Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω στις εμπειρες μανουλες (επειδη γίνομαι πρώτη φορά μανουλα) όταν είναι να σπάσουν τα νερά σε προειδοποιεί το μωράκι, δηλαδή εχεις κάποια συμπτώματα πιο μπροστά? ευχαριστώ

egyip2.png2013.png

Διαφημίσεις

Kαλημέρα και με το καλό η γέννα σου!

Εμένα ο γιος μου δεν με προειδοποίησε ιδιαίτερα, το μόνο σύμπτωμα, το οποίο μετά το συνδύασα με το σπάσιμο νερών, ήταν ότι το μεσημέρι που πήγα τουαλέτα είχα λίγη βλένα άσπρη στο σκούπισμα. Δεν έδωσα σημασία έπεσα κοιμήθηκα, το απόγευμα ξύπνησα έκανα κάτι δουλίτσες και στις 8 το απόγευμα, το bebe μου δεν μπορούσε να περιμένει άλλο!!!!!

Χμμμ, όχι, ούτε και εμένα με προειδοποίησε... Είχα βέβαια συσπάσεις, αλλά δεν με πονούσαν καθόλου. Και ξαφνικά έσπασαν τα νερά. Και μάλιστα επειδή ήμουν ήδη στο νοσοκομείο (η παραμονή προκανονισμένης καισαρικής) και κάναμε υπερηχο κατευθείαν, το καημένο το μωράκι μου κοιμόταν, άρα δεν έφταιγε αυτό που σπάσαν τα νερά!!

Α, η αδερφή μου και στις δύο γέννες της είχε δει μια- δυό σταγόνες αίμα. Πριν τις συσπάσεις νομίζω, και νερά δεν έσπασαν καθόλου. Οπότε φόρα ανοιχτόχρωμο εσώρουχο καλού- κακού...

Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας σήμερα πηγα για εξεταση και μου είπε πως αν δεν γεννησω μεχρι την παρασκευη (την άλλη ) σαββατο μπαινουμε...

Σήμερα σταματαμε και το μαγνησιο.. Ξερετε αν επιρεαζει το μαγνησιο στις συσπάσεις?

egyip2.png2013.png

Διαφημίσεις

Ναι. πριν τέσσερις βδομάδες στον υπέρηχο των 16 εβδομάδων, είδε κάτι συσπάσεις ο δρ. στην κοιλιά μου και μου σύστησε να μην σηκώνω βάρη και να παίρνω τρία μαγνήσια την ημέρα και ότι θα σταματήσουν και οι συσπάσεις. Και όντως έτσι έγινε.

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω στις εμπειρες μανουλες (επειδη γίνομαι πρώτη φορά μανουλα) όταν είναι να σπάσουν τα νερά σε προειδοποιεί το μωράκι, δηλαδή εχεις κάποια συμπτώματα πιο μπροστά? ευχαριστώ

καλησπέρα και με το καλό τα μωράκια σας!! Καταρχήν φαντάζομαι γνωρίζεις πως μπορεί να μη σπάσουν τα νερά αλλά να σου έρθουν πόνοι τοκετού και να σου σπάσουν τα νερά στο μαιευτήριο... Όσον αφορά τα νερά εγώ το μοναδικό σύμπτωμα που είχα πριν μου σπάσουν τα νερά είναι ότι για λίγες μέρες πριν ένιωθα το κεφαλάκι του μωρού να στριφογυρνάει κάτω κάτω, νόμιζωα ότι θα πάω για τσίσα και θα βγει!! Αλλά το χαρακτηριστικότερο που μου συνέβη είναι ότι τη νύχτα πριν σπάσουν τα νερά πήγαινα τουαλέτα κάθε μισή ώρα και τελικά στις 5 το πρωί έσπασαν τα νερά και στις 5 30 ήρθαν και οι πόνοι. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να δεις πριν σπάσουν τα νερά (μπορεί και μέρες πριν) το τραχηλικό πώμα (πηχτό κομμάτι βλέννας με "ίνες" αίματος) το οποίο σημαίνει ότι ανα πάσα στιγμή μπορεί να σπάσουν τα νερά! Εμένα αυτό δε μου είχε συμβεί. Είχα και εγώ συσπάσεις από νωρίς και έπαιρνα 4 μαγνήσια και yutopar. Μόλις έκοψα το yutopar σε 1 εβδ γέννησα, τα μαγνήσια δε θυμάμαι αν τα έκοψα κι αυτά μαζί!

Οι άντρες της ζωής μου...

Εγω παλι βρε κοριτσια ειχα τις τελευταιες μερες κατι πολυ ελαφρυα τσιμπηματακια αλλα δεν εδωσα σημασια γιατι ημουν μολις 37εβδομαδων....και το βραδυ πριν σπασουν τα νερα μου στισ 37+5 δλδ, απλα ημουν ανησυχη στον υπνο μου...δεν μπορουσα να κλεισω ματι....καθολου δεν σηκωθηκα να παω τουαλετα.....απλα το πρωι γυρισα πλευρο και αυτο ηταν....αισθανθηκα υγρη....ειχαν σπασει τα νερα μου...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012