιπες κοπέλες με λυπόντουσαν! Αλλά όταν γυρίζεις σπίτι καταλαβαίνεις ότι είναι αλλιώς τα πράγματα..!!!

lazy.gif

ΜΑΡΙΑ Κ. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΤΟ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ?????????ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΑΠΑΝΤΩ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ?Η' ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ.Κ.Α.ΣΥΜΦΩΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ .ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΣΕ ΑΛΛΑ ......................ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΙΣ?

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας. Η ξαδέλφη μου νοίκιασε το Symphony και κάνει συστηματικά αντλήσεις. Μίλησε και με μια σύμβουλο θηλασμού. Ο μικρούλης άρχισε να πίνει το γαλατάκι της μαμάς του αφού του έβγαλαν τον σωλήνα και από σήμερα είναι μαζί στο σπίτι! :D

Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν με το θηλασμό και ότι ολα θα πανε καλά από εδώ και πέρα...

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις συμβουλές. Και πραγματικά με έκανε να νιώθω πολύ χαρούμενη η ξαδέλφη μου όταν μου είπε "αυτή τη φορά νιώθω πολύ σίγουρη για το θηλασμό, στο πρώτο παιδάκι έκλαιγα για μέρες που δεν κατάφερα να θηλάσω. Ίσως τελικά όλο αυτό να μου βγει σε καλό"

bV9Yp3.png

Mr42p3.png

Θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να μάθει να θηλάζει καλά (είχε τόσο καιρό ένα ματσούκι στο στόμα). Πες της να κάνει υπομονή και οπωσδήποτε να τους δει και ένας σύμβουλος στο σπίτι...

Καλή συνέχεια και στους δύο :D

WLn5p2.png

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας. Η ξαδέλφη μου νοίκιασε το Symphony και κάνει συστηματικά αντλήσεις. Μίλησε και με μια σύμβουλο θηλασμού. Ο μικρούλης άρχισε να πίνει το γαλατάκι της μαμάς του αφού του έβγαλαν τον σωλήνα και από σήμερα είναι μαζί στο σπίτι! :D

Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν με το θηλασμό και ότι ολα θα πανε καλά από εδώ και πέρα...

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και τις συμβουλές. Και πραγματικά με έκανε να νιώθω πολύ χαρούμενη η ξαδέλφη μου όταν μου είπε "αυτή τη φορά νιώθω πολύ σίγουρη για το θηλασμό, στο πρώτο παιδάκι έκλαιγα για μέρες που δεν κατάφερα να θηλάσω. Ίσως τελικά όλο αυτό να μου βγει σε καλό"

Αν δεν ένιωθε έτσι δε θα ζητούσε καν βοήθεια.. Θα άφηνε τα πράγματα στην τύχη τους! Οπότε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!! Πήρα πολύ μεγάλη χαράαπο τα νεότερα. Και σε σένα doirrean που την βοήθησες τόσο!! Καλή συνέχεια και από μένα!!

lazy.gif