Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φόβος για παλλίνδρομη

Recommended Posts

Είμαι 7 εβδομ +1 ημέρας. Την Παρασκευή πήγα και έκανα υπέρηχο κ είδα το μωράκι μου. Καρδούλα δεν ακούσαμε και θα πάω σε 10 μέρες.

Το θέμα είναι ότι μου έχει καρφωθεί ότι θα έχω παλλίνδρομη κύηση. Αγχώνομαι πολύ.

Τι να κανω?

eY7sp3.png

v2MFp3.png

Διαφημίσεις

Είμαι 7 εβδομ +1 ημέρας. Την Παρασκευή πήγα και έκανα υπέρηχο κ είδα το μωράκι μου. Καρδούλα δεν ακούσαμε και θα πάω σε 10 μέρες.

Το θέμα είναι ότι μου έχει καρφωθεί ότι θα έχω παλλίνδρομη κύηση. Αγχώνομαι πολύ.

Τι να κανω?

έχεις παρακολουθήσει τις χοριακές σου?

Οχι, μόνο 2 είχα κάνει την αρχή.Μετά πήγα στο γιατρό και είδαμε το σάκο και το σποράκι που ήταν 7 χιλιοστά....

Τωρα 5 Ιουνίου πάω για καρδιά και φοβάμαι

eY7sp3.png

v2MFp3.png

Οχι, μόνο 2 είχα κάνει την αρχή.Μετά πήγα στο γιατρό και είδαμε το σάκο και το σποράκι που ήταν 7 χιλιοστά....

Τωρα 5 Ιουνίου πάω για καρδιά και φοβάμαι

κοίτα να δεις... ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. αν ο γιατρός σου δεν ανησυχεί, εσύ γιατί ανησυχείς? προσπάθησε να κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο με άλλα πράγματα για να περάσουν οι μέρες που θα ξαναπάς στο γιατρό.

Διαφημίσεις

Γιατι σου εχει καρφωθει αυτη η ιδεα; Ρωταω γιατι κι εμενα μου ειχε καρφωθει και τελικα συνεβη. Αναρωτιεμαι ειναι το ενστικτο ή τελικα το πολυ στρες το προκαλεσε; Γιατι και εγω ειχα υπερβολικο στρες. Σε σημειο που συνεχως (συνεχως ομως) φανταζομουν τη σκηνη που τελικα εζησα κιόλας. Το γιατρο να μου λεει οτι εχει παλινδρομησει το μωρο (9η βδομαδα). Οχι οτι θα σου συμβει (το απευχομαι ) απλα αναρωτιομουν. Αν καταφερναμε να ηρεμησουμε θα ηταν τελεια αλλα ευκολο το χεις; Εγω ορκιστηκα στην επομενη μου εγκυμοσυνη να ειμαι τερας αδιαφοριας . Θα παω στο γιατρο 2 μηνες μετα το τεστ!! Κι οτι ειναι να γινει θα γινει (αυτο ειναι και το μοτο του γιατρου μου αλλωστε). Ευχομαι σε 10 μερες να μας γραψεις ομορφα νεα!

εγώ πάντως είχα μια τέλεια πρώτη εγκυμοσύνη και τη 2η φορά που ήμουν έγκυος ήμουν χαλαρή και ήσυχη ότι όλα βαίνουν καλώς. έκανα όνειρα για το 2ο μωράκι μου, σχέδια για το μέλλον.... μέχρι που σε υπέρηχο στη 10η εβδομάδα διαπιστώθηκε ξαφνικά παλλινδρόμηση. έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. έκανα εξετάσεις και κάποια θεραπεία που συνέστησε ο γυναικολόγος και στην τρίτη εγκυμοσύνη ήμουν συγκρατημένα αισιόδοξη ότι όλα θα πάνε καλά, αφού είχαμε βρει το πρόβλημα. κι όμως, παλλινδρόμησε κι αυτή την 8η εβδομάδα. άλλαξα γιατρό, έκανα κι άλλες εξετάσεις κι άλλες θεραπείες και προχωράω σε 4η εγκυμοσύνη. σε αυτή είχα τρελλό άγχος. είχα πει πως θα ήταν η τελευταία μου προσπάθεια. σε κάθε υπέρηχο χτυπούσε η καρδιά μου σαν τρελλή. δεν κοιτούσα το μόνιτορ αλλά το πρόσωπο του γιατρού για να δω τις αντιδράσεις του. κάθε φορά που μου έλεγε ότι είναι καλά το μωρό, έκλαιγα με λυγμούς. δεν ησύχασα, παρά μόνο όταν γέννησα.

οπότε το άγχος δεν νομίζω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο να παλλινδρομήσει το έμβρυο.

Από οτι έχω καταλάβει αν δεν εχει κάποια πάθηση η μητέρα (πχ θρομβοφιλια) ,πιθανον εχει συμβει κατι λαθος στην εμφύτευση ή εχει κάποια χρωμοσωματικη ανωμαλία το έμβρυο και ετσι η φυση αποφασιζει τη διακοπη της αναπτυξής του. Αυτο το βλεπεις αν εξεταστει το εμβρυο αλλα και παλι δεν ειναι απόλυτο οτι θα πάρεις απαντήσεις.

Εσυ ομως προσπάθησε να μην τα σκέφτεσαι αυτά. Οι πιθανοτητες να συμβει αλλωστε κατι ασχημο ειναι λιγοτερες απο το να μην συμβει σωστα; ;)

Κρατα τη θετικη σκεψη λοιπον!

Από τι μπορεί να παλλινδρομήσει βρε κορίτσια?

Καλημερα......σε ποια εβδομαδα εισαι κοριτσι μου????γυρω στην 6τη????

Να ξερεις οτι μετα την αυχενικη δλδ γυρω στην 12τη εβδομαδα (ξερω σου φαινεται βουνο) οι πιθανοτητες να χαθει ενα εμβρυο πεφτουν κατακορυφα και φτανουν στο 5%. Οποτε εαν δεν εχει λογο και ιστορικο μην ανησυχεις τζαμπα κοριτσι μου και αγχωνεσαι αδικα.....οτι κατι θα παει στραβα....σκεψου μονο οτι πρεπει να εισαι καλα για να ειναι και εκεινο καλα....και σιγα σιγα θα κυλισουν ολα ομαλα....

Αλλωστε οπως εγραψε και η foula ενα εμβρυο μπορει να παλλινδρομησει εαν η εμφυτευση δεν εγινε στη σωστη θεση μητρας...η εαν το εμβρυο πασχει απο καποιας μορφης χρομοσωμικη ανωμαλια...

Μην τα σκεφτεσαι και επηρεαζεσαι αδικα ανευ λογου και αιτιας...

Με το καλο....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

οι λόγοι είναι πολλοί. χρωμοσωμικη ανωμαλία, μικρόβια, ανατομία της μήτρας, πάθηση της μητέρας κλπ.

μην τα σκέφτεσαι. αν είναι να γίνει θα γίνει. κάνε υπομονή μέχρι να πας στο γιατρό σου. ένα βήμα τη φορά.

οι λόγοι είναι πολλοί. χρωμοσωμικη ανωμαλία, μικρόβια, ανατομία της μήτρας, πάθηση της μητέρας κλπ.

μην τα σκέφτεσαι. αν είναι να γίνει θα γίνει. κάνε υπομονή μέχρι να πας στο γιατρό σου. ένα βήμα τη φορά.

Συμφωνω.....και με αυτα!!!!!!

Αχ αυτη η παλλίνδρομη!Είμαι παθούσα δυστυχώς,διανύω την 3η εγκυμοσύνη μου κ ελπίζω να είναι κ η τυχερή μου.Μια βιοχημική κ μια παλλίνδρομη στην 8η εβδομαδα,τώρα είμαι 9 εβδ.κ 4 ημερ. κ καθε μέρα τρέμει η καρδιά μου,προσπαθώ να μην κάνω αρνητικές σκέψεις αλλα οκ τρελαίνομαι,τι να κάνω.υπομονη κ τιποτα άλλο.Θέλω να σκέφτομαι θετικά!καλή τύχη εύχομαι σε ολες τις μέλλουσες μαμάδες κ καλή εγκυμοσύνη πάνω απο ολα;)

Αχ αυτη η παλλίνδρομη!Είμαι παθούσα δυστυχώς,διανύω την 3η εγκυμοσύνη μου κ ελπίζω να είναι κ η τυχερή μου.Μια βιοχημική κ μια παλλίνδρομη στην 8η εβδομαδα,τώρα είμαι 9 εβδ.κ 4 ημερ. κ καθε μέρα τρέμει η καρδιά μου,προσπαθώ να μην κάνω αρνητικές σκέψεις αλλα οκ τρελαίνομαι,τι να κάνω.υπομονη κ τιποτα άλλο.Θέλω να σκέφτομαι θετικά!καλή τύχη εύχομαι σε ολες τις μέλλουσες μαμάδες κ καλή εγκυμοσύνη πάνω απο ολα;)

Ευχομαι ολα να σου πανε καλα.....και με το καλο να κρατησεις το μωρακι σου......